Luke 24: God jul!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 24. Des 2022

Vi ønsker hele Åssiden, Drammen og blåhvite rundt om hvor enn dere feierer en riktig god jul! 


Et par bilder fra Inkluderende Feiring på klubbhuset i dag 

De besøkende har fått forskjellig godt å kose seg med etter middagen

 


Det var dekket fint opp og ordentlig julestemning 

 


Det var også konkurranse. Her ledet av frivillig Brita

 Luke 23: Ingrid fast ansatt

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Des 2022

 Ingrid Rørlien. Bilde fra da hun først begynte som vikar sommeren 2021.

 

Ingrid Rørlien (26) fra Voss har vært en del av Åssiden IF siden sommeren 2021. Først startet hun i et vikariat som aktivitets- og samfunnsutvikler for forrige skoleår. Da imponerte hun og styret valgte å satse på et prosjekt i inneværende skoleår med henne for å styrke tilbudet i håndball, samtidig som vi satset på sportslige arrangement.

Blant annet har Ingrid sørget for et enormt løft i trenerkompetansen i håndball siste halvår. Hele 16 trenere er i gang med Trener 1 utdanningen sin, og Kristina Waksvik som leder J2008 er i gang med Trener 2! I tillegg har håndballgruppen fått ny revidert sportsplan, og det har vært gjennomført trenerforum og treneroppfølgingen har fått et løft.

Etter jul skal Åssia Håndballcup arrangeres. Påmeldingen har ikke vært så god som vi håpte på første runde, men vi har fått mange erfaringer som kan bygges videre på til senere sesonger. På våren skal det jobbes knallhardt med Åssia Kiwi Bama Cup som det neste store arrangementet. Også her vil Ingrid lede arbeidet.

Ingrid vokser enormt i sin rolle i klubben, og det føles helt rett at hun nå skulle få tilbud om fast jobb. Det er veldig bra at hun også takket ja umiddelbart som viser at hun trives og ønsker å bygge videre på jobben hun har startet i Åssiden.

Etter at Bo sa opp som sportslig leder har klubben hatt en prosess på hva som er beste veien videre. Stillingen ble lyst ut, og vi hadde spennende kandidater inne, men vi har valgt en intern omorganisering. Ingrid sin nye tittel blir Sportslig leder håndball og barnefotballkoordinator.

Dette betyr at Ingrid har ansvaret for håndballgruppen som i høst, men nå vil hun også ha ansvaret for barnefotballen. Hun skal følge opp lagene mellom 6-12 år. Det innebærer kompetansekartlegging, kompteanseutvikling, administrativ oppfølging med påmelding serier/cuper og annen støtte lagene har behov for. Med seg på laget er også Stian Fossum (Trener G15) som er nyutdannet som trenerveileder og vil bistå med trenerveiledning for barnefotballen.

For ungdomslagene vil det være en sportslig oppfølging fra trenerteam A-lag, og en administrativ støtte fra daglig leder. Seniorfotballen har masse sportslig kompetanse, men får adminstrativ støtte av daglig leder.

Enkelt oppsett av ansvar fotball 2023:
Seniorfotball: Selvfungerende sportslig, og får administrativ støtte av daglig leder.
Ungdomsfotball: Oppfølging sportslig av trenerteam A-lag. Administrativ støtte fra daglig leder/Ingrid
Barnefotball: Sportslig oppfølging av Stian Fossum som trenerveileder, administrativ oppfølging fra Ingrid.

Litt om Ingrid sin bakgrunn:

Ingrid har vært og er en aktiv håndballspiller, og er nå en del av 4. divisjonslaget vårt! Hun har gått toppidrettslinjen på Voss Gymnas, etterfulgt av et år på Skogn folkehøgskole håndball. Så begynte studietilværelsen og Ingrid dro til Høgskolen i Elverum. Der har hun tatt bachelor i idrett, med spesialisering i trenerrollen, og så videre på master i idrett og kroppsøving, med spesialisering i idrett og coaching.Luke 22: Oppsummering sesongen fotball 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Des 2022


J13 ble kretsmestre 2022!

 Endelig har det vært en normal sesong for idrett, og fotball har blitt spilt hele året (nesten) uten avlysninger grunnet korona. Futsal-sesongen ble amputert for de av lagene som var påmeldt der, men når normal serie startet senere på våren har ballet rullet uavbrutt på gresset!

Totalt har fotballgruppen hatt 37 lag påmeldt seriespill i år fra 6 åringer til seniorfotball. Det har vært kamper på alle slags nivåer med fokus på utvikling, mestring, vinne og ikke minst lære av tap.

I 2022 ble «første» Åssia Kiwi Bama Cup arrangert. Eat Move Sleep konseptet har fått nok en stødig støttespiller i Kiwi, som også er en viktig samarbeidspartner for klubben, og sammen med NFF og Bama har de løftet konseptet ytterligere. Deltakerne fikk spille med baller tilsvarende som brukes i NM. Mat til våre 200 frivillige og i kiosken var av ypperste kvalitet. Og sammen skapte vi rammer som ga gode minner for livet for over 1500 barn. Cupen ga også god inntekt for fotballgruppa med et overskudd på 200.000kr!

Arrangementskomiteen for Åssia Kiwi Bama Cup

 I tillegg til å delta på vår egen cup har lagene deltatt på andre lokale cuper. Liungen, Lier Kiwi Bama og Solberg Kiwi Cup. Så ble samtlige ungdomslag sendt til Hamar på Maxiturneringen til Storhamar Fotball i august. Etter to år uten ordinær aktivitet dekket fotballgruppa hele cupen for deltakerne, og etter en dugnad i samarbeid med McDonalds Åssiden fikk vi også mulighet til å bestille en buss for felles transport. Her ble SAMHOLD bygget i praksis, og ga mersmak for lag og klubb.

