Godt nytt år

Postet av Åssiden Idrettsforening den 31. Des 2017

2017 er snart historie, og alle som er glade i Åssia har et spennende år i vente.
Her er 5 ting å glede seg spesielt til i 2018.


Første helgen i juni arrangerer vi tidenes råeste barnefotballturnering (Eat-Move-Sleep Åssia Cup 2018). EMS Åssia Cup blir et fantastisk arrangement som vil bety mye for veldig mange barn i Drammensområdet i mange mange år fremover.

Spill i fotballens 3. divisjon herrer vil kreve mye av oss som klubb, både sportslig og organisatorisk. Samtidig setter seg oss på kartet og gir oss en unik mulighet til å skape feststemning i bydelen både vår og høst 2018.

Håndballen har i 2017 hatt en veldig god utvikling, spesielt i de yngste klassene. Dugnadsånden i gruppa er stor og et tettere samarbeid mellom gruppene i klubben vil styrke hele klubben.

Vi skal vedta og implementere klubbens virksomhetsplan med virksomhetside, verdier og visjon. Det å vedta denne er enkelt, det å leve den blir både utfordrende og spennende. Samhold og trygghet skaper engasjement!
Verdisettet vil også bli implementert gjennom modellen "Mitt valg" som vil være en rød tråd i hvordan vi som klubb jobber med utøvere, trenere, ledere og hverandre.

Samarbeidet med skolene i bydelen og prosjektparaplyen Aktiv på Åssia er på god vei til å bli en foregangsmodell på nasjonalt nivå. Vi har flere konkrete områder her vi må bli bedre på, men vi har noe unikt på gang her. Dette handler ikke om fotball eller håndball, det handler om å "samle flokken" og ta vare på hverandre. Sammen skaper vi en trykk og aktiv bydel å vokse opp i."Det trengs en hel landsby til å oppdra et barn. I gata, på skolen, på banen, i idretten, i kjærligheta. Alle har sin landsby. Åssia er vår." (løst sitert fra Øyvind Larsen).

Takk for et spennende og til tider magisk 2017.
Sammen skal vi brette opp armene og skape magiske øyeblikk på Åssia også i 2018.


Sportslig hilsen

Sverre Arneberg Fredriksen
Daglig leder
Åssiden Idrettsforening

Julehilsen fra styreleder

Postet av Åssiden Idrettsforening den 24. Des 2017

2017 har vært et godt år hvor Åssiden Idrettsforeningen fylte 80 År den 10.09.17

Det har vært et år hvor vi har jobbet med organisasjonsplanleging, ny regnskapsføring og samfunnsoppgaver i bydelen.

Ønsker å rette en stor takk til alle tillitsvalgte, trenere, frivillige, foreldre og ansatte som gjør Åssiden til en flott klubb og en trygg bydel å vokse opp i.

Vil også sende en stor takk til Aronsløkka, Åssiden og Kjøsterud skole med samarbeidet om Aktiv på Åssia som jeg tror var med å påvirke stortingsvedtaket om fysiskaktivitet en time hver dag.

Takk til alle som var med å gjøre bursdagsfeiringa for klubbens  80 årsdag og åpningen av den nye kunstgressbanen til noen flotte dager

Gratulerer A- Laget fotball med opprykk til 3 Div.

 

Ønsker dere alle en riktig God Jul og Godt Nytt år.


Rune Lislelid
Styreleder
Åssiden Idrettsforening
Foreløpig kampoppsett 3. div herrer (Norsk Tipping ligaen)

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Des 2017

Norges Fotballforbund slapp i dag foreløpig kampoppsett for 3. div herrer (Norsk Tipping ligaen).

Åssiden starter borte mot Donn fra Kristiansand og får sin første hjemmekamp mot Sandefjord 2. 28. april skal våre blåhvite helter til Horten og møte en av seriefavorittene Ørn Horten.

Foreløpig kampoppsett våren 2018:

14. april Donn (b)

21. april Sandefjord 2 (h)

28. april Ørn Horten (b)

5. mai Urædd (h)

12. mai Sola (b)

19. mai Halsen (h)

26. mai Madla (b)

2. juni Staal Jørpeland (h)

9. juni Start 2 (b)

16. juni Egersund 2 (h)

23. juni Vindbjart (h)

30. juni Pors (b)

7. juli FK Tønsberg (h)

14. juli Donn (h)


SE HELE OPPSETTET HER


Jon Espen Palm takker for i år

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Des 2017

Rektor på Kjøsterud Ungdomsskole, Jon Espen Palm, er en av pådriverne for samarbeidet mellom skolene og idrettslaget i bydelen vår. Under juleavslutningen for elevene på ungdomsskolen i dag holdt Jon Espen en flott tale som på mange måter oppsummerer det vi egentlig driver med i vår kjære bydel, Åssia.


https://azure.content.bloc.net/rssphotos/EC0B7AF08368EC1CD3EF965DA4575C73/kjosterud.blogg.no/images/jon_espen_avdelingsleder-2027140-11-1478170741621.jpg?width=1024&quality=90


Her er et utdrag fra hans tale til elevene før de fikk ta juleferie.

I fjor prøvde jeg å formidle hvor viktig lokalsamfunnet er for oss. At det skal være trygt, og at mennesker blir kjent med hverandre på tvers av alder, kjønn og kultur.

Åssia vil alltid være en smeltedigel av forskjellige mennesker, noe som vi må se på en styrke: At man har mulighet til å bli kjent med mennesker som ikke er som oss selv. Det gir oss ekstra kraft når vi en gang skal ut av fugleredet vårt, og fly ut i den store verden. Jeg håper også at den store verden skal være spennende, men at det alltid skal være godt å komme tilbake til Åssia: Komme tilbake for å se på kamp på Åssiabanen eller i Berskaughallen, stoppe opp i undergrunnen ved Vårveien å kjenne stanken og se på dårlig grafittikunst, be om en medium kebab på ÅG eller flesk og duppe på Ligostua, møte en gammel klassekamerat og åpne med: "Å faèn er det deg a`", eller gå på stien bak Solåsblokka og høre lyden av sivilisasjon som forsvinner og skauen som åpner seg. Vi har alle steder som vekker minner fra bydelen vår. Og husk: Det krever en hel landsby å oppdra et barn.

I høst gikk jeg rundt til alle klassene og gjorde et forsøk på å fortelle om viktige kriterier for å skape en god flokk. Gode klasser, altså. Det at alle har verdi, at menneskeverdet skal stå høyt, var det ene poenget mitt. Det andre poenget mitt var at i utgangspunktet vil alle hverandre godt, men det kan være noen følelser som blir utløst, som gjør at det blir konflikter/vanskeligheter mellom oss. For å løse konflikter må vi snakke med hverandre om de følelsene. Hva var det som gjorde at jeg ble så sint i friminuttet? Hva var grunnen til at han sendte ut det bildet til alle vennene sine på snap? Det krever kommunikasjon å løse opp i konflikter. Når vi snakker med hverandre kan vi forstå hverandre, og da er det mye lettere å gjøre noe magisk: Si unnskyld og ikke minst: tilgi. Lære av de feilene vi har gjort. 

Fra lokalsamfunnet Åssia, til flokken/klassen og nå i denne talen skal konsentrere meg om oss som enkeltpersoner. Hvordan skal jeg fungere i et felleskap/i flokken? Hvordan kan jeg ha noe å gi til andre mennesker? Hvordan kan jeg være betydningsfull for andre?

For å finne svar vil jeg fortsette litt der Danie slapp. Hun er opptatt av å finne en balanse i livet, klare å lede seg selv på en god måte. Det er to faktorer som jeg gjerne vil ta opp med dere og utdype enda mer, to ord som jeg synes er viktig for å skape denne balansen, for få en kontroll på livet.

Det første ordet jeg vil legge frem er ordet energi. Hva er det egentlig som gir deg energi? Gir det deg energi av å spille håndball? Gir det deg energi å sette opp lydutstyr og være med på å skape noe kreativt med musikk? Det er viktig at du finner noe som gir deg energi. Mye av den energipåfyllingen skjer utenom skolen, men det kan også være i sammenheng med noe vi gjør her. Jeg vil at dere skal fylle hverdagene deres med noe som gir dere energi.

Mange i dag fyller nettopp denne hverdagen med å kommunisere med andre via sosiale medier. Det kan gi energi av å få oppmerksomhet fra andre, få anerkjennelse for at man er bra i noe og at andre liker deg. Men sosiale medier kan også være energitappende. Det kan få frem følelser i oss som sjalusi og misunnelse: Det ser ut som om de andre har det mye morsommere enn det jeg har det. Jeg har kjent på det selv. Kjent på misunnelsen når noen legger ut noe som jeg gjerne vil ha inn i mitt liv.

Sosiale medier kan også være med på å bygge opp en skadelig grunnfølelse som kan etter hvert bli en sannhet: Jeg er ikke bra nok! De andre er mye bedre enn meg. Jeg tror det er lurt at vi er bevisst vår bruk av sosiale medier. At vi vet hva den kan gjøre med oss. Få kontroll over bruken.

Det andre ordet jeg vil trekke frem er det kjedelige ordet plikt. Plikt er noe du gjøre, og det er ikke alltid det gir deg energi av å gjøre det. Foreldre og samfunnet kan pålegge deg plikter. Du må rydde rommet ditt. Du må besøke bestemor før jul. Eller: du må gå på skolen, og etter hvert: du må ha en jobb for å kunne være en del av samfunnet. Mange pålegger seg selv plikter også: Jeg må kjøre intervaller i Dalegårdsveien for å bli en bra fotballspiller. Jeg sykler til jobben for å få en god helse.  Dette gjør man fordi man vet at det gir gode resultater senere. 

Det vil jo alltid være plikter i livene våre.

Jeg tror at hvis vi fyller livene våre med noe som gir oss energi, så vil pliktene bli enklere å gjennomføre. Men man må finne sin egen balanse der. Det vil jeg at du skal tenke over når vi går inn i en litt stille tid. Hvordan kan jeg finne balansen i livet mitt? Hvordan kan det energigivende og pliktene skape gode dager i livet mitt?

Helt til slutt vil jeg takke dere elever og personalet på Kjøsterud for mange uforglemmelige minner i 2017. Jeg ønsker alle i salen en riktig god jul! Jeg gleder meg til å se dere i 2018! 
Blåhvitt hjerte og grønt kosthold

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Des 2017

Kiwi XL Ligosenteret er Åssiden Idrettsforenings sunneste samarbeidspartner. Kiwi har vært med klubben i flere år, og forlenger nå det tette samarbeidet. Kiwi leverer frukt og grønt til Eat Move Sleep Åssia Cup og LFC Akademiet i 2018. Sammen med Kiwi skal vi også sørge for at våre A-lagsspillere får med seg god og sunn snacks på bussen til sine bortekamper i Kristiansand og Stavanger neste sesong.
#REKLAME#


Sammen med Kiwi skaper vi magiske øyeblikk i bydelen vår. Kiwi XL Ligosenteret er, sammen med klubbhuset til ÅIF, hjertet i bydelen. En stor nærbutikk som er skapt for effektiv og hyggelig hverdagshandel. På Kiwi XL Ligosenteret møter du alltid en kjenning.Foto: Daglig leder i Åssiden IF, Sverre Arneberg Fredriksen, og butikksjef på Kiwi XL Ligosenteret, "Micke" Andersson, er begge veldig fornøyd med det tette samarbeidet mellom klubb og butikk.

Foto: Kiwi er alltid med når det skapes store øyeblikk for store og små helter i Åssiden IF.
Nok en 02-gutt fra Åssia på landslagssamling

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Des 2017

Åssiagutten Martin Holmen Eberlein er tatt ut til samling for landslagskandidater med Norges Håndballforbund. Martin reiser på sin første landslagssamling i Skien fra 2.-4. januar.

