Luke 24: God jul!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 24. Des 2022

Vi ønsker hele Åssiden, Drammen og blåhvite rundt om hvor enn dere feierer en riktig god jul! 


Et par bilder fra Inkluderende Feiring på klubbhuset i dag 

De besøkende har fått forskjellig godt å kose seg med etter middagen

 


Det var dekket fint opp og ordentlig julestemning 

 


Det var også konkurranse. Her ledet av frivillig Brita

 
Luke 23: Ingrid fast ansatt

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Des 2022

 Ingrid Rørlien. Bilde fra da hun først begynte som vikar sommeren 2021.

 

Ingrid Rørlien (26) fra Voss har vært en del av Åssiden IF siden sommeren 2021. Først startet hun i et vikariat som aktivitets- og samfunnsutvikler for forrige skoleår. Da imponerte hun og styret valgte å satse på et prosjekt i inneværende skoleår med henne for å styrke tilbudet i håndball, samtidig som vi satset på sportslige arrangement.

Blant annet har Ingrid sørget for et enormt løft i trenerkompetansen i håndball siste halvår. Hele 16 trenere er i gang med Trener 1 utdanningen sin, og Kristina Waksvik som leder J2008 er i gang med Trener 2! I tillegg har håndballgruppen fått ny revidert sportsplan, og det har vært gjennomført trenerforum og treneroppfølgingen har fått et løft.

Etter jul skal Åssia Håndballcup arrangeres. Påmeldingen har ikke vært så god som vi håpte på første runde, men vi har fått mange erfaringer som kan bygges videre på til senere sesonger. På våren skal det jobbes knallhardt med Åssia Kiwi Bama Cup som det neste store arrangementet. Også her vil Ingrid lede arbeidet.

Ingrid vokser enormt i sin rolle i klubben, og det føles helt rett at hun nå skulle få tilbud om fast jobb. Det er veldig bra at hun også takket ja umiddelbart som viser at hun trives og ønsker å bygge videre på jobben hun har startet i Åssiden.

Etter at Bo sa opp som sportslig leder har klubben hatt en prosess på hva som er beste veien videre. Stillingen ble lyst ut, og vi hadde spennende kandidater inne, men vi har valgt en intern omorganisering. Ingrid sin nye tittel blir Sportslig leder håndball og barnefotballkoordinator.

Dette betyr at Ingrid har ansvaret for håndballgruppen som i høst, men nå vil hun også ha ansvaret for barnefotballen. Hun skal følge opp lagene mellom 6-12 år. Det innebærer kompetansekartlegging, kompteanseutvikling, administrativ oppfølging med påmelding serier/cuper og annen støtte lagene har behov for. Med seg på laget er også Stian Fossum (Trener G15) som er nyutdannet som trenerveileder og vil bistå med trenerveiledning for barnefotballen.

For ungdomslagene vil det være en sportslig oppfølging fra trenerteam A-lag, og en administrativ støtte fra daglig leder. Seniorfotballen har masse sportslig kompetanse, men får adminstrativ støtte av daglig leder.

Enkelt oppsett av ansvar fotball 2023:
Seniorfotball: Selvfungerende sportslig, og får administrativ støtte av daglig leder.
Ungdomsfotball: Oppfølging sportslig av trenerteam A-lag. Administrativ støtte fra daglig leder/Ingrid
Barnefotball: Sportslig oppfølging av Stian Fossum som trenerveileder, administrativ oppfølging fra Ingrid.

Litt om Ingrid sin bakgrunn:

Ingrid har vært og er en aktiv håndballspiller, og er nå en del av 4. divisjonslaget vårt! Hun har gått toppidrettslinjen på Voss Gymnas, etterfulgt av et år på Skogn folkehøgskole håndball. Så begynte studietilværelsen og Ingrid dro til Høgskolen i Elverum. Der har hun tatt bachelor i idrett, med spesialisering i trenerrollen, og så videre på master i idrett og kroppsøving, med spesialisering i idrett og coaching.
Luke 22: Oppsummering sesongen fotball 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Des 2022


J13 ble kretsmestre 2022!

 Endelig har det vært en normal sesong for idrett, og fotball har blitt spilt hele året (nesten) uten avlysninger grunnet korona. Futsal-sesongen ble amputert for de av lagene som var påmeldt der, men når normal serie startet senere på våren har ballet rullet uavbrutt på gresset!

Totalt har fotballgruppen hatt 37 lag påmeldt seriespill i år fra 6 åringer til seniorfotball. Det har vært kamper på alle slags nivåer med fokus på utvikling, mestring, vinne og ikke minst lære av tap.

I 2022 ble «første» Åssia Kiwi Bama Cup arrangert. Eat Move Sleep konseptet har fått nok en stødig støttespiller i Kiwi, som også er en viktig samarbeidspartner for klubben, og sammen med NFF og Bama har de løftet konseptet ytterligere. Deltakerne fikk spille med baller tilsvarende som brukes i NM. Mat til våre 200 frivillige og i kiosken var av ypperste kvalitet. Og sammen skapte vi rammer som ga gode minner for livet for over 1500 barn. Cupen ga også god inntekt for fotballgruppa med et overskudd på 200.000kr!

Arrangementskomiteen for Åssia Kiwi Bama Cup

 I tillegg til å delta på vår egen cup har lagene deltatt på andre lokale cuper. Liungen, Lier Kiwi Bama og Solberg Kiwi Cup. Så ble samtlige ungdomslag sendt til Hamar på Maxiturneringen til Storhamar Fotball i august. Etter to år uten ordinær aktivitet dekket fotballgruppa hele cupen for deltakerne, og etter en dugnad i samarbeid med McDonalds Åssiden fikk vi også mulighet til å bestille en buss for felles transport. Her ble SAMHOLD bygget i praksis, og ga mersmak for lag og klubb.

I ungdomsfotballen begynner man med tabell, seriespill og kan også vinne pokaler. Det var moro å se hvordan G16 (gutter født 2007 og 2006) gikk fra to år uten mange seire til å vinne det meste av kamper. På våren vant de 1. divisjon, og på høsten var de lenge med å kjempe om kretsens pokal. Til slutt endte de på en god 3. plass etter et år med stor fotballfaglig utvikling.

Men vi gikk ikke tomhendt denne sesongen. J13 (jenter født 2009) har allerede vært nevnt, men det er verdt å nevne igjen at de ble kretsmestre! Gruppen hadde en vår med forskjellige utfordringer, og var blant annet få spillere. Så takket være handlingskraftige trenere hos oss og DBK fikk vi til et samarbeidslag. Plutselig var det jevnt 25 spillere på trening og jentene kom med mange gode prestasjoner utover høsten som ble kronet med kretsmesterskapet.  

I seniorfotballen har året gått unna. A-lag herrer fikk en tøff start på sesongen med bortekamp og tap mot Hallingdal, men de hentet seg så til de grader inn igjen. Få scoret flere i Norge med hele 106 mål. Magnus Langset ble også divisjonens toppscorer med 30 mål, og hadde over 20 assist. Før siste kamp var 2. plassen sikret. At sesongen ble avsluttet med en sterk seier over Åskollen som rykket opp var midt i blinken. B-laget vårt kjempet seg til en stabil og trygg plass i 5. divisjon. I enkelte kamper med få eller ingen spillere på benken.

Et bilde som inneholder gress, fotball, person, felt

Automatisk generert beskrivelseA-laget feirer scoring av Nhial

 Så har klubben fått i gang en ny gruppe i seniorfotballen med C-laget ledet av Niklas Torgersen. Dette er et tilbud for de som ønsker å være en del av fotballen, men ikke kan trene like ofte. Godt humør er en like viktig kvalitet som ballbehandlingen. Laget er påmeldt 7. divisjon neste år med mål om å vinne flest mulig kamper, men alltid med godt humør på veien.

I 2023 vil fotballgruppen jobbe med noen utfordringer. Vi har et behov for å få tilført trenerkompetanse. G19, G14 og G13 har behov for trenere. Jobben er ikke enkel, men vi gir oss ike før vi har dyktige trenere på plass. Enten til å lede laget eller støtte dem som er der. Jentefotballen i klubben er fortsatt i en sårbar posisjon, og vi må bygge oppunder de kullene vi har. Ungdomsfotballen så sees det på mulighetene for å utvide samarbeidet fra 2022 med DBK. For barnefotballen må vi tenke alternativt. Så vil det være enda større fokus på kompetanseutvikling av samtlige trenere i tiden fremover, og det gleder vi oss masse til. Med Kenneth Karlsen inn som hovedtrener A-lag sammen med Levi Reiersrud og Anders Bøthun, får klubben tilført masse kompetanse som skal merkes nedover i fotballgruppen også. Så 2023 ser lyst ut!
Luke 21: Inkluderende Jul nærmer seg

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Des 2022

Vi teller ned de siste dagene før jul, og vi skriver allerede 21. desember. 

I hele høst har jentene i julekomiteen til ÅIF planlagt Inkluderende Jul som skal være på selveste julaften.

Nå er påmeldingene registrert, maten bestilt, gavene pakket og i torsdag dekkes bordene på klubbhuset. Nærmere 50 personer finner veien inn i Åssiden lune stue.

I går var det pakkeverksted og alle gavene fra nissen ble møysommelig pyntet med gavepapir, bånd og merkelapper. 

Visste du forresten at du forresten at på Kiwi XL Ligosenteret, REMA 1000 og Meny Åssiden så kan du levere mat, gaver og gavekort i en handlevogn ved kassen?

Dette er en fin måte å bidra på om du ikke har mulighet til å stille som frivillig. Vi har også en spleis gående hvor store og små bidrag er like kjærkomment! https://www.spleis.no/project/292351

Sjekk ut https://www.aif.no/page/jul for all informasjon om Inkluderende Feiring.

Stor takk til samarbeidspartnere, sponsorer, frivillige og andre bidragsytere for at vi kan gjennomføre dette viktige arrangementet.
Luke 20: Oppsummering høstsesong håndball 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Des 2022

Alle spillere og trenere fra KICK OFF i september. 

 

I august i år kunne vi endelig ta fatt på en ny håndballsesong, etter en vinter og vår preget av corona-restriksjoner og ikke minst en lang sommerferie! Det var derfor ekstra godt å kunne starte en ny sesong med normal aktivitet.

