Luke 24: Sparebanken Øst øker støtten!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 24. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

Direktør samfunnsansvar og kommunikasjon i Sparebanken Øst Per Øyvind Mørk (t.v.) og daglig leder i ÅIF Ørjan Dimmestøl (t.h) smiler etter å ha inngått ny avtale! (Foto: Andrea Brataas/Sparebanken Øst) 

 

Vi har fått en ordentlig stor julegave under det blåhvite Åssia-treet i år! Vi har inngått en ny og forbedret avtale sammen med vår generalsponsor Sparebanken Øst. Under juletreet skjuler det seg en ny treårsavtale på 250.000kr året – totalt 750.000kr!

- Dette er en stor dag for Åssiden Idrettsforening med en så stor avtale. Nå kjenner jeg ikke avtalene som var i 1993 når A-laget i fotball var i førstedivisjon, men i nyere tid må dette uten tvil være den største avtalen i klubben. Vi er veldig glad for å ha en så god partner som Sparebanken Øst med på laget, sier daglig leder Ørjan Dimmestøl.

Med Aktiv på Åssia tar vi et utstrakt samfunnsansvar for bydelen vår. Det betyr at lokale partnere er viktig, og med Sparebanken Øst som har vokst frem i Drammens-regionen så har vi nettopp det. Banken har vært viktig for klubben i lengre tid.

Saken fortsetter under bildet.

En storfornøyd daglig leder Ørjan Dimmestøl signerer den nye treårsavtalen med Sparebanken Øst (Foto: Andrea Brataas/Sparebanken Øst)

 

Hvorfor ønsker dere å sponse Åssiden IF?

- Sparebanken Øst støtter Åssiden IF fordi det er et av byens største idrettslag. Idrettsforeningen gjør en særdeles viktig jobb for barn og ungdom i bydelen. Åssiden IF er en driftig klubb som gir et meget godt sportslig tilbud, derfor er vi stolte over å være samarbeidspartner, sier direktør samfunnsansvar og kommunikasjon Per-Øyvind Mørk.

Siden 2013 har vi mottatt totalt 2,7 millioner i gaver fra Sparebanken Øst. Dette har vært gjennom forrige treårsavtale og til konkrete prosjekter som rehabilitering av klubbhuset, til innkjøp av kiosken vår, restaurering av klokka med mer.

Hva er viktig for dere i et idrettslag som dere støtter?

- Det er viktig at idrettslaget er godt organisert, har struktur, ryddighet i det økonomiske og gir barn og ungdom gode sportslige tilbud. Samt at banken og idrettslag har et tett og godt samarbeid hvor vi ser på oss selv som en «positiv krevende samarbeidspartner». Med det mener vi at vi bryr oss om idrettslaget og er tett på, forklarer Mørk.

Sparebanken Øst har 29 kontorer på Østlandet og 175 ansatte. De er virkelig en bank som bryr seg om lokalsamfunnet, og har de 10 siste årene bidratt med hele 50 millioner til idretten i Drammen og Øvre Eiker kommune. Sparebanken Øst sine verdier er folkelig, forutsigbar og fremoverlent.

- Vi er takknemlig og ydmyk over at Sparebanken Øst ønsker å forsterke samarbeidet med oss igjennom tre nye år. Det er uvurderlig i videre utvikling av vårt aktivitetstilbud innenfor fotball, håndball og esport. En veldig flott og stor julegave til Åssia og spesielt alle blåhvite, avslutter Dimmestøl.

 

Luke 23: God jul Åssia!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Des 2021

Denne julen har vi å kjørt en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag har vi kommet med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.


Dette har ført til mange lesere - totalt 5479 lesere på hjemmesiden (i skrivende stund lille julaften), 790 stk i snitt nådd på Facebook pr dag - totalt 4764 individuelle brukere. Og det er bare frem til kvelden lillejulaften, så vi tror det kommer en god del til. 


For i morgen julaften kl 12.00 kommer en ordentlig julegave til hele klubben med en stor nyhet!


Takk til alle som har fulgt med på julekalenderen, alle som har gjort en innsats for klubben i 2021 og alle samarbeidspartnere!


RIKTIG GOD JUL!!!
Luke 22: Påmelding Esport våren 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Nå åpner vi opp for påmelding til e-sport våren 2022. Tilbudet starter opp mandag 10. Januar (med forbehold grunnet corona restriksjoner).

 

Her følger praktisk informasjon.

Vi har et rom med totalt 12 stasjoner, som betyr maks kapasitet på 12 spillere per økt (På starten av året økes antallet til 16). Dette gjør at det er begrenset med plasser. Man melder seg opp og betaler for et halvår av gangen. De som allerede er med får tilbud om å fortsette før man åpner for påmelding fra andre for å fylle opp et parti.

Det er første man til mølla som gjelder! Følg med på oversikt på hjemmesiden under treningstider om status på de forskjellige partiene.

 

For påmelding send mail til post@aif.no og skriv hvilken gruppe barnet ditt ønsker å bli med på. 

 

VIKTIG!

Det som er fundamentalt er at vi har frivillige som bidrar for å drifte tilbudet. Dette krever ikke stort av foreldre, men uten dette bidraget vil ikke tilbudet opprettholdes. Les mer om hva som forventes under punktet dugnad fra foreldre.

 

Hva koster det?

Alle som er med på esport plikter å være medlem av Åssiden IF. Medlemskontingent koster 500kr for enkeltmedlemskap og 700kr for familiemedlemskap som dekker inntil 7 stk i samme husstand.

I tillegg kommer en aktivitetskontingent på 1250kr per halvår. Denne aktivitetskontingenten kan justeres fra år til år. Er man med på annen aktivitet (fotball, håndball) eller med på to spill så får man 30% reduksjon på aktivitetskontingenten.

Har man betalingsutfordringer så må man ta kontakt med daglig leder for å finne løsninger på post@aif.no

 

Hvilket utstyr trenger jeg?

Vi har PC, mus, tastatur og man kan møte uten å ha med eget utstyr. Vi anbefaler derimot at man har med eget headset for bedre kommunikasjon under treningene (vi kan bidra med gode priser). De som ønsker å bruke egen mus og tastatur kan gjøre det.

Hvis man ikke eier spillet selv så har vi brukere til hvert spill som kan lånes til hver enkelt økt.

Vi ber også alle stille i treningstøy da vi starter hver økt med 30 minutter fysisk aktivitet!

 

Trenere

Drammen Idrettsråd har i samarbeid med Drammen kommune og Sparebankstiftelsen DNB gitt oss midler til å engasjere ungdom som trenere mot et lite honorar. Vi jobber med å rekruttere flere trenere, men har engasjerte trenere til Fortnite, Overwatch og Rocket League!

 

Dugnad fra foreldre

Det vil bli arrangert en temakveld med informasjon om hvordan man kan bidra som foreldre, selv om man har begrenset kunnskap om spillet barnet spiller.

 

Trener:

Foreldre får også ansvar for å lede de fysiske øktene i starten av hver trening, men klubben vil bidra med tips til gode øvelser å bruke.

 

Lagleder og dugnadsansvarlig:

Esport rommet inneholder mye verdifullt utstyr. Det er derfor viktig at en foreldre tar hovedansvar per økt hver uke for å se til at alt går ordentlig for seg. Jobben blir å være tilstede i rommet under økten, være den som tar kontakt med klubben om det er behov for teknisk assistanse, registrere oppmøte i Spond App.

Lagleder får også rollen som dugnadsansvarlig, som bidrar til å organisere dugnad i laget. Klubben har et julelotteri hvert år, og det kan være aktuelt med egne dugnader for esport etter hvert for å holde kontingenten nede.

 

Treningstider

Treningstider er ikke låst og kan endre seg for hvert halvår. Vi ber spesielt om tålmodighet for dette nå som esporten i ÅIF som aktivitetstilbud fortsatt er under oppbygging.

Treningen er i klubbens E-sport-rom i Berskaughallen. Se oversikt over treningstider HER.

 

For påmelding send mail til post@aif.no og skriv hvilken gruppe barnet ditt ønsker å bli med på.
Luke 21: Levi er ny A-lagstrener

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.


Etter en lengre og grundig prosess har ledelsen i klubben kommet frem til at Arne Levi Nyhus-Reiersrud er mannen vi ønsker å satse på til å lede vårt A-lag.

- I Levi får vi en mann som har 30 år fartstid i klubben. Både som spiller og som trener for flere forskjellige Åssia-lag. Levi er med andre ord en ekte klubbmann, og felles for Levi sine lag er at han har oppnådd gode resultater. Samtidig har Levi visst en evne til å bygge samhold og kameratskap i sine lag, sier daglig leder Ørjan Dimmestøl. 

Klubben ønsker å etablere et sterkt trenerteam for A-laget, og skal fortsette jobben med å bygge et sterkt team rundt Levi i tiden fremover.

- Det å bli trener for Åssiden’s A-lag er en spennende og viktig oppgave. Med tanke på A-lagets generelle utvikling og fremtidige profil ser jeg det viktig å forvalte klubbens egne og klubbens unge spillere best mulig, sier Levi. 

- Jeg har en ambisjon om å bygge et lag, en kultur, en identitet klubben skal stå inne for. Det er helt nødvendig å bygge en solid plattform med ett sett verdier og klare rammer. Da kan vi forme vår identitet, bli trygge, skape tillit, samt definere "Åssiaspilleren". Dette må gjøres i et samarbeid og i ett felles mål for spillere, trenere, støtteapparat og ledelse, fortsetter A-lagstreneren. 

Levi har de fem siste årene trent klubbens juniorlag, samt bidratt på B-laget. Så han kjenner spillerstallen godt. 

- Mange tidligere juniorspillere er nå å se i klubbens A-stall. Det er derfor viktig at de unge spillerne får tillit og muligheter i egen klubb. Det er fremtidens A-lagspillere både på kort og lang sikt. Med også flere etablerte spillere vil de unge få gode referanser og standarder som bygger utvikling, forklarer Levi. 

Vi ønsker å fylle tribunen vår til våren! Mange på Åssia er glade i klubben vår, og vi ønsker da at enda flere finner veien til stadion for å støtte A-laget kommende sesong. Laget skal stå sammen med 100% innsats med fokus på prestasjon, engasjement og trygghet.

- For meg er det essensielt å bygge A-laget framover på klubbens verdier med engasjerte personer rundt laget, med et solid og godt støtteapparat som har hjertet i klubben. Dette skal være med på å spre positivitet både i lag, klubb og på tribunen, avslutter Levi. 


Vi takker Erik Midtgarden for jobben han gjorde under svært vanskelige forhold høsten 2021.
Luke 20: Åssia-cup med nytt navn!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Des 2021

 

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Etter to år uten EMS Åssia Cup håper vi å endelig kunne gjennomføre igjen i 2022. Men denne gangen blir det under nytt navn! KIWI BAMA ÅSSIA CUP, men alle de morsomme aktivitetene og konseptene fra Eat Move Sleep vil fortsatt være en del av vår flotte cup!

 

I 2022 vil cupen gjennomføres 21. – 22. mai! Den observante leser vil se at det ikke blir den tradisjonelle første helgen i juni. Dette er for å unngå pinsehelgen.

 

Cupen har tidligere vært svært populær med nesten 200 lag i 2019. Vi hadde flotte aktivitetsløyper for barna og veldig mange frivillige i aksjon for å gjennomføre et godt arrangement. Målsetting for 2022 vil være enda flere lag og enda gladere barn!

 

Påmelding og mer informasjon om cupen vil komme i januar, men vi ber alle våre lag være obs på helgen allerede nå!
Luke 19: Fotballskoler til sommeren!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 19. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

Som i fjor vil vi gjennomføre to fotballskoler på sommeren! 

Daglig program på Åssiden Stadion

09.00-09.30 Oppmøte og info om dagen

09.30-11.30 Trening med moderat intensitet(Nytt tema hver dag)

12.00-13.30 Lunsj/frukt

13.30-15.30 Kamper.

15.30-16.00 Opprydning av alle deltakere/trenere + henting.

 

Hva får deltakerne?

En kvalitetsuke med kompetente og engasjerte trenere.

Alle deltakere får lunsj (brødmat og drikke) og frukt + noe ekstra.

 

Hva kreves av deltakerne?

Oppmøte til tiden hver dag med nok energi.

Leggskinn og godt innkjørte fotballsko.

Bidra positivt og respekter omgivelsene rundt deg.

HUSK å smøre seg med solkrem.

Der vil være mulighet for etter avtale med Bo og levere før 9 og hente etter 16.

 

PRIS: 1200 kr.

Søskenrabatt:

15% rabatt på søsken nr 2 (Totalt 2220kr).

30% rabatt på søsken 3 eller flere. (Totalt 3060kr).

 

Påmelding frist Åssiden Fotballskole er 6. juni. PÅMELDING HER.

Påmelding frist Tine Fotballskole er 25. juli. PÅMELDING HER.
Luke 18: Håndballskole i vinterferien!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 18. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

Beskrivelse

Åssiden IF invitere til 3 dager Håndballskole i vinterferien

Mandag 28 februar-Onsdag 2 mars fra kl 9-16 i Berskaughallen. 


Daglig program

09.00 Oppmøte og info om dagen

09.30-11.00 Trening(Nytt tema hver dag)

11.30-12.30 Lunsj

12.30-13.30 Forskjellige aktiviteter

13.30-15.30 Håndballkamper

15.30- 16.00 Frukt og opprydning av alle deltakere/trenere. Henting og ut sjekk


Hva kreves av deltakerne?

Oppmøte til tiden hver dag med nok energi.

Gode bevegelige klær godt innkjørte inne sko.

Bidra positivt og respekter omgivelsene rundt deg.

Dere må selv ha med matpakke og drikke.


Hva får dere på Åssiden håndballskolen?

Alle får frukt

Alle deltakere får en t-skjorte og drikke flaske

3 dager med mye håndball øvelser og spill og andre forskjellige aktiviteter.

Vi deler inn i grupper basert på fødselsår, og differensierer innenfor gruppa. Gruppeinndelingen kan endres gjennom uka. 


Påmelding: Innen 21 februar


Pris 800


PÅMELDING HER!
Luke 16 og 17: Ny avtale med Kiwi XL

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.


Kiwi XL Ligo er blitt ny hovedpartner i klubben! Det er svært gledelig at en så sterk lokal aktør ønsker å bidra til å skape et trygt og aktivt lokalsamfunn.

- Det har alltid vært Kiwi og Åssiden sammen. Vi har alltid vært gode samarbeidspartnere, samtidig vil vi gjerne støtte hele Åssias barn og unge. Det gjør vi med et så bra prosjekt som Aktiv på Åssia, sier butikksjef Leif Mikael Andersson, også kjent som Micke.

Kiwi XL er en viktig butikk i Kiwi-konsernet og en av de som går best i landet. Det er ikke overraskende med tanke på hvor høyt de setter kvalitet og service i sin butikk. Faktisk er det Norges største Kiwi-butikk!  

- God service ligger alltid i bunn. For oss er det viktig at vi ser hverandre, har gode holdninger, bryr seg om og støtter hverandre. Alle er like mye verdt hos oss, sier Micke.

Kiwi XL har vært åpent som Kiwi i 10år. Totalt har butikken ca 60 ansatte, hvorav det er ca. 18 forskjellige nasjonaliteter. Dette er noe butikken er stolt av og viser også det flotte mangfoldet vi har på Åssia.