I ungdomsfotballen begynner man med tabell, seriespill og kan også vinne pokaler. Det var moro å se hvordan G16 (gutter født 2007 og 2006) gikk fra to år uten mange seire til å vinne det meste av kamper. På våren vant de 1. divisjon, og på høsten var de lenge med å kjempe om kretsens pokal. Til slutt endte de på en god 3. plass etter et år med stor fotballfaglig utvikling.

Men vi gikk ikke tomhendt denne sesongen. J13 (jenter født 2009) har allerede vært nevnt, men det er verdt å nevne igjen at de ble kretsmestre! Gruppen hadde en vår med forskjellige utfordringer, og var blant annet få spillere. Så takket være handlingskraftige trenere hos oss og DBK fikk vi til et samarbeidslag. Plutselig var det jevnt 25 spillere på trening og jentene kom med mange gode prestasjoner utover høsten som ble kronet med kretsmesterskapet.  

I seniorfotballen har året gått unna. A-lag herrer fikk en tøff start på sesongen med bortekamp og tap mot Hallingdal, men de hentet seg så til de grader inn igjen. Få scoret flere i Norge med hele 106 mål. Magnus Langset ble også divisjonens toppscorer med 30 mål, og hadde over 20 assist. Før siste kamp var 2. plassen sikret. At sesongen ble avsluttet med en sterk seier over Åskollen som rykket opp var midt i blinken. B-laget vårt kjempet seg til en stabil og trygg plass i 5. divisjon. I enkelte kamper med få eller ingen spillere på benken.

Et bilde som inneholder gress, fotball, person, felt
Automatisk generert beskrivelseA-laget feirer scoring av Nhial

 Så har klubben fått i gang en ny gruppe i seniorfotballen med C-laget ledet av Niklas Torgersen. Dette er et tilbud for de som ønsker å være en del av fotballen, men ikke kan trene like ofte. Godt humør er en like viktig kvalitet som ballbehandlingen. Laget er påmeldt 7. divisjon neste år med mål om å vinne flest mulig kamper, men alltid med godt humør på veien.

I 2023 vil fotballgruppen jobbe med noen utfordringer. Vi har et behov for å få tilført trenerkompetanse. G19, G14 og G13 har behov for trenere. Jobben er ikke enkel, men vi gir oss ike før vi har dyktige trenere på plass. Enten til å lede laget eller støtte dem som er der. Jentefotballen i klubben er fortsatt i en sårbar posisjon, og vi må bygge oppunder de kullene vi har. Ungdomsfotballen så sees det på mulighetene for å utvide samarbeidet fra 2022 med DBK. For barnefotballen må vi tenke alternativt. Så vil det være enda større fokus på kompetanseutvikling av samtlige trenere i tiden fremover, og det gleder vi oss masse til. Med Kenneth Karlsen inn som hovedtrener A-lag sammen med Levi Reiersrud og Anders Bøthun, får klubben tilført masse kompetanse som skal merkes nedover i fotballgruppen også. Så 2023 ser lyst ut!Luke 21: Inkluderende Jul nærmer seg

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Des 2022

Vi teller ned de siste dagene før jul, og vi skriver allerede 21. desember. 

I hele høst har jentene i julekomiteen til ÅIF planlagt Inkluderende Jul som skal være på selveste julaften.

Nå er påmeldingene registrert, maten bestilt, gavene pakket og i torsdag dekkes bordene på klubbhuset. Nærmere 50 personer finner veien inn i Åssiden lune stue.

I går var det pakkeverksted og alle gavene fra nissen ble møysommelig pyntet med gavepapir, bånd og merkelapper. 

Visste du forresten at du forresten at på Kiwi XL Ligosenteret, REMA 1000 og Meny Åssiden så kan du levere mat, gaver og gavekort i en handlevogn ved kassen?

Dette er en fin måte å bidra på om du ikke har mulighet til å stille som frivillig. Vi har også en spleis gående hvor store og små bidrag er like kjærkomment! https://www.spleis.no/project/292351

Sjekk ut https://www.aif.no/page/jul for all informasjon om Inkluderende Feiring.

Stor takk til samarbeidspartnere, sponsorer, frivillige og andre bidragsytere for at vi kan gjennomføre dette viktige arrangementet.Luke 20: Oppsummering høstsesong håndball 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Des 2022

Alle spillere og trenere fra KICK OFF i september. 

 

I august i år kunne vi endelig ta fatt på en ny håndballsesong, etter en vinter og vår preget av corona-restriksjoner og ikke minst en lang sommerferie! Det var derfor ekstra godt å kunne starte en ny sesong med normal aktivitet.

Alle våre lag startet opp igjen treningen i august. De eldste ungdomslagene startet allerede 1.august for å få en god måned med trening, både fysisk og med ball i hånda. Mens våre barnelag startet samme tid som skolen.

September startet med en god og vellykket KICK OFF for håndballgruppen. En hel dag i hallen hvor spillere, trenere og familie var samlet for en dag fylt med håndball og store smil. Barna fikk spille showkamper mot både foreldre og trenere, og vi avsluttet dagen med innløp og presentasjon av alle lag. Dette var stor suksess og absolutt noe vi ønsker å gjenta neste sesong!

I månedsskiftet august/september hadde vi også oppstart med våre nye 6 åringer. Fra start har de vært en gruppe på 15-20 stk, gutter og jenter, hvor de nå har stabilisert seg på ca 24 gutter og jenter som trener håndball en gang i uka.

Alle lag fra 11 år til og med junior/senior spilte første seriekamper innen utgangen av september. Også våre yngste lag, 6-10 år, sesongåpnet med barnehåndballturnering i slutten av september. Ekstra gøy var det å starte barnehåndballturnering-sesongen på hjemmebane som arrangør!

Videre utover oktober rullet og gikk seriekampene og ny barnehåndballturnering. I midten av oktober var det høstferie hvor vi arrangerte håndballskole for 6-12 år, mandag til onsdag. Dette var også stor suksess å kunne gjennomføre som normalt igjen. Ekstra gøy denne gangen var at vi fikk til egen guttegruppe på håndballskolen.