Alle våre lag startet opp igjen treningen i august. De eldste ungdomslagene startet allerede 1.august for å få en god måned med trening, både fysisk og med ball i hånda. Mens våre barnelag startet samme tid som skolen.

September startet med en god og vellykket KICK OFF for håndballgruppen. En hel dag i hallen hvor spillere, trenere og familie var samlet for en dag fylt med håndball og store smil. Barna fikk spille showkamper mot både foreldre og trenere, og vi avsluttet dagen med innløp og presentasjon av alle lag. Dette var stor suksess og absolutt noe vi ønsker å gjenta neste sesong!

I månedsskiftet august/september hadde vi også oppstart med våre nye 6 åringer. Fra start har de vært en gruppe på 15-20 stk, gutter og jenter, hvor de nå har stabilisert seg på ca 24 gutter og jenter som trener håndball en gang i uka.

Alle lag fra 11 år til og med junior/senior spilte første seriekamper innen utgangen av september. Også våre yngste lag, 6-10 år, sesongåpnet med barnehåndballturnering i slutten av september. Ekstra gøy var det å starte barnehåndballturnering-sesongen på hjemmebane som arrangør!

Videre utover oktober rullet og gikk seriekampene og ny barnehåndballturnering. I midten av oktober var det høstferie hvor vi arrangerte håndballskole for 6-12 år, mandag til onsdag. Dette var også stor suksess å kunne gjennomføre som normalt igjen. Ekstra gøy denne gangen var at vi fikk til egen guttegruppe på håndballskolen.


November kom og november gikk. Denne måneden var det mye aktivitet i hallen, i tillegg til ordinære treninger i ukedagene var det også flere ukedager-kamper i tillegg til helge-kamper. Og brått var det desember. Flere av våre lag spilte kamper helt inn til siste helgen før jul, samtidig som vi fikk arrangere desember-turnering for 9-10 åringene på hjemmebane. I desember deltok også våre 6 åringer på deres første barnehåndballturnering for høsten. Det ryktes om stor suksess og de er klare for flere turneringer til våren!

Siste uken før jul avsluttet vi med felles juleavslutning for hele håndballgruppen - det var veldig gøy og mange store smil på en kveld! Denne kvelden spilte vi minihåndball-kamper på tvers av lag og alder. Totalt ble det gjennomført 10 kamper hvor lagene bestod av en god miks av 6 år til 14 år. Våre flinke 15 og 16 åringer, og Junior-spillere stilte opp som dommere og lagledere for barna. Dermed fikk trenere nesten helt fri denne kvelden og kunne nyte kampene fra sidelinjen og som heiagjeng. Kvelden ble så avsluttet med et herlig besøk av nissen, som også hadde med seg noe godt til både store og små!

Så om vi skal oppsummere høstsesongen i kort har vi totalt sett spilt mange kamper, og lagt ned enda flere treningstimer. Vi har vunnet, tapt, spilt jevne kamper, lært mye og utviklet oss, både spillere og trenere. Vi begynner å bli en solid gjeng med spillere i alle aldre, og gledelig er det også at flere av våre kull har hatt positiv rekruttering av spillere gjennom hele høsten. Dette tar vi med oss inn i siste halvdel av håndballsesongen 2022/2023, klare for å nå nye resultater, utvikle oss mer og bli enda bedre!

En stor takk til trenere, lagledere og dugnadsansvarlige i hvert team som hver uke står på for at barna skal kunne spille håndball - dere er unnværlige!

Trenere, lagledere og dugnadsansvarlige fra juleavslutningen. Ikke alle tilstede. 

 

God jul fra håndballgruppen! Vi sees i Berskaughallen fra januar!

Luke 19: Håndballskole vinterferie

Postet av Åssiden Idrettsforening den 19. Des 2022

Fra årets håndballskole i høstferien.

 

Også i 2023 inviterer vi til håndballskole i vinterferien! Dette blir 3.året vi arrangerer håndballskole i vinterferien, og vi ser stor suksess av det.

Siden oppstart av håndballskoler i 2020 har vi sett et stort ønske og økende pågang av tilbudet i både høstferie og vinterferie. Dette synes vi er veldig gøy, og ikke minst kunne tilby utøvere i egen klubb, samt andre klubber, et håndballtilbud i feriene.

Vinterferiens håndballskole 2023 arrangeres mandag 27.februar - onsdag 1.mars. Vi holder på i tre hele dager hvor dagene er fylt med mye håndballaktivitet, lek, moro og nye bekjentskap på tvers av årsklasser blir skapt. Tilbudet gjelder for gutter og jenter i alderen 6 – 12 år.

Klubben står for planlegging av dagene, opplegg og gjennomføring. Utøverne som er med blir trent av egne, unge, lovende trenere fra våre ungdomslag. Dette ser vi er svært nyttig og ikke minst inspirerende for de yngre barna.

Påmelding og ytterligere informasjon for håndballskolen i vinterferien vil komme like over nyttår. Vi håper dere setter av disse tre dagene i vinterferien, og ønsker å fylle dagene med håndball! Du trenger ikke være håndballspiller for å delta.

Fra håndballskole i høstferien

Luke 18: Åssia Kiwi Bama Cup 2023

Postet av Åssiden Idrettsforening den 18. Des 2022

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Vi har nok et år blitt plukket ut som arrangør av Kiwi Bama Cup i 2023! Dette er en videreføring av det tidligere Eat Move Sleep konseptet, og er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, Kiwi og Bama. Sammen gir de oss som arrangør en pakke som hjelper oss å gjennomføre et minneverdig arrangement.

I 2022 slo vi mange rekorder og i 2023 vil vi selvsagt toppe det! Antall påmeldte lag var 253 lag og et overskudd på 200.000kr!! Tilbakemeldingene fra lagene våre var også gode som har gitt oss 4.8 i rating av 5.0 mulige!

Dette motiverer for en ny sesong og vi takker NFF, Kiwi og Bama for tilliten til å forvalte cupkonseptet deres nok et år!

Følg med på cupens hjemmeside for oppdateringer utover nyåret: https://assiakiwibamacup.cups.nu/

Luke 17: Rekordhøst for Åpen Hall

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Des 2022

Inge Tronsen (t.v.) fra Kjøsterud Ungdomsskole er en av våre viktige bidragsytere på åpen hall. Her sammen med en av våre flinke aktivitetsledere!  

 

En fredag i måneden gjennom skoleåret arrangeres det Åpen hall for 5.-7. trinn og 8.-10 trinn. Åpen hall er for elever på skolene i bydelen og skal være en trygg møteplass med varierte aktiviteter tilpasset barna/ungdommenes ønsker. 

5.-7. trinn har åpen hall i gymsalen på Kjøsterud Ungdomsskole.

8.-10. trinn har åpen hall i Berskaughallen.

Åpen hall koordineres av vår Aktivitets- og samfunnsutvikler, Karianne Øiseth, tilrettelegges av aktivitetsledere fra Aktiv på Åssia, og støttes av ansatte fra skolene som kjenner elevmassen.

Aktivitets- og samfunnsutvikler koordinerer dialog mellom natteravner, uteteam og politiet i forbindelse med Åpen hall, for å sikre et trygt miljø for deltakerne.

Denne høsten har Åpen Hall endelig blitt gjennomført som vanlig, helt uten pandemirestriksjoner. Tilbudet har alltid vært populært, men denne høsten har vi hatt rekordmange deltakere. På det meste har vi vært i overkant av 160 barn fra 5.-7.trinn fra Aronsløkka og Åssiden Barneskole, og hatt et snitt på ca. 130 barn i høst. Så dette har vært et savnet tilbud, og er helt tydelig et viktig tilbud for ungdommen på Åssiden.

Et bilde som inneholder bord, innendørs, disk, spisestuebord

Automatisk generert beskrivelseUtvalg i kiosken på Åpen hall

 

IMG_6930.jpgAktivitetslederne våre!

 
Luke 16: Vinnere julelotteri

Postet av Åssiden Idrettsforening den 16. Des 2022


  

Takk til alle som har bidratt til årets julelotteri! 

 

Vinnere julelotteri 2022

Under følger liste over årets vinnere i julelotteriet. Alle vinnerne blir kontaktet pr sms over helgen, men ser du noen du kjenner så gi de et hint om at de står på listen!

Premiene kan hentes fra og med mandag 19. desember mellom kl. 9-15 og må hentes senest 31. mars. For henting på ettermiddag avtales med Ingrid Rørlien 902 46 618. Premier blir ikke sendt pr post.

Gavekort fotballreise 10.000kr

Ragnhild Johansen

Gavekort Kiwi 5000kr

Gunvor Anne Rusten-Jensen

Gavekort Gulskogen 2000kr

Adrian Karlsson

Gavekort Apple 1000kr

Stine K Morken

Gavekort Apple 1000kr

Lisbeth Sommerstad

Gavekort Apple 1000kr

Inger-Lise Granum

Gavekort Apple 1000kr

Valentina

Gavekort Apple 1000kr

Tina Cecilie Rojahne Sagvik

Gavekort Kiwi 1000kr

Hallvard Kolltveit

Gavekort Kiwi 1000kr

Øystein Halvorsen

Gavekort Kiwi 1000kr

Kenneth Hardt

Gavekort Kiwi 1000kr

Fredrik Tresvig Larsen

Gavekort Kiwi 1000kr

Rene Aasly Kristoffersen

Gavekort Torshov sport 1000kr

Christina Nilssen

Gavekort Torshov sport 1000kr

Marit Santi

Gavekort Torshov sport 1000kr

Odd Morten Svorkmo

Gavekort Torshov sport 1000kr

Stian Johansen

Gavekort Torshov sport 1000kr

Arbresha Hadergjona

Åssiden IF skjerf

Roy Louis Larsen

Åssiden IF skjerf

Kristian Klev

Åssiden IF skjerf

Gro Wold

Åssiden IF skjerf

Stian Johansen

Åssiden IF skjerf

Reidun Bratland

Åssia-caps

Hanne Løff

Åssia-caps

Sahar Sediqi

Åssia-caps

Hilde Grutle

Åssia-caps

Ma Aida Pajaron Minoza

Åssia-caps

Ketil Korsbøen

Åssia-caps

Martine E Sagplads

Åssia-caps

Mathias Bullen

Luke 15: Håndball med utvikling og trenere i fokus

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Des 2022

Fra juniorkamp tidligere i høst, ledet av Martin Jensen (nr.3 fra høyre/blå) og Gjermund Hulbak (nr.2 fra høyre/grå).

