Luke 11 + 12: Barnehåndballturnering

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Des 2022

Fornøyde jenter fra helgen turnering, Åssiden IF J9.

 

Opsideisi, 3.søndag i advent fløy forbi i en forrykende fart og luke 11 ble litt glemt. Så da kjører vi to luker i en i dag.

I går, 11.desember, ble det gjennomført Barnehåndballturnering i Berskaughallen for jenter 9 og 10 år og vi Åssiden IF stod som arrangør. Barnehåndballturneringer blir spilt en gang hver måned for gutter og jenter 6-10 år. Dette er NHF Region Sør som står ansvarlig for å organisere i form av kampoppsett og arrangørklubber.

Hensikten med Barnehåndballen er at spillet skal skille seg fra det ferdige spillet  og skal være en naturlig progresjon i forhold til utfordring og nivå. Spillet er med på å gi barna stor grad av involvering og ballkontakt, og ikke minst en fin innføring i hvordan håndballspillet fungerer før man etter hvert som årsklassene øker, også øker litt i størrelse på spillet.

Hver høst og vinter/vår pleier vi i Åssiden IF å stå ansvarlig for 2 helger med barnehåndballturnering. Da er det fordelt slik at de yngste, 6-8 år spiller lørdag og de eldste, 9-10 år spiller søndag. Dette fordi de ulike årsklassene spiller på ulik banestørrelse.

Turneringen i går, 11.desember, var siste turneringshelg for 2022. I Berskaughallen fikk vi besøk fra Vestfossen IF, IF Birkebeineren, IL ROS, Strømsgodset IF og Sætre/Graabein IF. Hele 12 kamper ble gjennomført denne søndagen, og etter endt turnering var det premie til alle spillere. Vår egen turneringsledelse melder om mange store smil, noen tårer og god Fair Play fra alle lag! Det er akkurat sånn vi vil ha det!

Tidligere i høst arrangerte vi også Barnehåndballturnering, da både lørdag og søndag, altså for alle årsklasser. Denne helgen var fylt med håndballmorro fra morgen til ettermiddag lørdag og søndag, og ikke minst stor stas å endelig kunne spille kamper igjen. For Septemberturneringen ble vi også stemt frem som Rundens arrangør! Dette var stor stas da stemmen kommer fra besøkende lag og tilskuere til vår hall og arrangement.

Vi ser nå frem til siste halvdel av sesongen 2022/2023, og enda flere turneringshelger. For 2023 er vi tildelt arrangøransvar for 9 og 10 åringer i februar, samt avslutningsturneringen i april for 6-10 år - det gleder vi oss til!

Fra helgens turnering, Åssiden IF J10

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.