- Vi setter enormt pris på alle kundene vi har, unge som eldre. Vi mener vi har de beste kundene! Samtidig har vi veldig flinke ansatte som vi er kjempe stolt av, avslutter Micke.
Luke 15: Home Security AS er ny sponsor!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Des 2021

 

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Home Security AS er ny sponsor av klubben! De ønsker å støtte idretten i nærmiljøet og det gode arbeidet som gjøres i Åssiden IF. Selskapet har lang erfaring som lokal partner av Verisure og leverer alarmtjenester til private og næringsliv.

Norges ledende leverandør av boligalarm

Verisure er Norges ledende alarmselskap med over 30 års erfaring og 240.000 norske kunder. Vi tilbyr alarmsystemer med det siste innen sikkerhetsteknologi til bolig og bedrift, og sikrer deg og dine både i og utenfor hjemmet.

Brede Olsen, ansatt i Home Security, arbeider aktivt med rådgivning og salg av selskapets produkter og tjenester i Drammensområdet og da blant annet på Åssia. For mange er Brede et kjent navn på Åssia da han har vært en viktig del av klubben i mange år som ildsjel. Nå vil han jobbe for en trygg og aktiv bydel, og kombinerer det med støtte til klubben.

 

- Medlemmene til ÅIF får ekstra gode tilbud, og for hver avtale genereres en fin kick-back tilbake til klubben som en bonus på avtalen. Win-win for alle parter og hyggelig for oss i Home Security å kunne bidra lokalt, sier Brede.

 

Ta kontakt med Brede for en Åssia-avtale på mail brede.olsen@verisurepartner.no eller telefon +4795246820. Da får du gratis befaring og et meget godt tilbud på veien til et tryggere hjem!

 
Luke 14: Mye god aktivitet i Åssiden IF!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Vi har regnet litt på hvor mye aktivitet som gjennomføres i klubbregi, og hvor viktig frivilligheten er for at barn og unge skal ha et trygt og godt tilbud på Åssiden. Tallene er regnet fra et normalår som vi håper vi snart er tilbake til.

I løpet av et fotballår er det ca 3700 timer fotballtrening, og 37 lag påmeldt i seriespill. Det blir spilt 200 kamper på Åssiden, og vi har estimert et tall på ca 7650 tilskuere. I tillegg har vi EMS Åssia cup som i 2019 hadde 200 besøkende lag og ca 4000 mennesker på anlegget på EN helg! Nå er det også innført to faste fotballskoler i året og i 2021 hadde vi 120 deltakere.

Håndballen har noen færre medlemmer enn fotballen, men jammen er det mye aktivitet i Berskaughallen også. Omtrent 1300 timer håndballtrening gjennomføres i løpet av et år. 27 lag er påmeldt seriespill og det blir spilt 92 hjemmekamper. Samtidig har vårt flinke håndballstyre regi på 5 turneringer for barnehåndball gjennom året. Som i fotball har vi også innført håndballskole fast to ganger i året hvor det er ca 40 deltakere totalt, som vi tror vil vokse i årene som kommer!

Så er det kjernen i alt dette som er våre flinke frivillige. Alle fra styrene våre, trenere, lagledere, dugnadsansvarlige, kioskvakter, parkeringsvakter på cup, etc. Det er mange roller som skal fylles i løpet av et år og alle er like viktig. Totalt er det minst 60.000 timer som legges ned på ren dugnad i løpet av et år for Åssiden IF. Det tilsvarer over 35 årsverk og sier noe om hvor viktig frivilligheten vår er. TUSEN TAKK til alle som har brukt av sin tid på Åssiden IF!
Luke 13: Innaforre - alle veier fører til Tverken

Postet av Åssiden Idrettsforening den 13. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.


Eminente Øyvind Larsen er ute med ny bok hvor inntektene går til Stiftelsen ÅIF Tverken. Sikre deg årets julegave nå!

«Innaforre - Alle veier fører til Tverken» er ei skaubok 

du aldri før har sett makan til.    

 

Årets julegave. 

Pris: 350.-

Boka vil selges hos: 

 • Fargehandler Lothe – Strømsø 
 • Coop Prix Åssiden
 • Ligostua, Åssiden
 • Kiwi – Ligo 
 • ABC – Dyreklinikk, Musøya
 • DNT – butikken, Bragernes
 • Kiwi Gullhaug 

Alle butikker i åpningstidene.

Ellers:  

 • Åssiden IF – klubbhus:    man – fre 09.00 – 14.00
 • Salgstand Kiwi – Ligo:     tors 16.12     18.00 – 21.00 ons 22.12 18.00 – 21.00Luke 12: Ny A-lags garderobe i 2021!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Des 2021

 Et bilde som inneholder trinn

Automatisk generert beskrivelse

 

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

I løpet av våren 2021 ble garderoben til A-laget vårt pusset opp. Kenneth Myhrvold stod bak ideen og det meste av arbeidet, men fikk også god hjelp av flere gode Åssia-folk. Brede Olsen, Pål Hansen, Knut Arvid Syvertsen stod på i mange timer sammen med Kenneth. Også flere av spillerne på A-laget bidro i deler av arbeidet.

Vi takker også gode partnere i Byggmaker Åssiden (Norløff) som har sponset med materialer, og Scanox som har sponset med maling!

- Slik var det i de gamle garderobene på 60-70-80 tallet. Flott av vi har gjenskapt det nå i 2021, sier Pål Hansen!

Et bilde som inneholder blå

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder fôret, trinn

Automatisk generert beskrivelse

Luke 11: Klokka restaureres!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 11. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært. 


Sparebanken Øst har gitt klubben 47.000kr via SPIRE-fondet til restaurering av klokka!

Dette er for mange et klenodium på Åssia og det er derfor svært gledelig at klokka nå skal restaureres. 

Jobben gjøres med Roger Nordstad i spissen, og sammen med flinke Åssia-gutter som Lars Samuelsen, Pål Hansen og Tom Stryken har de allerede kommet godt i gang med arbeidet. Klokka er tatt ned og nye fundament er satt på plass!
Luke 10: Vinnere julelotteri!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 10. Des 2021

 

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Årets julelotteri er fullført og under følger hvem som er årets vinnere! Vi gratulerer! Totalt var det 11239 lodd med i trekningen i år. Takk til alle flinke selgere, og alle som har støttet klubben ved å kjøpe lodd.

Totalt var det 141 utsolgte loddbøker som har vært med i trekningen om kinogavekort. Vinnerne her er nederst på listen.

Premiene kan hentes tidligst hentes onsdag 15. desember og torsdag 16. desember mellom kl. 9:00-16:00 før jul. Eventuelt kan det hentes på ettermiddag, eller etter nyttår ved avtale med daglig leder. Ta da kontakt på mail orjan@aif.no eller sms 93490714.

Premier som ikke er avhentet innen 31.03.22 tilfaller klubben.


 

Premie

Navn

1

Farris Bad

Aysel Karagøz

2

Autoexperten Åssiden

Andre Hermansen

3

Apple Airpods

Thor-Egil Tjugum

4

Apple Airpods

Ann Therese B. Knudsen

5

Gavekort Gulskogen

Bjørg Hostvedt

6

Gavekort Gulskogen

Ida Fareid

7

Gavekort Kiwi

Egil Wermskog

8

Gavekort Kiwi

Siv Enersen

9

Gavekort Kiwi

Thomas Kollen

10

Gavekort Kiwi

Saha Sediqi

11

Gavekort Kiwi

Caroline Kleverud

12

Gavekort Torshov sport

Randi Berghulnes

13

Gavekort Torshov sport

Siv-Lene Jakobsen

14

Gavekort Torshov sport

Elin Lillebil Ofstad

15

Gavekort Torshov sport

Tormod Høimyr

16

Gavekort Torshov sport

Wenche Irene Kaasa

17

Gavekort Torgata Camping 4 spill

Solveig Lauvik

18

Gavekort Torgata Camping 2 spill

Janne Wathne

19

Gavekort Torgata Camping 2 spill

Linn Olsson

20

Gavekort Lukcy Bowl

Martin Østberg

21

Gavekort Lukcy Bowl

Hilde Osen Renaas

22

Gavekort Lukcy Bowl

Therese

23

Gavekort Lukcy Bowl

Wilo Ahmed

24

Gavekort Lukcy Bowl

Lena Skotland

25

Gavekort Rush Trampolinepark 1 time

Camilla Mathisen

26

Gavekort Rush Trampolinepark 1 time

Sissel Vemundvik

27

Gavekort Rush Trampolinepark 1 time

Henrich S Skistad

28

Gavekort Rush Trampolinepark 1 time

Inger Nilsen Sigvathsen

29

Gavekort Rush Trampolinepark 1 time

Sevim Al

30

Gavekort Drammen skisenter 3 timer

Stian Tørnby

31

Gavekort Drammen skisenter 3 timer

Vidar Jonsan

32

Gavekort Drammen skisenter 3 timer

Inger Lise V. Grøndahl

33

Gavekort Drammen skisenter 3 timer

Tone Næss

34

Gavekort Drammen skisenter 3 timer

Kristoffer Hansen

35

Gavekort McDonalds

Øyvind Medalen

36

Gavekort McDonalds

Elna Eraker

37

Gavekort McDonalds

Jorunn Wiulsrud

38

Gavekort McDonalds

Anne Torbjørnsen

39

Gavekort McDonalds

Wenche Holther

40

Sesongkort ÅIF fotball 2021

Keeren Noshin Ishaq

41

Sesongkort ÅIF fotball 2021

Lene Ask Aronsen

42

Sesongkort ÅIF fotball 2021

Sahana Maria

43

Sesongkort ÅIF fotball 2021

Tiril M Børsun

44

Sesongkort ÅIF fotball 2021

Mergjim Hoti

45

Åssiden IF skjerf

Ellen Wold Evensen

46

Åssiden IF skjerf

Arild Holther

47

Åssiden IF skjerf

Fabian Jensrud

48

Åssiden IF skjerf

Lars Halvorsen

49

Åssiden IF skjerf

Dan Lofstad

50

Åssiden IF skjerf

Jannike Varlo

Vinnere utsolgte loddbøker gavekort NFK kino 250kr:

Leon Halleby

Sam Sarhang Wendelborg

Victoria Bekken-Kittelsen

Noah Lien Boldt
Luke 9: Autoexperten støtter Åssiden IF!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 9. Des 2021

 

 

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Autoexperten Åssiden ble i år ny sponsor av klubben. De ønsket å støtte et lokalt idrettslag i nærmiljøet og var tidlig interessert i å få sponse klubben vår.

- Vi har sett på den innsatsen dere legger ned gjennom prosjektet Aktiv på Åssia, og dette er også en faktor som har gjort at vi har ønsket å velge å sponse Åssiden, sier Ramadan som er daglig leder for Autoexperten.

Folkene bak Autoexperten Åssiden startet i Modum hvor de har vært de siste to årene, men de fleste kundene er fra drammensområdet. Til og med Asker og Lillestrøm. Så da var det naturlig å flytte nærmere kundene og utvide kundekretsen.

- Vi har åtte verkstedplasser og fortsatt god plass i hallen, som vi leier. Når vi så at lokalene var ledige var det bare å slå til. Dette er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse, forklarer Ramadan.  

Verkstedet tar imot all bilmerker, og er godkjent av Statens Vegvesen som kontrollør for periodisk kjøretøykontroll (EU-kontroll). Mekanikerne har alle fagbrev med allsidig bakgrunn fra bilbransjen. Med blant annet spesialkompetanse på VAG (Volvswagen, Audi) og Tesla.
Luke 8: Viktig info Fritidskortet!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 8. Des 2021

 

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

Kommunen har sendt ut informasjon vedrørende Fritidskortet. Som dere har fått dere har regjeringen foreslått å fjerne ordningen fra statsbudsjettet. Hvis ikke annet vedtas, betyr det at vi kun har tilskudd til ordningen fram til 1. juli. Altså er det viktig at vi fortsatt står på og sørger for at barn og unge får hentet ut Fritidskortet for dette halvåret, og første halvåret 2022.

Hjelp oss å formidle muligheten til alle dere er i kontakt med og som kan nyttiggjøre seg av ordningen. Så fortell alle på laget, nabo og

 

Refusjon

Vi er i gang med refusjonsordning, dette håper vi dere kan informere deres medlemmer om. Legge ved lenke til siden: Refusjonsordning for Fritidskortet 2021 | Drammen kommune
Luke 7: Heder til viktige Åssia-gutter!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 7. Des 2021

 

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært. 


Runar Kristiansen

Runar Kristiansen har fått klubbens hederstegn for sin innsats som styreleder og medlem av Sportskafeen. Runar var også leder av Rådet i idrettsforeningen fra 2011 til det ble lagt under hovedstyret rundt 2015.

Runar har også hatt flere roller i kubben som veileder når vi trengte kunnskap om diverse søknader. Runar er leder av Eldres gruppe  i dag.

Runar er tildelt Hederstegnet for sin strålende innsats for Åssiden IF. 


Rolf Haugen          

Rolf kan se tilbake på en lang karriere på A-laget i fotball. Etter at han la opp som aktiv var han i mange år styremedlem i Sportskafeen et selskap som opp gjennom årene bidratt med store summer i klubbkassa. Rolf har også vært medlem av Rådet i ÅIF før det ble nedlagt. Rolf har dessuten vært leder av Eldres avdeling i 8 år.      

Rolf ble derfor tildelt foreningens Hederstegn for sin innsats for klubben.


Jon Bunæs

Jon har foreningens hederstegn, og har nå blitt tildelt foreningens nest høyeste utmerkelse med fortjenestemedaljen.

Vår begrunnelse er hans mangeårige innsats i husstyret. Han har i lange perioder vært en av flere som har passet på klubbhuset, og har nedlagt utallige timer i arbeidet med å holde klubbhuset i god stand.

Jon har dessuten vært medlem av Rådet i ÅIF. 


Knut Kvam

Knut kan stå som en representant for grunnfjellet i foreningen. En av de mange har gjort og fortsatt gjør en jobb i det daglige uten å stikke seg fram. Knut har vært, og er fortsatt en viktig bidragsyter i Eldres avdeling. 

Knut er tildelt Hederstegnet for en livslang karriere i klubben og fantastisk innsats.  
Luke 6: Vitusapotek Åssiden støtter ÅIF!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 6. Des 2021

 

 

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Vitusapotek Åssiden har vært en del av bydelen vår lenge. Apoteket åpnet høsten 2014 og het da Ditt apotek Åssiden.

- I 2019 bygget vi om og ble til Vitusapotek Åssiden. Da fikk vi større lokaler mot Kiwi og ble mye mer synlig. Vi har vokst mye siden den gang, og er storfornøyd og trives!, sier Anja Helene Tanje fra Vitusapotek Åssiden.

Hos Vitusapotek Åssiden er de ansvarlige og setter kundene først. Dette ligger i bunn som en del av sine verdier sammen med respekt, integritet og kontinuerlig forbedring

- Vi strekker oss langt for å ha viktige legemidler på lager til kundene våre, og bestiller fra alle legemiddelgrossistene i Norge ukentlig. Vi er tre apotek i vårt lille apotekselskap som heter Vikenapotekene. Vi er altså ikke eid av NMD, men er privateid. Vi sender ofte varer mellom apotekene for å dekke opp mangel der det er behov, forteller Anja.

Som en klubb som bryr seg om sitt lokalsamfunn så er det viktig med samarbeidspartnere som gjør det samme. Det er også viktig for Anja og Vitusapotek Åssiden.

- Vi ønsker å være tilstede for folk på Åssia og skape gode relasjoner til de som handler hos oss. Vi vet at ikke alle er like mobile, kanskje spesielt under pandemien, og derfor har vi gratis leveranser av legemidler og utstyr to ganger i uka. Under den verste nedstengningen i 2020 samarbeidet vi også med frivillighetsapparatet i Drammen kommune, slik at frivillige leverte varer de dagene vår sjåfør ikke var på jobb.