Martin spiller i dag for HK-72.
Les mer på Håndballforbundets hjemmesider
Tidligere i år skrev vi om Amel Muratovic som også er 02-gutt fra Åssia som ble tatt ut på G15 landslaget i fotball.

Du kan lese om Amel her.
Nok et opprykk for seniorfotball herrer

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Des 2017

Det ble for en ukes tid siden klart at både Strømsgodset Toppfotball og Hønefoss BK trekker sine lag fra neste års 4. divisjon. Åssiden IF har takket ja til plassen i 4. divisjon, og stiller neste sesong med lag i både 3. og 4. divisjon fotball herrer.


Åssiden IF sitt B-lag endte på tredjeplass i sin avdeling i 5. divisjon denne sesongen, kun 2 poeng bak Holeværingen på andreplass. Andreplass ga direkte opprykk i utgangspunktet, og nå vil yttelrigere to lag rykke opp, bl.a. Åssiden IF.

Med et andrelag i 4. divisjon har vi en bedre matcharena for våre nest beste seniorspillere, og en veldig god arena for våre beste juniorer. Samtidig får vi igjen møte lokale lag som Konnerud, Solberg, DBK og Mjøndalen 2.
O'learys er som skapt for sportsfamilien

Postet av Åssiden Idrettsforening den 8. Des 2017

O'learys Drammen er ny samarbeidspartner med Åssiden IF. På O'learys kan du se alt av fotball og mye annen sport samtidig som du kan spise god mat. Du kan bl.a. også spille shuffleboard.


Restaurantsjef på O'learys Drammen Runar Fosså er veldig fornøyd med det nye samarbeidet med Åssiden IF.

O'learys Drammen er det perfekte stedet å ta med laget, eller familien, når dere skal ut og spise sammen. Spillere i Åssiden vil i 2018 få utdelt rabattkort man kan benytte i restauranten, samtidig vil O'learys vil være synlige på våre arrangement. Vi anbefaler alle som er glade i ÅIF å stikke innom O'learys når dere er i Drammen. Kanskje finner du en drakt du kjenner igjen på veggen i restauranten?

Juleavslutning for store og små

Postet av Åssiden Idrettsforening den 7. Des 2017

Håndballgruppas tradisjonelle juleavslutning ble nok en gang en suksess.Håndballgruppa gjennomførte 6. desember et flott arrangement i Berskaughallen med både spillere, trenere og foreldre.Nesten 200 barn og voksne koste seg på årets nissetrening.


Alle fikk spille håndball på tvers av lag og alder, og alle finn pepperkaker, saft og popkorn. Takk til J99/00 som dømte alle kampene.

Nissen kom også, og ha hadde med godteposer til alle barna. Takk for en minnerik kveld for liten og stor.
Utleiemegleren i Drammen støtter lokalidretten

Postet av Åssiden Idrettsforening den 5. Des 2017

Åssiden idrettsforening samarbeider med Utleiemegleren Drammen.

Utleiemegleren ønsker å være en samarbeidspartner for folk flest. De gjør det enklere og tryggere å være utleier, samtidig som de ivaretar rettighetene til den som leier. Utleiemegleren tar seg av hele utleieprosessen og leier ut alle typer boliger.

Hvis du skal leie ut bolig kontakter du Utleiemegleren Drammen på telefon 32827700

Foto: Daglig leder i Utleiemegneren Drammen Eivind Sveen og daglig leder i Åssiden IF Sverre Arneberg Fredriksen.

Vestfold - Telemark - Stavanger - Kristiansand

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Des 2017

Avdelingsoppsettet for neste års Norsk Tipping ligaen 2018 (3. divisjon herrer) er klart.

Vi får besøk fra flere klubber fra Vestfold, Telemark, Stavanger og Kristiansand på Åssia stadion neste år.


Vi gleder oss til å bli kjent med nye klubber neste sesong.FK Ørn Horten

FK Tønsberg

Urædd Fotball Herrer

Pors Grenland Fotball

Halsen IF Fotball

Sandefjord Fotball 2

Madla IL

Staal Jørpeland IL

Sola Fotball

Egersund IK 2

FK Donn

IK Start 2

Vindbjart FK

Åssiden IF
ÅIF forlenger med Intersport/Hummel

Postet av Åssiden Idrettsforening den 30. Nov 2017

Åssiden Idrettsforening forlenger avtalen med Intersport/Hummel.


Styreleder Rune Lislelid signerte denne uken ny 5 års utstyrsavtale med Intersport Torget Vest og Hummel. Den nye avtalen løper til 2022. Her sammen med Anders Mårdalen fra AssistCo/Hummel, fotballeder Cato Brekke, håndballeder Erik Simonsen og Krister Fjeld fra Intersport Torget Vest.

Det er mange kriterier som er lagt til grunn for å velge Hummel / Intersport.

Valg av Hummel er basert på klubbens samarbeid og identitet med Hummel som merkevare.

Åssiden har i mange år hatt hummel som merke og endring ville vært krevende.

Dette gjelder særlig det økonomiske aspektet for klubben og ikke minst også for alle medlemmene som har kjøpt Hummel treningstøy for hundre tusener av kroner.

Når det gjelder valg av leverandør/samarbeidspartner ble Intersport på Torget Vest valgt etter flere møter.Det er foretatt en nøye vurdering og det vil bli jobbet med endringer  av samarbeidsformer og struktur.

Dette gjelder både hos Intersport og hos oss som kunde.

Vi gleder oss til samarbeidet.


Det er mitt valg

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Nov 2017

ÅSSIDEN IDRETTSFORENING I SAMARBEID MED MITT VALG

Åssiden Idrettsforening skal sammen med lokale stiftelser og Lions Club Drammen Vest bruke over 250.000kr på holdningsskapende arbeid i bydelen de to neste årene. MITT VALG er et Lionsprogram for holdningsskapende arbeid i barnehage, skole og idrettsmiljøer. Gjennom lekbaserte øvelser og refleksjon bygger barn og unge relasjoner, selvtillit og selvfølelse, som i sin tur gir mot til å ta gode valg.

It takes å village to raise a child Gjennom en langsiktig samarbeidsavtale med MITT VALG skal Åssiden Idrettsforening nå ytterligere styrke sitt verdiarbeid rettet mot barn og ungdom i bydelen. I samarbeid med Buskerud Idrettskrets har klubben jobbet med «aktive lokalsamfunn» i flere år. Det siste året har dette arbeidet blitt intensivert. Sammen med skolene er «Aktiv på Åssia» etablert som en prosjektparaply for mye av aktiviteten i og utenfor skoletiden. Styreleder i Åssiden IF Rune Lislelid ser frem til å komme i gang med MITT VALG i 2018. Sammen skaper vi en trygg og aktiv bydel å vokse opp i.


«Vi er imponerte over det sterke og fruktbare samarbeidet som allerede er etablert mellom idrettslaget og skolene i bydelen.  Det gjør det trygt for barna når de møter de samme holdningene blant voksne på skolen og på fritiden.»

Annica Lindén Øygard Daglig leder MITT VALG
Skolene og idrettslaget i bydelen har mange trygge voksenpersoner som også er gode rollemodeller. Klubben har lett etter en måte å sette det viktige verdiarbeidet i system slik at barna og ungdommene møtes av de samme verdiene både på skolen og i idretten.

Det har vært viktig for klubben å få på plass en stabil samarbeidspartner på verdiarbeid. Idrettsdelen av MITT VALG skal gjøre dette. I tillegg til samlingene for klubbens trenere/ledere, skal klubben også tilby gratis kurs for lærerne fra Aronsløkka, Åssiden og Kjøsterud.

   

«Tiltak som dette er med på å styrke samarbeidet mellom skolene og idrettslaget som igjen gjør det bedre å være barn på Åssia. Samtidig er nettverket og dialogen som etableres med andre MITT VALG klubber, som for eksempel Asker Fotball, viktig for oss også sportslig.»

Sverre Arneberg Fredriksen Daglig leder Åssiden idrettsforening 

Daglig leder i MITT VALG Annica Lindén Øygard er glad for å ha innledet et langsiktig samarbeid med Åssiden idrettsforening. Innen idretten hjelper og støtter MITT VALG trenere og lagledere i arbeidet med å bygge et positivt og inkluderende trenings- og konkurransemiljø blant unge utøverne. Den mentale treningen spiller på lag med det fysiske, og bidrar også til at barna blir bedre sportslig. Trenere får verktøy og øvelser slik at alle blir beviste sitt ansvar i den viktige jobben med utøverne.

 


«I disse tider som mange unge sliter i hverdagen, tror vi et prosjekt som dette vil kunne bety et løft for hele ungdomsmiljøet. Vi ønsker klubben lykke til og følger spent med!»

Sven Christoffersen President i Lions Drammen Vest


Lions Drammen Vest er den største bidragsyteren i prosjektet. De er både glade og stolte over å kunne støtte idrettsforeningen og klubbens viktige engasjement i "Aktiv på Åssia". Lions har stor tro på at det nyutviklede opplegget for idrettsklubber vil bidra til høyere sosial kompetanse for alle. Dette skaper trygghet, trivsel og selvtillit og hjelper unge med å velge riktig i livet.


Åssiden idrettsforening skal i 2018 og 2019 tilby kurs og samlinger for alle trenere og lagledere i ungdomsfotballen. Samtidig blir det laget en modell for refleksjon med relevante dilemmaer som skal løftes på alle foreldremøter, spillermøter og trener/lagledermøter i klubben. Klubben skal også i 2018 utvikle «kapteinskolen» som blir et lederprogram for tenåringer på Åssia. Kapteinskolen vil bli gjennomført for første gang i 2019.
Eat - Move - Sleep Åssiacup 2018

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Nov 2017

2.-3. juni 2018 arrangerer vi tidenes råeste barnefotballturnering på Åssia.


Det var veldig gøy å se at Åssiden IF stod på Norges Fotballforbund sin liste over 38 utvalgte klubber i Norge som får være Eat-Move-Sleep (EMS) ambassadørklubber i 2018. Dette betyr blant annet at vi skal arrangere Eat-Move-Sleep Cup på Åssia 2.-3. juni.

PÅMELDINGEN ÅPNER 15. JANUAR

Cupen blir et unikt arrangement for barn fra 6-12 år. Her blir det et kompakt og attraktivt kampprogram, tøff premieutdeling og vår egen Aktiv på Åssia hinderløype for alle lagene.


Det å bli en EMS ambassadørklubb passet oss veldig godt akkurat nå. Vi skal jobbe med NFF og BAMA når vi lager kioskkonseptet som alle skal få glede av når vi til våren åpner ny kiosk på banen.

Trenerens takketale

Postet av Åssiden Idrettsforening den 10. Nov 2017

Sesongen oppsummert 2017

Takk til klubben
Takk til støtteapparatet og safta
Takk til Pål og Marius i trenerteamet
Takk til alle som har støttet oss i tykt og tynt
Takk til Ligoboys
Takk dere som er aller viktigst, dere spillerne!


Mild vinter i Mjøndalen og innetid på DVS preget de tre første månedene. Vi har hatt noen skader gjennom sesongen; Emil ekstremt uheldig med åpent armbrudd, Kasim med flere strekkplager, Unnar og Alexander F er vel de som har vært ute i lange perioder. Alex Johnsen har dessverre vært ille skadeplaget og har vært ute hele sesongen bortsett fra noen få uker. Påstand: De som har trent best og mest, har sluppet unna belastningsskader!

Vårsesongen varierte fra fantastisk fotball til noen begredelige kamper mot SIF3, Svelvik og Konnerud. DBK kampen var heller ikke all verden, og vi skal huske at vi var heldige mot HFK flere minutter på overtid hjemme, og det samme med straffa vi fikk borte mot Slemmestad på overtid som sikret seieren.