November kom og november gikk. Denne måneden var det mye aktivitet i hallen, i tillegg til ordinære treninger i ukedagene var det også flere ukedager-kamper i tillegg til helge-kamper. Og brått var det desember. Flere av våre lag spilte kamper helt inn til siste helgen før jul, samtidig som vi fikk arrangere desember-turnering for 9-10 åringene på hjemmebane. I desember deltok også våre 6 åringer på deres første barnehåndballturnering for høsten. Det ryktes om stor suksess og de er klare for flere turneringer til våren!

Siste uken før jul avsluttet vi med felles juleavslutning for hele håndballgruppen - det var veldig gøy og mange store smil på en kveld! Denne kvelden spilte vi minihåndball-kamper på tvers av lag og alder. Totalt ble det gjennomført 10 kamper hvor lagene bestod av en god miks av 6 år til 14 år. Våre flinke 15 og 16 åringer, og Junior-spillere stilte opp som dommere og lagledere for barna. Dermed fikk trenere nesten helt fri denne kvelden og kunne nyte kampene fra sidelinjen og som heiagjeng. Kvelden ble så avsluttet med et herlig besøk av nissen, som også hadde med seg noe godt til både store og små!

Så om vi skal oppsummere høstsesongen i kort har vi totalt sett spilt mange kamper, og lagt ned enda flere treningstimer. Vi har vunnet, tapt, spilt jevne kamper, lært mye og utviklet oss, både spillere og trenere. Vi begynner å bli en solid gjeng med spillere i alle aldre, og gledelig er det også at flere av våre kull har hatt positiv rekruttering av spillere gjennom hele høsten. Dette tar vi med oss inn i siste halvdel av håndballsesongen 2022/2023, klare for å nå nye resultater, utvikle oss mer og bli enda bedre!

En stor takk til trenere, lagledere og dugnadsansvarlige i hvert team som hver uke står på for at barna skal kunne spille håndball - dere er unnværlige!

Trenere, lagledere og dugnadsansvarlige fra juleavslutningen. Ikke alle tilstede. 

 

God jul fra håndballgruppen! Vi sees i Berskaughallen fra januar!
Luke 19: Håndballskole vinterferie

Postet av Åssiden Idrettsforening den 19. Des 2022

Fra årets håndballskole i høstferien.

 

Også i 2023 inviterer vi til håndballskole i vinterferien! Dette blir 3.året vi arrangerer håndballskole i vinterferien, og vi ser stor suksess av det.

Siden oppstart av håndballskoler i 2020 har vi sett et stort ønske og økende pågang av tilbudet i både høstferie og vinterferie. Dette synes vi er veldig gøy, og ikke minst kunne tilby utøvere i egen klubb, samt andre klubber, et håndballtilbud i feriene.

Vinterferiens håndballskole 2023 arrangeres mandag 27.februar - onsdag 1.mars. Vi holder på i tre hele dager hvor dagene er fylt med mye håndballaktivitet, lek, moro og nye bekjentskap på tvers av årsklasser blir skapt. Tilbudet gjelder for gutter og jenter i alderen 6 – 12 år.

Klubben står for planlegging av dagene, opplegg og gjennomføring. Utøverne som er med blir trent av egne, unge, lovende trenere fra våre ungdomslag. Dette ser vi er svært nyttig og ikke minst inspirerende for de yngre barna.

Påmelding og ytterligere informasjon for håndballskolen i vinterferien vil komme like over nyttår. Vi håper dere setter av disse tre dagene i vinterferien, og ønsker å fylle dagene med håndball! Du trenger ikke være håndballspiller for å delta.

Fra håndballskole i høstferien
Luke 18: Åssia Kiwi Bama Cup 2023

Postet av Åssiden Idrettsforening den 18. Des 2022

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Vi har nok et år blitt plukket ut som arrangør av Kiwi Bama Cup i 2023! Dette er en videreføring av det tidligere Eat Move Sleep konseptet, og er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, Kiwi og Bama. Sammen gir de oss som arrangør en pakke som hjelper oss å gjennomføre et minneverdig arrangement.

I 2022 slo vi mange rekorder og i 2023 vil vi selvsagt toppe det! Antall påmeldte lag var 253 lag og et overskudd på 200.000kr!! Tilbakemeldingene fra lagene våre var også gode som har gitt oss 4.8 i rating av 5.0 mulige!

Dette motiverer for en ny sesong og vi takker NFF, Kiwi og Bama for tilliten til å forvalte cupkonseptet deres nok et år!

Følg med på cupens hjemmeside for oppdateringer utover nyåret: https://assiakiwibamacup.cups.nu/
Luke 17: Rekordhøst for Åpen Hall

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Des 2022

Inge Tronsen (t.v.) fra Kjøsterud Ungdomsskole er en av våre viktige bidragsytere på åpen hall. Her sammen med en av våre flinke aktivitetsledere!  

 

En fredag i måneden gjennom skoleåret arrangeres det Åpen hall for 5.-7. trinn og 8.-10 trinn. Åpen hall er for elever på skolene i bydelen og skal være en trygg møteplass med varierte aktiviteter tilpasset barna/ungdommenes ønsker. 

5.-7. trinn har åpen hall i gymsalen på Kjøsterud Ungdomsskole.

8.-10. trinn har åpen hall i Berskaughallen.

Åpen hall koordineres av vår Aktivitets- og samfunnsutvikler, Karianne Øiseth, tilrettelegges av aktivitetsledere fra Aktiv på Åssia, og støttes av ansatte fra skolene som kjenner elevmassen.

Aktivitets- og samfunnsutvikler koordinerer dialog mellom natteravner, uteteam og politiet i forbindelse med Åpen hall, for å sikre et trygt miljø for deltakerne.