Hvorfor vil du støtte Åssiden IF, og hva er viktig for deg i en klubb for at du skal støtte lokalt?

Vi trives på Åssiden og ønsker å støtte lokalt der vi er, og det er der de fleste kundene våre bor! Derfor sponser vi Åssiden IF.
Luke 5: Åssiden dobbelt representert i cupfinale!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 5. Des 2021

Et bilde som inneholder tekst, person, poserer

Automatisk generert beskrivelse

 

 

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

Lørdan ble finalen NM i J19-klassen blitt spilt. Der var det dobbel Åssiden representasjon i Emilie Blikken (spiller Lyn) og Tomke Poppen (assistentdommer), i det som ble en svært spennende finale avgjort på straffekonk.

Finalen stod mellom Stabæk og Lyn, og Stabæk tok en tidlig ledelse, og økte til 2-0 like før pause. Men i andreomgang scoret Lyn to ganger og kampen gikk til straffekonk. Der sikret Stabæk seieren med 3-2 i straffescoringer.

Emilie Blikken satt på benken gjennom hele kampen, men har vært delaktig hele veien til finalen. Vi gratulerer Tomke Poppen med finalekamp som dommer!
Luke 4: Takk til Lychefondet!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Des 2021

 

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

Vi har fått 50 000 av Lydia og Harald Lyches Fond til nytt lydanlegg til Åssiden Stadion! I et år med ny tribune og nye innbytterbokser med TV-tårn, så er dette en oppgradering som vi gleder oss til å få på plass til neste sesong.

Dette er altså penger som kommer svært godt med og vi takker Lychefondet for den generøse støtten!
Luke 3: Takk til Sparebankstiftelsen DNB!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 3. Des 2021

 

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Vi har fått 300 000 av Sparebankstiftelsen DNB til arbeid på klubbhuset! Dette skal brukes på arbeid på muren på sørsiden av klubbhuset og nye vinduer på samme del av bygget.

 

Dette er penger som kommer svært godt med og vi takker Sparebankstiftelsen DNB for den generøse støtten!
Luke 2: Colibri støtter Åssiden IF!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.


Et bilde som inneholder tekst, bygning, utendørs, skilt

Automatisk generert beskrivelse


 

Colibri Farge Og Interiør, kjent som Colibri Fargerike eller bare Colibri, har over lengre tid vært sponsor av vårt A-lag, og selv gjennom usikre tider med korona har de fortsatt å støtte klubben. Colibri ble etablert i byen i 1938, og kom til Åssia i 1954.

Drar du innom Colibri for å handle maling eller kanskje gulv, så vil du kjenne deg godt ivaretatt. Service er en av kjerneverdiene til Colibri sammen med ansvarlighet og åpenhet. Det er viktig med trivsel og engasjement for kunder, men også våre ansatte og samarbeidspartnere.

 

Hvorfor vil dere støtte Åssiden IF, og hva er viktig for deg i en klubb for at du skal støtte lokalt?

- For oss er det hyggelig å støtte opp om lokale idrettslag som bidrar med gode tilbud for barn og ungdom og skaper aktivitet og idrettsglede for mange mennesker, svarer daglig leder Morten Folmo.

 

Et bilde som inneholder tekst, utklipp

Automatisk generert beskrivelse

 

Luke 1: En vellykket håndballfest!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

Vi henter inspirasjon til dette konseptet fra våre venner i Stoppen SK, og takker for at vi fikk «stjele» denne gode ideen! 

Lørdag 27. november inviterte håndballgruppa til fest i Berskaughallen, og jammen ble det en ordentlig feiring av våre egne og andre lag sine flotte håndballspillere.

Våre flinke frivillige i håndballen rigget hallen klar med blåhvite ballonger og vimpler. På vei inn i hallen var det også mulig for de som ønsket å få ansiktsmaling i klubbens flotte farger.


Lagene som spilte kamper ble fulgt inn på banen av maskoter med flagg og musikk, hvor alle navn ble lest opp til applaus. De yngre lagene bidro også som heiagjeng!

Etter hver kamp valgte en jury ut "Kampens profil" som fikk tildelt en helt spesiell t-skjorte som premie.


Arrangementet var fantastisk gjennomført av håndballgruppas flinke frivillige. Dette ga god stemning hele dagen og det var en god måte å bygge klubbfølelse. Yngre lag heiet på eldre og motsatt. På slutten av dagen spilte 8, 9, 10-åringene kanonball sammen med 13- og 14-åringene. Da har vi gjort noe riktig!

Tilbakemeldingene har vært gode. Fra egne lag men også fra Elvebyen som var et av bortelagene for dagen. 


Kort oppsummert en dag som ga mange smilende barn og ungdom i full aktivitet, og mange flinke frivillige som stod på med godt humør! Dette må kalles en suksess og vi gleder oss til neste gang!

Takk til alle som stod på i planlegging og selve dagen!
ÅRETS ILDSJEL I VIKEN!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 19. Nov 2021

Vår egen Tom Arne Stryken er kåret til årets ildsjel i Viken av Norges Idrettsforbund og Viken Idrettskrets!

Et bilde som inneholder gress, person, utendørs, mann

Automatisk generert beskrivelseTom Stryken med diplom og blomster sammen med Kjetil André Aamodt

 

Tom er et kjent ansikt for de fleste på Åssia, og alle kjenner hans engasjement for klubben samt bydelen vår. Hver dag står Tom på for klubben, og sier ja uansett oppgave når han blir spurt. 

Les hele nominasjonsbrevet fra styret i Åssiden Idrettsforening nederst!

I dag fredag 19. november overrasket Norges Idrettsforbund sammen med Kjetil André Aamodt og Viken Idrettskrets Tom. Selvsagt mens han gjorde en ekstra innsats for klubben ved slådding av banen i fotballhallen. Tilstede fra klubbens hovedstyre var Laila Myrholm og Pål Ourdahl. Overraskelsen ble filmet av NIF og vil bli vist på NRK i forbindelse med Idrettsgallaen.

Et bilde som inneholder gress, person, stående, gruppe

Automatisk generert beskrivelseKjetil André Aamodt, Laila Myrholm, Tom Stryken og Pål Ourdahl

 

Tom ble tydelig rørt av overraskelsen og visste vel ikke helt hvor han skulle gjøre av seg. For Laila og Pål var dette en fantastisk opplevelse å få være med på og se gleden til Tom.

2022 er frivillighetens år og dette er en flott kick-start for Åssiden IF i arbeidet for å gjøre det enda bedre å være frivillig i klubben vår! Prisen er på mange måter også for alle frivillige i klubben vår og et tydelig signal på at jobben som gjøres i klubben blir lagt merke til!

 

FRA HELE ÅSSIDEN – GRATULERER SÅ MYE MED EN VELFORTJEN PRIS TOM!

 

Nominasjonsbrevet sendt til Norges Idrettsforbund:

Tom Arne Stryken, for de fleste kjent som Tom eller Stryken, er en fantastisk og uvurderlig ressurs. Ikke bare for Åssiden Idrettsforening, men også for hele Åssiden bydel. Fra Tom får man alltid et ja, og han har et helt spesielt engasjement for å jobbe for å tilrettelegge for god aktivitet, samtidig som han gjør det lille ekstra hver gang.

Tom sitt hoved engasjement er for fotball. Han har selv spilt fotball og vokste opp som keeper i Åssiden IF. Etter endt karriere gikk Tom over til å bidra som trener i klubben. De seneste årene har han hatt flere verv parallelt. Under koronatiden har Tom bidratt med å sørge for at lagene har antibac og såpe til baggene sine slik at treningene kan gjennomføres på en trygg måte. Han sørger for at det er full kontroll på utstyret i Fotballgruppa vår, samtidig som han har bidratt som lagleder rundt klubbens A-lag damer. Spør andre lag om hjelp sier Tom selvsagt ja. Hver lørdag har han det siste året stilt opp på vårt lavterskel og åpne tilbud Blå Hvit som er ekstra trening lørdag morgen for de som måtte ønske.

Etter at kommunen har bygget en helt ny innendørs kunstgressbane har også Tom tatt ansvar for vedlikehold av den banen. To ganger i uken står Tom opp grytidlig for å børste banen, slik at elever på skolen ved siden av klubben vår får gode forhold på dagtid og klubbens lag på ettermiddag kveld. Tilsvarende gjør han med hovedbanen vår før hver A-lagskamp for herrelaget i 3. divisjon, men for eksempel jenter 12 får samme service hvis de skal spille en viktig kamp.

Når vi gjennomfører fotballskole eller håndballskole stiller Tom opp. Han hjelper til med det han blir spurt om for å få i gang dagen, og deretter gjør han klart til servering av lunsj til barna som deltar på fotball- eller håndballskolene. Når vi gjennomfører klubbens rekrutteringsdag står Tom på for å rigge opp, og deretter grille pølser til alle barna som kommer. Så er han den første som setter i gang for å rigge ned igjen i etterkant.

Tom er også en svært nevenyttig kar. Det er noe klubben også har nytt godt av gjentatte ganger. Han har bidratt i oppussingen av nytt kjøkken på klubbhuset, malt i flere timer på ny tribune som er bygget, bidratt i bygging av innbytterbenker og sier generelt ja når han får spørsmål om han kan gi en hånd på andre sine prosjekter.

Som nevnt innledningsvis er Tom en som ikke bare jobber for idretten, men hele bydelen. Noe av det har jeg vært inne på med å gi gode forhold til skolene. Han er også en runde et par ganger i årene til skolene med brukt utstyr til skolene som de kan benytte til sine aktiviteter. Men Tom har også tatt et stort ansvar for natteravnordningen i bydelen. Dette er en ordning i samarbeid mellom Åssiden IF og FAU på skolene. Ingen har gått mer enn Tom, som stiller opp fredag og lørdag hver eneste helg. Han tar imot natteravnene på klubbhuset, og går sammen med dem rundt hele Åssiden. En tur som er ca en mil og mange høydemeter. Hvis det skjer uønskede hendelser på Åssiden tar Tom det tungt for "jeg vil ikke ha det sånn på Åssia" som han sier.

Selv om Tom er mest på fotballbanen vår, så er han også rask å melde seg til tjeneste i håndballhallen om han hører at noen trenger hjelp. Hvis noen har behov for assistanse med noe utstyr eller i forbindelse med arrangement. I håndballhallen har vi også etablert et esport-tilbud i 2021, og der var Tom igjen flere kvelder for å rigge opp rommet til oppstart.

Det går sjeldent en dag uten at man ser Tom, og man ser han aldri uten Åssiden-tøy. Tom er altså en mann som er stolt av klubben, og klubben er også stolt av Tom!

 

Et bilde som inneholder person, gress, mann, poserer

Automatisk generert beskrivelse

 
Utmerkelser delt ut!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Nov 2021

På siste hjemmekamp fikk to viktige personligheter i Åssiden hver sin utmerkelse. Lisbeth Løwe Olsen fikk utdelt Hederstegn og Espen Hansen fikk utdelt 10-årsmerket!

 

Et bilde som inneholder tekst, utendørs, skilt, fortauskant

Automatisk generert beskrivelseLisbeth med diplom og blomster etter utdelingen foran kiosken (Foto: Åssiden IF)

 

Lisbeth Løwe Olsen har vært frivillig ildsjel i varierte oppgaver i klubben i totalt 18 år! Det hele startet med varierte oppgaver i forbindelse med at barna ble en del av klubben. Gjennom dette har hun bidratt på arrangementer som Åssiden cup, Drammenscup, jobbet på fotballskoler, vært en viktig del av utviklingen av Eat Move Sleep-cupen.

I tillegg til alt dette har Lisbeth nå i hele 9 år hatt ansvaret for kiosken ved fotballbanen. «Det er jo barnet mitt» sier ofte Lisbeth med et smil, og det synes i hvordan hun legger hjertet sitt i arbeidet. Her har hun gjort en fantastisk jobb og lagt ned enormt mange timer hvert år. Hun sikrer god drift og står ofte på selv i kiosken.

Gratulerer så masse til Lisbeth med Hederstegn!

 

Kan være et bilde av 2 personer, folk som spiller fotball, folk som står og utendørsEspen i aksjon under kampen mot FK Ørn Horten (Foto: Knut Bjerva / FK Ørn Horten)

Espen Hansen har vokst opp i klubben og vært en trofast Åssia gutt. Med bare 28 år har han allerede hele 10 år bak seg i seniorfotballen i Åssiden IF. 

Espen har spilt i Åssia fra han var 6 år og gått gradene i klubben fra knøttelaget til A-laget. Han debuterte på a-laget i 2010 og nærmer seg hele 250 kamper. Espen sin posisjon på banen er back, men han spiller også gjerne midtbane. Utenom fotballbanen er Espen rørlegger/ingeniør og har også bidratt med dugnadsarbeid rundt rørleggerarbeid i klubben. 

Gratulerer så masse med til Espen med 10-årsmerket!


Et bilde som inneholder himmel, gress, utendørs, idrett

Automatisk generert beskrivelseUtdeling av tegn til Lisbeth før kampen mot Mjøndalen 2 (Foto: Roger Nordstad)

 

Et bilde som inneholder gress, himmel, utendørs, felt

Automatisk generert beskrivelseUtdeling av tegn til Espen før kampen mot Mjøndalen 2 (Foto: Roger Nordstad)

 
Nytt tap for A-laget, storseier for B-laget

Postet av Åssiden Idrettsforening den 19. Okt 2021

A-laget står stadig uten poeng etter at de mandag tapte 1-4 for Sarpsborg sitt andrelag. Langt lystigere ble det for B-laget, som feide Vestfossen 2 av banen med 8-1.

Både A-laget og B-laget spilte mandag kveld – A-laget på Sarpsborg stadion mot Sarpsborg 08 2, mens B-laget møtte Vestfossen 2 hjemme på Åssiden stadion. Vi tar først et par linjer om A-laget:

ÅIF kom ut i en 4-3-3: Burak Dogan – Espen Hansen (Rene Aasly inn etter 69), Marius Boldt, Martin Bøthun (Viktor Berntsen inn etter 69), Even Lübeck – Mads Gundersen, Jimmy Kenyi, Nhial Lul Gach – Moa Ahmed (Emirhan Sari inn etter 60), Magnus Langset, Kaan Kaya.

Sarpsborg tok ledelsen etter bare fem minutter, da Amadou Camara fikk stå på fem meter og plassere ballen i mål. 13 minutter senere sto det 1-1 etter et innøvd cornertrekk. Lübeck slo ballen ut på 16-meteren, der Kaya fyrte av. Skuddet gikk i blokka, men på returen dukket Boldt opp og hamret kula via tverrliggeren og i mål.

1-1 sto seg også til pause, etter en god omgang av de rødkledde fra Åssiden.

Dessverre skjedde det som har skjedd så å si hver kamp denne sesongen tidlig i den andre omgangen – mål imot. Rashad Muhammed slo inn på volley mot Camara på bakerste stolpe, som kriget inn 2-1. Da var det spilt 48 minutter.

Kvarteret senere kom Muhammed alene med Dogan og satte ballen i mål. Det er en spiller som senest i desember spilte 45 minutter mot selveste Besiktas for tyrkiske Erzurum BB! Musa Lowe fastsatte sluttresultatet til 4-1 med et hælspark etter 82 minutter.

