Luke 9: Guttehåndballen med positiv trend

Postet av Åssiden Idrettsforening den 9. Des 2022

Blide og førnøyde gutter som var med på håndballskole i høstferien 2022.  

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Grunnlaget for guttehåndball-miljøet vi har i ÅIF i dag, startet for 6 år siden. Da gikk våre 2011-gutter i 1.klasse og deres interesse den gangen skulle vise seg å være starten på noe bra igjen for guttehåndballen i Åssiden IF.

I dag er det våre 2011 gutter vårt eldste guttelag. De er i dag 12 gutter, hvor ca halvparten er nye spillere nå i høst. Fra 11-åringene og nedover har vi lag/spillere i hver årsklasse. 2012 og 2013 gutta har siden de startet med håndball spilt sammen med jentene i samme årskull, men det er nå bestemt at også jentene og guttene her skal skille mer lag. 2012 gutta er 5 stk og trener derfor sammen med G 2011. G 2013 er også 5 stk og trener sammen med G2014/15. Denne sammenslåingen er for at vi ønsker å samle guttemiljøet i håndball mer, samtidig basert på ferdighetsnivå og utvikling. Våre 2015/2014 gutter har også hatt en positiv vekst i høst. Her er spillergruppen nå oppe i 17 spillere, hvorav 7 stk er nye i høst – dette er veldig gledelig! I tillegg er det 5 gutter på vårt yngste kull, 2016, hvor guttene og jentene trener sammen.

Alle kullene våre spiller også kamper/turneringer gjennom sesongen. G 11år spiller første sesong på stor bane – det er både kult, gøy og utfordrende, men de klarer seg bra!

G 10år spiller turneringer i regi av Region Sør en gang i måneden. De spiller 5`er håndball på kortbane. Også G 6år og G 8 år spiller turneringer en gang i måneden i regi av Region Sør, hvor de spiller 4`er håndball på minihåndball-bane.

For ca 2 år siden fikk vi også en egen rolle i vårt Sportslige Utvalg med navnet Guttehåndball-ansvarlig. Linn Marie Bratvold var sporty og tok på seg denne rollen, da hun den gangen var trener for hele 2011-kullet. Jenter og Gutter. Linn Marie har gjort mye bra for å beholde kjernen av håndballgutter i ÅIF, og tenker alltid på hva som er best for barna! På nyåret ønsker vi også få til en egen Guttehåndball-dag, hvor kun gutta er i fokus!

Helt frem til årets sesong var Linn Marie trener for guttene og jentene på 2011, men før denne sesongen ble det bestemt at de skulle skille litt mer lag. I høst fikk vi inn Herman R. Hulbak, tidligere Åssia-spiller, som trener for gutta. Herman spiller selv håndball, men i dag i Reistad pga manglende tilbud her hos oss. Han har hatt stor og positiv påvirkning på guttene våre, og vi ser viktigheten av at guttene har en mannlig håndballspiller å se opp til!

Vi må rette en stor takk til gutte-trenerene våre! Dere gjør en formidabel innsats både på og utenfor banen slik at gutta på Åssia har et håndballtilbud. Takket være dere kan vi guttehåndball-miljøet vokse, og sammen vokser vi som håndballgruppe og klubb! Vi er også glad for å ha med gutter fra Øren og Solbergelva, når de ikke har tilbud om håndball i egen klubb.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.