I sommerpausen mista vi mange spillere, en opptelling viser at 8 mann ble borte og av disse hadde Magnus, Unnar og Emil spilt fast, i tillegg dro Chris på skole, som stod halvparten av kampene før han dro. I tillegg ble 4-5 spillere som hadde bidratt på trening og på begge lag borte til skole og utenlandsstudier.

Da er det godt at Simon vendte hjem, Vemund var tilbake etter juni med jobbing på Vestlandet, og Ahmed begynte å røre på seg for alvor. I tillegg kom Adnan hjem og Alexander begynte å ta steg.

Så et lite tilbakeblikk. I 2013 innførte vi SMIL, som skulle stå for våre verdier. Struktur, miljø, innstilling og læring. Når det gjelder L-en som står for læring så har jeg lyst til å si litt om en annen L. Fordi en L som har vist seg ganske avgjørende i år, så er det Lojalitet. Lojalitet til gruppa, lojalitet til spillestil og lojalitet til laget. To gode eksempler på dette er Anders og Espen. Begge spiller der hvor det er best på laget, og går foran som eksempler til etterfølgelse. Begge er anvendelige spillere, men ingen har gjort jobben som Espen har gjort, ikke bare i år – men også tidligere sesonger. Den eneste plassen Espen ikke har spilt er i mål, eller som spiss. Selv om Espen gjerne vil spille indreløper, så gjør han jobben for laget når det trengs – alltid! Det er noe å tenke på for dere alle, laget, spillestil og lojalitet til dette - betyr alt!


Konnerudkampen på forsommeren var med på å snu det meste. Vi fikk renset lufta etter kampen, og det ble gjort overfor alle.  Konflikter er ikke farlige, så lenge det er tillit og trygghet i gruppa, og det er det virkelig i denne gruppa. Det er styrken vår folkens. Ingen er viktigere enn laget. Tydelig struktur og spillestil ble prioritert - og vi unngikk store skader og vi fikk få kort i høst. Det skal ikke undervurderes! I tillegg har vi tålt å spille med press, for det har vi hatt i hele høst. Vi har ganske enkelt måtte vinne hver gang!

Høsten har vært ganske enkelt, helt suveren. Vi slipper inn færre mål enn noen av de foregående sesongene og det er en helt annen trygghet i laget enn noen av de årene jeg har vært med tidligere. Det virker som om flere er blitt mer voksne og det blokkeres, klareres og tas bedre valg i egen boks og i farligere soner. Og vi har blitt gode på dødball fremover.

Under Solbergkampen kunne det ha vippet begge veier. Husk så følgende, mot et sterkt MIF2 ledet vi etter å ha spilt disiplinert til pause, men fikk 2 på trynet før Kasim ofret alt og utlignet til 2-2, før Alexander banket inn 3-2 i det 82minutt. Vi lå under mot SIF3 til pause, men snudde det mesterlig til seier. Vi maler Svelvik i stykker hjemme, og vi avgjør mot KIF i skjebnekampen, 2.40 før full tid, etter tidligere i 2. omgang å ha brent straffe og bommet på åpent mål, sterkt å sette den Simen!

Sjelden har vel en seier som mot KIF borte smakt så godt. Den var avgjørende og de jubelscenene var ekte idrettsglede karer. Voksne supportere som feller tårer, det er skikkelig idrettglede det:)
Hjemme mot Konnerud er ikke en lett kamp. Det er indre og ytre press på alle som skal spille, og i fotballkamper kan alt skje. Tenk om: Tidlig mål i mot, utvisning på egne spillere, uheldige dommeravgjørelse og så videre, men så skjedde heldigvis ikke denne gangen, og vi er ikke truet noen gang underveis i opprykks kampen.

Vi greide opprykket gutter, takk til dere alle!

Det er så deilig at Åssia er tilbake i det gode selskap. Nå er vi er inne blant de 10 beste avdelingene i Norge, gratulerer med dagen!


Audun Fevik
Hovedtrener senior herre
Åssiden Idrettsforening
Fremtidens Åssia 13. november

Postet av Åssiden Idrettsforening den 6. Nov 2017

Vil du være med å bestemme hvor målet til Åssiden Idrettsforening skal stå? Du inviteres nå til verdikveld for å diskutere klubbens fremtid.

Vi ønsker deg som har erfaring fra strategiarbeid i frivilligheten eller næringslivet. Vi ønsker ungdommer med initiativ som vil bidra. Vi ønsker deg som er aktiv utøver i ÅIF, eller har vært det. Vi ønsker foreldre som har aktive barn i ÅIF, og foreldre med barn som har sluttet. Vi ønsker deg som har solgt pølser og malt klubbhuset i en årrekke.

VI ØNSKER DEG SOM BRYR DEG OM ÅSSIA!

Alle kan bidra i prosessen. Alle deltakere må være over 14 år (født 2002 eller tidligere).

Se: FACEBOOK for mer informasjon.

Styret i Åssiden Idrettsforening vedtok 11. januar å iverksette prosess med å utvikle virksomhetsplan med visjon, virksomhetside og verdier for Åssiden Idrettsforening. Prosessen skal gjøres sammen med medlemmene i ÅIF og skal starte høsten 2017. Virksomhetsplanen skal etter planen være klar for vedtak på årsmøtet 2018.

16. september ble det gjennomført en strategisamling hvor man startet arbeidet med å legge klubbens fremtid.


Vi inviterer alle interesserte til VERDIKVELD på Klubbuset 13. november kl 18:00-21:00.

Agenda: VERDIER

Hva er viktigst for oss, og hvordan skal vi fremstå/være i klubben? Verdier var det området vi måtte prioritere ned på sist samling, og vi ønsker derfor å ta dette opp på en egen samling 13. november.

Det skal landes 3 verdier som skal gjelde for alle i hele klubben. Verdiene bør utfordre hverandre og kunne fungere både på organisasjon/ledelse og på aktivitet.

Se: FACEBOOK for mer informasjon.


Hvorfor skal vi gjøre dette? Målet med virksomhetsplanen er å ha et overordnet verktøy for alle styrer og utvalg i klubben. Et felles sett med verdier og en felles retning vi ønsker å drive etter. Dette skal gjøre det mye enklere for tillitsvalgte og andre frivillige å bidra. Det skal være lett å være frivillig i ÅIF!


Virksomhetsplanen består av 3 elementer. Visjon, Virksomhetside og Verdier.

VISJON: Det vi ønsker å strekke oss etter og skape i fremtiden.

Dette ble det brukt mest tid på sist samling. Vi diskuterte oss frem til en foreløpig visjon som er «Klubben med hjerte for alle på Åssia».

VIRKSOMHETSIDE: Hva skal vi drive med for hvem?

Etter møte 13. november ser siste utkast av virksomhetsideen ut slik: «ÅIF er en arena for personlig og idrettslig utvikling i et miljø der alle i bydelen føler seg hjemme og er aktive.». Når verdier og visjon er behandlet ferdig vil hovedstyret utforme et utkast til ferdig virksomhetside.

 

VERDIER: Hva er viktigst for oss, og hvordan skal vi fremstå/være i klubben? Verdier var det området vi måtte prioritere ned på sist samling, og vi ønsker derfor å ta dette opp på en egen samling 13. november.

Det skal landes 3 verdier som skal gjelde for alle i hele klubben. Verdiene bør utfordre hverandre og kunne fungere både på organisasjon/ledelse og på aktivitet. 

   
Se: FACEBOOK for mer informasjon.
Seriemesterskap og opprykk

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Nov 2017

A-lag herrer er klare for 3. divisjon i 2018!

Etter folkefest og 4-0 seier over Konnerud på Åssiden stadion er endelig A-lagsgutta klare for NorskTipping ligaen (3. dvisjon) i 2018. Gutta klarte å holde både Hallingdal og MIF 2 bak seg og avgjorde seriemesterskapet i siste serierunde med 4-0 seier over Konnerud.(foto: Joakim Dokka Nordstad)

Etter omleggingen av seriesystemet i år måtte vi i denne sesongen ta steget ned fra den gamle 3. divisjonen. Den nye 3. divisjonen som venter oss er en nasjonal serie med kun 6 avdelinger. Her kan vi møte lag som Ørn Horten, Follo, Lyn, Strømsgodset 2 og Vestfossen neste sesong. Avdelingene settes opp 2. desember og vi venter i spenning.


Vi gratulerer alle spillere og støtteaparat på A-laget med en fantastisk sesong og gleder oss til neste år.
Trenerforum fotball

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Okt 2017

Fotballgruppa inviterer til Trenerforum onsdag 25.oktober klokka 19.00 på klubbhuset.

* Espen Erikssøn fra hovedstyret kommer med status om verdiprosessen i klubben
* Lage Sofienlund (Strømsgodset - sammfunnsutvikling) kommer for å si noe om Godset-akademiet - meget interessant for alle i Barnefotballen.
* Informasjon om treningstid i vinter.
* Ny fotballhall - hva skjer?
* Hva bør klubben/SU ta tak i fremover, og hva haster i så fall mest?
* Hvordan praktiseres differensiering, hva med hospitering, hvordan bør dette være i kulbben? Innledende diskusjon.


Velkommen

Anders Røren
Leder
Sportslig utvalg fotball
Åssiden Idrettsforening


Temadag ungdomsidrett

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Okt 2017

Hvordan være aktiv i idretten uten å satse på de store prestasjonene?
Hvordan skape idrettsglede for klubbens ungdommer?

NFF Buskerud, NHF Region Sør, Buskerud Skikrets og Buskerud idrettskrets ønsker å sette fokus på ungdomsidretten. Gjennom entusiastiske innledere skal vi bli inspirert til friske diskusjoner og meningsutvekslinger.

Lørdag 11. november kl 11:00-15:00.

Amel Muratovic er tatt ut på U15 landslaget

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Okt 2017

ÅIF gratulerer, tidligere ÅIF spiller Amel Muratovic er tatt ut på U15 landslaget.

Amel er en spiller som alltid har gitt 100 prosent både i kamp og på trening. Da han hospiterete med 2001 årgangen tok han nivået raskt og gjorde sakene sine bra. Han fikk etterhvert prøve seg sammen med Simen Berg Hansen sin 2000 årgang og sto fram som en av de bedre spillerne der.Amel har lagt ned utallige timer på banen med egentrening , og hadde en RÅ tilstedeværelse på trening. Han er et eksempel på at hardt arbeid lønner seg.

Åssiden IF og Strømsgodset Toppfotball inngikk i 2016 en hospiteringsavtale hvor Amel spilte sine kamper på ÅIF G16 og samtidig som han trente med Strømsgodset TF. En avtale som har fungert helt utmerket og fullt ut etter intensjonen endte med overgang til Strømsgodset TF etter serieslutt 2016.

Amel kommer fra en fotballfamilie på Åssiden med to eldre brødre som også har sine år i ÅIF (Aldin og Adis). Aldin er fortsatt aktiv spiller på Jr laget.

Åssiden fotball  gratulerer Amel med sin landslagsdebut.
Flott markering av en stolt 80 åring

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Sep 2017

Åssiden IF fylte 80år 10. september, og dette ble markert med en flott jubileumshelg 15.-17. september 2017. Barna og fremtiden stod i fokus hele helgen.

Fredag 15. september ble vår rehabiliterte kunstgressbane åpnet av ordfører og gjester fra NFF. Klubbens leder gjennom mange år, Rune Lislelid, ble tildelt et vel fortjent æresmedlemskap.


Klubbens yngste fotballjenter fikk æren av å spille de første kampene etter åpningen med en 3x3 internturnering. A-lag herrer toppet åpningen med å vinne sin 4. divisjonskamp mot Svelvik, og inntok tabelltoppen.