Gledelig var det at Martin Bøthun fikk sine første minutter denne sesongen på A-laget siden han spilte 80 minutter mot Halsen i andre serierunde. Den solide stopperen gjorde en god figur og blir bra å ha med seg inn mot de to siste kampene, der Åssiden møter MIF 2 hjemme og FFK 2 borte.

For B-laget ble det langt lystigere. Vi har latt B-lagstrener Levi Reiersrud oppsummere kampen:

«En kald men lystig høstkveld i flomlys over Åssiden Stadion og laget leverer en fantastisk 1. omgang. Vi scorer fem mål, leverer strålende angrepsspill, presser høyt, gjenvinner ballen gang på gang, og sammen med de erfarne og solide spillerne blomstrer unggutta. Vi dominerer denne matchen totalt og innbytterne setter også preg på kampen i 2. omgang. Nok en kamp med kjempeinnsats og offensiv fotball. Publikum var fornøyd med underholdningen og kampleder ser det er en kamp igjen av sesongen, hvor laget med seier i denne blir enten Kretsmester eller få andre plass på tabellen».

ÅIF 2 har 19 poeng etter ni av ti spilte kamper, mens ROS leder med 22 poeng etter ni kamper. ÅIF har igjen en kamp og møter Drafn.
SØKER NY TRENER FOR A-HERRER SENIOR

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Okt 2021

Åssiden idrettsforening er Drammens nest største idrettslag med 1500 medlemmer. Fotball er klubbens desidert største aktivitet med over 500 aktive spillere. Vår neste hovedtrener skal videreføre de spillestilprinsipper som klubben har innført. Våre ungdomslag jobber med lignende spillestilprinsipper. 

Åssiden ønsker å slippe til egne unge spillere, og vår neste hovedtrener forventes å videreføre dette. A-stallen skal ha et tydelig Åssia-preg, og det forventes at et stort antall av spillerne har spilt aldersbestemt fotball i Åssiden. I 2022 skal vi spille i 4 div, men vi har en målsetning å returnere og etablere oss i 3 div.

A-trener vil samarbeide tett med sportslig leder og klubbens andre ungdomstrenere. A-treneren blir også en viktig bidragsyter rundt sportsplan, spillerutviklingsprogram og øvrig utviklingsarbeid i klubben.

Arbeidsoppgaver trener A-lag Åssiden IF

 • Ansvar for treningsplan og innhold
  • Lagsnivå og individuelt nivå
 • Lede laget på trening
 • Lede laget i kamp
 • Arbeidsleder for spillere og øvrig støtteapparat
 • Deltakelse i planlegging av spillerstallens sammensetning
  • Ha oversikt over spillere i yngre rekker
  • Ha oversikt over aktuelle prospekter utenfra
 • Noe utadrettet representasjon
  • Representere Åssiden på relevante sportslige fora etter avtale
  • Gjesteopptreden på fotballskoler og akademi


Stillingen er deltid, men kan for rette kandidat kombineres med andre oppgaver i klubben. Vi er primært ute etter en A-trener, og andre oppgaver sees i sammenheng med kandidatens profil.


Kriterier

Vi har følgende kriterier vi vektlegger når vi vurderer søknadene: 

UEFA B-lisens eller høyere.
Minimum 2 år som trener i norsk fotball, subsidiært svensk eller dansk fotball.
Trenererfaring fra 3. divisjon eller høyere er ønskelig
Står for en offensiv, underholdende og angrepsvillig fotball
Bosted i Drammen eller umiddelbar nærhet
Et brennende engasjement for fotball og ønske om å utvikle seg som trener

 

Du kjenner deg igjen i følgende personlige egenskaper:

 • Gode samarbeidsevner
 • Strukturert
 • Engasjerende
 • Tydelig
 • Inkluderende lederstil
 • Jobber godt under press
 • Evner å balansere spillerutviklingsperspektiv med resultatfokus

 

Kortfattet søknad med CV sendes til bo@aif.no i PDF-format. Søknadsfrist er snarest, og vi vil behandle søknader fortløpende. 

 

Har du spørsmål om stillingen? Ta kontakt på epost bo@aif.no eller telefon 90704871 for en hyggelig prat!
Nedrykket et faktum for Åssiden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Okt 2021

Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Haakon Hallingstad

 

Åssiden herjet til tider med Hønefoss lørdag og ledet både 2-0 og 3-1 i første omgang. Men 3-6-tap gjør at Åssiden har rykket ned fra Norsk Tipping-ligaen.

Åssiden kom ut i en 4-3-3: Burak Dogan – Kasim Al, Marius Boldt, Ahmet Cetin, Even Lübeck – Mads Gundersen, Jimmy Kenyi, Nhial Gach – Kaan Kaya, Magnus Langset, Moa Ahmed

Magnus Langset, Moa Ahmed og Kaan Kaya var spinnvilt gode i starten av den første omgangen. Kaya hadde to målgivende og Ahmed en, og alle målene ble scoret av Langset. Dermed har Åssidens toppspiss endelig fått fart på målkontoen og står nå med seks mål på ti seriekamper.

Åssiden tok ledelsen etter bare tre minutter, og sju minutter var passert da det sto 2-0. To minutter senere reduserte tidligere Bærum- og Kristiansund-spiller Daniel Berg, før Langset økte til 3-1 etter kvarteret. Da var det kjempestemning på Åssiden stadion.

Ledelsen sto seg til det var spilt 39 minutter. Kevin Beugre, som har scoret for Hønefoss i Tippeligaen (dog i 2010 og 2012) og spilt i Mjøndalen med ÅIF-kaptein med Mads Gundersen, kriget inn 2-3 på en corner. Og på overtid av den første omgangen fikk Hønefoss straffe. Berg var sikker fra elleve meter og sørget for 3-3 til pause.

Åssiden holdt følge til halvspilt 2. omgang. Så scoret gjestene tre mål på 14 minutter og vant til slutt med tennissifre 6-3.

Tapet gjør at Åssiden fortsatt står med 0 poeng i avdeling 2. Med tre kamper igjen og elleve poeng opp til trygg grunn blir det nedrykk på Åssiden denne sesongen.

Vi vil også gratulere Ådne Bråten Skai med sin debut for Åssiden! Han kom inn like før slutt.

Selv om Åssiden nå har rykket ned, går laget ned med flagget til topps og har tre gode treningsuker foran seg, samt tre spennende kamper - borte mot Sarpsborg 2 mandag 18. oktober, hjemme mot Mjøndalen 2 lørdag 23. oktober og borte mot Fredrikstad 2 lørdag 30. oktober.
Nytt tap for A-laget, seier for B-laget

Postet av Åssiden Idrettsforening den 5. Okt 2021

Foto: Haakon Hallingstad

 

Åssiden ble hardt straffet mot Strømsgodset 2 lørdag og tapte 2-5. B-laget tok en viktig seier da de slo Slemmestad 1-0 mandag.

Åssiden spilte en meget god første halvtime mot Strømsgodset 2 lørdag, men klarte ikke score. Da var det tungt å se to baller gå bak Dogan i Åssiden-buret det siste drøye kvarteret av den første omgangen – først på et innlegg og en heading, før et langskudd sang i nettet noen minutter senere.

Der Åssiden har vært svake i starten av 2. omganger i nesten samtlige kamper denne sesongen og sluppet inn ett eller flere i hver kamp, var det et helt annet ÅIF-lag som kom ut etter pause lørdag. Bare ett minutt ut i andre akt rullet Åssiden opp et nydelig angrep som endte med en pasning fra Kaan Kaya på bakerste stolpe til Magnus Langset.

Spissen takket og bukket for pasningen og satte enkelt inn reduseringen. Målet var hans tredje denne sesongen, og hans tredje på de siste fire kampene.

Kampen sto og vippet etter 1-2, men like før timen økte Godset til 3-1. Så ble det ny spenning da Nhial Lul Gach gikk på et sugende løp fra egen halvdel og fikk ballen alene med SIF-keeper Morten Sætra. Gach var iskald og la ballen lekkert under målvakten til 2-3 med ti minutter igjen.

ÅIF ga alt de hadde og flyttet laget høyere, men da ble det også store rom offensivt for SIF. Først brøt Jonas Therkelsen ballen høyt i banen og satte inn 4-2 etter 86 minutter, før 2006-modellen Chrisander Sørum avsluttet scoringsfesten med sin 5-2-scoring på overtid.

Dermed står fortsatt Åssiden med 0 poeng. Ni kamper er unnagjort, fire gjenstår. Og med elleve poeng opp til trygg plass skal det vanvittig mye til for at Åssiden ikke rykker ned til 4. divisjon. Men det er fortsatt fire kamper igjen og laget skal garantert gå ut med flagget til topps.

(Saken fortsetter under bildet)

Lørdag er det nest siste mulighet for Åssiden å få med seg poeng på Åssiden stadion. Da er det Hønefoss som kommer på besøk. Kampstart 14.00, og PS – Norge spiller mot Tyrkia fredag kveld og det er landslagspause. Ingen unnskyldning for å ikke komme og heie frem ÅIF-gutta til sårt trengte poeng!

Det var derfor gledelig at B-laget tok med seg tre viktige poeng i toppen i 5. divisjon da de møtte Slemmestad på Åssiden stadion mandag kveld. Det var bra med folk på oppgjøret, og de tre poengene gjør at ÅIF 2 er nummer to på tabellen med 15 poeng etter sju kamper, tre poeng bak serieleder ROS.

Åssiden 2 møter Eiker/Kvikk borte på fredag, Vestfossen 2 hjemme 18. oktober og avslutter borte mot Drafn 22. oktober.
Nytt medlemssystem

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Okt 2021

Et bilde som inneholder tekst, utklipp

Automatisk generert beskrivelse

Denne høsten går vi over til Spond Club som klubbens medlemssystem.

Mange av våre lag er allerede kjent med Spond-appen, og for disse lagene vil det ikke være noen stor endring. For de som har benyttet Laget Mitt-appen så kan vi tilby opplæring for trenere og lagledere i Spond om det er ønskelig.

Hvorfor bytter vi system?

Vi har de siste årene hatt et veldig godt klubbsystem i Rubic. Spesielt på administrativt nivå er dette et godt system som er både oversiktlig og lett håndterlig. 

Dessverre oppleves ikke appen for trenere og foreldre, Laget Mitt, like god for brukerne og mange synes den er for komplisert. Dette har gjort at flere ønsker å benytte Spond til organisering og kommunikasjon rundt sitt lag, og dette er ønsker vi har innfridd så langt.

For disse lagene har det vært en del dobbeltarbeid, og det har vært tyngre å sikre at laglistene våre er ajour. Derfor har hovedstyret i klubben ønsket å samle alle under et system.

Etter nøye vurderinger av medlemssystemene i markedet landet vi på Spond Club som et system for hele klubben.

 

Hva betyr endringen og når gjøres den?

For de som bruker Spond i dag på lagsnivå så vil ikke endringen merkes annet enn at man slipper å også ajourføre lister i Rubic. Nå er listen i Spond den eneste som gjelder.

Kontingenter vil også bli sendt ut via Spond Club, men vi gjør en gradvis overgang. Allidrett og Esport er allerede overført til Spond Club, og nå vil håndballen overføres i forbindelse med utsendelse av aktivitetskontingent for 2021/2022 sesongen. 

NB! Fotballen (bortsett fra oppstart 2015) avventer vi til 2022 med å overføre medlemmene siden de allerede er fakturert i Rubic for året 2021. Hvis mulig kan grupper bli overført på forhånd, men her har lagleder kontakt med administrasjonen om overføringen. 

 

Bruk av Fritidskortet

Utsendelse av kontingenter i Spond kommer som en betalingsmelding i appen. Dette generer ikke faktura automatisk, og for å få benyttet fritidskortet må man enten ta kontakt med klubb for å genere faktura eller be om refusjon via Fritidskortet sin refusjonsordning. Spond jobber med løsninger for å gjøre dette enklere for medlemmene våre.

Les mer om bruk av Fritidskortet her.

Har du spørsmål om endringen eller fritidskortet ta kontakt med daglig leder på epost orjan@aif.no
Knepent tap for Åssiden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 29. Sep 2021

Bildet er fra en tidligere kamp (Foto: Haakon Hallingstad)

 

Et svakt førstekvarter av den andre omgangen sørget for at Åssiden igjen måtte gå av banen uten poeng. Det ble 2-3-tap for Flint Tønsberg.

Med John Arne Riise som trener har laget fått mye oppmerksomhet i Norge, men foran kampen mot Åssiden lå Flint på plassen foran ÅIF, nest sist. De hadde tatt seks poeng på de første kampene med en seier og tre uavgjorte.

Åssiden kom ut i en 4-5-1: Burak Dogan – Espen Hansen, Marius Boldt, Ahmet Cetin, Even Lübeck – Kaan Kaya, Nhial Gach, Jimmy Keniy, Emiran Sarri, Hasan Duman – Magnus Langset.

Med et TV 2-team på slep, som skal følge Flint gjennom hele sesongen, var det hjemmelaget som tok ledelsen etter et straffespark. Adrian Krysian ventet ut Dogan og satte ballen sikkert til venstre for målvakten, som ble stående. Straffesparket var muligens noe av det billige slaget, men dommer Rune Nilsen var likevel klinkende klar i sin avgjørelse.

Etter en god Åssiden-periode fikk gjestene i rødt betalt. Sarri brøt høyt i banen og ga til Langset, som var tidlig orientert. Med venstrefoten fant han Duman ute til venstre, som tok ett touch og hamret til med venstrefoten. Sekunder senere lå ballen i mål. Målet var Dumans første i Åssiden-trøyen etter overgangen fra Strømsgodset.

1-1 var også stillingen til pause, etter en god omgang av Åssiden.

Men gjestene klarte dessverre ikke å opprettholde trykket fra avslutningen av den første omgangen inn mot den andre. Først scoret Adrian Krysian sitt andre mål for ettermiddagen etter en corner, der han dukket opp på første stolpe og stusset ballen i mål.

Like etter var det lynhurtige Alex Krawiec som fikk ball på 14-15 meter og hamret den opp i nettaket på lekkert vis. Dermed sto det 3-1 til Flint med over en halvtime igjen.

Åssiden løftet spillet og skapte flere muligheter, og fikk betalt for presset da Kaya vant ballen inne på Flints halvdel. Han fant Langset, som ventet ut keeper og plasserte ballen lekkert i lengste hjørne. Dermed er Langset Åssidens toppscorer denne sesongen med to mål – mot Oppsal og nå mot Flint.

Til tross for en sluttspurt og flere bra muligheter begge veier, klarte Flint å holde unna og vinne 3-2. En bra prestasjon av Åssiden i 75 minutter, der det første kvarteret i den andre omgangen ødela.

Nå rettes øynene mot Strømsgodset 2 førstkommende lørdag klokken 14.00. Da trenger vi all hjelp vi kan få fra Åssiden-fansen. Kom dere på kamp og ta med dere en venn eller et familiemedlem eller fem!
ALLIDRETT SESONGEN 2021/2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 28. Sep 2021

Åssiden IF arrangerer allidrett hver tirsdag, i Bergskaughallen. 


Tirsdag 28. september gjennomfører vi foreldremøte på klubbhuset ved Åssiden fotballstadion, Buskerudveien 52B 2.etg. Her oppfordrer vi alle foreldre til innmeldte barn på allidrett til å delta, og ønsker alle som er interessert velkommen. Vi kan her også være behjelpelig med innmelding og registrering i Spond hvor all kommunikasjon foregår. 


For sesongen 2021/2022 er dette et tilbud for kullene født 2014, 2015, 2016 og 2017.  


Allidrett er et GRATIS tilbud for alle medlemmer i klubben. Er ikke ditt barn medlem, så er det viktig at du melder deg og barne ditt inn ved å gå inn på denne linken: 


MELD DEG INN HER!  