Før sommeren i år bestemte håndballgruppa seg for å styrke trenerteamet i håndballen ytterligere inn mot sesongen 2022/2023, og da først med fokus på junior og senior-gruppene våre.

Til sesongstart i august kom da Gjermund Hulbak inn i trenerteamet til junior og senior. Gjermund har stor og lang erfaring som trener, hvor han har trent både gutter og jenter på flere nivåer. Og de siste 7 sesongene har han vært trener for Hokksund IL sitt damelag i 2.divisjon. Vi ble derfor veldig glad når Gjermund viste interesse for våre ideer og satsning på de unge, og fremtiden i ÅIF Håndball.

Siden august har Gjermund styrt junior og senior gruppa med kontroll og tydelighet. Våre juniorjenter spiller egen serie i Jr 17-20 år, og våre seniorspillere spiller 4.divisjon etter opprykk forrige sesong. Disse to gruppene trener også sammen, da 4.div ikke er så mange rene senior-spillere og juniorspillere fyller på i denne serien. Denne treningssammenslåingen ser vi også på som en stor gevinst for alle spillere, hvor alle kan lære av hverandre, uavhengig av alder og erfaring. Det blir tøff matching på trening, og man er lystne på å vise seg frem. 

For Gjermund og trenerteamet har det også vært tydelig på hvor fokusområdene til disse to lagene skal være. Juniorserien skal være en utviklingsarena, mens det i 4.divisjon er mer fokus på resultat og å sikre en stabil plassering på tabellen etter endt sesong. Etter første halvdel av sesongen har begge lag klart seg veldig bra. Juniorjentene ligger på en foreløpig 5.plass med 3 seiere og 3 tap, og 4.divisjon har inntatt 4.plass til juleferien med 5 seiere, 1 uavgjort og 3 tap. Dette er mer enn godkjent, da det har vært et nytt lag for både spillere og trenere som man skal bli kjent med og skape et samspill mellom. Nå gleder vi oss alle til å se begge lag bygge videre på det gode arbeidet og nå nye resultater på våren.

Vi er også veldig glad for at junior-teamet fra forrige sesong er med videre. Jan Åge Dahl, Martin Jensen og Vinh Tran er alle med også denne sesongen og gjør en fantastisk jobb sammen med Gjermund, for spillerne våre. Å ha med trenerteamet fra forrige sesong er betryggende og fint for både spillere, og Gjermund som ny, da disse tre kjenner spillerne godt.

Gjermund er signert på en 3års kontrakt og det gir håndballen store rom for å videreutvikle de spillerne og lagene vi har i dag. Innen disse tre årene har flere av våre yngre ungdomslag kommet opp i junior og senior-nivå, mens andre begynner å snuse på muligheten. Et langsiktig mål for vårt seniorlag er også å etablere seg i 3.divisjon innen 2025. Vi ser lyst på denne målsetningen med stabile trenerteam i ungdomslagene, og ikke minst årgangene som er på veg opp.

4.divisjonslaget etter siste seriekamp før jul, seier 16-31 borte mot Gol.

 
Luke 14: «Innaforre» med 25% avslag på torsdag.

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Des 2022

 

Tverken er Åssias stolthet – på skauen. Kjøpt 01.10.70 av Åssiden Idrettsforening. Tverken skinner i 2022.

Tverken er drevet av frivillighet. Tverken oser av frivillighet.

I fjor ga Tverken ut «Innaforre – Alle veier fører til Tverken». Her finner du historia om Tverken.

«Innaforre» inneholder mye mer. Det er skauhistorie, krigshistorie, «bli kjent – historier», fiskehistorier, Finnemarkahistorier og selvsagt Røverhistorier.

Boka har flotte illustrasjoner og kart.

«Innaforre» er de ultimate julegaven til Åssiafolk.

«Innaforre» er den ultimate julegaven til skaufolk.

«Innaforre» er den ultimate julegaven til familiefolk som ønsker å dyrke kortreist friluftsliv.

«Innaforre» er den ultimate julegaven til tidligere skautravere – som nå kun kan mimre.

I «Innaforre» finner du Åssias og Drammens sjel.

Bokas selges på Kiwi Ligo – i morgen torsdag 15.12 – til 280 kroner. Fra klokka 17.00 – 21.00

Alle inntekter går til Tverken!
Luke 13: Åssiafondet

Postet av Åssiden Idrettsforening den 13. Des 2022

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Renter, matpriser og strøm har økt, og året 2022 har vært et tøft år for privatøkonomien i Norge. Som klubb må vi forberede oss på at 2023 også blir et tøft år. Da blir det enda viktigere at vi har gode løsninger på plass for våre medlemmer, slik at økonomi aldri blir en barriere for å delta i aktiviteten i klubben vår.

Nylig uttalte daglig leder seg til NRK om at klubben allerede har merket at dette påvirker medlemmene våre. Dette har også medført et behov for endring i rutinene våre når det kommer til å hjelpe medlemmer.

Les hele saken på nrk.no.

Tidligere har alle kunnet henvende seg direkte til Frelsesarmeen. Nå vil vi håndtere mer av denne type henvendelser i administrasjonen som vil ha taushetsplikt, men for enkelte kan også det bli for nært. Da kan man ta direkte kontakt med Frelsesarmeen.

Vi har også laget nye rutiner for solidaritetsfondet og døpt det for Åssiafondet. Retningslinjene for dette fondet skal til en hver tid ligge tilgjengelig og åpent på hjemmesiden. Dette vil komme på hjemmesiden etter nyttår når det er ferdig behandlet i styret, og i god tid før utsendelse av kontingenter for 2023. Det vil også bli opprettet et eget avdeligsregnskap for å synliggjøre bruken av fondet.

Midler til fondet må komme fra gaver, stiftelser eller andre bidragsytere. I dag har vi en sum etter en tildeling fra Drammen Idrettsråd i 2021 og støtte fra McDonalds Åssiden, men vi vil ha behov for mer. Administrasjonen jobber med søknader til stiftelser for dette formålet.

McDonalds Åssiden er første bedrift som har forpliktet seg til en fast støtte til fondet, og vi håper å få flere med på laget etter hvert.

Det viktigste budskapet er at klubben kontinuerlig jobber for at økonomi aldri skal være til hinder for å delta i aktiviteten i Åssiden IF. Det er klubben med hjerte for alle på Åssia i praksis. 
Luke 11 + 12: Barnehåndballturnering

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Des 2022

Fornøyde jenter fra helgen turnering, Åssiden IF J9.

 

Opsideisi, 3.søndag i advent fløy forbi i en forrykende fart og luke 11 ble litt glemt. Så da kjører vi to luker i en i dag.

I går, 11.desember, ble det gjennomført Barnehåndballturnering i Berskaughallen for jenter 9 og 10 år og vi Åssiden IF stod som arrangør. Barnehåndballturneringer blir spilt en gang hver måned for gutter og jenter 6-10 år. Dette er NHF Region Sør som står ansvarlig for å organisere i form av kampoppsett og arrangørklubber.

Hensikten med Barnehåndballen er at spillet skal skille seg fra det ferdige spillet  og skal være en naturlig progresjon i forhold til utfordring og nivå. Spillet er med på å gi barna stor grad av involvering og ballkontakt, og ikke minst en fin innføring i hvordan håndballspillet fungerer før man etter hvert som årsklassene øker, også øker litt i størrelse på spillet.

Hver høst og vinter/vår pleier vi i Åssiden IF å stå ansvarlig for 2 helger med barnehåndballturnering. Da er det fordelt slik at de yngste, 6-8 år spiller lørdag og de eldste, 9-10 år spiller søndag. Dette fordi de ulike årsklassene spiller på ulik banestørrelse.

Turneringen i går, 11.desember, var siste turneringshelg for 2022. I Berskaughallen fikk vi besøk fra Vestfossen IF, IF Birkebeineren, IL ROS, Strømsgodset IF og Sætre/Graabein IF. Hele 12 kamper ble gjennomført denne søndagen, og etter endt turnering var det premie til alle spillere. Vår egen turneringsledelse melder om mange store smil, noen tårer og god Fair Play fra alle lag! Det er akkurat sånn vi vil ha det!

Tidligere i høst arrangerte vi også Barnehåndballturnering, da både lørdag og søndag, altså for alle årsklasser. Denne helgen var fylt med håndballmorro fra morgen til ettermiddag lørdag og søndag, og ikke minst stor stas å endelig kunne spille kamper igjen. For Septemberturneringen ble vi også stemt frem som Rundens arrangør! Dette var stor stas da stemmen kommer fra besøkende lag og tilskuere til vår hall og arrangement.

Vi ser nå frem til siste halvdel av sesongen 2022/2023, og enda flere turneringshelger. For 2023 er vi tildelt arrangøransvar for 9 og 10 åringer i februar, samt avslutningsturneringen i april for 6-10 år - det gleder vi oss til!

Fra helgens turnering, Åssiden IF J10

 
Luke 10: C laget er i full gang igjen

Postet av Åssiden Idrettsforening den 10. Des 2022

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.


Dette året startet vi opp igjen med Åssiden C-lag i fotballgruppa. Her er et tilbud som treffer de som vil spille fotball med en gjeng med godt humør. Laget trener to ganger i uka i sommerhalvåret, mens nå på vinteren trenes det hver søndag kveld i fotballhallen. 

Neste år skal laget meldes opp i 7. divisjon, og selv om det er 25 spillere på listen så er det fortsatt plass til flere.

Ønsker du å prøve deg så ta kontakt med trener Niklas Torgersen niklas.torgersen97@gmail.com tlf 934 85 324. Kvaliteten er variert så her er det plass til alle!
Luke 9: Guttehåndballen med positiv trend

Postet av Åssiden Idrettsforening den 9. Des 2022

Blide og førnøyde gutter som var med på håndballskole i høstferien 2022.  

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Grunnlaget for guttehåndball-miljøet vi har i ÅIF i dag, startet for 6 år siden. Da gikk våre 2011-gutter i 1.klasse og deres interesse den gangen skulle vise seg å være starten på noe bra igjen for guttehåndballen i Åssiden IF.