Denne høsten har Åpen Hall endelig blitt gjennomført som vanlig, helt uten pandemirestriksjoner. Tilbudet har alltid vært populært, men denne høsten har vi hatt rekordmange deltakere. På det meste har vi vært i overkant av 160 barn fra 5.-7.trinn fra Aronsløkka og Åssiden Barneskole, og hatt et snitt på ca. 130 barn i høst. Så dette har vært et savnet tilbud, og er helt tydelig et viktig tilbud for ungdommen på Åssiden.

Et bilde som inneholder bord, innendørs, disk, spisestuebord
Automatisk generert beskrivelseUtvalg i kiosken på Åpen hall

 

IMG_6930.jpgAktivitetslederne våre!

 Luke 16: Vinnere julelotteri

Postet av Åssiden Idrettsforening den 16. Des 2022


  

Takk til alle som har bidratt til årets julelotteri! 

 

Vinnere julelotteri 2022

Under følger liste over årets vinnere i julelotteriet. Alle vinnerne blir kontaktet pr sms over helgen, men ser du noen du kjenner så gi de et hint om at de står på listen!

Premiene kan hentes fra og med mandag 19. desember mellom kl. 9-15 og må hentes senest 31. mars. For henting på ettermiddag avtales med Ingrid Rørlien 902 46 618. Premier blir ikke sendt pr post.

Gavekort fotballreise 10.000kr

Ragnhild Johansen

Gavekort Kiwi 5000kr

Gunvor Anne Rusten-Jensen

Gavekort Gulskogen 2000kr

Adrian Karlsson

Gavekort Apple 1000kr

Stine K Morken

Gavekort Apple 1000kr

Lisbeth Sommerstad

Gavekort Apple 1000kr

Inger-Lise Granum

Gavekort Apple 1000kr

Valentina

Gavekort Apple 1000kr

Tina Cecilie Rojahne Sagvik

Gavekort Kiwi 1000kr

Hallvard Kolltveit

Gavekort Kiwi 1000kr

Øystein Halvorsen

Gavekort Kiwi 1000kr

Kenneth Hardt

Gavekort Kiwi 1000kr

Fredrik Tresvig Larsen

Gavekort Kiwi 1000kr

Rene Aasly Kristoffersen

Gavekort Torshov sport 1000kr

Christina Nilssen

Gavekort Torshov sport 1000kr

Marit Santi

Gavekort Torshov sport 1000kr

Odd Morten Svorkmo

Gavekort Torshov sport 1000kr

Stian Johansen

Gavekort Torshov sport 1000kr

Arbresha Hadergjona

Åssiden IF skjerf

Roy Louis Larsen

Åssiden IF skjerf

Kristian Klev

Åssiden IF skjerf

Gro Wold

Åssiden IF skjerf

Stian Johansen

Åssiden IF skjerf

Reidun Bratland

Åssia-caps

Hanne Løff

Åssia-caps

Sahar Sediqi

Åssia-caps

Hilde Grutle

Åssia-caps

Ma Aida Pajaron Minoza

Åssia-caps

Ketil Korsbøen

Åssia-caps

Martine E Sagplads

Åssia-caps

Mathias Bullen
Luke 15: Håndball med utvikling og trenere i fokus

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Des 2022

Fra juniorkamp tidligere i høst, ledet av Martin Jensen (nr.3 fra høyre/blå) og Gjermund Hulbak (nr.2 fra høyre/grå).

Før sommeren i år bestemte håndballgruppa seg for å styrke trenerteamet i håndballen ytterligere inn mot sesongen 2022/2023, og da først med fokus på junior og senior-gruppene våre.

Til sesongstart i august kom da Gjermund Hulbak inn i trenerteamet til junior og senior. Gjermund har stor og lang erfaring som trener, hvor han har trent både gutter og jenter på flere nivåer. Og de siste 7 sesongene har han vært trener for Hokksund IL sitt damelag i 2.divisjon. Vi ble derfor veldig glad når Gjermund viste interesse for våre ideer og satsning på de unge, og fremtiden i ÅIF Håndball.

Siden august har Gjermund styrt junior og senior gruppa med kontroll og tydelighet. Våre juniorjenter spiller egen serie i Jr 17-20 år, og våre seniorspillere spiller 4.divisjon etter opprykk forrige sesong. Disse to gruppene trener også sammen, da 4.div ikke er så mange rene senior-spillere og juniorspillere fyller på i denne serien. Denne treningssammenslåingen ser vi også på som en stor gevinst for alle spillere, hvor alle kan lære av hverandre, uavhengig av alder og erfaring. Det blir tøff matching på trening, og man er lystne på å vise seg frem. 

For Gjermund og trenerteamet har det også vært tydelig på hvor fokusområdene til disse to lagene skal være. Juniorserien skal være en utviklingsarena, mens det i 4.divisjon er mer fokus på resultat og å sikre en stabil plassering på tabellen etter endt sesong. Etter første halvdel av sesongen har begge lag klart seg veldig bra. Juniorjentene ligger på en foreløpig 5.plass med 3 seiere og 3 tap, og 4.divisjon har inntatt 4.plass til juleferien med 5 seiere, 1 uavgjort og 3 tap. Dette er mer enn godkjent, da det har vært et nytt lag for både spillere og trenere som man skal bli kjent med og skape et samspill mellom. Nå gleder vi oss alle til å se begge lag bygge videre på det gode arbeidet og nå nye resultater på våren.

Vi er også veldig glad for at junior-teamet fra forrige sesong er med videre. Jan Åge Dahl, Martin Jensen og Vinh Tran er alle med også denne sesongen og gjør en fantastisk jobb sammen med Gjermund, for spillerne våre. Å ha med trenerteamet fra forrige sesong er betryggende og fint for både spillere, og Gjermund som ny, da disse tre kjenner spillerne godt.