Skulle du møte på utfordringer vil vi være tilgjengelig på trening, og hjelper deg med innmelding. Evt ta kontakt på epost ingrid@aif.no. 

 

Dette trenger du til treningene

- Bevegelige klær og innesko 

- Drikkeflaske 

- Godt humør! 


Retningslinjer iht Covid-19

- Garderobene er åpen, men kom gjerne ferdig skiftet. 

- Vær snill bruk desinfeksjon ved ankomst i hallen. 


Har du spørsmål, ta kontakt med Ingrid Rørlien (ingrid@aif.no) 


Vi gleder oss til mye aktivitet, lek og morro med deg 😄
Nytt tap for Åssiden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Sep 2021

Bildet er fra en tidligere kamp denne sesongen mot Kråkerøy. Foto: Haakon Hallingstad

 

Det ble sesongens syvende strake tap for Åssiden da serieleder Eik Tønsberg kom på besøk lørdag. Oppgjøret endte 0-4.

Åssiden kom ut i 5-4-1, som de gjorde mot Oppsal:

Burak Dogan – Espen Hansen, Peter Oland, Fredrik Boldt, Rene Kristoffersen, Even Lübeck – Jimmy Kenyi, Nhial Gach, Mads Gundersen, Hasan Duman – Andreas Andersen.

Åssiden startet bra og lå kompakt defensivt, samt kom til et par halvsjanser tidlig. Likevel var det ikke helt ufortjent da tidligere Skeid-spiller Marius Brinck Rygel dukket opp på bakerste stolpe og hamret inn 1-0 etter drøye halvtimen.

Det sto seg også til pause, og det var en positiv omgang fra ÅIF mot seriens beste lag. Gjestene i rødt hadde skapt en del, men ble også mer og mer frustrerte utover i omgangen, ettersom sjansene uteble.

Dessverre sto det 3-0 til gjestene etter timen. Tidligere Eliteserie-spiller Markus Brændsrød, som spilte i OBOS-ligaen senest i november 2020, scoret to raske mål og ga Eik en trygg ledelse med en halvtime igjen. Åssiden skapte et par halvsjanser, men det var gjestene som satte inn kampens siste mål med ett minutt igjen. Trym Blaauw dukket opp på bakerste stolpe og bredsidet inn kampens fjerde mål.

– Det er vanskeligere å motivere seg til slike oppgjør enn mot topplagene. Det er gjerne poengtap her som kan avgjøre et opprykk. Vi spiller for å rykke opp, men det blir tøft. Siden det bare er halv serie, har man ikke råd til mange poengtap, sa Brændsrød til Tønsbergs Blad etter kampen.

– Slike kamper er et ordentlig bananskall. Gutta skal igjen ha skryt, både for tålmodigheten og gjennomføringen. Jeg er meget fornøyd med alle sammen, sa trener Ronny Johnsen.

Nå er det en ny tidligere storspiller som venter i neste kamp. John Arne Riise og hans Eik Tønsberg står på motsatt banehalvdel førstkommende lørdag i Tønsberg. Ta turen da vel, og hei frem Åssiden-guttene til sesongens første seier!
Tidligere stjernespiller til Åssiden!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Sep 2021

Lørdag er det klart for ny kamp i Norsk Tipping-ligaen. Da kommer selveste Ronny Johnsen og hans Eik Tønsberg til Åssiden stadion! En av få nordmenn som har vunnet både Champions League og Premier League! Kampstart er 14.00, så ta med deg venner og bekjente og støtt oppom ÅIF-gutta!

Åssiden har tapt de seks første kampene, men med en jevn stigning fra første seriekamp (0-8 for Pors) til sist seriekamp (1-3 for Oppsal). Nå får de en skikkelig nøtt å bryne seg på i Eik Tønsberg, som har 13 poeng etter fem kamper, like mange som serieleder Ørn Horten, som har spilt seks kamper.

Laget trenes av nevnte Johnsen, som faktisk startet sin seniorkarriere hos Eik Tønsberg, i 1987. Da var han spiss og laget spilte i 1. divisjon i Norge. Johnsen scoret 24 mål på 98 kamper for klubben før han dro til Lyn, Lillestrøm og Besiktas. I 1996 ble han solgt til Manchester United, der han var i seks år. Han var med på å vinne ligaen fire ganger, FA-cupen en gang og Champions League en gang. Johnsen spilte 90 minutter i finalen mot Bayern München, som nok mest huskes for Ole Gunnar Solskjærs mål på overtid og Uniteds snuoperasjon.

Han spilte senere for Newcastle, Aston Villa og Vålerenga, og la opp som fotballspiller i 2007. Da hadde han også rukket å få med seg 62 landskamper fra 1991 til 2007.

I oktober 2019 ble han klar for Eik Tønsberg, som trener. Siden den gang har laget vært i 3. divisjon, og de har som sagt åpnet sterkt. Av andre kjente navn på laget finner vi midtstopper Lars Grorud, som senest i 2020 spilte 22 kamper for Sandefjord i Eliteserien, og som har en haug av kamper på toppnivå i Norge med Brann og Sogndal, samt Sandefjord.

Marius Brinck Rygel spilte opprykkskamper til OBOS-ligaen med Skeid sist sesong, mens Harald Danielsen var i 2015 i Strømsgodset og fikk kamper for juniorlaget til Godset, samt Godset 2 i divisjon. Anders Nygaard er hentet inn fra Stjørdals-Blink og spilte OBOS-liga senest i slutten av juli, mens Markus Brændsrød spilte Eliteserie-fotball for Sogndal høsten 2017. Jonathan Svendsen er et kjent navn for noen av spillerne på Åssiden (Burak Dogan, Jimmy Kenyi), for de spilte sammen i Godset i 2015, på deres G16-lag. På topp har de Christian Østli, som har scoret 64 mål på 133 kamper for klubben og som har spilt i OBOS-ligaen for Follo tidligere.

Mange spennende navn, men de vinner ikke kamper på papiret!

Det er ikke hver dag en tidligere Champions League-vinner kommer til Åssiden. Vi trenger alle mann alle på tribunene og deres støtte for å ta sesongens første poeng. Ses 14.00 på lørdag!
Vi skal rydde Åssiden!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Sep 2021

Vi er med på nasjonal ryddedugnad og i ettermiddag oppfordrer vi alle til å stille ved parkeringsplassen ved Åssiden fotballbane for å bli med på en viktig jobb!

Ryddedugnaden går fra Åssiden skole og hele veien til Ligo. Vi stiller med søppelsekker og engangshansker til alle som stiller opp! Ta gjerne med små handleposer og feks en gul vest. Vi plukker langs veier og stier, og avfallsposene samles inn ved Ligo og hentes av kommunen. 

Aksjonen avsluttes ved Ligo ca 19:30. 

Håper å se mange stille opp og gjøre en liten men veldig viktig jobb for å holde bydelen ryddig!
Oppstart Esport høst 2021

Postet av Åssiden Idrettsforening den 13. Sep 2021

Da starter vi endelig opp fullverdig e-sport tilbud og starter opp onsdag 15. september. Her følger praktisk informasjon.

Vi har et rom med totalt 12 stasjoner, som betyr maks kapasitet på 12 spillere per økt. Dette gjør at det er begrenset med plasser. Man melder seg opp og betaler for et halvår av gangen. De som allerede er med får tilbud om å fortsette før man åpner for påmelding fra andre for å fylle opp et parti.

Det er begrenset antall plasser, og dermed er det første man til mølla som gjelder! Er interessen stor nok, kan vi åpne for økter fredag og lørdag også. Følg med på oversikt på hjemmesiden under treningstider om status på de forskjellige partiene.

VIKTIG!

Det som er fundamentalt er at vi har frivillige som bidrar for å drifte tilbudet. Dette krever ikke stort av foreldre, men uten dette bidraget vil ikke tilbudet opprettholdes. Les mer om hva som forventes under punktet dugnad fra foreldre.

Hva koster det?

Alle som er med på esport plikter å være medlem av Åssiden IF. Medlemskontingent koster 500kr for enkeltmedlemskap og 700kr for familiemedlemskap som dekker inntil 7 stk i samme husstand.

I tillegg kommer en aktivitetskontingent på 1250kr per halvår. Denne aktivitetskontingenten kan justeres fra år til år. Er man med på annen aktivitet (fotball, håndball) eller med på to spill så får man 30% reduksjon på aktivitetskontingenten.

Har man betalingsutfordringer så må man ta kontakt med daglig leder for å finne løsninger på post@aif.no

Hvilket utstyr trenger jeg?

Vi har PC, mus, tastatur og man kan møte uten å ha med eget utstyr. Vi anbefaler derimot at man har med eget headset for bedre kommunikasjon under treningene (vi kan bidra med gode priser). De som ønsker å bruke egen mus og tastatur kan gjøre det.

Hvis man ikke eier spillet selv så har vi brukere til hvert spill som kan lånes til hver enkelt økt.

Vi ber også alle stille i treningstøy da vi starter hver økt med 30 minutter fysisk aktivitet!

Trenere

Drammen Idrettsråd har i samarbeid med Drammen kommune og Sparebankstiftelsen DNB gitt oss midler til å engasjere ungdom som trenere mot et lite honorar. Vi jobber med å rekruttere trenere, men kan ikke love at det vil være klart ved oppstart. Vi håper å være i mål til første trening etter høstferien.

Dugnad fra foreldre

Det vil tidlig i høst bli arrangert en temakveld med informasjon om hvordan man kan bidra som foreldre, selv om man har begrenset kunnskap om spillet barnet spiller.

Trener:

Foreldre får også ansvar for å lede de fysiske øktene i starten av hver trening, men klubben vil bidra med tips til gode øvelser å bruke.

Lagleder og dugnadsansvarlig:
 
Esport rommet inneholder mye verdifullt utstyr. Det er derfor viktig at en foreldre tar hovedansvar per økt hver uke for å se til at alt går ordentlig for seg. Jobben blir å være tilstede i rommet under økten, være den som tar kontakt med klubben om det er behov for teknisk assistanse, registrere oppmøte i Spond App.

Om forelderen har god teknisk forståelse er det en fordel, men langt fra et krav.

Lagleder får også rollen som dugnadsansvarlig, som bidrar til å organisere dugnad i laget. Klubben har et julelotteri hvert år, og det kan være aktuelt med egne dugnader for esport etter hvert for å holde kontingenten nede.

Vi håper også å gjennomføre egne arrangement for esporten, og da må man også mobilisere for dugnad.

Treningstider

Treningstider er ikke låst og kan endre seg for hvert halvår. Vi ber spesielt om tålmodighet for dette nå som esporten i ÅIF som aktivitetstilbud fortsatt er under oppbygging.

Treningen er i klubbens E-sport-rom i Berskaughallen.

Fortnite 8-9år: Mandag 17:30-19:30 og onsdag 17:30-19:30
Fortnite 10-11år: Tirsdag 16:00-18:00 og Torsdag 16:00-18:00
Fortnite 12-15år: Mandag 16:00-18:00 og Onsdag 16:00-18:00
Overwatch 12-17år: Tirsdag 19:00-21:00 og Torsdag 19:00-21:00
Rocket League 8-11år: Tirsdag 17:30-19:30 og Torsdag 17:30-19:30
Rocket League 12-19år: Mandag 19:00-21:00 og Onsdag 19:00-21:00
CS 18+: Mandag 20:30-22:30 og Onsdag 20:30-22:30

Treningstidene overlapper grunnet at hver økt starter med 30 minutter fysisk aktivitet. Dette blir ikke gjennomført i esport-rommet.
Håndballskole i høstferien!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 10. Sep 2021


Åssiden IF ønsker velkommen til håndballskole i høstferien!

Når: 4.-7. oktober 2021

Hvor: Øren Flerbrukshall, Gamborgsvei 7


Det skal legges nytt gulv i Berskaughallen og vi har derfor flyttet håndballskolen til Øren hallen for denne håndballskolen.

 

Program for dagene:

08.00-09.00: Oppmøte og info om dagen

09.00-11.00: Trening

11.30-12.30: Lunsj/Brød Mat og Frukt

13.00-15.00: Kamper

15.00-16.00: Frilek og opprydning av alle deltakere/trenere. Henting og ut sjekk


Hva kreves av deltakerne?

Oppmøte til tiden hver dag med nok energi.

Gode bevegelige klær og godt innkjørte innesko.

Bidra positivt og respekter omgivelsene rundt deg


Påmelding:

Påmelding kan gjøres ved å klikke HER

Påmelding innen 16 september

Pris: 1000 kroner.

Ny god A-lagskamp - spinnvill seier for B-laget

Postet av Åssiden Idrettsforening den 8. Sep 2021

Vi oppsummerer i denne saken kampene for de to lagene våre på seniorsiden, og som alltid starter vi med A-laget.

Foto: Kåre Fjellstad

 

De møtte Ørn Horten til dyst fredag kveld foran litt over 100 tilskuere. Det var gledelig å se at så mange hadde tatt turen til Åssiden stadion, til tross for en sesongstart uten poeng.

Åssiden startet bra og var fullt på høyde med topplaget i divisjonen det første kvarteret, før gjestene fikk straffe. Mustapha Fofana gikk ned i boks og fikk straffe. Forsøket fra elleve meter tok Strømsgodset-spissen selv (er på lån til Ørn), og han satte den sikkert i hjørnet til 1-0.

Også etter 1-0-scoringen holdt Åssiden stand. De var gode i banespillet og hadde flere store muligheter. Den største fikk Magnus Langset da han kom alene med Kristoffer Solberg i Ørn-buret, men spissen skjøt med utsiden av høyrefoten og traff bare nettveggen.

2-0 var et faktum like før pause, da et innlegg fra høyre gikk gjennom hele feltet og i mål. ÅIF avsluttet omgangen sterkt, men klarte ikke å få den forløsende scoringen. Likevel var stemningen i garderoben god og en unison enighet om å fortsette å kjøre på i den andre omgangen.

Dessverre for hjemmelaget scoret Ørn 3-0 like etter pause. ÅIF fortsatte å kjøre på etter målet og hadde flere gode muligheter, men baller ble reddet på strek og et par avgjørelser i Ørn-boksen gikk mot Åssidens favør. Og helt på tampen satt 4-0.

– Vi ligger dønn sist. OK, hva gjør vi i neste kamp? Skal vi gi opp eller skal brette opp ermene? Vi må gå ut på banen med samme gode innstilling som i dag. Til slutt vil poengene komme. Vi er nødt til å holde sammen, sa trener Erik Midtgarden til Drammens Tidende etter kampen.

– Resultatet er det grunn til å være tilfreds med, men prestasjonsmessig var dette bare middels. Åssiden er definitivt bedre enn sitt rykte, og vi måtte slite tungt for å komme til gode avslutningsmuligheter. Hele veien svikter vi dessverre for mye i balltempo og presisjon, og dermed gir vi hjemmelaget muligheter til å komme inn i kampen. Det likte jeg ikke, oppsummerte Ørn-trener Kjell André Thu til Gjengangeren.

For B-laget sto det hele 5-0 (!) etter 65 minutter mot ROS, etter en veldig god time av B-laget. Markus Torgersen sendte Åssiden stadion til nye høyder med sin elleville scoring, da han hamret ballen i krysset. Mon tro om den ligger der fortsatt?

Så skrudde ROS om og scoret fire på tampen, men heldigvis for de blåkledde klarte de å holde unna og vinne 5-4.