I dag er det våre 2011 gutter vårt eldste guttelag. De er i dag 12 gutter, hvor ca halvparten er nye spillere nå i høst. Fra 11-åringene og nedover har vi lag/spillere i hver årsklasse. 2012 og 2013 gutta har siden de startet med håndball spilt sammen med jentene i samme årskull, men det er nå bestemt at også jentene og guttene her skal skille mer lag. 2012 gutta er 5 stk og trener derfor sammen med G 2011. G 2013 er også 5 stk og trener sammen med G2014/15. Denne sammenslåingen er for at vi ønsker å samle guttemiljøet i håndball mer, samtidig basert på ferdighetsnivå og utvikling. Våre 2015/2014 gutter har også hatt en positiv vekst i høst. Her er spillergruppen nå oppe i 17 spillere, hvorav 7 stk er nye i høst – dette er veldig gledelig! I tillegg er det 5 gutter på vårt yngste kull, 2016, hvor guttene og jentene trener sammen.

Alle kullene våre spiller også kamper/turneringer gjennom sesongen. G 11år spiller første sesong på stor bane – det er både kult, gøy og utfordrende, men de klarer seg bra!

G 10år spiller turneringer i regi av Region Sør en gang i måneden. De spiller 5`er håndball på kortbane. Også G 6år og G 8 år spiller turneringer en gang i måneden i regi av Region Sør, hvor de spiller 4`er håndball på minihåndball-bane.

For ca 2 år siden fikk vi også en egen rolle i vårt Sportslige Utvalg med navnet Guttehåndball-ansvarlig. Linn Marie Bratvold var sporty og tok på seg denne rollen, da hun den gangen var trener for hele 2011-kullet. Jenter og Gutter. Linn Marie har gjort mye bra for å beholde kjernen av håndballgutter i ÅIF, og tenker alltid på hva som er best for barna! På nyåret ønsker vi også få til en egen Guttehåndball-dag, hvor kun gutta er i fokus!

Helt frem til årets sesong var Linn Marie trener for guttene og jentene på 2011, men før denne sesongen ble det bestemt at de skulle skille litt mer lag. I høst fikk vi inn Herman R. Hulbak, tidligere Åssia-spiller, som trener for gutta. Herman spiller selv håndball, men i dag i Reistad pga manglende tilbud her hos oss. Han har hatt stor og positiv påvirkning på guttene våre, og vi ser viktigheten av at guttene har en mannlig håndballspiller å se opp til!

Vi må rette en stor takk til gutte-trenerene våre! Dere gjør en formidabel innsats både på og utenfor banen slik at gutta på Åssia har et håndballtilbud. Takket være dere kan vi guttehåndball-miljøet vokse, og sammen vokser vi som håndballgruppe og klubb! Vi er også glad for å ha med gutter fra Øren og Solbergelva, når de ikke har tilbud om håndball i egen klubb.
Luke 8: Innkalling til medlemsmøte

Postet av Åssiden Idrettsforening den 8. Des 2022


 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Tirsdag 20. desember kl. 19:00-21:00 Åssiden klubbhus

Hovedstyret kaller vi inn til medlemsmøte. Dette er et åpent møte for å si litt om klubbens daglige drift med muligheten til å stille spørsmål til styret og administrasjon.

Agenda:

 • Status arbeid strategiplan 2023-2027 og tanker om klubbens retning.
 • Status FFO-sak. Årsmøtet utfordret styret på om klubben skal starte med en FFO. Et utvalg har jobbet på vegne av styret med å utrede saken, og det vil etter nyttår bli et ekstra ordinært årsmøte for å avgjøre saken.  
 • A-lagets hovedtrener Kenneth Karlsen vil fortelle om sine tanker for 2023-sesongen for A-laget i fotball.
 • Muligheten til å stille spørsmål til styret og administrasjon. 

 

Det blir enkel servering av kaffe og mineralvann, samt noe å bite i.


Vi håper på stort oppmøte og gode diskusjoner! Vel møtt!
Luke 7: Navnelapper med Åssia-logo

Postet av Åssiden Idrettsforening den 7. Des 2022

Et bilde som inneholder tekst

Automatisk generert beskrivelse

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Vi har gleden av å presentere vår nye samarbeidspartner Merkmini hvor du kan bestille navnelapper til å merke klær, matbokser, drikkeflasker eller andre eiendeler med Åssiden IF sin logo. Det er også mulig å bestille en mer nøytral variant med Åssia-logo på!

Navnelappene tåler opptil 60 graders temperatur i oppvaskemasking og vaskemaskin. De tåler også tørketrommel og mikrobølgeovn. 

For å bestille går du inn på følgende link og bruker rabattkoden AIF20

https://www.merkmini.no/klubber-aif

Ved å benytte rabattkoden får du 20% rabatt på kjøpet (også ved kvantumsrabatt), men du støtter også klubben med 40kr pr pakke du kjøper!

Her kan du se noen eksempler på navnelapper og logobruk:

(NB! Vippsnummeret i eksempelet under er ikke reelt og ikke Åssiden IF sitt vipps-nummer)

Luke 6: Rekordår for allidrett

Postet av Åssiden Idrettsforening den 6. Des 2022

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Allidretten i Åssiden har i år rekord mange deltakere! Hele 115 barn mellom 3år og 7år treffes hver tirsdag i hallen for aktivitet og lek ledet av aktivitets- og samfunnsutvikler Karianne Øiseth og våre flinke aktivitetsledere. Dette har ført til at vi har fått fulle partier og vært nødt til å stenge inntak av nye medlemmer.

Aktivitetslederne våre er ungdom som blir kurset mens de går på Kjøsterud Ungdomsskole, og får lønn for jobben på allidrett via støtte fra Drammen Idrettsråd. Ungdommen er viktige rollemodeller for våre minste medlemmer, og gjør en utrolig viktig jobb!

Luke 5: Årets ildsjel

Postet av Åssiden Idrettsforening den 5. Des 2022

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

I forbindelse med fotballkretsen sitt 100års jubileum så mottok Pål Hansen prisen som årets ildsjel. Pål har vært en del av klubben siden han var 6år gammel, og etter en kneskade satt en stopper for spillerkarrieren begynte han å engasjere seg frivillig. Han har innehatt de fleste roller i fotballgruppen og har betydd enormt for oss som klubb.

- Jeg har fått mer tilbake fra klubben, enn det jeg har gitt som frivillig, sa Pål til NFF Buskerud om sitt eget engasjement i Åssiden IF ved tildelingen.

I mars på årsmøtet fikk han Fortjenestemedaljen som er nest høyeste utmerkelse i klubben. Da sa han også noe lignende: «Det blir sagt alt det jeg har gjort for klubben, men klubben har også gjort utrolig mye for meg».

Ved tildelingen utdyper han dette med at man som frivillig må huske på hva det gir tilbake og ikke bare tenke på det man har gitt. Man får mye igjen i sosial omgangskrets, meningsfylt jobb for andre og ikke minst et godt tilbud for barn og unge på Åssiden.

Det er stort for klubben og vi er stolt over at Pål Hansen fikk denne prestisjefylte prisen av fotballkretsen! Vi gratulerer!

Nominasjonen fra klubben i sin helhet kan du lese under bildet.

Et bilde som inneholder tekst, gress, person, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Øivind Nilsen (t.v. daglig leder NFF Buskerud) gratulerer Pål Hansen (midten) med prisen. I tillegg til diplom og blomster fikk Pål Hansen en gave på 5000kr.

Pål er 100 % blå/hvit, og har ikke vært aktiv i andre klubber enn Åssiden. Han har selv vært spiller med mange kamper i Åssia-drakt (alle årganger inkl. A-lag hvor han debuterte på slutten av 70-tallet). Han ble etter hvert en del av støtteapparatet rundt A-laget i årene før opprykket til 1.divisjon

Når A-lag herrer spilte i 1. divisjon i 1993 var Pål klubbens sportslig leder.

Pål har vært trener i alle årsklasser og da særlig fulgt 1987 og 1993 årgangene. Dette fulgte han hele veien og gikk så inn som trener på A-lag herrer i 2008-2010. Pål startet sin trener-gjerning i tidlig 20-årene, og han trente Kenneth Karlsen frem til han gikk til Strømsgodset.

De siste årene har Pål vært en viktig mann for senior herrer. Han har vært hjelpetrener og «altmuligmann» som oppmann, material forvalter, sportslig leder, sittet i sportslig utvalg, med mye mer. Han også lagt ned en betydelig innsats på Sponsormarkedet.

Pål har også vært med på Tverken-dugnad med den faste gjengen i over 25 år så han stiller opp på alle fronter for Åssia!

Pål har alltid vært en synlig skikkelse i klubben og er en vi er ordentlig stolt av! Han tar imot nye mennesker på en god måte og er først og fremst opptatt av å skape gode rammer for de rundt seg.
LUKE 4: Hjertevarmen er stor på Åssia!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Des 2022

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Inkluderende feiring på klubbhuset julaften har allerede fått mye oppmerksomhet på hjemmeside, sosiale medier og nyhetsmedier. Dette er veldig moro, men også veldig viktig. Initiativet kommer fra hjertet til Cathrine Gundersen, som har fått med seg Karianne Øiseth (administrasjon) og Lillann Fanuelsen (hovedstyret) på prosjektet.

Også Åssia viser seg fra sin beste side og med hjerterom som Cathrine. For ønsket om å bidra er stort, selv om ikke alle kan bidra på selve julaften. Spleisen vår har fått inn hele 14.000kr fra flere generøse givere. Spleisen vår ble også valgt ut som vinner grunnet vårt formål og fikk 2000kr i støtte av Spleis!

Så har 25 frivillige meldt seg til å bidra i forskjellige roller før og/eller på julaften. Noen bidrar i forkant, noen ordner julestrømper, noen tilbyr kjøring på julaften og vi nærmer oss 10 stykk som bidrar på selve julaften.

Vil du lese mer om inkluderende feiring eller bidra som frivillig eller til Spleis så finner du alt samlet her:

 https://www.aif.no/page/jul


LUKE 3: Kretsmestre 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 3. Des 2022

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

I sommer inngikk J13 i Åssiden og DBK et samarbeid for å styrke tilbudet til jentene på Åssiden og Øren. Dette løftet tilbudet betraktelig, og har gjort at man er flere spillere på trening og dermed er det mer morsomt å trene!

Utøver høsten hadde jentene en fin vekst, og gruppen var stabilt på hele 25 spillere. Med to lag i seriespill ga det også gode arenaer for mestring og utvikling. Førstelaget var Åssiden/DBK med spillere fra begge klubbene. De spilte 1. divisjon og målte seg mot de beste jentene i Buskerud. Etter endt sesong kunne de feire klubbens første kretsmesterskap på flere år!