Gjermund er signert på en 3års kontrakt og det gir håndballen store rom for å videreutvikle de spillerne og lagene vi har i dag. Innen disse tre årene har flere av våre yngre ungdomslag kommet opp i junior og senior-nivå, mens andre begynner å snuse på muligheten. Et langsiktig mål for vårt seniorlag er også å etablere seg i 3.divisjon innen 2025. Vi ser lyst på denne målsetningen med stabile trenerteam i ungdomslagene, og ikke minst årgangene som er på veg opp.

4.divisjonslaget etter siste seriekamp før jul, seier 16-31 borte mot Gol.

 Luke 14: «Innaforre» med 25% avslag på torsdag.

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Des 2022

 

Tverken er Åssias stolthet – på skauen. Kjøpt 01.10.70 av Åssiden Idrettsforening. Tverken skinner i 2022.

Tverken er drevet av frivillighet. Tverken oser av frivillighet.

I fjor ga Tverken ut «Innaforre – Alle veier fører til Tverken». Her finner du historia om Tverken.

«Innaforre» inneholder mye mer. Det er skauhistorie, krigshistorie, «bli kjent – historier», fiskehistorier, Finnemarkahistorier og selvsagt Røverhistorier.

Boka har flotte illustrasjoner og kart.

«Innaforre» er de ultimate julegaven til Åssiafolk.

«Innaforre» er den ultimate julegaven til skaufolk.

«Innaforre» er den ultimate julegaven til familiefolk som ønsker å dyrke kortreist friluftsliv.

«Innaforre» er den ultimate julegaven til tidligere skautravere – som nå kun kan mimre.

I «Innaforre» finner du Åssias og Drammens sjel.

Bokas selges på Kiwi Ligo – i morgen torsdag 15.12 – til 280 kroner. Fra klokka 17.00 – 21.00

Alle inntekter går til Tverken!Luke 13: Åssiafondet

Postet av Åssiden Idrettsforening den 13. Des 2022

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Renter, matpriser og strøm har økt, og året 2022 har vært et tøft år for privatøkonomien i Norge. Som klubb må vi forberede oss på at 2023 også blir et tøft år. Da blir det enda viktigere at vi har gode løsninger på plass for våre medlemmer, slik at økonomi aldri blir en barriere for å delta i aktiviteten i klubben vår.

Nylig uttalte daglig leder seg til NRK om at klubben allerede har merket at dette påvirker medlemmene våre. Dette har også medført et behov for endring i rutinene våre når det kommer til å hjelpe medlemmer.

Les hele saken på nrk.no.

Tidligere har alle kunnet henvende seg direkte til Frelsesarmeen. Nå vil vi håndtere mer av denne type henvendelser i administrasjonen som vil ha taushetsplikt, men for enkelte kan også det bli for nært. Da kan man ta direkte kontakt med Frelsesarmeen.

Vi har også laget nye rutiner for solidaritetsfondet og døpt det for Åssiafondet. Retningslinjene for dette fondet skal til en hver tid ligge tilgjengelig og åpent på hjemmesiden. Dette vil komme på hjemmesiden etter nyttår når det er ferdig behandlet i styret, og i god tid før utsendelse av kontingenter for 2023. Det vil også bli opprettet et eget avdeligsregnskap for å synliggjøre bruken av fondet.

Midler til fondet må komme fra gaver, stiftelser eller andre bidragsytere. I dag har vi en sum etter en tildeling fra Drammen Idrettsråd i 2021 og støtte fra McDonalds Åssiden, men vi vil ha behov for mer. Administrasjonen jobber med søknader til stiftelser for dette formålet.

McDonalds Åssiden er første bedrift som har forpliktet seg til en fast støtte til fondet, og vi håper å få flere med på laget etter hvert.

Det viktigste budskapet er at klubben kontinuerlig jobber for at økonomi aldri skal være til hinder for å delta i aktiviteten i Åssiden IF. Det er klubben med hjerte for alle på Åssia i praksis. Luke 11 + 12: Barnehåndballturnering

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Des 2022

Fornøyde jenter fra helgen turnering, Åssiden IF J9.

 

Opsideisi, 3.søndag i advent fløy forbi i en forrykende fart og luke 11 ble litt glemt. Så da kjører vi to luker i en i dag.

I går, 11.desember, ble det gjennomført Barnehåndballturnering i Berskaughallen for jenter 9 og 10 år og vi Åssiden IF stod som arrangør. Barnehåndballturneringer blir spilt en gang hver måned for gutter og jenter 6-10 år. Dette er NHF Region Sør som står ansvarlig for å organisere i form av kampoppsett og arrangørklubber.

Hensikten med Barnehåndballen er at spillet skal skille seg fra det ferdige spillet  og skal være en naturlig progresjon i forhold til utfordring og nivå. Spillet er med på å gi barna stor grad av involvering og ballkontakt, og ikke minst en fin innføring i hvordan håndballspillet fungerer før man etter hvert som årsklassene øker, også øker litt i størrelse på spillet.

Hver høst og vinter/vår pleier vi i Åssiden IF å stå ansvarlig for 2 helger med barnehåndballturnering. Da er det fordelt slik at de yngste, 6-8 år spiller lørdag og de eldste, 9-10 år spiller søndag. Dette fordi de ulike årsklassene spiller på ulik banestørrelse.

Turneringen i går, 11.desember, var siste turneringshelg for 2022. I Berskaughallen fikk vi besøk fra Vestfossen IF, IF Birkebeineren, IL ROS, Strømsgodset IF og Sætre/Graabein IF. Hele 12 kamper ble gjennomført denne søndagen, og etter endt turnering var det premie til alle spillere. Vår egen turneringsledelse melder om mange store smil, noen tårer og god Fair Play fra alle lag! Det er akkurat sånn vi vil ha det!