- En knallbra laginnsats. Gutta er på «høgget» og jobber på. Vi spilte meget bra fotball i den første omgangen Det var praktfulle 70 minutter, før ROS haler innpå. Det var dødsbra å stå imot og vinne kampen, selv om vi slipper inn en del mål på tampen. Og Torgersen sin scoring før pause blir aldri glemt, var trener Levi Reiersruds oppsummering etter seieren.

Det gjør at Åssiden 2 har seks poeng etter to kamper, etter at de slo Haugfoss i første kamp og tapte for Hokksund i andre kamp.
Stortap for Follo og knepent tap for Hokksund

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Sep 2021


Foto: Haakon Hallingstad

 


Det ble en uke preget av to tap for Åssiden sine herrelag. A-laget tapte 0-6 for Follo, mens B-laget tapte en tett og jevnt kamp 2-3 for Hokksund.

B-laget spilte mot Hokksund med flere A-lagsspillere, men det var Hokksund som trakk det lengste strået. Eirik Nyhus Skavland og Erik Midtgarden scoret hvert sitt mål i kampen som endte med 2-3-tap. Som trener Levi Reiersrud oppsummerte kampen:

- Vi produserte bra med sjanser og burde scoret flere mål. Vi scorer et fint mål da ballen går fort og Andy (Andreasen) spiller igjennom Eirik (Nyhus) til 1-1. Litt tam 2.omgang, men også da har vi store muligheter til å score. Erik (Midtgarden) skyter et perfekt frispark fra 25 meter og reduserer til 2-3 10 min før slutt. Baklengsmålene er litt for enkle og kommer etter balltap, samt et skudd der vi er passive i presset. Vi hadde fortjent poeng, men det er bare å brette opp arma til neste match. 

I tillegg var det moro at to juniorer debuterte på seniornivå - keeper Jonathan Mikarlsen og Musie Teke.

Et par dager senere møtte A-laget Follo på Ski stadion, som er en av ytterst få gressbaner på nivå 4 i Norge. Det ble et blytungt 0-6-tap, etter å ha ligget under 0-1 til det hadde blitt spilt 41 minutter. Det er ikke stort mer å si enn at det ble en tung 2. omgang mot et meget velspillende Follo-lag. 

Åssiden spiller allerede på fredag igjen. Denne gangen mot Ørn Horten, som står med to seirer, en uavgjort og ett tap. Kampen er klokken 18.00 på Åssiden stadion, og vi håper så mange som mulig vil komme og støtte Åssiden på vei mot sesongens første trepoenger!

De har flere navn som lokalpatriotene i Drammen nok drar kjennskap på - Simon Behrami Bjerknes, Gustav Helling og Mustapha Fofana spiller alle på topp for klubben. Helling er tidligere Sande- og MIF-unggutt, og spilte tre kamper for MIF sitt A-lag i 2020 (mot Brann, Rosenborg og Sandefjord). 

Fofana har vært i Skiold, Stoppen og Strømsgodset, og har hele elleve kamper for Godset i Eliteserien, der samtlige kom på høsten i 2019. Han har også scoret på øverste nivå i Norge - i 2-3-tapet for Odd 29. september samme år. Fofana har fem G18-landskamper og har både vært i Bærum og Ørn denne sesongen.

Åssiden-gutten Simon Behrami Bjerknes spilte for ÅIF sist vi var i 3. divisjon, men gikk til Ørn halvveis i sesongen - kort tid etter Ørn gjestet Åssiden Stadion sist. Han har vist seg som en målfarlig spiller for Hortens-laget med hele 22 mål på 33 kamper. 

Husk at du kan kjøpe sesongkort og få navnet ditt på sete på tribunen! Les mer her: https://www.aif.no/blog/post/175678/sesongkort!-fa-navnet-ditt-pa-et-sete!?ispage=true
Ingrid er vår nye medarbeider

Postet av Åssiden Idrettsforening den 30. Aug 2021

Ingrid Rørlien (24) fra Voss har takket ja til vikariat i Åssiden IF og skal jobbe som aktivitets- og samfunnsutvikler i bydelen fra 2. august 2021 til 30. juni 2022.

Ingrid har vært og er en aktiv håndballspiller. Hun har gått toppidrettslinjen på Voss Gymnas, og etter det dro hun på Skogn folkehøgskole håndball hvor hun også var i Brasil. Så begynte studietilværelsen og Ingrid dro til Høgskolen i Elverum. Der har hun tatt bachelor i idrett, med spesialisering i trenerrollen, og så videre på master i idrett og kroppsøving, med spesialisering i idrett og coaching.

Kombinert med studiene har Ingrid også jobbet i barnehage og som lærervikar på Vestad barneskole i Elverum.

- Jeg brenner for å coache og utvikle ungdom, samtidig som jeg vil skape gode aktivitetsopplevelser for barna. Dette passer bra med oppgavene på skolene i bydelen, sier Ingrid.

De fire første arbeidsukene er unnagjort og Ingrid er kommet god i gang. Hun har bidratt på sommerskolen i esport og blitt kjent med kollegaer og elever på skolene.

- Jeg visste jo ikke helt hva jeg gikk til når jeg begynte her, smiler Ingrid før hun fortsetter, men nå begynner jeg å få oversikt og gleder meg til fortsettelsen!

Vi hadde totalt 23 søkere på vikariatet, hvor 6 stykker var inne på intervju. Ingrid hadde en spennende bakgrunn og utmerket seg tidlig. Hennes engasjement for idrett, aktivitet, utvikling og ungdom var viktig i valget om å tilby henne stillingen.

- Jeg er strålende fornøyd med at Ingrid ønsket å bli en del av laget til Åssiden IF og ikke minst bydel. På sine første uker har hun vist at hun har kompetanse og kunnskapen som vi ønsket. Hun tar ansvar, er strukturert og en blid og trivelig person som er hyggelig å være rundt. Dette tror jeg blir veldig bra, skryter daglig leder Ørjan Dimmestøl.

Ingrid vil ha et stort ansvarsområde og varierte oppgaver. Det går fra fysisk aktivitet på skolene, allidrett, åpen hall, aktive eldre og andre tilbud i bydelen, samtidig som hun vil få et ansvar med oppfølging av kontingenter. Hun vil også overta rollen som klubbens idrettskontakt

- Dette er to ting som ofte henger sammen. I tillegg er Ingrid ute på skolene og kan lettere fange opp de som trenger å prate med en trygg voksen. At det er vanskelig med økonomi eller språk skal ikke være hinder for å være en del av Åssiden IF. Derfor er rollen som idrettskontakt så viktig, sier Ørjan.

Ingrid skal vikariere for Karianne Øiseth som har permisjon til 1. mai.

Vi ønsker Ingrid velkommen til Åssiden!
Tappert tap for Åssiden mot Kråkerøy

Postet av Åssiden Idrettsforening den 25. Aug 2021

Foto: Haakon Hallingstad Åssiden spilte nok sin beste seriekamp for sesongen da de møtte Kråkerøy på Åssiden Stadion lørdag. Det endte med 1-3-tap.

Åssiden kom ut i en 4-3-3: Christoffer Andersen - Kasim al, Peter Oland, Rene Kristoffersen, Even Lübeck - Moa Ahmed, Mads Gundersen, Ahmet Cetin, Nhial Gach, Kaan Kaya - Magnus Langset

Leit for Åssiden var det også at Martin Bøthun måtte gi seg på oppvarming med noe han kjente murret i lysken.

Etter et godt åpningskvarter var det Kråkerøy som tok ledelsen. Tidligere Kvik Halden-spiss Björn Olof Berglund stanget inn kampens første mål etter en corner, som har vært Åssidens store akilleshæl gjennom denne sesongen. Berglund har tidligere spilt for Kvik Halden i 2. divisjon, der han har notert seg for 62 mål på 104 kamper.

Kampen var 38 minutter gammel da Kaan Kaya fikk direkte rødt kort. Åssiden satte fart etter en corner, og Kaya ble bevisst taklet av Emil Sjo Nilsen. Da tente Kaya på alle plugger og fikk marsjordre av dommer Ingvild Aarland.

– Det var helt riktig gult kort på Emil, og helt riktig rødt kort på Åssiden-spilleren. Emil tok et profesjonelt frispark og fikk kortet, men det ble total overtenning tilbake, sa Kråkerøy-trener Anders Østli til Fredrikstad Blad etter kampen. Dermed må Kaya belage seg på flere kamper på sidelinjen. 

Åssiden holdt 1-0 til pause og sto godt imot på tampen av omgangen. Likevel gikk gjestene opp til 2-0 bare sju minutter ut i den andre omgangen. Kråkerøy kom tre mot en, og Berglund hadde få problemer med å sentre inn sitt andre fra kloss hold. Da så det med ett mye tyngre ut for Åssiden.

Og da samme mann scoret på corner med ti minutter igjen, var det "game over". Likevel var det gledelig at Åssiden scoret sesongens første mål. Det kom etter en heading på overtid signert storscorer Andreas Andersen.

ÅIFs neste kamp er mot Follo på Ski Stadion lørdag klokken 16.00. Da håper vi å se så mange Åssiden-supportere som mulig!

image.pngAndreas Andersen (t.v.) fikk æren av å score sesongens første mål for Åssiden. Her jubler han med Rene Kristoffersen og Erik Midtgarden. Foto: Paul Paulsen

 
Husk retningslinjer for korona

Postet av Åssiden Idrettsforening den 24. Aug 2021

Vi er nå endelig i gang med full aktivitet igjen etter sommeren. Samtidig er det noe mer smitte i samfunnet igjen, og vi må huske på å være obs på retningslinjene i forbindelse med Covid-19.

Her følger hvilke retningslinjer vi som klubb, og våre medlemmer skal følge med tanke på aktivitet.

 

Nye karanteneregler

Nasjonale myndigheter har bestemt at barn under 18 år kan gjennomføre testing i stedet for karantene når de er nærkontakter til en smittet. Alle som har vært nærkontakter vil motta informasjon om testregime med datoer for å unngå karantene fra kommunen.

Unntaket kan ikke brukes for de som bor sammen med smittet person eller andre som er tilsvarende nære (som kjærester, bestevenner eller personer som har vært på overnattingsbesøk).

Hvis man har hatt koronavirus i løpet av de siste 6 månedene, påvist med test tatt i Norge, er man fritatt fra karantene og testing.

Om du ikke ønsker at ditt barn skal delta i testregimet, går barnet i 10 døgns smittekarantene. 

 

Når kan jeg stille på trening?

Er du symptomfri og ikke satt i karantene av myndighetene kan du fritt stille på trening.

 

Hva gjelder i forbindelse med trening og kamp?

Les oppdaterte retningslinjer under menypunktet Retningslinjer korona her på hjemmesiden. Der oppdaterer vi når det er endringer i regelverket.  

 

Er det noe mer du lurer på?

For spørsmål om korona kan man ringe nasjonal koronatelefon 815 55 015.

Er du bekymret, urolig eller redd og trenger noen å snakke med om en vanskelig situasjon, kan du ringe Drammen kommune 32 04 67 00, mandag til fredag klokken 9-14.
Sesongkort! Få navnet ditt på et sete!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 19. Aug 2021

Et bilde som inneholder blå

Automatisk generert beskrivelse

 

Vi har nå lagt ut to typer sesongkort for salg.

 

Alternativ 1 er sesongkort ut sesongen 2021 for 500kr. Dette gir tilgang til sesongens 6 siste hjemmekamper. 

 

Alternativ 2 er sesongkort ut sesongen 2021 og hele sesongen 2022 som i tillegg gir navnet ditt på valgfritt sete på vår nye flotte tribune! Dette koster 1500kr. 

Alle som kjøper sesongkort alternativ 2 innen kampen på lørdag 21. august får anledning til å velge seg sete med sitt navn på før kampen (Oppmøte kl. 13.15). Setet blir merket med lapp som illustrert på bildet over og administrasjonen vil påse at navnelappen er på setet før kamp. 

 

Sesongkortene kan kjøpes her: https://aif.ticketco.events/no/nb 

Vi legger også jevnlig ut kampbilletter for forhåndssalg på denne linken for de som vil kjøpe enkeltbillett!


For de som ikke kan kjøpe via nettet, så er det mulig å kjøpe sesongkort på klubbhuset i ukedagene mellom 9-15. Ta gjerne kontakt med daglig leder på forhånd for å avtale kjøp. Vi aksepterer kort, vipps og kontantbetaling. 

 

For best oppbevaring av sesongkort kan du laste ned appen TicketCo Wallet for å fremvise billett/sesongkort på kampdag. Alternativt kan du skrive ut, eller ta kontakt med daglig leder på epost post@aif.no eller telefon 93490714 for å avtale å lage et laminert kort. 

 
Nytt tap for A-laget, men seier i serieåpningen for B-laget

Postet av Åssiden Idrettsforening den 18. Aug 2021

Åssiden sitt A-lag løftet seg flere hakk i den andre seriekampen i Norsk Tipping-ligaen mot Halsen borte lørdag, men det ble tap 0-3. For Åssiden sitt B-lag ble det langt lystigere da de slo Haugfoss 2-0 borte i sesongens første seriekamp i 5. divisjon.

Vi tar først Åssiden A, som spilte sin andre kamp i 3. divisjon lørdag. Da var det duket for en tøff bortekamp mot Halsen, et lag som av mange hadde blitt tippet på plassen under Åssiden i avdeling 2 (de fleste har hatt ÅIF som nummer 13 av 14, og Halsen som nummer 14 av 14).

Men selv om det endte 3-0 til Halsen, var det et meget flatterende resultat. Åssiden hadde en rekke sjanser, spesielt i 2. omgang, og det var smått utrolig at ikke ÅIF scoret mål. Hasan Duman bommet på straffe og hadde flere gode muligheter, mens Magnus Langset fikk en heading forbi Erik Tallaksen i Halsen-buret. Uheldigvis for ÅIF-spissen ble ballen stoppet på strek.

Halsen avgjorde i realiteten kampen i løpet av fem minutter i første omgang. Først dro Leon Archer Knive, som debuterte fra start i en senior-kamp, seg inn foran 16-meteren fra kanten og skjøt godt i nærmeste hjørne slik at hjemmelaget tok føringen etter 30 minutter. Bare noen minutter senere blåste dommeren straffe til de rødgrønne, og Christer Smith gjorde ingen feil. Han sendte keeperen i det ene hjørnet, og satte ballen i det andre.

Halsen hadde målsjanser også etter pause, men nøyde seg med en scoring. Med høyt press på et tilbakespill gjorde gjestenes målvakt en feil, og Brahain Stiven Mosquera hadde enkel jobb med å punktere kampen til 3-0. Det ble også sluttresultatet.

Åssiden er dermed ett av tre lag som står med null poeng etter de to første kampene. De to andre er Kråkerøy og Fredrikstad 2. Nettopp Kråkerøy er ÅIFs neste motstander. Den kampen spilles på Åssiden kunstgress lørdag klokken 14. Håper å se så mange som mulig der!

For B-laget var det langt lystigere, det som utspilte seg på Haugfoss stadion mandag kveld. ÅIF kom med et kruttsterkt lag bestående av flere A-lagsspillere til kampen, og selv om de fleste kom til gressbanen med vanlige kunstgressknotter, tok det ikke lang tid før det sto 1-0 til de blå og hvite.

Andreas Mortensen Andersen, som tidligere har bøttet inn mål for ÅIF (blant annet 35 mål på 24 kamper i 2019), satte inn 1-0 etter drøye 15 minutter da Haugfoss-spillerne rotet det noe voldsomt til for seg selv i bakre rekker. Andresen takket for det, rundet keeper og satte ballen i det åpne målet til 1-0.