Lørdag var det duket for aktivitetsdag for bydelens barneskoleelever i Berskaughallen. Dagen ble godt tilrettelagt av klubbens flotte ungdommer og "Aktiv på Åssia" instruktører, og over 70 barn deltok på aktivitetsdagen.

Samtidig som barna lekte i Berskaughallen var 40 av klubbens voksne samlet på Kjøsterud Ungdomsskole for å diskutere strategi. Dette var starten på en større strategiprosess hvor klubbens medlemmer skal peke ut  klubbens retning for fremtiden.


Søndag var det duket for fest i Elveparken nedenfor klubbhuset. Her rullet klubbens aktivitets- og samfunnsutvikler Espen Forfang Paterson ut mye av utstyret som er kjøpt inn for å skape aktivitet i bydelen og våre flotte ungdommer leverte igjen som aktivitetsledere og grillmestere. Det var fullt trøkk hele dagen og vi delte ut gratis grillmat og drikke til alle familiene.Tusen takk for en flott jubileumshelg. En feiring en 80 åring verdig.
Velkommen til jubileumskamp mot Svelvik

Postet av Åssiden Idrettsforening den 13. Sep 2017

80 års jubilant og offisiell åpning av kunstgresset fredag 15. september.

På fredag kommer Svelvik IF på besøk til den offisielle åpningskampen av kunstgressbanen.
Vi gikk på et forsmedelig bortetap mot Svelvik IF i våres og det skal revansjeres på fredag.


A-laget står så langt med 5 seire og 1 uavgjort i høstsesongen, og senest på tirsdag denne uken slo vi Godset3 med 3-1 på bortebane.

Det er tett i toppen av divisjonen og vi henger godt med i kampen om opprykk.

PS: I bortekampen mot Godset3 var 13 av totalt 16 spillere i troppen som har vært i klubben siden de var 6-7 år gamle. Dette er noe vi i klubben er veldig stolte av, og de spillerne som har kommet til oss de senere åra supplerer laget og stallen veldig godt. 

 

Vi håper at du kommer og støtter oss på fredag.
Program for kunstgressåpning fredag 15. september:

17:30 – Kunstgresset åpnes av ordfører i Drammen kommune.
Gratis kaker, kaffe og saft til alle små og store.
17:45 – 18:15 3x3 internturnering jenter 7-9år.
19:00 4. div herrer Åssiden IF – Svelvik

 

Velkommen til kamp

Audun Fevik
A-lagstrener herrer
Åssiden IF - Fotball
Gratulerer med dagen!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 9. Sep 2017

Gratulerer med dagen!

Åssiden Idrettsforening 80 År 10.09.2017Dagen feires med åpning av den nye kunstgress banen fredag 15.09.17 og forsetter gjennom hele helgen.

ALLE ER HJERTLIG VELKOMMEN

PROGRAM FOR JUBILEUMSHELGEN

Rune Lislelid
Leder
Åssiden Idrettsforening
Jubileumshelg

Postet av Åssiden Idrettsforening den 6. Sep 2017

Åssiden IF fyller 80 år 10. september. Vi feirer vår spreke 80 åring med en jubileumshelg med aktiviteter for store og små.


Fredag 15. september
Offisiell ny-åpning kunstgressbanen på Åssiden Stadion

Etter 10 år med masse aktivitet var det i sommer endelig klart for å bytte ut det gamle kunstgresset. Anleggsperioden er nå over, og vi inviterer alle som vil til å komme på ny-åpning av det nye kunstgresset. 17:30 – Kunstgresset åpnes av ordfører i Drammen kommune

Tidligere president i NFF Odd Flattum representerer Norges Fotballforbund.

Gratis kaker, kaffe og saft til alle små og store. 17:45 – 18:15 3x3 internturnering jenter 7-9år.

19:00 4. div herrer Åssiden IF – Svelvik


Lørdag 16. september

Strategiprosess «FREMTIDENS ÅSSIA» på Kjøsterud Skole

Hvordan ser fremtidens Åssiden idrettsforening ut, og hvordan vil du ha det i klubben?

Alle over 15 år er velkommen til strategiprosess på Kjøsterud skole fra kl 10:00 – 16:00. Ønsker du å bidra denne dagen send epost til post@aif.no

 

Lørdag 16. september blir det også Aktivitetsdag i Berskaughallen

10:00 - 16:00

Aktivitetsdag for alle elever på Åssiden og Aronsløkka skole. Aktiviteter hele dagen, inkludert lunch.

Fotball, innebandy, trampoline, hinderløype og mye annen moro.

100 plasser, PÅMELDING HER

Søndag 17. september

Familiedag i Elveparken.

Vi ønsker alle familier i bydelen velkommen til en aktiv familiedag i Elveparken på Åssiden, rett nedenfor klubbhuset. Her blir det masse aktiviteter med gratis grillmat og drikke til alle som kommer. Alt er gratis, ingen påmelding.

Aktiviteter fra kl 10:00 til ca kl 14:00. Grillene fyres opp kl 11:00.
Avtale med Akropolis

Postet av Åssiden Idrettsforening den 5. Sep 2017

Åssiden Idrettsforening har inngått ny avtale med Akropolis. Denne avtalen er betydelig bedre enn den eksisterende avtalen og gir alle medlemmer i ÅIF muligheten til å trene på alle Akropolis sine senter for kun 299,- pr mnd (12 mnd binding, adm gebyr 299 ved innmelding).
For å benytte deg av avtalen må du ha gyldig medlemskort.

Oppstart håndball for 6 åringer

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Sep 2017

Bli med du også!Få venner og minner for livet!


Åssiden håndball IF inviterer alle gutter og jenter født 2011 til håndballtreninger i Berskaughallen onsdager kl. 16:30 – 18:00.


Vi kombinerer oppstart og informasjonsmøte for foreldre onsdag 06.09.2017 kl. 16:30 i Berskaughallen.


Har du spørsmål kontakt

Erik Simonsen

480 53 893

HÅNDBALL ER GØY!
Kunstgresset klart for bruk fra mandag

Postet av Åssiden Idrettsforening den 31. Aug 2017

Ventetiden er over!

Drammen kommune bekreftet i dag at de overtar banen fra ProTurf AS førstkommende mandag. Dette betyr at fotballen kan starte opp med organiserte treninger, og kamper, på banen fra og med mandag.


Offisiell åpning av kunstgresset blir fredag 15. setptember fra kl 17:30.
Lisenser håndball

Postet av Åssiden Idrettsforening den 31. Aug 2017

1. september trår ny lisensperiode i kraft, og ny lisens må løses for at spillere er forsikret på trening.

Lisensen for kommende sesong er nå sendt ut til alle som løste lisens i fjor. Alle som spiller håndball, må ha lisens fra det året de fyller 13 år. Lisensen innbefatter en forsikring for spilleren i tilfelle skade både på trening og i kamp.


Lisensen har betalingsfrist 1. september 2017 og har gyldighet frem til 31. august det påfølgende år. For spillere som fyller 13 år i 2018 (født i 2005), betales det en lisens som gjelder for perioden 1. januar til 31. august 2018. Denne har forfall 1. januar 2018.

Les mer om lisensen her.
Trafikalt grunnkurs til kun 500,-

Postet av Åssiden Idrettsforening den 30. Aug 2017


Denne høsten er det mulig for alle medlemmer i Åssiden IF, som har fylt 15 år 25. september å ta trafikalt grunnkurs på klubbhuset for bare 500kr.  

Kurset gjennomføres på klubbhuset følgende dager:

Mandag 25. september 17:00 – 19:45

Onsdag 27. september 17:00 – 19:45

Mandag 9. oktober 17:00 – 20:15

Onsdag 11. oktober 17:00 – 19:45  


Det kreves 100% oppmøte.
Det er 16 plasser på kurset og det første 16 som melder seg på får plass.

For å delta må alle kontingenter til Åssiden IF være betalt.


Ønsker du å være med, send fullt navn (som i folkeregisteret), fødselsdato og telefonnummer til sverre@aif.no.

Rune gjenvalgt som leder

Postet av Åssiden Idrettsforening den 29. Aug 2017

På ekstraordinært årsmøte i kveld gjenvalgte klubben Rune Lislelid som leder for Åssiden IF.
Valgkomitens lederkandidat Espen Erikssøn ble valgt inn som varamedlem.

Hensikten med vedtaket er at Erikssøn skal få sette seg inn i klubbens oppgaver, og ledervervet, slik at han eventuelt kan velges som leder ved et kommende årsmøte.


36 stemmeberettigede deltok på møtet.
PROTOKOLL

Styret i Åssiden IF ser nå ut som følger:

Leder: Rune Lislelid
Nestleder: Knut Arvid Syvertsen

Styremedlem: Egil Knutsen
Styremedlem: ledig plass
Styremedlem: Cato Brekke
Styremedlem: Erik Simonsen
Varamedlem 1: Tor Åge Valø
Varamedlem 2: Espen Erikssøn
Fotballtreninger ut august

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Aug 2017

Nå rykker det i fotball-foten for noen og enhver, og det er på tide å komme seg ut av feriemodus.

Dessverre er kommunen forsinket med oppgradering av kunstgresset, og derfor vil alle berammede kamper på Åssiden stadion flyttes til gressbanen(e). Dette betyr i praksis at det vil bli trangt om plassen på gresset for å gjennomføre kampene, og enda mer for gjennomføring av treninger.


Derfor henstilles alle til å gjennomføre treninger på "løkkene" rundt om i bydelen denne og neste uke (t.o.m. 2 sept). Det skal bl.a. være gode forhold på "Ligoløkka" og gresset ved Åssiden videregående. Jeg håper ellers det er forsåelse for dette og at dere finner gode kompromisser ved benyttelse av gressflater og mål.

Det som er meget positivt er at vi nå snart har et nytt flott kunstgress på stadion!

For de som har vært nede på Åssiabanen, så har dere sett at det nye kunstgresset på plass, men dessverre er dette arbeidet noe forsinket fordi det ble oppdaget større skader undelaget til kunstgresset enn forutsett. I skrivende stund blir strekene lagt på plass, og deretter kommer en periode hvor man skal legge i sand og gummi. Kunstgresset skal kunne tas i bruk f.o.m 3 september. Fordelen er at nå har også underlaget under gresset blitt fikset, og hele banen vil nå fremstå som ny.


Med sportslig hilsen
Anders Røren
Leder Sportslig Utvalg
Åssiden IF Fotball
900 31 815
Påmelding til Allidrett skoleåret 2017-2018

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Aug 2017

Allidrett skoleåret 2017-2018

Åssiden IF ønsker å invitere til allidrett i Berskaughallen fra uke 35!


Vi leker hver tirsdag fra 29.08.2017. Allidretten blir delt inn i to grupper.

Allidretten i Åssiden IF er gratis for medlemmer i idrettslaget. Er ikke ditt barn medlem så kan du melde det inn på våre nettsider www.aif.no under fanen «bli medlem».

Er det medlemmer i din husstand fra før kan du registrere barnet ditt i en familiekontingent. Dette gjøres også på nettsiden under «bli medlem». Oppgi da navn på eksisterende medlem i familien under kommentarer.

Treningstidene for de forksjellige gruppene er:

Gruppe 1 (4–5år) 17.00 – 17.50

Gruppe 2 (1. og 2. klasse) 18.00 – 19.00

Detaljerte periodeplaner blir lagt ut i SPOND 

 

For å melde på ditt barn til allidretten må du sende følgende informasjon til espen@aif.no

Barnets navn og fødselsdato

Foresattes navn og adresse + telefonnummer og epostadresse.

Hvis det er flere foresatte som skal ha tilgang til informasjon, oppgi informasjon på begge foreldre.

Allidretten i Åssiden IF benytter SPOND som kommunikasjonskanal.

Her vil informasjon om treninger, endringer og alt annet gå.