Tidligere i høst arrangerte vi også Barnehåndballturnering, da både lørdag og søndag, altså for alle årsklasser. Denne helgen var fylt med håndballmorro fra morgen til ettermiddag lørdag og søndag, og ikke minst stor stas å endelig kunne spille kamper igjen. For Septemberturneringen ble vi også stemt frem som Rundens arrangør! Dette var stor stas da stemmen kommer fra besøkende lag og tilskuere til vår hall og arrangement.

Vi ser nå frem til siste halvdel av sesongen 2022/2023, og enda flere turneringshelger. For 2023 er vi tildelt arrangøransvar for 9 og 10 åringer i februar, samt avslutningsturneringen i april for 6-10 år - det gleder vi oss til!

Fra helgens turnering, Åssiden IF J10

 Luke 10: C laget er i full gang igjen

Postet av Åssiden Idrettsforening den 10. Des 2022

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.


Dette året startet vi opp igjen med Åssiden C-lag i fotballgruppa. Her er et tilbud som treffer de som vil spille fotball med en gjeng med godt humør. Laget trener to ganger i uka i sommerhalvåret, mens nå på vinteren trenes det hver søndag kveld i fotballhallen. 

Neste år skal laget meldes opp i 7. divisjon, og selv om det er 25 spillere på listen så er det fortsatt plass til flere.

Ønsker du å prøve deg så ta kontakt med trener Niklas Torgersen niklas.torgersen97@gmail.com tlf 934 85 324. Kvaliteten er variert så her er det plass til alle!Luke 9: Guttehåndballen med positiv trend

Postet av Åssiden Idrettsforening den 9. Des 2022

Blide og førnøyde gutter som var med på håndballskole i høstferien 2022.  

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Grunnlaget for guttehåndball-miljøet vi har i ÅIF i dag, startet for 6 år siden. Da gikk våre 2011-gutter i 1.klasse og deres interesse den gangen skulle vise seg å være starten på noe bra igjen for guttehåndballen i Åssiden IF.

I dag er det våre 2011 gutter vårt eldste guttelag. De er i dag 12 gutter, hvor ca halvparten er nye spillere nå i høst. Fra 11-åringene og nedover har vi lag/spillere i hver årsklasse. 2012 og 2013 gutta har siden de startet med håndball spilt sammen med jentene i samme årskull, men det er nå bestemt at også jentene og guttene her skal skille mer lag. 2012 gutta er 5 stk og trener derfor sammen med G 2011. G 2013 er også 5 stk og trener sammen med G2014/15. Denne sammenslåingen er for at vi ønsker å samle guttemiljøet i håndball mer, samtidig basert på ferdighetsnivå og utvikling. Våre 2015/2014 gutter har også hatt en positiv vekst i høst. Her er spillergruppen nå oppe i 17 spillere, hvorav 7 stk er nye i høst – dette er veldig gledelig! I tillegg er det 5 gutter på vårt yngste kull, 2016, hvor guttene og jentene trener sammen.

Alle kullene våre spiller også kamper/turneringer gjennom sesongen. G 11år spiller første sesong på stor bane – det er både kult, gøy og utfordrende, men de klarer seg bra!

G 10år spiller turneringer i regi av Region Sør en gang i måneden. De spiller 5`er håndball på kortbane. Også G 6år og G 8 år spiller turneringer en gang i måneden i regi av Region Sør, hvor de spiller 4`er håndball på minihåndball-bane.

For ca 2 år siden fikk vi også en egen rolle i vårt Sportslige Utvalg med navnet Guttehåndball-ansvarlig. Linn Marie Bratvold var sporty og tok på seg denne rollen, da hun den gangen var trener for hele 2011-kullet. Jenter og Gutter. Linn Marie har gjort mye bra for å beholde kjernen av håndballgutter i ÅIF, og tenker alltid på hva som er best for barna! På nyåret ønsker vi også få til en egen Guttehåndball-dag, hvor kun gutta er i fokus!

Helt frem til årets sesong var Linn Marie trener for guttene og jentene på 2011, men før denne sesongen ble det bestemt at de skulle skille litt mer lag. I høst fikk vi inn Herman R. Hulbak, tidligere Åssia-spiller, som trener for gutta. Herman spiller selv håndball, men i dag i Reistad pga manglende tilbud her hos oss. Han har hatt stor og positiv påvirkning på guttene våre, og vi ser viktigheten av at guttene har en mannlig håndballspiller å se opp til!

Vi må rette en stor takk til gutte-trenerene våre! Dere gjør en formidabel innsats både på og utenfor banen slik at gutta på Åssia har et håndballtilbud. Takket være dere kan vi guttehåndball-miljøet vokse, og sammen vokser vi som håndballgruppe og klubb! Vi er også glad for å ha med gutter fra Øren og Solbergelva, når de ikke har tilbud om håndball i egen klubb.Luke 8: Innkalling til medlemsmøte

Postet av Åssiden Idrettsforening den 8. Des 2022


 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Tirsdag 20. desember kl. 19:00-21:00 Åssiden klubbhus

Hovedstyret kaller vi inn til medlemsmøte. Dette er et åpent møte for å si litt om klubbens daglige drift med muligheten til å stille spørsmål til styret og administrasjon.

Agenda:

  • Status arbeid strategiplan 2023-2027 og tanker om klubbens retning.
  • Status FFO-sak. Årsmøtet utfordret styret på om klubben skal starte med en FFO. Et utvalg har jobbet på vegne av styret med å utrede saken, og det vil etter nyttår bli et ekstra ordinært årsmøte for å avgjøre saken.  
  • A-lagets hovedtrener Kenneth Karlsen vil fortelle om sine tanker for 2023-sesongen for A-laget i fotball.
  • Muligheten til å stille spørsmål til styret og administrasjon. 

 

Det blir enkel servering av kaffe og mineralvann, samt noe å bite i.