- Det er så utrolig gøy å jobbe med disse jentene. Jeg stod på sidelinja og fikk rett og slett gåsehud på slutten av sesongen. Det var ikke på grunn av kulda, men hvordan jentene fungerer sammen som et lag på kryss av klubb og skole. Dette er helt rått, oppsummerer hovedtrener Robert Askim Gebuhr.

Med i teamet til Robert er assistenttrener Øyvind Medalen, og assistenttrener/Materialforvalter Tom Stryken.

Pokalen ble overrekt av NFF Buskerud i siste kamp på Åssiabanen, og da sørget Robert for en ordentlig festavslutning. Jentene fikk inngangsmusikk, representanter fra Strømsgodsets damelag stod æresvakt, tribunen var full og kaptein på A-laget Mads W. Gundersen var speaker. Etter kamp var alle jentene fra første- og andrelag samlet på klubbhuset til tacofest.

Gratulerer til Åssiden/DBK J2009 med en fantastisk sesong!


 
LUKE 2: Aleksander skal dømme Eliteserien!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Des 2022

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

Denne uken kom den gledelige nyheten at klubben skal bli representert på fotballens øverste nivå. Aleksander Jæger er oppnevnt som assistentdommer for kommende sesong i Eliteserien. Dette er stort for Aleksander men også for klubben!

Aleksander har vært assistentdommer i OBOS-ligaen de siste fire sesongene, og er hoveddommer i 3. divisjon herrer.

Med Aleksander sitt opprykk har klubben nå to dommere på øverste nivå i norsk fotball. Tomke Poppen har de siste årene vært assistentdommer i Toppserien.

Hele dommerrangeringen 2023 kan du se her: https://www.fotball.no/dommer/toppdommer/artikler/2022/dommerrangering-for-2023-sesongen/


LUKE 1: Nye utstyrsleverandør

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Des 2022

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Dagens avtale med Torshov Sport og Hummel går ut 31.12.2022. Etter en lengre prosess har hovedstyret valgt å inngå samarbeid med XXL Gulskogen som butikk og Select som utstyrsleverandør til tekstil og utstyr. Avtalen er signert for de neste fem årene.

Denne avtalen vil bidra til å gi klubben et løft økonomisk, og den vil også være fordelaktig for våre medlemmer. XXL er kjent for å være en prispresser og har gode priser i butikk. Utvalget er også stort så alt er samlet på et sted. Select er et merke kjent for god kvalitet, levering og gode priser. Fornuftige priser for medlemmene våre var en viktig del av vurderingen vår.

Endringen i utstyr vil først bli synlig i fotballgruppen, fordi håndballen er midt i sesong og fullfører den med dagens utstyr. Deretter vil også drakter og utstyr her fases over til Select. Prioriteringen i gruppene blir etter Select sitt ønske fra A-lag og nedover.

Vi takker Torshov Sport Drammen og Hummel for et godt samarbeid!

Med tanke på at det kan komme noen spørsmål knyttet til denne avtalen har vi tatt opp de mest forventede spørsmålene og svart ut de på forhånd:

Hva betyr denne avtalen for meg som medlem?
Dette betyr at du som medlem vil få gunstige XXL-priser på utstyr. I tillegg vil du som medlem av Åssiden IF få 30% rabatt på klubbkolleksjonen fra Select. Det vil også bli arrangert handlekvelder med gunstige tilbud på XXL Gulskogen. Handel i butikken gir klubben kick-back i form av utstyr og som sparer klubben for penger med tanke på fremtidig kjøp. Slik holder vi kostnadsnivået og kontingenten nede!

Hvorfor kommer dette ut så sent?
Hovedstyret gjorde vedtaket 7. november, og siden den tid har vi vært nødt til å få på plass det formelle med XXL og Select. Dette har tatt tid. Vi ønsker også å avslutte på en god måte med Torshov og Hummel, og må respektere avtalen med dem og når vi kan gå ut med denne type informasjon.

Jeg har allerede handlet Åssiden-tøy fra Hummel i julegaver. Hva gjør jeg med det?
Det er ikke noe problem. Det viktigste opp mot avtalen er å bytte ut drakter, baller og treningsutstyr som er eid av klubben i førsteomgang. Select er forståelsesfull på at dette tar tid og tøy som er eid privat er heller ikke noe vi styrer over.

Kan jeg kjøpe Åssiden tøy fra Select nå?
Nei kolleksjonen er ikke klar enda og vi er fortsatt under avtale med Hummel og Torshov frem til nyttår.

Er det bærekraftig å bytte leverandør?
En endring vil ofte skje, og økonomisk blir det absolutt bærekraftig for oss som klubb. Med tanke på drakter som ikke skal brukes mer vil vi donere dette til veldedige formål. Tidligere har vi levert tøy til organisasjoner som driver fotballakademier i Ghana og tenker dette vil være en god løsning slik at utstyret kan brukes videre.

 

Ved andre spørsmål ta kontakt med daglig leder Ørjan Dimmestøl på mail orjan@aif.no

 

Aleksander dømmer G19-cupfinalen!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 26. Okt 2022

I går ble dommeroppsettet for aldersbestemte cupfinaler offentliggjort på fotballforbundets sider. Der var Åssiden representert på ny med Aleksander Jæger som assistentdommer i G19-finalen mellom Molde og Sandes Ulf. Kampen skal spilles på Intility Arena 4. november kl. 15:00. Oppsettet i sin helhet:

Dommer: Ajdin Medic, Trosvik IF
Assistentdommere: Line Cathrine Nymoen, Kolstad Fotball og Aleksander Jæger, Åssiden IF
4. dommer: Ali Al-Hatam, Skreia IL
Dommerveileder: Jørn Thomas Smedsrud, Drøbak/Frogn


Vi gratulerer Aleksander Jæger som dommer i G19-cupfinalen!

Tomke dømmer cupfinalen!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Okt 2022


Denne uken ble dommeroppsettet for cupfinalen mellom Brann og Stabæk offentliggjort på fotballforbundets sider. Der var Åssiden representert med Tomke Poppen. Kampen skal spilles på Ullevål Stadion 5. november. Oppsettet i sin helhet:

Dommer: Sarah Fatemeh Zangeneh, Kongsberg IF
Assistentdommere: Niloo Kafili, Ridabu IL og Tomke Kathrin Poppen, Åssiden IF
4. dommer: Cecilie Frøyland, Frøyland IL
Dommerveileder: Vibeke Larsen, Tromsø IL

Dette er ikke første gang Tomke er dømmer i en cupfinale. I 2021 var Tomke involvert i J19-finalen mellom Lyn og Stabæk.

Vi gratulerer Tomke Poppen som dommer i selveste cupfinalen!
Samarbeid DBK og Åssiden J13

Postet av Åssiden Idrettsforening den 11. Okt 2022

Et bilde som inneholder gress, person, barn, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

 

I sommer inngikk J13 i Åssiden og DBK et samarbeid for å styrke tilbudet til jentene på Åssiden og Øren. Dette løfter tilbudet betraktelig og har gjort at man er flere spillere på trening og dermed er det mer morsomt å trene!

Åssiden hadde før samarbeidet 10 spillere, mens DBK hadde 15 spillere. Så totalt har man en felles treningsgruppe på hele 25 spillere nå. Det er påmeldt to lag i seriespill. 1. laget er Åssiden/DBK hvor spillere fra begge klubbene kan spille. De er meldt på i 1. divisjon og skal måle seg mot de beste jentene i Buskerud. 2. laget er DBK med spillere som er medlem av DBK.  

Det er viktig og avgjørende å samarbeide om jentene i området. Det er kort vei mellom Åssiden og DBK, både i geografisk avstand og sosial omgangskrets. Sammen kan vi bidra til at flest mulig av jentene er med lengst mulig. Med en stor treningsgruppe er det enklere å legge til rette for alle jentene uansett nivå, interesse og holdning.

Her er det fokus på mestring og glede!


Støtteapparat:
 Magnus Jægtvik Nakkim Trener
 Øyvind Medalen Ass.Trener
 Tom Stryken Ass.Trener/materialforvalter
 Robert Askim Gebuhr Hovedtrener
 Lagledere: Linda-Merethe Granlund og Terese Olstad Bjerke
Sportslig leder lyst ut

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Sep 2022

Stillingen som sportslig leder er nå lyst ut.

Les mer og søk på Finn.no https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=272900948
Stilling ledig | Trener E-sport

Postet av Åssiden Idrettsforening den 7. Sep 2022

Foto fra MiniLAN på Åssiden Klubbhus

Utlysning trener E-sport Åssiden IF

Åssiden IF sin esport satsning er helt fersk og her kan DU være med å bygge opp en helt ny gren i vår flotte klubb! Vi søker derfor nå ungdom med interesse for esport til å være med å utvikle ÅIF Esport videre.

Som trener for vårt esport-tilbud vil du få en unik mulighet til å jobbe med hobbyen din og samtidig utvikle deg som leder. Dette er universalt og du får dermed gode erfaringer til fremtidig karriere.

Trener sine oppgaver og ansvarsområde

 • Trener skal i avtaleperioden bidra rundt Esport-gruppen i Åssiden IF. 
 • Treningen gjelder alle spillere på gruppe/lag man er trener for. 
 • Treneren skal planlegge treninger, treningskamper, deltakelse i cuper/turnering o.l. innenfor de rammer laget/lagene blir tildelt. 
 • 2 treninger per uke. Treningsøkten skal vare 2 timer – 30min fysisk aktivitet og 1,5 timer gaming. 
 • Føre oppmøte og ha kommunikasjon med spillere og foresatte i appen Spond 
 • Trenere skal følge gruppene på deres serie- og cupkamper hvis ikke annet er avtalt.

Honorar

 • Trener får en utstyrspakke i form av klær.
 • Trener mottar timelønn kr 125 pr time. Dette er prosjektfinansiert.
 • Klubben dekker egenandeler på relevante kompetansegivende kurs etter avtale.

Søknad

Søknadstekst, CV og eventuelle spørsmål kan henvendes til styreleder E-sport ÅIF:

Janny Hermansen

E-post: jannyhermansen@gmail.com

Tlf: 47308945

Sportslig leder slutter

Postet av Åssiden Idrettsforening den 7. Sep 2022

Sportslig leder Bo Braastrup Andersen leverte forrige uke sin oppsigelse og slutter i Åssiden IF.

