Luke 13: Åssiafondet

Postet av Åssiden Idrettsforening den 13. Des 2022

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Renter, matpriser og strøm har økt, og året 2022 har vært et tøft år for privatøkonomien i Norge. Som klubb må vi forberede oss på at 2023 også blir et tøft år. Da blir det enda viktigere at vi har gode løsninger på plass for våre medlemmer, slik at økonomi aldri blir en barriere for å delta i aktiviteten i klubben vår.

Nylig uttalte daglig leder seg til NRK om at klubben allerede har merket at dette påvirker medlemmene våre. Dette har også medført et behov for endring i rutinene våre når det kommer til å hjelpe medlemmer.

Les hele saken på nrk.no.

Tidligere har alle kunnet henvende seg direkte til Frelsesarmeen. Nå vil vi håndtere mer av denne type henvendelser i administrasjonen som vil ha taushetsplikt, men for enkelte kan også det bli for nært. Da kan man ta direkte kontakt med Frelsesarmeen.

Vi har også laget nye rutiner for solidaritetsfondet og døpt det for Åssiafondet. Retningslinjene for dette fondet skal til en hver tid ligge tilgjengelig og åpent på hjemmesiden. Dette vil komme på hjemmesiden etter nyttår når det er ferdig behandlet i styret, og i god tid før utsendelse av kontingenter for 2023. Det vil også bli opprettet et eget avdeligsregnskap for å synliggjøre bruken av fondet.

Midler til fondet må komme fra gaver, stiftelser eller andre bidragsytere. I dag har vi en sum etter en tildeling fra Drammen Idrettsråd i 2021 og støtte fra McDonalds Åssiden, men vi vil ha behov for mer. Administrasjonen jobber med søknader til stiftelser for dette formålet.

McDonalds Åssiden er første bedrift som har forpliktet seg til en fast støtte til fondet, og vi håper å få flere med på laget etter hvert.

Det viktigste budskapet er at klubben kontinuerlig jobber for at økonomi aldri skal være til hinder for å delta i aktiviteten i Åssiden IF. Det er klubben med hjerte for alle på Åssia i praksis. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.