Luke 15: Håndball med utvikling og trenere i fokus

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Des 2022

Fra juniorkamp tidligere i høst, ledet av Martin Jensen (nr.3 fra høyre/blå) og Gjermund Hulbak (nr.2 fra høyre/grå).

Før sommeren i år bestemte håndballgruppa seg for å styrke trenerteamet i håndballen ytterligere inn mot sesongen 2022/2023, og da først med fokus på junior og senior-gruppene våre.

Til sesongstart i august kom da Gjermund Hulbak inn i trenerteamet til junior og senior. Gjermund har stor og lang erfaring som trener, hvor han har trent både gutter og jenter på flere nivåer. Og de siste 7 sesongene har han vært trener for Hokksund IL sitt damelag i 2.divisjon. Vi ble derfor veldig glad når Gjermund viste interesse for våre ideer og satsning på de unge, og fremtiden i ÅIF Håndball.

Siden august har Gjermund styrt junior og senior gruppa med kontroll og tydelighet. Våre juniorjenter spiller egen serie i Jr 17-20 år, og våre seniorspillere spiller 4.divisjon etter opprykk forrige sesong. Disse to gruppene trener også sammen, da 4.div ikke er så mange rene senior-spillere og juniorspillere fyller på i denne serien. Denne treningssammenslåingen ser vi også på som en stor gevinst for alle spillere, hvor alle kan lære av hverandre, uavhengig av alder og erfaring. Det blir tøff matching på trening, og man er lystne på å vise seg frem. 

For Gjermund og trenerteamet har det også vært tydelig på hvor fokusområdene til disse to lagene skal være. Juniorserien skal være en utviklingsarena, mens det i 4.divisjon er mer fokus på resultat og å sikre en stabil plassering på tabellen etter endt sesong. Etter første halvdel av sesongen har begge lag klart seg veldig bra. Juniorjentene ligger på en foreløpig 5.plass med 3 seiere og 3 tap, og 4.divisjon har inntatt 4.plass til juleferien med 5 seiere, 1 uavgjort og 3 tap. Dette er mer enn godkjent, da det har vært et nytt lag for både spillere og trenere som man skal bli kjent med og skape et samspill mellom. Nå gleder vi oss alle til å se begge lag bygge videre på det gode arbeidet og nå nye resultater på våren.

Vi er også veldig glad for at junior-teamet fra forrige sesong er med videre. Jan Åge Dahl, Martin Jensen og Vinh Tran er alle med også denne sesongen og gjør en fantastisk jobb sammen med Gjermund, for spillerne våre. Å ha med trenerteamet fra forrige sesong er betryggende og fint for både spillere, og Gjermund som ny, da disse tre kjenner spillerne godt.

Gjermund er signert på en 3års kontrakt og det gir håndballen store rom for å videreutvikle de spillerne og lagene vi har i dag. Innen disse tre årene har flere av våre yngre ungdomslag kommet opp i junior og senior-nivå, mens andre begynner å snuse på muligheten. Et langsiktig mål for vårt seniorlag er også å etablere seg i 3.divisjon innen 2025. Vi ser lyst på denne målsetningen med stabile trenerteam i ungdomslagene, og ikke minst årgangene som er på veg opp.

4.divisjonslaget etter siste seriekamp før jul, seier 16-31 borte mot Gol.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.