Bo startet i Åssiden IF 1. oktober 2020, og var med det klubbens første ansatte sportslig leder. Han har hatt ansvar for fotball og håndball i klubben, og startet med det et løft i klubbens sportslige utvikling. Nå etter to år velger Bo å si opp, men skal være i klubben ut oppsigelsestiden som løper ut november.

- Tiden i Åssiden IF har vært spennende og lærerikt. Jeg har møtt mange fantastiske mennesker og glad for å ha blitt kjent med disse, sier Bo.

- Nå ønsker jeg å flytte tilbake til Stavanger, fortsetter vår avtroppende sportslig leder.

Bo har gitt klubben flere løft. Aktiviteten er løftet gjennom innføringen av to fotballskoler, to håndballskoler og et fotballakademi. Ved å samle fotballen og håndballen sin rekrutteringsdag har han sørget for tettere bånd mellom gruppene i klubben, samtidig som det har gitt gode oppstartskull.

- Bo har også løftet organisasjonen i klubben. Med innføring av barneutvalg, ungdomsutvalg og jenteutvalg(fotball)/gutteutvalg(håndball), så har vi som klubb også fått en bedre struktur for å få mer medbestemmelse blant frivillige. Så må også dette jobbes videre med i fremtiden for å opprettholde intensjonen bak disse utvalgene, sier daglig leder Ørjan Dimmestøl.

Det siste året har Bo trent G16. Dette har gått på bekostning av andre arbeidsoppgaver, men var et valg klubben tok for å sikre ungdomsfotballen i klubben og rekruttering til eget A-lag.

- Bo sin jobb på G16 har vært enorm og veldig viktig. Samtidig er det mange trenere som savner han på feltet til veiledning og det vil derfor være viktig at vi rekrutterer en ny dyktig trener for G16 i tillegg til ny sportslig leder, sier Dimmestøl.

Stillingen som sportslig leder vil bli lyst ut og hovedstyret sammen med daglig leder vil stå for rekrutteringsprosessen.

- Jeg vil takke Åssiden IF for muligheten som de ga meg for to år siden, og ønsker klubben nå lykke til videre, avslutter Bo.

- På vegne av hovedstyret og meg selv vil jeg takke Bo en fin tid i klubben og jobben han har gjort. Bo har vært en strålende kollega, og bidratt med utvikling av klubb så vel som godt humør på kontoret. Bo vil bli savnet og vi ønsker han lykke til med nye utfordringer.

For spørsmål ta kontakt med daglig leder Ørjan Dimmestøl tlf 93490714 orjan@aif.no 
Program for KICK OFF E-sport

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Aug 2022

Velkommen til KICK OFF på E-sportrommet i Berskaughallen!

Under "åpen hall" kan du prøve ut forskjellige spill som vi tilbyr høsten 2022.

Program for KICK OFF Håndball

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Aug 2022

Program er enda ikke klart.

Møt opp i Berskaughallen, klar for en aktiv dag.
E-sport | Treningstider høsten 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Aug 2022

 

Nå er spilletider for høsten klare, med oppstart fra uke 35!Spillene vi i år tilbyr er:


Vi er i planleggingsfasen av å etablere et tilbud for e-sjakk og FIFA.
Hver onsdag og fredag er det åpent spillrom, hvor man har egentrening i de spillene man ønsker å bli bedre i.
Ønsker du å bli med i Åssiden IF E-Sport? Meld deg inn i gruppa på Spond, og få oppdatert informasjon. https://group.spond.com/UINQD 
Åssiden TINE fotballskole

Postet av Åssiden Idrettsforening den 19. Jun 2022

Bli med på en aktiv uke med kompetente trenere, når TINE fotballskole feirer 25-års jubileum! Alle deltagere får lunsj, frukt og en TINE utstyrspakke. Møt opp med nok energi til en dag med mye aktivitet. Du trenger ikke være dreven i fotball, men vi forventer at du vil trene og spille fotball hele uka.

HUSK LEGGSKINN OG FOTBALLSKO!

_PÅMELDING_

 
Fotballturneringer for ÅIF-Bredde

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Jun 2022

 

TurneringerDato6år7år8år9år10år11år12år12år13år14år15år16år19år
3er3er5er5er7er7er7er9er9er11er11er11er11er
Skjold minicup19-20. mars
xxx
Vikåsen cup30.apr-1.mai
xxxxxx

ÅIF EAT/MOVE/SLEEP CUP21-22. mai
xxxxx
x
Maxiturneringen Hamar19-21. august


xxxxxx
KIWI Solberg Cup3-4. septemberxxxxxxx

Stoppen/Liungen10-11. septemberxxx

Lier IL KIWI Bama Cup15-16. oktoberxx
xxx
x
Futsal
xxxxxxxxx
Valgfri
15001500150015001500Vår
0333223300000
Høst
2222331144444
Antall kamper
2555554444444Kampoppsett 4.divisjon 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 31. Mai 2022


DatoDagTidHjemmelagResultatBortelagBane
01.04.2022fredag19.00Hallingdal4 - 3ÅssidenGol kunstgress
08.04.2022fredag19.00Åssiden5 - 0ModumÅssiden stadion
21.04.2022torsdag20.00Drammens BK4 - 4ÅssidenØrenbanen
29.04.2022fredag19.00Åssiden10 - 0HuringenÅssiden stadion
06.05.2022fredag19.00Svelvik2 - 2ÅssidenSolbakken gress
13.05.2022fredag19.00Åssiden2 - 4VestfossenÅssiden stadion
22.05.2022søndag13.30Jevnaker1 - 2ÅssidenJevnaker stadion
31.05.2022tirsdag20.00Åssiden8 - 0ROSÅssiden stadion
03.06.2022fredag19.00Åssiden-Eiker/KvikkÅssiden stadion
10.06.2022fredag19.00Konnerud-ÅssidenKonnerud kunstgress
17.06.2022fredag19.00Åssiden-KongsbergÅssiden stadion
21.06.2022tirsdag19.00Åssiden-ÅskollenÅssiden stadion
24.06.2022fredag19.00Sande-ÅssidenSande kunstgress
29.07.2022fredag19.30Åssiden-HallingdalÅssiden stadion
05.08.2022fredag19.00Modum-ÅssidenÅmot kunstgress
12.08.2022fredag19.00Åssiden-Drammens BKÅssiden stadion
19.08.2022fredag19.00Huringen-ÅssidenHuringen stadion
26.08.2022fredag19.00Åssiden-SvelvikÅssiden stadion
02.09.2022fredag18.30Vestfossen-ÅssidenRVS Parken Vestfossen gress
09.09.2022fredag19.00Åssiden-JevnakerÅssiden stadion
20.09.2022tirsdag20.00ROS-ÅssidenSpikkestad Kunstgress
23.09.2022fredag19.00Eiker/Kvikk-ÅssidenEiker Kvikk Kunstgress
30.09.2022fredag19.00Åssiden-KonnerudÅssiden stadion
09.10.2022søndag15.00Kongsberg-ÅssidenIdrettsparken gress
15.10.2022lørdag15.00Åssiden-SandeÅssiden stadion
22.10.2022lørdag15.00Åskollen-ÅssidenGlassverket Kunstgress
DatoDagTidHjemmelagResultatBortelagBane
01.04.2022fredag19.00Hallingdal4 - 3ÅssidenGol kunstgress
08.04.2022fredag19.00Åssiden5 - 0ModumÅssiden stadion
21.04.2022torsdag20.00Drammens BK4 - 4ÅssidenØrenbanen
29.04.2022fredag19.00Åssiden10 - 0HuringenÅssiden stadion
06.05.2022fredag19.00Svelvik2 - 2ÅssidenSolbakken gress
13.05.2022fredag19.00Åssiden2 - 4VestfossenÅssiden stadion
22.05.2022søndag13.30Jevnaker1 - 2ÅssidenJevnaker stadion
31.05.2022tirsdag20.00Åssiden8 - 0ROSÅssiden stadion
03.06.2022fredag19.00Åssiden-Eiker/KvikkÅssiden stadion
10.06.2022fredag19.00Konnerud-ÅssidenKonnerud kunstgress
17.06.2022fredag19.00Åssiden-KongsbergÅssiden stadion
21.06.2022tirsdag19.00Åssiden-ÅskollenÅssiden stadion
24.06.2022fredag19.00Sande-ÅssidenSande kunstgress
29.07.2022fredag19.30Åssiden-HallingdalÅssiden stadion
05.08.2022fredag19.00Modum-ÅssidenÅmot kunstgress
12.08.2022fredag19.00Åssiden-Drammens BKÅssiden stadion
19.08.2022fredag19.00Huringen-ÅssidenHuringen stadion
26.08.2022fredag19.00Åssiden-SvelvikÅssiden stadion
02.09.2022fredag18.30Vestfossen-ÅssidenRVS Parken Vestfossen gress
09.09.2022fredag19.00Åssiden-JevnakerÅssiden stadion
20.09.2022tirsdag20.00ROS-ÅssidenSpikkestad Kunstgress
23.09.2022fredag19.00Eiker/Kvikk-ÅssidenEiker Kvikk Kunstgress
30.09.2022fredag19.00Åssiden-KonnerudÅssiden stadion
09.10.2022søndag15.00Kongsberg-ÅssidenIdrettsparken gress
15.10.2022lørdag15.00Åssiden-SandeÅssiden stadion
22.10.2022lørdag15.00Åskollen-ÅssidenGlassverket KunstgressAkropolis Åssiden er ny partner!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 31. Mai 2022

Vi har inngått nytt samarbeid med Family Akropolis Åssiden som gir medlemmene våre rabatt på medlemskap hos Åssidens beste treningssenter!

Sportsclub Akropolis ble stiftet som as i 1993, og har vært på Åssiden i en årrekke. Det er kjent for å være et senter som tilbyr kvalitet i form av et treningssenter med gode apparater og flinke instruktører.

- Akropolis heier på aktører som gir barn og ungdom rom for fysisk aktivitet. Vi tror på at en aktiv kropp som får bli aktiv fra barndommen har større livsglede også i voksen alder. Vi er selv lokale aktører i vårt marked og ønsker å være en naturlig samarbeidspartner i lokalt i Drammensområdet, sier Kathrine Grønstein i Family Akropolis Drammen.

