ÅssiaMiniLAN
Konkurranser
Sikkerhet
Kontakt

Om ÅssiaLAN

ÅssiaLAN ble arrangert for første gang i Berskaughallen, påsken 2022. Hovedmålgruppen var da barn i grunnskolen. Rundt 40 deltagere var til stede på LAN'et. Vinterferien 2023 arrangeres det i mindre skala på Åssiden Klubbhus. Allerede i juni blir det storskala LAN igjen på Åssiden. 

Aldersgrense

Det er ikke satt noen øvre aldersgrense for deltakere, men vi anbefaler at deltakere under 13 år ikke drar alene. Barn i 3-4.trinn må ha med en ansvarlig voksen på LAN'et. 5-7.trinn må ha med ansvarlig voksen ved overnatting.

Deltakere under 16 år

Alle deltakere under 16 år må ha skriftlig samtykke fra foresatte. Det vil her komme et samtykkeskjema som må fylles ut før arrangementet.

Spesielle behov

Vi kan gjerne tilrettelegge for deltakere med spesielle behov, og strekker oss langt for finne gode løsninger for de som måtte ha dette.

Om du eller noen du hjelper trenger tilrettelegging kan dere ta kontakt med LAN-ansvarlig cathrine@aif.no eller styreleder for e-sporten Janny Hermannsen.

Under arrangementet

Frivillige på ÅssiaLAN har ikke mulighet til å følge opp at deltakerne sover nok, spiser regelmessig (selv om vi tilbyr måltider til faste tidspunkt), sørger for personlig hygiene osv. Derfor ber vi om at dere tar en prat om dette i forkant av arrangementet.

Sikkerhet

ÅssiaLAN setter sikkerhet høyt, og har voksne tilstede til enhver tid. Man er dog selv ansvarlig for sitt eget utstyr. Vi har diaglog med brannvesen og politi i forkant og under LAN'et, med lav terskel for kontakt.

Utstyr

De fleste materielle skader på deltakernes utstyr skyldes egne uhell.

Det er veldig sjelden vi opplever at deltakernes eiendeler blir borte, men man bør være forsiktig med å la mobiltelefoner, kameraer og annet småutstyr ligge uten tilsyn. Skulle noe forsvinne, kan deltakerne ta kontakt med vaktene, som vil gi råd om hva som bør gjøres.

Åssiden idrettsforening og ÅssiaLAN tar ikke ansvar for skader som skjer på deltakernes utstyr under arrangementet. Hver enkelt deltaker må derfor selv forsikre eget utstyr.

Sitteplasser og plassering

Alle deltakerne har muligheten til å selv velge plasser ved ankomst. Det praktiseres første-mann-til-mølla, men vi vil forsøke å tilrettelegge for spesielle behov

Mat og drikke

Vi tilbyr frokost, lunsj, middag og kveldsmat, i tillegg til kiosk som selger ymse snacks og digg. 

Det er vannkraner på klubbhuset. Vi anbefaler på det sterkeste å ha med egen drikkeflaske og drikke mye vann!

Åssiden klubbhus ligger nærme Coop Extra og Bakermester Klausen, så det er mulig å supplere med det du måtte ønske

Alkohol og rusmidler

ÅssiaLAN har nulltoleranse for alkohol og andre rusmidler. Deltakere som tas med dette bortvises fra arrangementet. I tilfeller hvor barnet er under 16, vil politi og barnevern bli involvert.

Søvn

Det er merkede steder i klubbhuset hvor deltakere kan sove. Vi tillater ikke at folk sover i "fartsårene" eller legger seg foran nødutganger. Alle deltakere må selv ta med soveutstyr (f. eks. liggeunderlag, sovepose og pute).

Programmet på ÅssiaLAN er tilpasset slik at det er mulig å få en god natts søvn, uten å gå glipp av noe.

Hygiene

Åssiden klubbhus har garderober i kjelleren, og vi oppfordrer deltagere som ikke drar hjem om å ta seg en dusj der i løpet av LAN'et.

Disse blir vasket jevnlig og etterfylles fortløpende med såpe og papir. Deltakerne må selv ta med seg håndkle, hårsjampo og andre hygieneprodukter.

Annet

Hvor finner jeg mer info?

Et av målene for TG er å gi ut så mye informasjon som mulig, både til deltagere og foreldre/foresatte. Primære informasjonskanaler vil være nettsiden, SpondFacebook og Discord.

Hvem kan jeg kontakte om jeg lurer på noe mer?

Skulle du ha flere spørsmål til arrangementet, finner du kontaktinformasjon her.

Tips:

 1. Skriv ned telefonnummer til venner eller andre som skal sitte sammen med deltakeren.
 2. Ordne med forsikring av utstyret deltakeren skal ha med seg.
 3. Snakk gjerne med barnet/ungdommen om personlig hygiene, søvn, og viktigheten av å drikke nok vann og få i seg skikkelig mat. Ettersom det er mange personer som sitter tett sammen over lang tid, er det viktig å dusje og vaske seg ofte på hendene!

Pakkeliste

Vi tillater ikke lyd på høyttaler. Ta med headset!

 • En PC/spillkonsoll
 • En skjerm, ved behov
 • En nettverkskabel som er minimum 10 meter lang
 • Kabler som du trenger til spillkonsollen
 • Strømpad (jordet)
 • Tastatur, mus, musematte og headset om du skal ha med deg PC
 • Nettverkskort. Trådløst nett er forbehold trådløse enheter som mobil og Switch
 • Mobiltelefon og lader til mobil
 • Ladere til kamera, smartklokke etc
 • Ørepropper til soving
 • Medikamenter du vil ha behov for under arrangementet.
 • Sovepose, pute og liggeunderlag (anbefaler ikke oppblåsbare dobbelmadrasser, da disse tar mye plass)
 • Drikkeflaske
 • Noe godteri og snacks, eller kjøp i kiosken
 • Penger til snop
 • Rene klær. Særlig undertøy og t-skjorter
 • Ullsokker eller lignende, da det kan være litt kaldt på gulvet
 • Tannbørste, såpe, deodorant og andre hygieneartikler du trenger
 • Håndklær
 • Fuktighetskrem og leppepomade (ventilasjonen kan gi litt tørr luft)