Vi håper på stort oppmøte og gode diskusjoner! Vel møtt!Luke 7: Navnelapper med Åssia-logo

Postet av Åssiden Idrettsforening den 7. Des 2022

Et bilde som inneholder tekst
Automatisk generert beskrivelse

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Vi har gleden av å presentere vår nye samarbeidspartner Merkmini hvor du kan bestille navnelapper til å merke klær, matbokser, drikkeflasker eller andre eiendeler med Åssiden IF sin logo. Det er også mulig å bestille en mer nøytral variant med Åssia-logo på!

Navnelappene tåler opptil 60 graders temperatur i oppvaskemasking og vaskemaskin. De tåler også tørketrommel og mikrobølgeovn. 

For å bestille går du inn på følgende link og bruker rabattkoden AIF20

https://www.merkmini.no/klubber-aif

Ved å benytte rabattkoden får du 20% rabatt på kjøpet (også ved kvantumsrabatt), men du støtter også klubben med 40kr pr pakke du kjøper!

Her kan du se noen eksempler på navnelapper og logobruk:

(NB! Vippsnummeret i eksempelet under er ikke reelt og ikke Åssiden IF sitt vipps-nummer)
Luke 6: Rekordår for allidrett

Postet av Åssiden Idrettsforening den 6. Des 2022

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Allidretten i Åssiden har i år rekord mange deltakere! Hele 115 barn mellom 3år og 7år treffes hver tirsdag i hallen for aktivitet og lek ledet av aktivitets- og samfunnsutvikler Karianne Øiseth og våre flinke aktivitetsledere. Dette har ført til at vi har fått fulle partier og vært nødt til å stenge inntak av nye medlemmer.

Aktivitetslederne våre er ungdom som blir kurset mens de går på Kjøsterud Ungdomsskole, og får lønn for jobben på allidrett via støtte fra Drammen Idrettsråd. Ungdommen er viktige rollemodeller for våre minste medlemmer, og gjør en utrolig viktig jobb!
Luke 5: Årets ildsjel

Postet av Åssiden Idrettsforening den 5. Des 2022

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

I forbindelse med fotballkretsen sitt 100års jubileum så mottok Pål Hansen prisen som årets ildsjel. Pål har vært en del av klubben siden han var 6år gammel, og etter en kneskade satt en stopper for spillerkarrieren begynte han å engasjere seg frivillig. Han har innehatt de fleste roller i fotballgruppen og har betydd enormt for oss som klubb.

- Jeg har fått mer tilbake fra klubben, enn det jeg har gitt som frivillig, sa Pål til NFF Buskerud om sitt eget engasjement i Åssiden IF ved tildelingen.

I mars på årsmøtet fikk han Fortjenestemedaljen som er nest høyeste utmerkelse i klubben. Da sa han også noe lignende: «Det blir sagt alt det jeg har gjort for klubben, men klubben har også gjort utrolig mye for meg».

Ved tildelingen utdyper han dette med at man som frivillig må huske på hva det gir tilbake og ikke bare tenke på det man har gitt. Man får mye igjen i sosial omgangskrets, meningsfylt jobb for andre og ikke minst et godt tilbud for barn og unge på Åssiden.

Det er stort for klubben og vi er stolt over at Pål Hansen fikk denne prestisjefylte prisen av fotballkretsen! Vi gratulerer!

Nominasjonen fra klubben i sin helhet kan du lese under bildet.

Et bilde som inneholder tekst, gress, person, utendørs
Automatisk generert beskrivelse

Øivind Nilsen (t.v. daglig leder NFF Buskerud) gratulerer Pål Hansen (midten) med prisen. I tillegg til diplom og blomster fikk Pål Hansen en gave på 5000kr.

Pål er 100 % blå/hvit, og har ikke vært aktiv i andre klubber enn Åssiden. Han har selv vært spiller med mange kamper i Åssia-drakt (alle årganger inkl. A-lag hvor han debuterte på slutten av 70-tallet). Han ble etter hvert en del av støtteapparatet rundt A-laget i årene før opprykket til 1.divisjon

Når A-lag herrer spilte i 1. divisjon i 1993 var Pål klubbens sportslig leder.

Pål har vært trener i alle årsklasser og da særlig fulgt 1987 og 1993 årgangene. Dette fulgte han hele veien og gikk så inn som trener på A-lag herrer i 2008-2010. Pål startet sin trener-gjerning i tidlig 20-årene, og han trente Kenneth Karlsen frem til han gikk til Strømsgodset.

De siste årene har Pål vært en viktig mann for senior herrer. Han har vært hjelpetrener og «altmuligmann» som oppmann, material forvalter, sportslig leder, sittet i sportslig utvalg, med mye mer. Han også lagt ned en betydelig innsats på Sponsormarkedet.

Pål har også vært med på Tverken-dugnad med den faste gjengen i over 25 år så han stiller opp på alle fronter for Åssia!

Pål har alltid vært en synlig skikkelse i klubben og er en vi er ordentlig stolt av! Han tar imot nye mennesker på en god måte og er først og fremst opptatt av å skape gode rammer for de rundt seg.LUKE 4: Hjertevarmen er stor på Åssia!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Des 2022

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Inkluderende feiring på klubbhuset julaften har allerede fått mye oppmerksomhet på hjemmeside, sosiale medier og nyhetsmedier. Dette er veldig moro, men også veldig viktig. Initiativet kommer fra hjertet til Cathrine Gundersen, som har fått med seg Karianne Øiseth (administrasjon) og Lillann Fanuelsen (hovedstyret) på prosjektet.

Også Åssia viser seg fra sin beste side og med hjerterom som Cathrine. For ønsket om å bidra er stort, selv om ikke alle kan bidra på selve julaften. Spleisen vår har fått inn hele 14.000kr fra flere generøse givere. Spleisen vår ble også valgt ut som vinner grunnet vårt formål og fikk 2000kr i støtte av Spleis!

Så har 25 frivillige meldt seg til å bidra i forskjellige roller før og/eller på julaften. Noen bidrar i forkant, noen ordner julestrømper, noen tilbyr kjøring på julaften og vi nærmer oss 10 stykk som bidrar på selve julaften.