For oss er Akropolis en naturlig samarbeidspartner som treningssenter. En stor grunn til det er at de tar et bevisst ansvar som et rent og dopingfritt senter. De er også flinke til å følge opp ungdom og har rutiner for å unngå at ungdom trener feil. Samtidig så har de dyktige og profesjonelle ansatte. De er altså et trygt og godt valg. Dette gjenspeiles i deres verdier.

- Våre verdier er profesjonelle, innovative, folkelige og tillitsfulle, sier Kathrine Grønstein.

Akropolis er et godt supplement til våre aktive medlemmer eller et godt alternativ for voksne som ikke er en del av vår aktivitet.

Ønsker du å melde deg inn så følg denne linken: https://fsc.no/treningssenter/family-drammen-assiden-akropolis/nyheter/aif-family-akropolis-sant

Denne avtalen gjelder nye medlemmer, og medlemmer som er ute av sin bindingstid gjennom andre typer medlemskap.

OBS! Betalt medlemskap i Åssiden IF må fremvises for å få ÅIF-rabatt
Take away your take away

Postet av Åssiden Idrettsforening den 27. Mar 2022

McDonalds har i disse dager et stort fokus på avfallet som blir igjen etter kunder som bestiller take away. Dessverre forsøpler dette nærområdet vårt og det ønsker McDonalds å bokstavelig talt rydde opp i. Denne kampanjen kaller de take away your take away. 

Sammen gjennomførte vi en dugnad tirsdag 22. mars hvor hele 10 fotball-lag stilte opp og ryddet rundt på hele Åssiden. Totalt var det nærmere 100 spillere fra 12år og oppover pluss noen voksne. Åssiden skolemusikk bidro også og stilte med hele 20 stykk.

- Jeg får fortsatt frysninger når jeg tenker på den kvelden. Når dere stiller med nærmere 100 stk og skolemusikken med 20 stk så finnes det ikke ord for dette. Dette har også blitt bemerket fra McDonalds sentralt, sier franchisetaker på McDonalds Åssiden Kjetil Sagen Høst i etterkant av dugnaden.

Som takk for innsatsen fikk alle oppmøte en matbit på McDonalds Åssiden etter dugnaden.

Takk til alle som stilte opp for denne dugnaden og sørger for et renere og ryddigere lokalsamfunn!

Hedret frivillige på årsmøtet

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Mar 2022

Årsmøtet i klubben ble gjennomført 8. mars. I den anledning valgte klubben å trekke frem og hedre hele syv frivillige som har utmerket seg med sin innsats for klubben!

HER KAN DU LESE PROTOKOLL FRA ÅRSMØTET!

 

Pål Hansen – Fortjenestemedalje 

Pål er 100 % blå/hvit, og har ikke vært aktiv i andre klubber enn Åssiden. Han har selv vært spiller med mange kamper i Åssia-drakt (alle årganger inkl. A-lag hvor han debuterte på slutten av 70-tallet). Han ble etter hvert en del av støtteapparatet rundt A-laget i årene før opprykket til 1.divisjon

Når A-lag herrer spilte i 1. divisjon i 1993 var Pål klubbens sportslig leder.

Pål har vært trener i alle årsklasser og da særlig fulgt 1987 og 1993 årgangene. Dette fulgte han hele veien og gikk så inn som trener på A-lag herrer i 2008-2010. Pål startet sin trener-gjerning i tidlig 20-årene, og han trente Kenneth Karlsen frem til han gikk til Strømsgodset.

De siste år har Pål vært en viktig mann for senior herrer. Han har vært hjelpetrener og «altmuligmann» som oppmann, material forvalter, sportslig leder, sittet i sportslig utvalg, med mye mer. Han også lagt ned en betydelig innsats på Sponsormarkedet.

Pål har også vært med på Tverken-dugnad med den faste gjengen i over 25 år så han stiller opp på alle fronter for Åssia!

Pål har alltid vært en synlig skikkelse i klubben og det oppsummeres fint av at det var bilde av Pål i avisa når demonstrantene i eplehagen skulle fjernes for bygging av fotballbane!

 

Egil Knudsen – Fortjenestemedalje

Egil spilte fotball selv fra ca 1965 – ca 1974 i klubben. I perioden 1996-2006 var han trener for barna sine, og 2007-2009 var Egil oppmann for A-lag herrer i fotball. Egil har også vært aktiv oldboys spiller.

For de som har frekventert A-lagskampene våre er Egil også en kjent stemme. Han har levert speaker tjenesten under A lags kampene i hele 30 år! Etter forrige sesong har han lagt mikrofonen på hylla og hviler stemmen.  

Egil har også hatt noen betydelige verv i klubben. Han var fotballformann senior og junior fra 1993- 1994. I perioden 2002-2005 satt han som leder av junioravdeling fotball. Så var Egil i hovedstyret siden 2009 til 2016.

Egil har vært en svært viktig pådriver for fotballhallen som nå er kommet til Åssiden, og hadde ansvaret for dette arbeidet fra ca 2010 – 2019. Med sin politiske teft og enorme innsats var Egil viktig for at hallen havnet nettopp her på Åssiden og ikke Gulskogen.


Lars Samuelsen – Hederstegn

Lars har vært en viktig mann for klubben og har utmerket seg spesielt for sin innsats på Tverken. Han har hatt vakter siden 1997 og står på for full maskin enda som leder av stiftelsen siden 2018.

Lars har også bidratt i mange år i SAFTA rundt A-lag herrer. Her har Lars bidratt med stort og smått og vært en mann å stole på for spillere og trenere.

Også på anlegget til klubben har Lars bidratt. Han er en mann som alltid sier ja og bidrar med never eller med lån av maskiner. Sist nå med restaurering av klokka ved hovedbanen har Lars gjort en kjempejobb.

Lars er et ja-menneske av rang og vi er glad vi har han med oss i klubben!


Knut Harald Schade – Hederstegn

Knut har hatt vakter på Tverken siden 1999, og i 2012 gikk han inn i styret av stiftelsen. Der sitter han fortsatt i dag.

Knut har stålkontroll på økonomi og står for alt av innkjøp og organisering. Med sin innsats holder Knut Tverken i stand som Drammensmarkas perle. Knut gjør fortsatt en enorm jobb og det er imponerende innsats over så lang tid. 

Som ansvarlig for Tverken-siden har Knut med en «god penn» over tid ledet mange turgåere til hytta vår.

I klubben har Knut blant annet vært oppmann på B-lag herrer i fotball. Ellers bidrar Knut der han kan. Han er en av de som holder liv i Fisico gjengen og bidro blant annet til at A-lag herrer fikk en god sum i 2020 når pandemien traff. 

Knut Schade er for mange synonymt med Tverken og det er en kredit til jobben hans.


Laila Monique Myrholm – Hederstegn

Laila går i dag formelt av som leder av fotballgruppen etter tre år. Hun kom inn når fotballen virkelig trengte det og har vært en viktig bidragsyter i å rydde opp i fotballen. Hun har vært tro mot systemet og vedtak som er fattet, samtidig som hun har stått for egen retning og utfordrer klubben på de punktene hvor hun ser rom for utvikling. Slik har fotballgruppen tatt steg.

Laila startet sin ÅIF-karriere som foreldre og dugnadsansvarlig på fotball gutter 2007. Sammen med flere flinke frivillige så Laila potensialet til en Åssia cup, og var første leder av det nye cupstyret. Med Laila i spissen ble EMS cupen bygget opp og hadde 200 lag i 2019. Hadde det ikke vært for Laila og de menneskene hun klarte å få med seg så hadde ikke Åssiden hatt fotballcup.

Deretter gikk Laila inn som leder av fotballgruppen i 2019. Hun er god til å balansere det å være tydelig, og det å vise omsorg og ta vare på alle i klubben. Denne medmenneskelige evnen er viktig i en gruppe hvor det er mye engasjement! Som person går Laila inn i ting med kropp og sjel. Hun har stått i vanskelige saker, har solgt billetter, stått i kiosken, og bidrar der det trengs.

Selv om Laila i dag går ut av fotballstyret, så tror vi fortsatt vil møte Laila på anlegget. For hun har virkelig fått et hjerte for Åssia. Så ingen skal ikke være for trygg på at du har kjøpt din siste vaffel eller dorull av Laila!

 

Geir Bye Gundersen – Hederstegn

ÅIF ønsker å hedre en av sine fremste frivillige. Geir B. Gundersen som i flere år har vært en helt essensiell ressurs for ÅIF.

Både som ressurs rundt i fotball-gruppen, og en viktig del av oppbyggingen av EMS Åssia Cup, og deretter aktive roller innen håndballen. På tross av overgangen til håndball har Geir også fortsatt i cupstyret. Geir er også en god støttespiller i alvorlige saker, og var med i råd når vi stengte for aktivitet 2 dager før regjeringen gjorde det i 2020.

I håndballen har Geir vært aktiv forelder med roller rundt eget lag, og som aktivt styremedlem over flere perioder. Uten Geir sitt engasjement så ville ikke ÅIF Håndball vært der de er i dag. Geir har vært helt avgjørende med organiseringen og struktureringen av dagens ÅIF håndball. Geir har hatt rollen som sportslig leder i håndballen, leder av Sportslig Utvalg, utstyrsansvarlig og dommerutvikler. I dag går han inn i rollen som nestleder av håndballgruppen.

Geir er en person som aldri sier nei og er stort sett den første i hallen og siste mann ut. Geir har et utrolig bra engasjement og er en person som brenner for klubben og håndballen i ÅIF. Alle trenere og frivillige i håndballen kjenner Geir som den ressursen han er og en person de kan henvende seg til om alt mulig og vet at de får god hjelp og støtte. Å alltid et JA!

Vi håper å ha Geir med oss i mange flere år.

 

Tom Arne Stryken – Hederstegn

Tom Arne Stryken, for de fleste kjent som Tom eller Stryken, er en fantastisk og uvurderlig ressurs. Ikke bare for Åssiden Idrettsforening, men også for hele Åssiden bydel. Fra Tom får man alltid et ja, og han har et helt spesielt engasjement for å jobbe for å tilrettelegge for god aktivitet, samtidig som han gjør det lille ekstra hver gang.