Vi anbefaler alle som har smarttelefon å laste ned appen SPOND. De som ikke ønsker å gjøre dette må følge med via nettsiden www.spond.comEspen Forfang Paterson 92439213 / espen@aif.no

Aktivitets- og samfunnsutvikler Åssiden Idrettsforening
Innkalling til ekstraordinært årsmøte

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Aug 2017

Det avholdes ekstraordinært årsmøte i Åssiden Idrettsforening på klubbhuset 29. august 2017 kl 18:00.


Se vedlagt innkalling og valgkomiteens innstilling.


Innkalling.pdf

valgkomiteens innstilling.pdf

Espen ansatt i fast stilling

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Aug 2017

Espen Forfang Paterson signerte i dag ny arbeidsavtale med Åssiden Idrettsforening. Espen har siden 1. september 2016 vært ansatt i en prosjektstilling som FYSAK-koordinator. Fra 1. september 2017 går Espen over i fast 100% stilling som "aktivitets- og samfunnsutvikler" i Åssiden Idrettsforening.

Innholdet i stillingen blir mye det samme som var i prosjektstillingen, men oppgavene har tatt form det siste året og stillingstittelen er derfor endret.Avtalen kom på plass etter at det ble signert en langsiktig intensjonsavtale mellom klubben og rektorene ved Aronsløkka, Åssiden og Kjøsterud skole. Intensjonsavtalen sikrer forutsigbarhet i finansieringen og er med på å styrke samarbeidet mellom skolene og ÅIF.

Espen selv er veldig fornøyd med at prosjektet går over i fast stilling.
"Det har vært et fint år med mye å sette seg inn i. Mange nye mennesker og mye aktivitet. Nå skal vi skape enda mer aktivitet samtidig som vi må bli bedre på å beskrive hva vi faktisk gjør. Det å få en fast stilling er en tillitserklæring fra både skolene og klubben og jeg gleder meg til alt det spennende som kommer"

Vi i Åssiden IF er veldig glade for at Espen er med oss videre og gleder oss til videre samarbeid og mye ny aktivitet i bydelen.Berskaughallen i ny drakt

Postet av Åssiden Idrettsforening den 9. Aug 2017

Hvis du har kjørt forbi Berskaughallen en av de siste dagene har du kanskje lagt merke til noe nytt?

Hallen har i sommer fått en flott ny logo på veggen over inngangen. Selvfølgelig i blått og hvitt:)
Berskaughallen eies av Åssiden Idrettsforening, Buskerud Bedriftsidrettskrets og Drammen Innebandyklubb. Hallen har fullverdig dobbel håndballbane, kampsportrom og egen dansesal.
Spente jenter klare for Norway Cup

Postet av Åssiden Idrettsforening den 27. Jul 2017

Søndag 30. juli sparkes verdens største fotballturnering i gang i Oslo. Norway Cup arrangeres for 45. gang. Et av de 2000 lagene er Åssiden IF i klasse R (jenter 15/16 år). Vi fikk en prat med Emilie, Jeske og Silje noen dager før det hele starter.Ingen av jentene har vært på Norway Cup før, men alle har sett det på TV. «Dette blir gøy» sier Silje.

Vi skal spille så godt vi kan, også skal vi ha det veldig gøy. Norway Cup blir en opplevelse for alle. Jentene har hørt mye om «sletta» og stemningen der, og det blir stort å få oppleve dette.

Det er alltid gøy med cup, men Norway Cup er så stort at dette blir noe ekstra. Mandag ser ut til å bli den beste dagen. Da skal vi spille på Ekebergsletta selv og vi reiser inn tidlig så vi har hele dagen på slatta. Da skal vi se kamper, gå på stands og alt det andre som skjer.


Vi ønsker ÅIF J16 lykke til både på og utenfor banen:)

Åssiden IF jenter 16 møter Snøgg, Krosgård og Brattvåg i gruppespillet. Kampene kan følges her: http://results.cupmanager.net/6339495,2017,nb/team/11580124/matchesTidligere har vi skrevet om åssiadommer Mari Hellum Bjørnstad som er tatt ut av Norges Fotballforbund til NORCORE trinn 2. NORCORE er NFFs utviklingsprogram for dommere som gjennomføres under Norway Cup.
http://aif.no/blog/post/109312/assiadommer-pa-norcore-2
Hva skjer med kunstgressbanen?

Postet av Åssiden Idrettsforening den 25. Jul 2017

17. juli startet arbeidet med å rive det gamle kunstgresset på Åssiden Stadion. Planen var å rive toppdekket (det grønne) og lappe på den eksisterende paden under. Padens hovedfunksjon er å gi demping i underlaget.

Når det grønne dekket var trukket av ble det fort avdekket at paden under var i dårlig stand. Lapping ville ikke gitt tilfredsstillende bane, og det ble besluttet at hele banen må graves opp og det skal legges nytt underlag. Dette medfører dessverre noe forsinkelser på banen, men vi vil få en helt ny kunstgressmatte fra høsten.


Arbeidet med graving er allerede i gang, og selve jobben med å legge ny pad, og nytt kunstgress vil starte 11. august. Siden det foregår mye arbeid på banen nå er det fint om alle kan holde avstand til selve matta og maskinene som jobber der. Gressbanene kan selvfølgelig benyttes som vanlig:)

Hvis resten av arbeidet går som planlagt, og være holder seg stabilt vil banen være klar 24. august. Banen vil bli tatt i bruk så fort denne er klar.

Offisiell ny-åpning er planlagt fredag 15. september.
GOD SOMMER

Postet av Åssiden Idrettsforening den 7. Jul 2017

Nå er det ferietid for de ansatte i Åssiden IF.

Sommeren er en rolig periode i klubben og både Sverre og Espen benytter sjansen til å ta ut ferie og avspasering.

Kontoret på klubbhuset blir stengt uke 28 og 29 og delvis stengt i uke 30 og 31.

Ta gjerne kontakt på epost så svarer vi når vi kan.

GOD SOMMER!

Sverre og Espen
Mer og bedre aktivitet

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Jun 2017


Åssiden IF har denne våren handlet aktivitetsutstyr for flerehundretusen kroner. Pengene kommer fra Gjensidigestiftelsen og fordeles utover prosjekter for barn og unge i bydelen. Utstyret skal benyttes i tiltakene under prosjektet "Aktiv på Åssia" i skolene, i allidretten og på åpen hall.

Det er handlet alt fra oppblåsbar trampoline, airtrack, vester, kjegler, baller, utstyr til aktivitetsspill og leker og mye mye mer.


Aktivitets- og samfunnsutvikler i Åssiden IF Espen Forfang Paterson bader i utstyr som skal komme aktiviteten i bydelen tilgode utøver høsten.Aktiv på Åssia fikk høsten 2016 en gave fra Gjensidigestiftelsen kr 525.000,- til å, sammen med skolene, bidra til at Åssida blir et aktivt (og bedre) sted å vokse på og utenfor banen/hallen. Her er representanter fra Gjensidigestiftelsen, skolene i bydelen og Åssiden IF.
Hvordan vil du ha det i Åssiden IF?

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Jun 2017

FREMTIDENS ÅSSIA

Bryr du deg om barn og ungdoms oppvekstmiljø i bydelen Åssiden?

Brenner du for håndball og fotball i lokalmiljøet?

Har du lyst til å bidra en lørdags formiddag for å skape Fremtidens Åssia?

Øyvind Larsen sitt bilde.


Lørdag 16. september 10:00-16:00 skal Åssiden IF gjennomføre en samling med et bredt utvalg av deltakere i og rundt klubben. Målet med samlingen er å utvikle virksomhetsplan med visjon, virksomhetside og verdier for Åssiden Idrettsforening.

Virksomhetsplanen skal bli et overordnet verktøy for alle styrer og utvalg i klubben. Et felles sett med verdier og en felles retning vi ønsker å drive etter. Dette skal gjøre det mye enklere for tillitsvalgte og andre frivillige å bidra. Det skal være lett å være frivillig i ÅIF!Vi er på jakt etter deg, enten du er forelder, trener eller spiller (over 14 år), enten du er kvinne eller mann, interessert i håndball eller fotball, eller på annet vis bryr deg om klubben. Vil du være med, eller har spørsmål, ta kontakt med:

Sverre Fredriksen (934 17 624) eller Anders Røren (900 31 815)

Bytte av kunstgress på Åssiden stadion

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Jun 2017

Åssiabanen får nytt kunstgress denne sommeren.

Banen blir derfor stengt fra 17. juli til 7. august.

Kunstgresset som nå fjernes fra Åssiabanen har gjort jobben i 10 år, og har skapt masse aktivitet for barn og ungdom i bydelen.

Slik så det ut når dagens matte ble lagt i 2007Takk til Drammen Idrettsråd og Drammen kommune som jobber veldig bra med rammene for idretten i byen.Vi ønsker alle velkommen tilbake etter sommeren til ei splitter ny kunstgressmatte.

Allidrett 4-7 år høsten 2017

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Jun 2017

Allidrett skoleåret 2017-2018

Åssiden IF ønsker å invitere til allidrett på tirsdager i Berskaughallen fra høsten 2017.

Vi starter opp uke 35 og har allidrett 1 gang i uken. Nytt for året er at vi deler allidretten i to grupper. En gruppe med 4-5 åringer og 6-7 åringer, de som går i 1. og 2. klasse. Dette gjør at vi kan gi et bedre og mer tilpasset tilbud til barn i de forskjellig aldrene.

Treningstidene for de forksjellige gruppene er:

Gruppe 1 (4 og 5 åringer) – Tirsdager 17.00 – 17.50

Gruppe 2 (1. og 2. klasse) – Tirsdager 18.00 – 19.00

Et mer detaljert program for hvilke type aktivitet det blir for hver gang kommer nærmere oppstart til høsten.

Åssiden IF er fornøyd med at det meldte seg frivillige etter foreldremøte som var 12.06.2017 som er satt inn i en arbeidsgruppe for allidretten. De kommer til å jobbe sammen med klubben for å gi et kjempe tilbud i allidretten fra høsten.

Arbeidsgruppen består av:

Espen Forfang Paterson, 92439213

Samit Kumar Garg, 92846481

Arlett Bye-Egenes, 46541665

Tom Arne Stryken, 95751648

Mvh

Espen Forfang Paterson, Aktivitets- og samfunnsutvikler Åssiden IF

espen@aif.no - 92439213
Åssiden IF også en bandyklubb

Postet av Åssiden Idrettsforening den 13. Jun 2017

Årsmøte 2017 vedtok at Åssiden IF skulle melde seg inn i Norges Bandyforbund. Bakgrunnen for dette er at vi ønsker å delta i et "minirunde"-konsept i innebandy for barn, i samarbeid med bl.a. innebandyseksjonen i Norges Bandyforbund.

Denne uken fikk vi bekreftelsen fra Buskerud Idrettskrets på at opptaket er i orden. ÅIF er nå en bandyklubb!Minirundene blir en del av lavterskeltilbudet vi skal tlby barn i bydelen og er en del av klubbens avdeling for samfunnsutvikling. Kontaktperson for innebandy er Rune Lislelid (leder samfunnsutvikling ÅIF) og Espen F Paterson (ansatt aktivitets- og samfunnsutvikler ÅIF).
Ekstraordinært årsmøte 29. august

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Jun 2017

Ekstraordinært årsmøte avholdes 29. august.

Åssiden Idrettsforening vedtok på årsmøte i mars 2017 å utsette valg av noen verv til et ekstraordinært årsmøte. Valgkomiteen har jobbet godt og grundig i april - juni og la på styremøte 6. juni frem sin innstilling.

Styret besluttet at ekstraordinært årsmøte skal avholdes 29. august.
Sakspapirer og innstillinger blir lagt ut på hjemmesiden senest 15. august.


Følgende verv er på valg 29. august.