Vil du lese mer om inkluderende feiring eller bidra som frivillig eller til Spleis så finner du alt samlet her:

 https://www.aif.no/page/jul

LUKE 3: Kretsmestre 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 3. Des 2022

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

I sommer inngikk J13 i Åssiden og DBK et samarbeid for å styrke tilbudet til jentene på Åssiden og Øren. Dette løftet tilbudet betraktelig, og har gjort at man er flere spillere på trening og dermed er det mer morsomt å trene!

Utøver høsten hadde jentene en fin vekst, og gruppen var stabilt på hele 25 spillere. Med to lag i seriespill ga det også gode arenaer for mestring og utvikling. Førstelaget var Åssiden/DBK med spillere fra begge klubbene. De spilte 1. divisjon og målte seg mot de beste jentene i Buskerud. Etter endt sesong kunne de feire klubbens første kretsmesterskap på flere år!

- Det er så utrolig gøy å jobbe med disse jentene. Jeg stod på sidelinja og fikk rett og slett gåsehud på slutten av sesongen. Det var ikke på grunn av kulda, men hvordan jentene fungerer sammen som et lag på kryss av klubb og skole. Dette er helt rått, oppsummerer hovedtrener Robert Askim Gebuhr.

Med i teamet til Robert er assistenttrener Øyvind Medalen, og assistenttrener/Materialforvalter Tom Stryken.

Pokalen ble overrekt av NFF Buskerud i siste kamp på Åssiabanen, og da sørget Robert for en ordentlig festavslutning. Jentene fikk inngangsmusikk, representanter fra Strømsgodsets damelag stod æresvakt, tribunen var full og kaptein på A-laget Mads W. Gundersen var speaker. Etter kamp var alle jentene fra første- og andrelag samlet på klubbhuset til tacofest.

Gratulerer til Åssiden/DBK J2009 med en fantastisk sesong!


 LUKE 2: Aleksander skal dømme Eliteserien!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Des 2022

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

Denne uken kom den gledelige nyheten at klubben skal bli representert på fotballens øverste nivå. Aleksander Jæger er oppnevnt som assistentdommer for kommende sesong i Eliteserien. Dette er stort for Aleksander men også for klubben!

Aleksander har vært assistentdommer i OBOS-ligaen de siste fire sesongene, og er hoveddommer i 3. divisjon herrer.

Med Aleksander sitt opprykk har klubben nå to dommere på øverste nivå i norsk fotball. Tomke Poppen har de siste årene vært assistentdommer i Toppserien.

Hele dommerrangeringen 2023 kan du se her: https://www.fotball.no/dommer/toppdommer/artikler/2022/dommerrangering-for-2023-sesongen/

LUKE 1: Nye utstyrsleverandør

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Des 2022

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Dagens avtale med Torshov Sport og Hummel går ut 31.12.2022. Etter en lengre prosess har hovedstyret valgt å inngå samarbeid med XXL Gulskogen som butikk og Select som utstyrsleverandør til tekstil og utstyr. Avtalen er signert for de neste fem årene.

Denne avtalen vil bidra til å gi klubben et løft økonomisk, og den vil også være fordelaktig for våre medlemmer. XXL er kjent for å være en prispresser og har gode priser i butikk. Utvalget er også stort så alt er samlet på et sted. Select er et merke kjent for god kvalitet, levering og gode priser. Fornuftige priser for medlemmene våre var en viktig del av vurderingen vår.

Endringen i utstyr vil først bli synlig i fotballgruppen, fordi håndballen er midt i sesong og fullfører den med dagens utstyr. Deretter vil også drakter og utstyr her fases over til Select. Prioriteringen i gruppene blir etter Select sitt ønske fra A-lag og nedover.

Vi takker Torshov Sport Drammen og Hummel for et godt samarbeid!

Med tanke på at det kan komme noen spørsmål knyttet til denne avtalen har vi tatt opp de mest forventede spørsmålene og svart ut de på forhånd:

Hva betyr denne avtalen for meg som medlem?
Dette betyr at du som medlem vil få gunstige XXL-priser på utstyr. I tillegg vil du som medlem av Åssiden IF få 30% rabatt på klubbkolleksjonen fra Select. Det vil også bli arrangert handlekvelder med gunstige tilbud på XXL Gulskogen. Handel i butikken gir klubben kick-back i form av utstyr og som sparer klubben for penger med tanke på fremtidig kjøp. Slik holder vi kostnadsnivået og kontingenten nede!

Hvorfor kommer dette ut så sent?
Hovedstyret gjorde vedtaket 7. november, og siden den tid har vi vært nødt til å få på plass det formelle med XXL og Select. Dette har tatt tid. Vi ønsker også å avslutte på en god måte med Torshov og Hummel, og må respektere avtalen med dem og når vi kan gå ut med denne type informasjon.

Jeg har allerede handlet Åssiden-tøy fra Hummel i julegaver. Hva gjør jeg med det?
Det er ikke noe problem. Det viktigste opp mot avtalen er å bytte ut drakter, baller og treningsutstyr som er eid av klubben i førsteomgang. Select er forståelsesfull på at dette tar tid og tøy som er eid privat er heller ikke noe vi styrer over.

Kan jeg kjøpe Åssiden tøy fra Select nå?
Nei kolleksjonen er ikke klar enda og vi er fortsatt under avtale med Hummel og Torshov frem til nyttår.

Er det bærekraftig å bytte leverandør?
En endring vil ofte skje, og økonomisk blir det absolutt bærekraftig for oss som klubb. Med tanke på drakter som ikke skal brukes mer vil vi donere dette til veldedige formål. Tidligere har vi levert tøy til organisasjoner som driver fotballakademier i Ghana og tenker dette vil være en god løsning slik at utstyret kan brukes videre.

 

Ved andre spørsmål ta kontakt med daglig leder Ørjan Dimmestøl på mail orjan@aif.no