Tom sitt hoved engasjement er for fotball. Han har selv spilt fotball, og hatt verv som trener, lagleder og utstyrsansvarlig i klubben i klubben. Etter at kommunen har bygget fotballhallen har også Tom tatt ansvar for vedlikehold av den banen. Når vi gjennomfører fotballskole eller håndballskole stiller Tom opp. Når vi gjennomfører klubbens rekrutteringsdag står Tom på for å rigge opp, og deretter grille pølser til alle barna som kommer. Så er han den første som setter i gang for å rigge ned igjen i etterkant.

Tom er også en svært nevenyttig kar. Det er noe klubben også har nytt godt av gjentatte ganger. Han har bidratt i oppussingen av nytt kjøkken på klubbhuset, malt i flere timer på ny tribune som er bygget, bidratt i bygging av innbytterbenker og sier generelt ja når han får spørsmål om han kan gi en hånd på andre sine prosjekter.

Det går sjeldent en dag uten at man ser Tom, og man ser han aldri uten Åssiden-tøy!
Daglig leder i pappaperm

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Mar 2022

Daglig leder Ørjan Dimmestøl går fra og med i dag 14. mars ut i pappapermisjon frem til 15. juli.

I daglig leders fravær får du allikevel hjelp til det du trenger!

For alt sportslig relatert ta kontakt med sportslig leder bo@aif.no

For kontingenter ta kontakt med ingrid@aif.no

For spørsmål knyttet til økonomi, marked eller andre spørsmål ta kontakt på post@aif.no

 

Trenerens rolle i en samfunnskrise

Postet av Åssiden Idrettsforening den 7. Mar 2022

 

Som Åssiden-trener har man et stort ansvar for sine utøvere. Det gjelder ikke bare ansvar for en sportslig utvikling, men man skal også se utøveren som noe mer enn en utøver. I norsk idrett er det å bry seg og ivaretagelse sentrale element som skal stå sentralt i det daglige arbeidet med utøvere, i alle aldre og nivå.

 

Slik verdenssamfunnet utvikler seg per nå er det desto viktigere å ikke overlate barn og unge til deres egne fantasier og tanker. Derfor er vi voksne, og trenere, viktige mennesker for mange barn og unge for å skape et trygt og godt miljø hvor det er rom for å stille spørsmål og uttrykke egne følelser. Det er viktig at Åssiden IF er en fredsarena i en urolig tid!

 

Hvordan snakker man med barn og unge om krig og frykt, som trener? 

Det viktigste du som Åssia-trener kan gjøre er å vise at du bryr deg om barna, og legge til rette for det barna trenger, både på og utenfor treningsfeltet! Å føle seg sett og brydd om er helt grunnleggende for å føle tilhørighet i idretten. Dette gjelder alle barn, om de har bakgrunn fra Ukraina, Russland, Norge eller andre deler av verden. 

Treningsfeltet er et fristed for mange barn og unge. Samtidig bør det være en arena hvor utøverne får rom til å lufte egne tanker. Som trener skal man derfor være åpen for alle spørsmål, svare åpent og ærlig, men samtidig gi uttrykk for at det ikke er alt vi vet.

Å ta seg tid til å lytte til det barna ønsker å fortelle er viktig. Som trener må vi vise forståelse for det som blir sagt og vise trygghet slik at barna opplever at de kan stole på deg. Det er derfor viktig å være oppmerksom på sin egen «reaksjon» på det som blir fortalt. Måten man svarer på må også være tydelig og enkel for barna å forstå, og tilpasses hvert barn.

Det kan også være fornuftig å understreke at det nå florere mye videoer og bilder på nett og i sosiale medier som viser krigen som pågår i Ukraina. Som trener bør man anbefale å ta avstand fra dette, samtidig understreke viktigheten for barna om å snakke med foreldre eller andre voksne om det man ser og opplever. Vi må understreke at vi ikke vet alle svar på hvorfor noe slik kan skje, eller hvorfor noen kan gjøre noe slikt. Samtidig må vi som trenere trygge våre utøvere på at man er trygg på Åssiden, og i Norge, og at det hele tiden blir gjort tiltak for å få en slutt på dette så fort som mulig.

Det er viktig å ha antenner på i forhold til hva som skjer i miljøet på Åssiden. Da med tanke på eventuelle konflikter mellom barn / ungdom fra partene i krigen i Ukraina. Husk at vi må ta vare på alle uavhengig om man har ukrainsk, russisk, norsk eller annen bakgrunn. Som klubb ønsker vi også å trygge trenerne våre på at her hjelper vi og støtter hverandre. Det vil si at de som har behov bare kan ta kontakt. Blir det behov kan vi sikkert til en prat - og eventuelt få tale i en ressursperson.

 

Avslutningsvis vær obs på voksen til voksen samtalen. Barn har lange ører.

 

Nettressurser:

https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/oppfolging-etter-kriser-og-traumer/

https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/stotte-til-a-snakke-med-barn-og-unge-om-krigen-i-ukraina/

Årsmøtepapirene er lagt ut

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Mar 2022

Sakspapirer til årsmøtet er lagt ut. Valgkomiteens innstilling vil komme før helgen. Håper å se deg på møtet 8. mars kl. 18:00.

Se sakspapirene her: https://www.aif.no/p/64796/arsmote-2022


Medlem- og aktivitetskontingent

Postet av Åssiden Idrettsforening den 11. Feb 2022

Da er det tid for utsendelse av medlemskontingent og aktivitetskontingent. Her følger noe info om hva og hvordan dette gjøres.


Medlemskontingent

Medlemskontingent betales en gang per år og gjelder for hele kalenderår. Dette betales av alle som er medlem i Åssiden IF, uavhengig om man er spiller, trener eller bare støttemedlem.

Prisen per kalenderår er 500kr for enkeltmedlemskap eller 700kr for familiemedlemskap som kan dekke inntil 7 personer i husstanden.

OBS! Ved overgangen til Spond Club som medlemssystem kan det bli feil på familiemedlemskap. Får du dobbelt enkeltmedlemskap eller annen feil ta kontakt på epost ingrid@aif.no for å korrigere.


Aktivitetskontingent

Dette er gruppene (fotball, håndball og esport) sine egne kontingenter som bare spillere skal betale. Aktivitetskontingenten er ment å dekke opp om kostnader knyttet til det å være aktiv i Åssiden IF. Kostnader knyttet til aktivitet er leie av fotballhallen, utstyr (baller, drakter, medisinbag), fellesutgifter (klubbhus og administrasjonskostnader), med mer.

Satser for aktivitetskontingent håndball

Satser for aktivitetskontingent fotball

Satser for aktivitetskontingent esport


Betaling

Betalingsforespørsel sendes ut via Spond.

Dere finner betalingsforespørsel under «Betalinger» øverst på forsiden av appen. Har du ikke installert Spond-appen får du mail hvor du kan betale via nett.

Aktivitetskontingenten er delt i to for å gjøre det enklere å betale med fritidskortet som er 1000kr pr halvår.


Støtteordninger og Fritidskortet

Klubbens kontingentrutiner kan dere lese mer om her: https://aif.no/p/38550/kontingentrutiner

Her står blant annet om hvordan man kan få hjelp om det er utfordrende å betale faktura: Foresatte, utøver eller lagleder kan kontakte Iselin Heggstad som jobber som ALLEMED-koordinator i Drammen (iselin.heggestad@frelsesarmeen.no / 408 00 574). Send gjerne SMS. Hun hjelper til med støtteordninger og har dialog med oss som klubb.

Ved betaling via Fritidskortet så skal navnet på barnet det gjelder registreres. Kontonummer er forhåndsutfylt. Mer info rundt fritidskortet kan dere lese her: https://aif.no/p/62878/fritidskortet

Etter noe erfaring er det mange som synes det er vanskelig å navigere i portalen for fritidskortet. Derfor ber vi deg sende en mail til ingrid@aif.no, for å få hjelp til med bruk av fritidskortet for de som har behov for det.

 

For andre spørsmål knyttet til betaling ta kontakt på mail ingrid@aif.no
Innkalling til årsmøte i Åssiden Idrettsforening 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 8. Feb 2022

Styret innkaller herved til årsmøte i Åssiden Idrettsforening.

Årsmøtet avholdes tirsdag 8. mars 2022 kl. 18:00 på Åssiden klubbhus Buskerudveien 52B, 3024 Drammen. Hvis koronaretningslinjene fra myndighetene forhindrer planlagt gjennomføring av møtet forbeholder styret seg retten til å flytte møtet til Berskaughallen eller til digital plattform. 

Saker som et medlem ønsker behandlet på årsmøtet, må sendes styret senest 22. februar til post@aif.no. Det ønskes at vedlagte mal brukes: Forslagsskjema 2022.

Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene senest én uke før årsmøtet på vår hjemmeside. Du kan også følge med her: https://www.aif.no/p/64796/arsmote-2022

For å ha stemmerett og kunne velges til verv må man ha vært medlem av Åssiden Idrettsforening i minst én måned, fylle minst 15 år i det kalenderåret årsmøtet avholdes, og ha gjort opp sine økonomiske forpliktelser til Åssiden Idrettsforening. Alle medlemmer har uansett møterett, talerett og forslagsrett.

For mer informasjon om årsmøte samt regler om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se Åssiden Idrettsforenings lov. Ved spørsmål som gjelder årsmøtet, kan daglig leder Ørjan Dimmestøl kontaktes på 93490714 eller orjan@aif.no.


Velkommen til årsmøte!


Med vennlig hilsen

Hovedstyret  
Årlig møte håndball og fotball

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Feb 2022

Velkommen til årlige møter i fotball og håndballgruppa.

Det avholdes IKKE tradisjonelle årsmøter i gruppene, men alle grupper som er organisert med eget gruppestyre skal avholde «et årlig møte» før årsmøtet i idrettslaget.

Intensjonen med de årlige møtene er at gruppenes medlemmer skal gå gjennom hva som er status på det som har skjedd i 2021 og godkjenne årsberetningen. Gruppene skal også selv innstille forslag til budsjett og tillitsvalgte fra gruppene til årsmøte i idrettslaget.

Vi anbefaler alle som er engasjert rundt klubbens aktiviteter å delta på årlig møte.

Årlig møte håndball
Tirsdag 15. februar 18:00-20:00
Åssiden klubbhus
Buskerudveien 54, 3024 Drammen

Årlig møte fotball
Onsdag 23. februar 18:00-20:00
Åssiden klubbhus
Buskerudveien 54, 3024 Drammen

Sakspapirer for møtene inkludert regnskap, budsjett og årsmeldinger blir lagt ut på www.aif.no senest en dag før avholdelse av møtet.