Leder hovedstyret (2 år)
Et varamedlem hovedstyret (2 år)
Et medlem til husstyret (1 år)
To revisorer (1 år)

Et valgkomitemedlem (1 år)
Et varamedlem til valgkomite (1 år)

Åssiden Idrettsforening sitt bilde.

Rune Lislelid (bildet) ble på årsmøtet 2017 valgt som styremedlem for 2 år med ansvar for å følge opp klubbens arbeid på samfunnsutvikling. Rune var leder i Åssiden IF fra 2005 - 2016 og fungerer som leder frem til ekstraordinært årsmøte.Påmelding til Tine fotballskole

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Jun 2017

Vi inviterer til Tine fotballskole på Åssiabanen 11.-13. august. Påmeldingen er åpen!Tilbud til barn fra 6 – 12 år (f. 2005 - 2011)
A-lagsspillere fra Åssiden er instruktører
Egne jentegrupper
Alle får T-skjorte og sekk fra Tine.
Det serveres lunsj med drikke fra TINE, samt frisk frukt


Påmelding HER
Åssiadommer på NORCORE 2

Postet av Åssiden Idrettsforening den 26. Mai 2017

Åssiadommer Mari Hellum Bjørnstader tatt ut av Norges Fotballforbund til NORCORE trinn 2. NORCORE er NFFs utviklingsprogram for dommere.


NORCORE trinn 2 gjennomføres av NFF hvert år under Norway Cup. Fotballkretsene oppnevner hver én jente og én gutt som de mener er klare til å ta det neste steget videre som dommer. Under Norway Cup dømmer man to til tre kamper om dagen med dyktige og erfarne veiledere med bred internasjonal erfaring. Mellom kampene er det evaluering og kurs.


Jeg ser frem til Norway cup fordi dette er en utfordring som påvirker meg som dommer, men også som person. Man lærer ufattelig mye på en uke. Dette gjør man fordi man er omgitt av gode fagpersoner og ikke minst andre i samme båt fra hele landet som kan komme med innspill. Spesielt gøy er det å treffe på flere jenter som dømmer siden dette er en mangelvare i Buskerud.


Lykke til Mari!
ÅIF Trenger banemerker

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Mai 2017

ÅIF Trenger Baneoppmann/ banemerker!


Etter mange år i tjenesten som banemerker har Øyvind Langseth gått over i andre roller i klubben og har ikke mulighet til å merke banene lenger.

Det betyr at vi ( ÅIF) trenger en/to frivillige til å ta dette oppdraget i sesongen.

Kommunen merker kun første merking på våren og vi som klubb må besørge merking resten av sesongen.

Banene må være tilfredstillende merket hver dag til kampene starter kl 17.Arbeidsoppgaver:

  • Merking av spillerflatene på gress arealet 1-2 ganger i uka
  • Gå over å påse at mål og nett er tilfredstillende

Kommunen klipper gressflatene 1 gang pr uke, det må merkes etter at det er klippet og hvis det har vært mye regn.

Åssiden har merkemaskin og opplæring på utstyret vil bli gitt.

Er dette en oppgave for deg som du kan bidra med i klubben?Ta konntakt snarlig med:

Cato Brekke, 90091958, fotball@aif.no

Sverre A Fredriksen, 93417624, sverre@aif.no
Åssiatrener med UEFA B-lisens

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Mai 2017

Åssiatrener Kenneth Myrvold har endelig fått sin vel fortjente UEFA B-lisens. Her deler han sine tanker og opplevelser fra året.
For et år siden møtte jeg opp på Isachsen Stadion for å prøve og gjøre meg fortjent til en av Buskeruds få plasser i UEFA-B kurset 2016/17. Usikker og nervøs, men håpefull og motivert. 3 måneder senere fikk jeg beskjeden: Du har fått plass i kurset i Kristiansand. Dette skulle være starten på en fantastisk og lærerik reise i fotballens verden.


I november møtte jeg opp på Thon Hotell Sørlandet, omringet av trenere med Tippeliga-erfaring, tidligere landslagsspillere og andre dyktige trenere fra hele Norge. En beinhard uke med 14-timers dager, Red Bull og nerver i høyspenn var i gang.

Men for en gjeng vi ble og kommer til å være. At en gruppe ukjente mennesker er så genuint interessert i andres suksess var en overveldende og motiverende opplevelse. At man dedikerer så mye tid og energi til hverandre, alle som en, til trenere som på en måte kan anses som "konkurrenter", er stort i mine øyne. Takk til alle, for at dette ble en uforglemmelig uke med utelukkende positive fortegn, til tross for beinhard jobbing.

Det samme med selve teori-oppgaven, der alle som ble spurt stilte opp uten å nøle, med synspunkter, tips, diskusjoner og støtte.
Derfor føltes den avsluttende "eksamenshelgen" i februar mer ut som en gjenforening enn en vurdering og resultatet ser man på bildet:
Et skinnende bevis på at jeg faktisk kan regne meg selv som en av de (mellom)store gutta i fotballtrenernes verden.

Jeg føler meg rett og slett stolt 😊

Tusen hjertelig takk til Åssiden IF som satset på meg og til NFF Buskerud som tok meg inn i varmen som kretslagstrener 👍🏼

Tusen takk til Åssiden G19 for det halvåret jeg fikk bryne meg på testosteronfylte, gode fotballspillere 👍🏼

Tusen takk til Jørn og alle Buskerud-jentene i årsklassene 2002 og 2003 for eksemplarisk treningsiver og muligheten for å bidra med spillerutvikling på et så høyt nivå 👍🏼

Tusen, TUSEN takk til alle dere fantastiske Åssiden-jenter, som i 5 sesonger har gjort hverdagen mer spennende og givende. Dere er ikke bare flotte fotballspillere, men herlige personer, og jeg føler jeg har fått en hel haug med lillesøstre og venner 💙👍🏼

Tusen takk til pappa som har vært en inspirasjon og pådriver til å fortsette med fotballen, selv om det ikke ble som fotballspiller 👍🏼

Ikke minst takk til deg Brede, som åpnet døren inn i Åssiden-varmen, som har gjort alt for å tilrettelegge for at jeg kunne stortrives og utvikle meg som trener. Uten deg hadde jeg nok fortsatt sett fotball fra sofaen og ikke fått oppleve all den gleden dette har gitt meg 😊👍🏼

Og til slutt, kjære Veronica, Jenta Mi, som holder ut med denne fotballgale karen, som kommer hjem pottesur, smørblid, frustrert eller tom etter en kamp. Som du alltid gleder, trøster, motiverer og tilrettelegger for, så hverdagene hans blir bedre ❤️ Som du støtter fullt selv om han blir borte kvelder, helger og uker. Som finner deg i at tacofredag blir til taktikkfredag og slækkesøndag blir til statistikksøndag.
Uten deg hadde ikke hverdagen gått opp og du lar meg få drive med det jeg elsker nest mest, uten å gi det et eneste surt mine ❤️❤️

Ja, det kan nesten virke som om jeg har vunnet en Oscar. Men for meg, akkurat nå, så føles det ikke så jævla langt unna 😄

Da er det bare å jobbe fremover mot UEFA A-Lisensen, som en vakker dag skal bestås den også ⚽️

TakkSommeravslutning for åpen hall

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Mai 2017

Åpen hall gjennomførte fredag 19. mai en vellykket sommeravslutning. Mye aktivitet inne og ute, og gratis pølser og brus til alle. Åpen hall har vært en suksess i hele vinter og vi kommer til å utvide tilbudet når vi starter opp igien til høsten slik at vi kan gi et tilbud til flere barn også fra Aronsløkka og Åssiden Skole.

Åpen hall er en del av Aktiv på Åssia hvor Åssiden IF sammen med skolene i bydelen jobber for å skape et trygt og aktivt lokalsamfunn.

Hver tredje fredags kveld i hele vinter har Berskaughallen vært åpen med gratis aktivitet for alle ungdommene i bydelen. Vi sees til høsten:)
Åssiden Cup avlyst

Postet av Åssiden Idrettsforening den 18. Mai 2017

Åssiden Idrettsforening må dessverre avlyst Åssiden Cup som skulle vært gjennomført 20.-21. mai 2017.

Vi beklager dette ovenfor lag og spillere som hadde gledet seg til cup.Det er flere årsaker til at vi dessverre ikke klarer å gjennomføre cup denne helgen.

Få påmeldte lag , mange endringer de siste dagene, tekniske problemer med dataprogrammer og lag som har trukket den siste uken er hovedgrunnene til at vi må ta denne sure beslutningen.

I tilegg har det vært mye nedbør de siste dagene på en sessong fersk gressmatte som igjen har forårsaket en meget våt gressbane. Det meldte været mot helgen er lik det vi har i dag.Dette ville også medført utfordringer vedr baner.

Cupkomiteen starter allerede i dag jobben med å planlegge cup høsten 2017.


Mvh

Åssiden IF - Fotball

Cato Brekke
NM fotball G19

Postet av Åssiden Idrettsforening den 7. Mai 2017

7. mai gjestet Ham Kam sitt G19 lag Åssiden Stadion for å spille 1. rundekamp i NM mot våre gutter. Det ble en tøff match mot et lag som var bedre enn våre gutter.


"Vi møter et meget godt lag som er bedre enn oss. Hadde ønsket at vi hadde klart å spille litt mer i eget lag. Ble for mye lange baller, men laget kjempet og ga ikke opp!!" sier hovedtrener Levi etter matchen.Gjestene i grønt tok med seg en 5-0 seier hjem til Hamar. Vi ønsker HamKam lykke til videre i NM.
Aktiv integrering på Åssia

Postet av Åssiden Idrettsforening den 7. Mai 2017

Hver torsdag møtes 8 glade jenter fra Åssia 15 jenter fra velkomstklassen på Kjøsterud Skole for å drive aktivitet sammen. I dag var gruppa litt redusert, men det la ingen demper på aktiviteten:)


Varierte aktiviteter som Klatring, svømming, CrossFit og fotball har stått på programmet og vi håper dette er med på å tilrettelegge for en aktiv start på livet i Norge. Sammen skaper vi et aktiv lokalsamfunn!
Fotballsesongen er i gang også for de små

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Mai 2017

10-åringene fra Aron og Åssia hadde sin kick-off etter årets første økt på kunstgresset. Selv om vi ikke fikk samlet alle denne gangen var det en aktiv liten gjeng som fikk gjennomført sitt første spillermøte med næringstilskudd fra støtteapparatets gode kjøkken.


Målsetninger ble satt, interne regler spikret og trenerne fikk glassklare ønsker for innhold på treningene.Vi har gjennom vinteren hatt treninger i gymsalen på Åssiden skole, men gleder oss skikkelig til å få grønt gress under knottene, og at serien sparkes i gang – for første gang på 7´er-bane!

Generalprøven mot våre venner i Spa/Bra viste at alt ligger til rette for et morsomt og utviklende år for jentene.
G12 og G13 på PW-Cup i Larvik

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Mai 2017

Siste helgen i april deltok G12 og G13 på Petter Wessel Cup (PW-cup) i Larvik. PW-cup er en av satsningscupene for aldersbestemte lag i Norge, og har derfor deltagere med fra hele landet. Trenere, oppmenn og spillere har forberedt denne helgen i lang tid siden mye må klaffe for at helgen skal gå smertefritt. Målet for helgen var å spille god håndball og knytte sterkere bånd mellom gutta.