Og like etterpå sto det 2-0, og også det var Andresen. Han avsluttet med en klinisk avslutning nede i lengste hjørne. Han kunne – og burde – satt inn 3-0 noen minutter senere, men helt alene med keeper reddet Haugfoss-målvakten mesterlig. Det ble ikke flere mål i oppgjøret, selv om det fint kunne stått 4-0 til pause og 8-0 til slutt.

Neste kamp for Åssiden 2 er borte mot Hokksund torsdag 26. august.
Fritidskortet Åssiden Idrettsforening

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Aug 2021

Målet med fritidskortordningen er at flere barn og unge får mulighet til å delta i faste, organiserte aktiviteter. Barn og unge mellom 6 og 18 år med folkeregistrert adresse i Drammen kommune kan få 1000 kroner i halvåret som de kan bruke på én eller flere organiserte fritidsaktiviteter registrert på nettsiden til Drammen Friskus. Åssiden Idrettsforening er registrert her.


Gå først til: https://drammen.friskus.com/

 

Logg deg inn som foresatt eller spiller. Som foresatt kan du registrere dine barn som skal ha fritidskortet.

Kommunen jobber med en ordning for refusjon så ta vare på kvittering om du har betalt inn allerede. Vær obs på at refusjon kan ta litt tid da dette er en ny ordning. Neste år håper klubben på at kommunen har enklere løsninger på plass.

Hva er fritidskortet?
 
Dette skal være et tilbud til alle barn og unge mellom 6 til 18 år, der du får opp til 1000 kroner i halvåret som du kan bruke på én eller flere fritidsaktiviteter. Fritidskortet er personlig. Målet med fritidskortet er å bidra til økt deltakelse og inkludering.

Hvem kan få fritidskort?
 
Fritidskortet gjelder fra det kalenderåret du fyller 6 år til og med kalenderåret du fyller 18 år. Søsken får ett fritidskort hver. Pengene på fritidskortet tilhører hvert enkelt barn og kan ikke overføres til søsken.

Hva dekker fritidskortet?
 
Deltakeravgift på en eller flere aktiviteter inntil 1000 kroner per barn eller ungdom per halvår. Treningsavgift, spillerlisens, kontingent etc. er inkludert i ordningen. Fritidskortet dekker organiserte hverdagsaktiviteter som skjer minst 8 ganger i halvåret.

Hva dekker IKKE fritidskortet?
 
Fritidskortet dekker ikke ferietilbud, leiropphold eller turneringer. Kortet kan ikke benyttes på kino, bowling eller andre egenorganiserte aktiviteter.

Sportsutstyr, instrumenter osv. dekkes ikke av fritidskortet. Eksisterende lånetilbud benyttes for dette.

Når kan fritidskortet tas i bruk?
 
Fritidskortet i Drammen kan tas i bruk fra 1. august 2021.

Hvordan betales deltakeravgift?
 
Man må registrere profil på drammen.friskus.com for å kunne bruke fritidskortet. Det tildeles 1000 kroner per halvår som kan brukes etter eget ønske og på flere aktiviteter. Første periode går fra 1. august til 31. desember. Andre periode går fra 1. januar til 31. juli.

Hvis kontingenten er på mer enn 1000 kroner må deltager selv betale resten. Hvis kontingenten for eksempel er på 1500 kroner betales da 1000 kroner med fritidskortet, så betaler foresatte de resterende 500 kronene med kort eller faktura.

Refusjonsordning

Det vil bli mulig å søke refusjon for allerede betalt deltakeravgift i 2021. Mer detaljert informasjon om hvordan søknadsprosessen vil foregå vil kommer. Send e-post til fritidskortet@drammen.kommune.no for spørsmål.

Refusjon vil gjelde for fakturaer som har forfall FØR 1. august. Refusjonsordningen vil være åpen frem til 1. november 2021.

Trenger du mer informasjon og hjelp til å søke?
 
Drammen kommune gir informasjon og veiledning i bruk av fritidskortet til alle interesenter.

Send en epost med spørsmål til fritidskortet@drammen.kommune.no 

 

Mer informasjon kan dere også finne her: https://www.drammen.kommune.no/tjenester/kunst-kultur/fritidskortet/

 

Direkte link til Åssiden som arrangør: https://drammen.friskus.com/organisations/fc20d5b2-4501-4490-8844-e2df7b5b4bae
Esport sommerskole

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Aug 2021

I samarbeid med Drammen Kommune, Drammens Ballklubb, Konnerud IL og Svelvik IF arrangerte vi denne uken sommerskole i Esport!

Her veileder trener Stian deltakerne i Overwatch 

Sommerskolen er et gratistilbud til barn og unge i Drammen kommune. Etter initiativ fra Drammen Idrettsråd ble vi fire klubber som gikk sammen for å skape et helt nytt tilbud med Esport-camp. Kommunen håndterte påmelding og deltakerliste, mens vi var teknisk arrangør med vårt esport-rom i Berskaughallen.

Mentaltrening var en viktig del av programmet. Deltakerne lærte seg her å sette SMARTE-mål

 Kurset var fulltegnet med 24 deltakere i alderen 7.klasse til 10.klasse. Gruppen ble delt i to mindre grupper, og vi fulgte et program hvor hver gruppe skulle innom tre poster - fysisk aktivitet, mental trening og ikke minst esport.

Fysisk aktivitet er veldig viktig for å bli god i esport!

Med oss på laget var fire fantastiske ungdommer som ledet aktiviteten. DBK var så generøs å låne oss Stian Beaudoin som esport-trener. Han har lang erfaring i Overwatch som var hovedspillet for uken. I tillegg hadde vi med oss Elida Taraku, Mia Spone og Vilde Olufsen fra håndballgruppen vår til å lede fysisk aktivitet og mental trening. Alle fire gjorde en strålende innsats og sørget for en minneverdig uke for deltakerne!

Sammen hadde vi flere øvelser og temaer for dagene. Vi øvde på kommunikasjon, håndtere stress, samarbeid med mer.

Deltakerne øvde blant annet på kommunikasjon sammen med fysisk aktivitet

Foredrag om ernæring

Onsdag fikk vi besøk av André Baumann fra Esport Alliansen. Han har tidligere jobbet flere år for Olympiatoppen, Lillestrøm SK og Strømsgodset. Han er ekspert på ernæring og kosthold for toppidrettsutøvere.

I tillegg til å prate om ernæring fortalte Baumann om viktigheten av søvn og hvordan dette henger sammen med kostholdet.

Besøk av verdensstjerne

Emil "Nyhrox" Bergquist Pedersen møtte deltakerne på Sommerskolen 
Torsdag fikk vi besøk av en verdensstjerne innen esport miljøet. Selveste Nyhrox, verdensmester i Fortnite, besøkte oss og fortalte om veien til toppen. Han viste frem noen skills, svarte på spørsmål fra gruppen, ga autografer og stilte opp for selfier.

Verdensmesteren Nyhrox viste frem ferdighetene sine i Fortnite

Avslutningsvis ble han med å spille fotball sammen med sommerskole deltakerne.

Det er Fortnite som er "Nyhrox" sin bane, men han stortrivdes også med fotballen i beina!

 

Stor turnering

Fredag avsluttet vi med en stor turnering mellom klubbene! Vi satt opp kamper og fikk testet ferdigheter i Overwatch som deltakerne øvde på hele uken.

Deltakerne var dypt konsentrert i møte med de andre klubbene på fredagens turnering!

 
Oppstart aktivitetstilbud

Postet av Åssiden Idrettsforening den 13. Aug 2021

Nytt skoleår nærmer seg og vi starter opp med ordinær aktivitet igjen. Her følger info om oppstart i håndball, fotball, allidrett og esport. 

OBS! Vi vil komme med mer informasjon om fritidskortet!


HÅNDBALL OG FOTBALL

Vi kjører felles rekrutteringsdag i håndball og fotball 14. august kl. 12.00-14.00 ved Berskaughallen! Dette er for alle gutter og jenter født 2015. Følgende program er satt for dagen:

Oppmøte og Innskrivning
Informasjon om Åssiden som klubb
Trening for alle barna
Vi avslutter med grilling og kos.

Annen ordinær aktivitet er i gang fortløpende og finn kontakt info for ditt lag HER eller send mail til Sportslig leder Bo Andersen på bo@aif.no 

Treningstider utover høsten:
Fotball: Mandag 17.30-19.00. Første trening blir 16/8
Håndball: Torsdag 16.30.18.00 Første trening blir 19/8


ALLIDRETT

Åssiden IF inviterer til allidrett hver tirsdag, i Berskaughallen. For sesongen 2021/2022 er dette et tilbud for kullene født 2014, 2015, 2016 og 2017. (Merk deg oppstartsdato)

Allidrett er et GRATIS tilbud for alle medlemmer i klubben (man må betale medlemskontingent). Er ikke ditt barn medlem, kan du enkelt melde inn ved å følge denne linken. Skulle du møte på utfordringer vil vi være tilstede de første treningene og hjelper deg med innmelding. 


GRUPPETRENINGSTIDOPPSTART
GRUPPE 1 FØDT 201417:00-17:5031. august
GRUPPE 2 FØDT 201517:00-17:507. september
GRUPPE 3 FØDT 2016/201717:00-17:5014. september

Møt opp i god tid til den første treningen! 😊 

Se mer info på Allidrettens infoside her. 

Har du spørsmål ta kontakt med Ingrid Rørlien ingrid@aif.no 


ESPORT

Vi startet med noen e-sport treninger på våren, og vil nå starte fullverdig tilbud for høsten. Det gjenstår fortsatt litt å få på plass, men vi jobber for oppstart i uke 36. Mer info om E-sport vil komme fortløpende. Følg også med på informasjonssiden til esport HER

Ny Fantasy Sesong!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Aug 2021


Vi har også i år en egen liga i Fantasy Premier League for våre trenere, lagledere, spillere, medlemmer og alle andre på Åssiden som ønsker å delta. Dette håper vi er med å bygge samhold og engasjement på fotballbanen og i håndballhallen. 


Fantasy er et morsomt spill for de som følger Premier Leauge i England og skaper ekstra engasjement! Dette håper vi også kan starte gode samtaler på feltet og bygge samhold i klubben!

Ligaen skal først og fremst være morsom å være med i, men vi vil som forrige sesong se om vi har noen premier til de beste spillerne i ligaen! 

For å bli med i ligaen Åssiden Idrettsforening benytt liga-kode: 7qm5r2

OBS! ALLE SOM DELTOK I 2020/2021 SESONGEN ER AUTOMATISK MED VIDERE I NY SESONG! 

Eller følg denne linken: https://fantasy.premierleague.com/leagues/auto-join/7qm5r2

OBS! Husk frist for å registrere lag til første runde er fredag 13. august kl. 19.30, men det er mulig å melde seg på hele sesongen!MINNEORD THOR NICOLAI BERGSKAUG ( 13.09.1934 – 28.07.2021)

Postet av Åssiden Idrettsforening den 11. Aug 2021

 

Åssiden Idrettsforening og Åssiden bydel har mistet en bauta da Thor N Bergskaug gikk bort 28. juli. Begravelsen ble avholdt onsdag 4 august i Åssiden kirke.

Thor ble født og bodde sine første 6 år på Strømsø – før familien flyttet til Åssiden. Han ble raskt en ekte Åssia-gutt og ble tidlig medlem av Åssiden Idrettsforening. Han var en av 8-10 stk gutter som blir tittelert som «klubbens fundament». De la mye av grunnlaget både administrativt, økonomisk og sportslig for Åssiden IF.  Kameratskapet, lojaliteten, viljen og dugnadsånden var fantastisk!

Thor var en god fotballspiller. Han representerte Åssiden IF på kretslaget og spilte mer enn 10 sesonger på klubbens A-lag. Han var bla «fast inventar» på klubbens opprykkslag i `62 og `72.

Men det er det administrative Thor vil bli husket mest for i Åssiden IF. Han var en pådriver, og ble allerede i 1963 valgt inn som klubbens – til da - yngste formann: bare 29 år gammel.

Kona Turid og Thor var mye på skauen. De var «skaufolk». Han var nær hjernen bak Gamledammen-prosjektet til Åssiden IF! Og det var ikke fånyttes. Åssiden IF bygde og åpnet serveringsstedet ved Gamledammen i 1968 – med Thor som driftsansvarlig. Selv om driften her ikke varte så mange år, la det grunnlaget for et av de beste trekkene Åssia har gjort: kjøpet av Tverken i 1970.

Familien Bergskaug flyttet til Høybråten/Oslo i 1969 av familiære årsaker. Der bodde de fram til 1987 – og flyttet «tilbake» til Åssia og Vårveien nr 10. Der var ikke veien lang til klubbhuset og Åssiden IF igjen. Vervene hans ble mange:

 • Klubbens revisor
 • Driftsansvarlig og leder av baneanleggene
 • Redaktør av klubbavisa
 • Medlem og sekretær i hovedforeningen/hovedstyret
 • Leder av klubbens eldresavdeling

I tillegg tok Thor ofte på seg ekstraoppgaver som måtte dukke opp. «Ingen oppgave var for liten – og ingen oppgave var for stor!» for Thor.

Han var med å skrive/redigere bokutgivelsen: Åssiden IF 75 år. Og siste revisjon av klubbens lover var det Thor som var ansvarlig for.

Thor fikk tidlig klubbens hederstegn – og ble i 2012 utnevnt til Åssiden IF`s 10. æresmedlem! Vi har ikke mange æresmedlemmer i Åssiden IF – og sånn skal det være. Thor var et ubestridt æresmedlem!

Thor vil bli husket for sine mange gode egenskaper – som vennlighet og oppmerksomhet. Alltid fornuftig,- men også husket for sin stahet!

En bauta er borte – en bauta består.

Vi skal prøve å føre noe av din ånd videre!

Vi takker Thor for alt han har bidratt med i Åssiden Idrettsforening.

Våre tanker går til hans nærmeste familie.


Hvil i fred Thor Nicolai!

 

For Åssiden Idrettsforening:

Erik J Eriksen

Øyvind Larsen

Arild Fredriksen
Stortap for Pors i serieåpningen

Postet av Åssiden Idrettsforening den 10. Aug 2021

Det ble ikke den serieåpningen Åssiden hadde håpet på i første kamp i Norsk Tipping Ligaen i 2021. Hjemmekampen mot Pors endte med 0-8-tap.

Det er ikke all verden å si om oppgjøret der gjestene scoret fire mål til pause og fire mål i den andre omgangen. Pors var dødelige effektive på cornere med tre mål, samt to mål fra ellevemetersmerket.

Åssiden startet med følgende lag (4-4-2): Christoffer Andersen – Espen Hansen, Fredrik Boldt, Peter Oland, Even Lübeck – Nhial Gach, Erik Midtgarden, Mads Gundersen, Kaan Kaya – Magnus Langset, Hasan Duman.

Urovekkende for Åssiden var det at midtstopper Fredrik Boldt ikke spilte. Midtstopperen fikk seg en trøkk tidlig i den første omgangen og måtte gi seg etter 35 minutter.

Kasim Al, Ahmet Cetin, Cronje Engh, Mustafa Ahmed og Andreas Andersen kom alle inn for Åssiden i oppgjøret.

Åtte mål slapp for øvrig også Åssiden inn sist gang lagene møttes. Da vant Pors 8-2 – det var i oktober 2018. Da scoret Fredrik Boldt og Vemund Eskevik (nå DBK) målene for Åssiden.

Nå ser vi frem mot borteoppgjøret mot Halsen førstkommende lørdag 16.00. Da håper vi at Åssiden-supportere tar turen og heier frem gutta i deres neste forsøk på å ta sesongens første poeng!