Vi ankom Sandefjord Park Hotell fredag kveld, der guttene, trenertemaet og foreldrene skulle overnatte. Alle gutta bodde på 3- eller 4-mannsrom, der en gutt på hvert rom ble utpekt til rom-sjef. Rom-sjefene fikk ansvaret for at alle møtte opp til avtalt tid og holdt "orden" på rommet. Fredag kveld spiste vi taco-buffet i restauranten, og avholdt et spillermøte der trenerne informerte om helgen. Vi gikk igjennom spilleroppsett, viktigheten av å spise riktig, søvn, oppførsel utenfor banen og at alle skulle passe på hverandre, samt at vi delte ut nye drakter fra Glitre Energi.Lørdag spilte G12 fire kamper, første kampen kl 09:00 og siste kl 16:30. G13 spilte sin første kamp kl 11:00 og sin siste kamp kl 1830. Mellom kampene fikk gutta servert frukt, baguetter, yoghurt og drikke av foreldrene.

Lagene spilte i to forskjellige haller, men de fikk likevel muligheten til å heie på hverandre i noen av kampene.

Lørdag kveld spiste gutta buffet på hotellet, mens de voksne spiste middag på en restaurant nede på brygga.

Søndag var det sluttspill der G13 spilte 1/32-finale mens G12 spilte 1/8-finale.

Tusen takk for en strålende helg der spillere, oppmenn og foreldre bidro til at det ble en fantastisk helg for gutta.

Thomas og Vegard

Slaget om Drammen

Postet av Åssiden Idrettsforening den 27. Apr 2017


Som en del av samarbeidet mellom Åssiden Idrettsforening og skolene på Åssia har elever som går valgfagslinja media og informasjon praksis i klubben. Denne saken er skrevet av Johanne Olivia Johannessen (13), Julia Scott (13) og Ragnhild Vassbø Skalstad (13) som går på 8. trinn på Kjøsterud skole.


Vi ankom rundt 16.30 til en tom stadion. Vi ble møtt av blide folk som holdt på arbeidet sitt, noen av dem fra dagen før. Kioskene fyltes opp med de siste varene og de siste gjerdene ble satt på plass.Allerede kl. 17.00, en time før kampstart, begynte det å strømme inn folk. Tribunene fylte seg opp med glade mennesker og folk flokket seg rundt banen. Det ble solgt 1600 billetter og i tillegg til skolebarna som kom gratis inn ble det ca. 2000 personer, en folkefest for både store og små.


Åssidens supporterklubb, Ligo Boys var allerede i gang med rop og sang da spillerne inntok banen. Spillerne ble dekket av blå og hvit røyk mens de marsjerte inn, hånd i hånd med hver sin lille fotballspiller. Mange av publikummerne likte showet. Frida Burud Bullen (13), blant annet, syntes showet var dritbra.


Etter 45 minutters spilletid ble det pause. Publikum benyttet pausen til å gå i kiosken og kjøpe vafler og brus. I kioskene stod det flere frivillige og sammen med kampvertene, vaktene og alle de andre som hjalp til, var det rundt 100 personer som deltok i denne dugnaden.


Kampen videre var ganske jevn, men Godset stakk av med en seier på 3-1. Åssidens supportere ropte og heiet under hele kampen, og høydepunktet var nok da Åssiden scoret sitt mål i det 85 minutt, og hele tribunen reiste seg og jublet. Selv om Strømsgodset vant i antall mål vant vi i hvert fall på stemningen.
Mats Herman Hoelstad forutsa at Godset skulle vinne 3-1.


Petter Kalmo, tidligere Åssiden-spiller: «Jeg synes det er viktig med frivillige, for det er det som får en klubb til å gå rundt. Uten dem hadde vi heller ikke kunne arrangere slike arrangementer som dette»


Åssiden scorer mot Strømsgodset og hele tribunen jubler av glede.
Slaget om Drammen

Postet av Åssiden Idrettsforening den 11. Apr 2017

Onsdag 26. april kommer Strømsgodset Toppfotball på besøk.


Kampstart 18:00

Trykk på bildet for mer informasjon!
Kickoff for damelaget

Postet av Åssiden Idrettsforening den 28. Mar 2017

Damelaget gjennomførte sin kickoff 27. mars på klubbhuset.


Det at 27 av 28 spillere stiller opp på dette og dette er strålende!

Trener Kenneth Myhvold med fyldig presentasjon og filmsnutter fra vinterens treningskamper. Det ble også avholdt utviklingssamtaler med samtlige spillere. Daglig leder Sverre Fredriksen var tilstede overrakk nye draktsett for sesongen.

ÅIF Kvinner stiller med A-laget i 3 div interkrets med Telemark/Vestfold og B-laget i 4 div kretsserie Buskerud.

A-lagets første kamp går mandag 3 april kl 19.30 hjemme på Åssiden stadion mot Pors. Still opp og støtt Åssidens kvinner.Trenerforum Fotball og Håndball

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Mar 2017

Det arrangeres trenerforum for alle trenere i fotball og håndball på klubbhuset 29. mars kl 17:00


Tema denne gangen er skadeforebygging, belastning og behandling

david

Trenerforumet ledes av David Aronsen (bildet) jobber som fysioterapaut på Trimmen og er spesialist Klinisk Ortopedisk Fysioterapi.

https://www.facebook.com/events/1911134219154836/

Klart for årsmøte

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Mar 2017

Årsmøte 2017

28. mars kl 18:30 arrangerer Åssiden Idrettsforening sitt årsmøte på klubbhuset. Alle medlemmer kan delta på møtet, og alle medlemmer over 15 år har stemmerett.

årsmøteÅrsmøte er idrettslaget øverste myndighet og her legges rammene styret skal jobbe etter det neste året.I hovedmenyen på www.aif.no (klubben - årsmøte 2017) finner du komplett SAKSLISTE MED VEDLEGG.
Ny leder i håndballgruppa

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Mar 2017

Erik Simonsen er ny leder av håndballgruppa i Åssiden Idrettsforening. Erik har lang fartstid i klubben både som tidligere leder av håndballen og som styremedlem i hovedstyret.

Erik Simonsen sitt bilde.
NM kvalifisering mot RE 20. mars

Postet av Åssiden Idrettsforening den 13. Mar 2017

A-laget møter RE til kvalifiseringskap til NM Herrer 20. mars kl. 19.30 på Isachsen Stadion.


Åssiden IF A-lag sitt bilde.

Allerede om en uke braker sesongen i gang for A-laget menn. Vi møter Re fra Vestfold i hjemmekamp i kvalifisering til NM for menn. Dette er vinn eller forsvinn, her skal kampen avgjøres. Vi skal ikke mer enn 3 år tilbake siden vi møtte Re sist i NM kvalifisering, den gang på bortebane hvor vi tok oss videre etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.


Det er godt å komme i gang tidlig, vintermånedene er lange nok med kulde og trening på mørke vinterkvelder. Vi har hatt en grei oppkjøring, men dessverre har vi slitt med litt skader og sykdom. Nå ser det imidlertid ut som vi får tilbake flere spillere denne siste uka, slik at de aller fleste i troppen er kampklare om en uke. Resultatene i vinter har variert veldig, og det er med litt spenning vi går inn i den siste treningsuka før alvoret starter. Vi skal sørge for å trene godt og finpusse formen inn mot kampen.

Vi har som målsetting å komme oss til første ordinære runde i cupen. Det er lenge siden Åssiden IF har vært i første ordinære runde i NM for Menn og Re er første hinder på veien. Vi trenger all den støtte vi kan få, og alle som har mulighet ønskes velkommen til Isachsen Stadion om ei uke.

Vel møtt!
Redusert tilgjengelighet på klubbhuset

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Mar 2017

Daglig leder avvikler pappapermisjon i 50% i mars. april, mai og juni. Tilgjengeligheten på klubbhuset blir derfor redusert denne våren.

I utgangspunktet er Sverre på kontoret torsdager og fredager.

Epost sendt til sverre@aif.no og post@aif.no leses daglig.
Epost til postmaster@aif.no leses ukentlig.
Lille Sindre gleder seg og er allerede godt i gang med å lese seg opp til tiden med pappa denne våren.

Sist Sverre hadde pappapermisjon gikk det ikke helt på skinner, men løsninger det finner man alltid:)
Ny leder i fotballgruppa

Postet av Åssiden Idrettsforening den 7. Mar 2017

Cato Brekke ny leder for fotballen i Åssiden IF.

Hvert år i mars gjennomføres det møter hvor medlemmene i ÅIF kan være med å velge hvem som skal lede klubben.

Fotballgruppa valgte på sitt møte 7. mars Cato Brekke som ny leder for fotballen i Åssiden Idrettsforening.

Cato er godt kjent i klubben og har hatt flere roller og verv, bl.a. sportslig leder for fotballgruppa. Denne sesongen er Cato lagleder for G19.

Cato er også styremedlem i Drammen Idrettsråd.Årsmøte 2017

Postet av Åssiden Idrettsforening den 27. Feb 2017

Styret i Åssiden Idrettsforening inviterer alle klubbens medlemmer til årsmøte 28. mars 2017 kl 18:30 på klubbhuset.Har du forslag som du ønsker at skal behandles på årsmøtet, må disse sendes til post@aif.no senest 14. mars.

Fullstendig saksliste og alle saksdokumenter blir lagt ut på www.aif.no 21. mars.
Vi er i gang med å skape "Fremtidens Åssia"

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Feb 2017

Åssiden Idrettsforening skal i gang med et viktig arbeid for klubbens fremtid. Vi skal sammen definere hva klubben skal være for den enkelte, og for bydelen. Vi skal også finne frem til felles verdier som vi sammen kan identifisere oss med, og drive etter.

Det er nedsatt en arbeidsgruppe som skal jobbe med å planlegge og gjennomføre denne verdiprosessen som skal finne sted høsten 2017. Arbeidsgruppa hadde i dag (20. januar) sitt første møte.


Trykk her for mer informasjon om arbeidet med virksomhetsplan i Åssiden IF.
Digitalisering av arkiv

Postet av Åssiden Idrettsforening den 16. Feb 2017

Vi har mye vi vil ta vare på i Åssiden IF. Nå har vi startet jobben med digitalisering av våre arkiver.


Årsmøteprotokoller, historikk og regnskap scannes nå inn og lagres digitalt. Vi er så heldige at vi har fått hjelp av Kristine Bjørnseth til dette. Kristine har arbeidspraksis i Åssiden IF og skal gjøre administrative oppgaver på klubbhuset hver torsdag denne våren.
Jentefotballforum

Postet av Åssiden Idrettsforening den 10. Feb 2017

Jentefotballforum for trenere og lagledere.

Vi ønsker å få samlet personer rundt jentelagene i Åssiden for å bli bedre kjent og kanskje få til et samarbeid på tvers av lagene.

Vi oppfordrer spesielt foreldre med jenter født 2010 til å bli med!


Vi håper at det kan være med å bidra til en felles tankegang for lagene i klubben og hjelpe hverandre med rekruttering.

Torsdag 23. februar
18:00 - 19:30 på klubbhuset

Agenda:
- Velkommen ved daglig leder i Åssiden IF, Sverre Arneberg Fredriksen
- Presentasjon av lagene (antall spillere, støtteaparat etc.)
- Samarbeid mellom årsklassene?
- Fellestreninger
- Møtefrekvens
- Eventuelt


Håper å se mange av dere!


Mvh
Roberg (J09) og Geir (J07)
1. kvalrunde i NM fotball

Postet av Åssiden Idrettsforening den 9. Feb 2017

Åssiden IF møter Re fra Vestfold i 1. kvalifiseringsrunde i NM fotball.

Kampen spilles 20.03.2017 på Isachsen Stadion i Mjøndalen. Kampstart kl 19:30

Re spilte sesongen 2016 i 4. divisjon i Vestfold Fotballkrets og endte midt på tabellen med 12 seiere og 10 tap. Vi noterer at 8 av 11 bortekamper i 2016 endte med tap forrige sesong.


BLI MED PÅ KAMP!
Hvordan skape aktive lokalsamfunn?

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Feb 2017

Buskerud Idrettskrets inviterte 3. februar til seminar med temaet "hvordan skape aktive lokalsamfunn?". Åssiden Idrettsforening var gjennom invitert som et av flere gode eksempler på hvordan idretten, sammen med skolene, kan skape aktive lokalsamfunn.

Vår mann i prosjektet Espen Patersson var desverre opptatt denne dagen, men daglig leder Sverre Arneberg Fredriksen steppet inn som vikar for Espen. Sammen med rektor på Kjøsterud Ungdomsskole Jon Espen Palm presenterte de arbeidet med "Aktiv på Åssia" for alle som ønsket. Interessen var stor, og det ble knyttet gode kontakter for videre utvikling av aktivitetstilbudet i bydelen.


Sverre og Jon Espen smiler for fotografen fra Drammens tidene


I tillegg til stands med presentasjon av prosjekter fra forskjellige idrettslag - skole samarbeid i Drammen var det gjennom dagen innlegg fra forskjellige aktører i idretten og det offentlige. En viktig arena for erfaringsutveksling og en godt tilrettelagt møteplass. Dette skaper inspirasjon og motivasjon for å jobbe videre med å gjøre Åssia til en bedre, og mer aktiv, bydel å vokse opp

Åssidamodellen "Aktiv på Åssia" ble trukket frem som et godt eksempel av ordføreren.Espen Patersson er ansatt i 100% stilling i Åssiden IF for å jobbe med Aktiv på Åssia. Se Espen fortelle om sin hverdag 2:14 ut i denne videoen (som ble vist på seminaret).


Tusen takk til Buskerud Idrettskrets som setter dette på agendaen. Uten idrettskretsen ville det ikke vært noe "Aktiv på Åssia"
Alle veier leder til Tverken

Postet av Åssiden Idrettsforening den 31. Jan 2017

Tverken sitt bilde.

Alle veier leder til Tverken

Med beliggenhet innerst i Tverkenveien, vis a vis Sportskapellet, 1,5 km fra toppen av Aronsløypa og 3,2 km fra Landfalltjern, er Tverken et perfekt turmål for barnefamilier. Det er også en passende rasteplass for vandrere som søker turmål lenger inn i marka. Fra Tverken er det kort vei videre til kjære fiskeplasser ved Goliaten og Tverråsvann, utsiktspunkter som Skimten og Tverråsen, og to minutter unna kan det bades i Skinka.

Det er fin turvei helt inn, for både gamle og unge, med eller uten trillevogn, og vinterstid passerer skiløyper, fra alle kanter, hytteveggen.

Du kan også følge Tverken på facebook

Turutgangspunkt/parkering:

• Drammen skisenter
• Spiralen
• Landfalltjern
• Eiksetra
• Årkvisla

• Ulevann

ÅPNINGSTIDER:

Tverken drives av frivillige vertskapsgrupper, og holder åpent hver lørdag og søndag kl 10-15.

Unntakene er helligdager og skoleferien på sommeren. Avvikende åpningstider (høst-, jule-, vinter- og påskeferien)blir oppdatert på hyttas facebook-side.

SERVERING:

Varm drikke, mineralvann, vafler og kioskvarer står på menyen, men du er like velkommen med nistepakkamedbrakt.

UTLEIE:

Med sine over 400 kvm egner Tverken seg meget godt som samlingssted for idrettslag, skoleklasser, bursdagsfeiringer og andre som vil møtes for å trene, bygge relasjoner, feire eller bare kose seg i marka. Grupper opp til 30-40 personer passer fint. Overnatting foregår på madrasser i sovesaler, og et godt utstyrt kjøkken kan benyttes til matlaging. I tillegg er det fine grillmuligheter utendørs. Transportbehov må godkjennes av Drammen kommune.

Ønsker dere en utleieprat kan dere kontakte Dag Amundsen på telefon 957 23 148. Individuell prising.Fremtidens Åssia

Postet av Åssiden Idrettsforening den 16. Jan 2017

Vil du være med å bestemme hvor målet til Åssiden Idrettsforening skal stå? Vi skal samle en prosjektgruppe som skal jobbe med planlegging og gjennomføring av en større utviklingsprosess i klubben.

Styret i Åssiden Idrettsforening gjorde følgende vedtak på styremøte 11. januar:


«Daglig leder kan iverksette prosess med å utvikle virksomhetsplan med visjon, virksomhetside og verdier for Åssiden Idrettsforening. Prosessen skal gjøres sammen med medlemmene i ÅIF og skal starte høsten 2017. Virksomhetsplanen skal etter planen være klar for vedtak på årsmøtet 2018.»

Vi ønsker nå å samle en prosjektgruppe som sammen med daglig leder skal jobbe med planlegging og gjennomføring av dette. Selve prosessen høsten 2017 vil ledes av en veileder fra Norges Idrettsforbund.

Hvorfor skal vi gjøre dette?
Målet med virksomhetsplanen er å ha et overordnet verktøy for alle styrer og utvalg i klubben. Et felles sett med verdier og en felles retning vi ønsker å drive etter. Dette skal gjøre det mye enklere for tillitsvalgte og andre frivillige å bidra. Det skal være lett å være frivillig i ÅIF!

Hvem kan delta i arbeidet?
Alle kan bidra i prosessen. Vi ønsker et utvalg som er sammensatt bredest mulig. Dette betyr at vi aktivt må rekruttere deltakere fra underrepresenterte grupper. Målet er en prosjektgruppe med begge kjønn som er spredt på alder, bakgrunn og erfaring.

Vi ønsker en prosjektgruppe som består av 5-10 personer. Alle vil få nødvendig opplæring. Unge deltakere i gruppen vil få en mentor som følger de opp.

Ungdom som ønsker vil få et kompetansebevis og en referanse fra Åssiden Idrettsforening våren 2018 som f.eks kan benyttes når man skal søke jobb senere.
Alle deltakere må være over 14 år (født 2002 eller tidligere).

Vi ønsker deg som har erfaring fra strategiarbeid i frivilligheten eller næringslivet.
Vi ønsker ungdommer med initiativ som vil bidra og lære om strategisk arbeid.
Vi ønsker deg som er aktiv utøver i ÅIF, eller har vært det.
Vi ønsker foreldre som har aktive barn i ÅIF, og foreldre med barn som har sluttet.
Vi ønsker deg som har solgt pølser og malt klubbhuset i en årrekke.
VI ØNSKER DEG SOM BRYR DEG OM ÅSSIA!

Vil du være med på en spennende reise sammen med Åssiden Idrettsforening i 2017?
Det vil bli 3-4 kveldsmøter før sommerferien i tillegg til en lørdag eller søndag for prosjektgruppen.
Send en kort søknad hvor du skriver litt om deg selv til post@aif.no


Sportslig hilsen
Sverre Arneberg Fredriksen

Daglig leder
Åssiden Idrettsforening
Medlemskontingenten 2017

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Jan 2017

Nå er medlemskontingenten på vei til deg.

Grunnet IT-systemet til Norges Idrettsforbund har alle som har familiemedlemsskap i ÅIF har mottatt en fakura per medlem i familien. Det er samme fakturanummer og KID på alle, så dere skal selvfølgelig bare betale en.

Har du registrert epostadresse i medlemsregisteret er den allerede i innboksen din. Hvis ikke kommer den i postkassa iløpet av noen dager.

Er det feil på fakturaen, eller du har spørsmål, er det bare å ta kotakt med Sverre på klubbhuset.
Aktiv på Åssia

Postet av Åssiden Idrettsforening den 11. Jan 2017

Vi liker aktive barn!

Visste du at Åssiden Idrettsforening bidrar til å gjøre Åssida til et aktivt (og bedre) sted å vokse opp også utenfor banen/hallen?

Vår FYSAK-koordinator Espen Patersson jobber i ÅIF i 100% stilling med å skape aktivitet, og gode holdninger på Aronsløkka, Åssiden og Kjøsterud skole. Det vil komme mer informasjon om prosjektet "Aktiv på Åssia" på våre hjemmesider snart.

Før jul mottok prosjektet 525.000kr fra Gjensidigestiftelsen til å skape enda mer aktivitet.

"Aktiv på Åssia" er et samarbeid mellom Drammen kommune og Åssiden Idrettsforening og vi gleder oss til fortsettelsen.

På bildet ser du FYSAK-koordinator Espen Patersson (to fra høyre) og leder Rune Lislelig (tre fra høyre) sammen med representanter fra skolene (og en stor sjekk).Arild Fredriksen takker for seg etter nesten 7 år som daglig leder

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Jan 2017

Takk for meg!

Min første arbeidsdag for Åssiden IF var en iskald mandag i februar 2010. Brakkebygget var vel ikke akkurat tidsmessig isolert. Seks og et halvt år er gått veldig raskt,- og betegnende er det at både klubben og fasilitetene har gjort "kvantesteg" - slik at min etterfølger Sverre Arneberg Fredriksen kunne tilre 2. januar i flotte, tidsmessige lokaler.

Jeg både håper og tror at dere vil ta vel imot Sverre. Han har helt sikkert mange ideer og vil tilføre ÅIF mye bra!

Berskaughallen åpnet våren 2010, pressehuset (Hula) ble restituert etter brannen, klubbens 75-årsjubileum i 2012, nytt garderobebygg ferdig i 2015 - er noe av det jeg har fått være med på.

Det har vært oppturer og nedturer - positive og negative saker - men heldigvis så er det mest oppturer og positive hendelser som man ser tilbake på! Det å være med på å organisere slik at barn og unge kan ha positive opplevelser på fritiden sin i bydelen Åssiden - og samtidig at de aktive og resten av familien deres kan finne nye venner og fellesskap rundt idretten (les: Åssiden IF).

Jeg må rette en stor takk til Åssiden IF`s hovedstyre, håndballstyre, fotballstyre, eldres avd, trenere, ledere, spillere og øvrige medlemmer - for et utmerket samarbeid i disse årene. Uten frivilligheten stopper idretten opp!

En spesiell takk til Rune Lislelid - som har vært styreleder hele tiden i min ansettelsesperiode. Han har vært en "trygg og god medspiller" for meg.

Mvh
Arild Fredriksen


Alle i Åssiden IF ønsker Arild lykke til videre, og vi håper å se deg på stadion gjennom sesongen.
Bli med på Blåtimen

Postet av Åssiden Idrettsforening den 3. Jan 2017

Torsdag 26.januar inviterer Redd Barna, NFF Buskerud og Strømsgodset Toppfotball trenere, ledere og andre engasjerte i lokalklubbene i Drammen til Blåtimen på Marienlyst Arena.

Temaet for kvelden er nettvett. Samlingen varer fra klokken 18.00 til 21.00 og finner sted i våre VIP-lokaler i 3. etasje.


PÅMELDING FOR TRENERE/LAGLEDERE/FORELDRE FRA ÅSSIDEN IDRETTSFORENING TIL post@aif.no SENEST 21. JANUAR.

Kvelden innledes av vår strålende assistenttrener Håkon Wibe-Lund som forteller sin sterke historie fra virkeligheten. Her vil man se og høre hva hetsing og trakassering, blant annet gjennom internett, kan gjøre med et menneske.

Elin Langli fra Redd Barna videre legge fram hvilke utfordringer og potensielle farligheter som finnes ved bruk av internett. Vinklinga vil være på hvordan ledere, trenere og foreldre i idrettsklubber kan gjøre kloke grep for å sørge for at klubbens trenere og utøvere blir ansvarlige og gode brukere av internettet.


PÅMELDING FOR TRENERE/LAGLEDERE/FORELDRE FRA ÅSSIDEN IDRETTSFORENING TIL post@aif.no SENEST 21. JANUAR.Sportslig hilsen

Sverre Arneberg Fredriksen
Daglig Leder
Åssiden Idrettsforening
E-post: post@aif.no
Telefon: (47) 93417624