(Foto: Kåre Fjelstad)
Tap for Gjelleråsen i siste oppkjøringskamp

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Aug 2021

Det var en del positive ting å ta med seg fra treningskampen mot Gjelleråsen, men det endte 1-4 i den siste treningskampen før seriestart.

Det var en sulten gjeng som var klare for treningskamp, seks dager etter at Mjøndalen vant 3-0 på Åssiden stadion. 30 grader og sol var byttet ut med 18 grader og småregn, og 700 tilskuere og stinn brakk var byttet ut med et titalls tilskuere og lite jubel for hver pasning i laget.

Åssiden kom ut i en 4-4-2: Christoffer Braastrup Andersen – Kasim Al, Marius Boldt, Fredrik Boldt, Even Lübeck – Moa Karimi, Erik Midtgarden, Nhial Lul Gach Kaan Kaya – Magnus Langset, Hasan Duman.

Etter at spillet bølget en del frem og tilbake i starten, med Åssiden som det styrende laget, var det Gjelleråsen som tok ledelsen etter drøye 25 minutter. Da hadde allerede Peter Oland kommet inn for Marius Boldt, som hadde landet hardt etter en duell og fått en smell i armen. Gjelleråsen tok ledelsen etter at ÅIF var i ubalanse og Eirik Karlsen Steine kom alene med keeper. Han plasserte ballen i mål til 1-0.

Åtte-ni minutter senere sto det 2-0. Gjelleråsen fikk straffe etter en corner, der dommeren mente det var trøyeholding i boks. Strahinja Latkovic var sikker fra elleve meter.

Minuttet før pause kom den etterlengtede reduseringen. Fredrik Boldt var på rett plass til rett tid etter en corner og pirket inn 1-2. Like etter blåste dommer for pause, og det var tydelig å høre hvem som hadde momentet i kampen – hjemmelaget i hvitt og blått.

Den andre omgangen var bare fire minutter gammel da Kristian Emil Bjørndalen hamret inn 3-1 fra distanse. Etter det hadde begge lag hver sine muligheter, men drøye fem minutter før full tid sto det 4-1 etter scoring fra samme mann. Det ble også sluttresultatet.

ÅIF tar med seg en del positivt fra kampen og skal nå inn i en god treningsuke før Pors venter i første serierunde hjemme lørdag 7. august 14.00. Her håper vi å se så mange hjemmefans som mulig!
Hederlig tap for Mjøndalen i cupen

Postet av Åssiden Idrettsforening den 26. Jul 2021

Det var duket for fest da Åssiden møtte Mjøndalen i første runde av cupen søndag. Det endte 3-0 til Mjøndalen, men Åssiden kan så absolutt gå med hevet hode etter oppgjøret.

1-0 kom etter ni minutter, etter at Hasan Duman hadde hatt kampens første skudd noen minutter senere. Stian Semb Aasmundsen fant fjorårets Mjøndalen-toppscorer Shuaibu Lalle Ibrahim på venstre side av hjemmelagets 16-meter, og han plasserte ballen utakbart til høyre for keeper Christoffer Braastrup Andersen.

Noen minutter holdt Vegard Hansens sønn Adrian på å gjøre det helt store. Midtstopperen, som spilte sin første MIF-kamp fra start, brøt på egen halvdel og satte fart. Han gikk gå til Åssidens 16-meter, men ble stoppet like før han fikk skutt.

Like før pause, etter at ÅIF avsluttet den første omgangen sterkt, fikk Mads Gundersen en stor mulighet. Sjansen oppsto etter at Magnus Langset litt klønete falt oppå ballen, som endte i beina til kaptein Gundersen. Han fikk ikke helt kontroll på ballen, og den litt svake avslutningen ble reddet av keeper Lysgård.

I den andre omgangen la MIF om fra fem til fire bak, og den rutinerte Eliteserie-spilleren Isaac Twum kom innpå. Han bidro med ro i spillet og kampens frekkeste sveis med musefletter!

61 minutter sto på tavla da MIF gikk opp til 2-0. Alfred Scriven tok ned ballen flott feilvendt og forserte fremover i banen. Han lobbet ballen inn i 16-meteren til Aasmudsen, som brukte en berøring og satte ballen sikkert i mål. En flott avslutning på en ball som spratt. Han skjøt på halv volley da ballen var en drøy halv meter over bakken.

Og bare åtte minutter senere sto det 3-0. Magnus Bækken skjøt mot mål, men traff lagkamerat Scriven. Han fikk stå helt alene på åtte-ni meter og var sikker som en kodebrikke da han satte inn sitt andre for kvelden.

Det ble også kampens siste scoring.

– Vi visste hva som kom til å møte oss sånn taktisk og jeg føler vi klarte å forsvare oss bra i starten. I tillegg så er vi nær å score og vi skal selvsagt score på de få mulighetene vi får mot en slik motstander, sa trener Erik Midtgarden etter kampen.

– For oss unge på laget så er det deilig å kunne få med seg en slik erfaring, også blir vi ikke utspilt heller. Vi har jo ikke spilt en tellende kamp på sånn 15 måneder og vi merker at de er i sesong og vi ikke er det, sa Nhial Lul Gach.

Det er ikke bare spillerne som skal ha skryt. Daglig leder ønsker også å trekke frem mobiliseringen til frivilligheten. 

- Dette ble et fantastisk og vel gjennomført arrangement takket være en gjeng fantastiske frivillige. Fisico gjengen mobiliserte, og jeg er nok en gang imponert over frivilligheten i Åssia. Dere er flinke, skryter Dimmestøl avslutningsvis. Foto: Kåre Fjellstad
Viktig informasjon Åssiden Mjøndalen

Postet av Åssiden Idrettsforening den 25. Jul 2021

Her er viktig informasjon om praktiske forhold i forbindelse med første runde i NM.

Vi er pålagt å følge Covid-19-forskriften for arrangement i forbindelse med kampen. Dette medfører at vi må ha fire separate kohorter med egne innganger per kohort. Det er forventet at alle respekterer retningslinjene til myndighetene og holder god avstand under hele arrangementet.

Det vil være kiosk med enkelt vareutvalg på kampen. Vi vil også ha utsalg for billetter ved klubbhuset for de som ikke har kjøpt på forhånd.

Grunnet pandemien vil vi ikke ta imot kontanter og aksepterer bare kort og VIPPS som betalingsmiddel. 

De som kjøper billett ved inngangen til hvert publikumsfelt kan gjøre det med VIPPS, eller oppsøke billettluken for kortbetaling. .

 

Parkering

Åssiden supportere bes om å unngå bil så langt det er mulig. De som kjører bes parkere på Coop Extra, Åssiden skole, Buskerudveien eller parkeringsplassen ved banen.

 

Mjøndalen supportere bes om å unngå bil så langt det er mulig. De som kjører bes parkere ved næringsarealene vest for banen (Meny, Revisorkollegiet, Fagmøbler).

 

 

Inngang

Åssiden supportere som skal sitte på tribunen eller Sone 1 bes ankomme via klubbhuset og gå opp forbi kiosken. De som skal til Sone 2 bes ankomme via skolegården ved nordligste port.

 

Mjøndalen supportere bes ankomme via næringsparken og gangveien langs fotballhallen.


Unntak er for de som skal kjøpe billett med bankkort. De må komme klubbhuset. Dette gjelder uavhengig av sone for både ÅIF og MIF supportere.

Åssiden-gutta klar for Mjøndalen i cupen!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 24. Jul 2021

Åssiden-gutta har gjennomført en god treningsuke etter en to uker lang ferie, og er klar til dyst mot Mjøndalen i første runde i cupen på søndag.

Spillende trener Erik Midtgarden er fornøyd med det han så på treningene mandag, tirsdag og torsdag.

- Det ser ut som om ferien har gjort godt. Jeg er fornøyd med hvordan vi har sett ut inn mot Mjøndalen-kampen. Vi har trent på spesifikke ting inn mot kampen, og det har sett bra ut. Jeg er veldig klar for å møte Mjøndalen, sier Midtgarden om å møte gamlelaget.

Åssiden stiller med en stor tropp og har hatt bra treningsoppmøte på treningene den siste uken. Det er noen småskader her og der, men ingenting langvarig og vi gleder oss stort til kamp på søndag.

Et skår i gleden kom torsdag, da hovedtrener Kenneth Myrhvold meddelte at han ikke skulle fortsette som trener for A-laget. Spillegruppen ble naturligvis sjokkert over å høre beskjeden før torsdagens trening.

- Kenneth er en veldig bra mann. Han er hel ved, er skikkelig Åssiden-gutt og en stor ressurs for denne klubben. Vi hadde et veldig bra samarbeid og jeg er glad for tiden vi fikk sammen som trenere i klubben. Jeg håper veldig at han blir å se på feltet her om ikke lenge igjen.

Fremover blir det, som tidligere nevnt, Midtgarden og Mads Gundersen som skal trene Åssiden.

Møt opp på Åssiden og få med deg sesongens store høydepunkt! Kampstart er 18.00.

KJØP BILLETTER HER!
Kenneth gir seg som A-lagstrener i Åssiden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Jul 2021

Vi takker Kenneth for hans innsats i klubben de siste 8 årene.

 

 

Kenneth Myhrvold har siden 2013 gått gradene i Åssiden IF som trener. Først startet han som trener for J16, og deretter prøvde han seg i seniorfotballen som trener for senior dame. Samtidig var Kenneth trener for kretslagene J14-J16 i Buskerud fra 2015-2019. Som trener tok han nivåene fort, og fikk jobben som trener for senior herrer sent i 2018.

 

Også dette nivået tok Kenneth bra og kunne i sin første hele sesong i 2019 feire opprykket til Norsk Tipping ligaen (3. divisjon). Dessverre ble ikke 2020 det året alle så for seg hvor laget skulle kjempe om plassen på norsk fotballs fjerde nivå. Korona stoppet all fotball i over ett år, og seniorfotballen har vært hardt rammet av strenge retningslinjer. Dette innrømmer Kenneth at har vært spesielt tungt.

 

Avgangen nå som sesongen endelig begynner igjen skyldes at man ikke er enige om veien videre, og av respekt for klubben og gutta, så velger Kenneth å trekke seg ut av det nå før seriestart. Klubben respekterer valget, og døren i Åssiden er også alltid åpen for Kenneth.

 

Erik Midtgarden tar over rollen som hovedtrener for senior herrer ut sesongen, og har med seg Mads Westile Gundersen som assistent.


Alle henvendelser rundt saken rettes til daglig leder Ørjan Dimmestøl på telefon 93490714 eller epost orjan@aif.no 
BILLETTER ÅSSIDEN MOT MJØNDALEN

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Jul 2021

Kan være et bilde av 1 person, spiller fotball, står, utendørs og tekst som sier '1. RUNDE NM SON 25. JULI kl. 18:00 ASSIDEN I.F. 1937 1000 ARFTS M IF'

Vi møter første Mjøndalen Toppfotball i første runde av cupen! Her får du oversikt over hvordan du kan kjøpe billetter til den første A-lagskampen på Åssiden på over et og et halvt år. Forsalget starter i morgen søndag 18. juli kl. 12.00!

 

Endelig skal ballen rulle igjen for senior lagene i Åssiden og det starter med et smell. A-lag herrer tar i mot selveste Mjøndalen Toppfotball til 1. runde i cupen! En anledning som føles passende for innvielse av den nye tribunen på Åssiden Stadion.

 

Kan være et bilde av driver med idrett, stadion og gress

 

Vår flotte tribune har plass til 240 stykk. Dessverre er det fortsatt Covid-19-restriksjoner og dette vil påvirke billettsalget. Vi har i førsteomgang begrenset antall billetter, og det vil også bare være mulig å sitte på annethvert sete på tribunen.

 

DET ER FØRSTE MANN TIL MØLLA FOR BILLETT PÅ NYE TRIBUNEN! SÅ VÆR TIDLIG UTE!

 

Billettsalget starter i morgen søndag 18. juli kl. 12.00!

 

Billettene koster 100kr per stykk, og de under 13 år får gratis inngang. Det er derimot viktig at flest mulig under 13 år reserverer på forhånd av hensyn til Covid-restriksjoner og at vi har begrenset kapasitet.

 

Åssiden-supportere kan kjøpe billetter her: https://aif.ticketco.events/no/nb/e/aassiden__mjoendalen

 

Har du ikke mulighet til å kjøpe billetter online kan du komme til klubbhuset søndag kl. 12.00-14.00, mandag 11.00-13.00 eller torsdag 17.00-18.00 for å kjøpe kontant. Vi ber om at du tar med presist beløp!

 

OBS!! Mjøndalen-supportere kjøper billett av egen klubb!

 

Covid-retningslinjer og banekart

I forbindelse med kampen er Åssiden pålagt å følge strenge retningslinjer for gjennomføring av arrangement. Det er forventet at alle publikummere setter seg godt inn i gjeldende regelverk og forholder seg til skilting og beskjeder fra vakthold på kampen. Hvis ikke kan man i ytterste konsekvens bli bortvist uten krav på refusjon av billett.

Vi vil dele tilskuerne inn i fire kohorter. Åssiden-supporterne har Sone 1 på og ved tribunen, samt Sone 2 på kortsiden mot Eplehagen og skolen. Mjøndalen supporterne har to felt på hjørnet mot fotballhallen.

Et bilde som inneholder tekst

Automatisk generert beskrivelse
Mot ny håndballsesong

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Jul 2021

Tilbakelagt er en håndballsesong med mye spenning. Dessverre knyttet spenningen seg mest til om vi faktisk fikk spilt håndball denne rare sesongen 20/21. Det så lovende ut for ungdommen og barna som fikk startet oppkjøring, spilt noen få seriekamper og klubben arrangerte en aktivitetsturnering – faktisk den beste i hele regionen!

Det så ut til at vi skulle få til en ny konkurransehelg på vårparten, men den ble også brutalt avlyst i 12. time.

Alle lagene har likevel holdt god aktivitet gjennom hele året med stor iver og kreativitet. Godt planlagte innetreninger, og med stor kreativitet utendørs i til tider værforhold som ikke akkurat var skapt for håndball. Tusen takk til hver og en av dere som hele tiden har vært positive og holdt barna våre i aktivitet!

Åpningen av breddeidretten for voksne kom så sent at damelaget, forståelig nok, for lengst hadde tatt sommerferie. Et trist håndballår med mer innsats på å holde seg unna hverandre enn å kunne samles til trening og kamp. Vi håper å se alle tilbake i Berskaughallen til høsten.

Men en ny sesong nærmer seg og nå ser det mye bedre ut på alle områder, så til høsten skal det bli spenning PÅ banen! Vi har også noen meget solide forsterkninger på trenersiden vi snart vil presentere!

Håndballstyret ønsker alle i klubben og på Åssia en fortsatt riktig god sommer!
Sportslig leder storfornøyd med fotballskole og gleder seg til ny i august

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Jul 2021

Åssiden arrangerte McDonalds fotballskole i uke 25 med 75 barn som var med. Sportslig leder Bo Andersen var storfornøyd med uken.

Åssiden arrangerte nemlig egen fotballskole i uke 25, som var en stor suksess med 75 barn.

- Det var veldig positivt at så mange var med. Det er godt å være i gang med fotballskole med Åssiden. Vi skal ha en i august også, vi får se hvor mange vi blir der. Det er en TINE fotballskole fra 9. til 13. august, sier sportslig leder Bo Andersen.

PÅMELDING TIL FOTBALLSKOLE 9.-13. AUGUST HER

Fotballskolen gikk fra mandag til fredag i uke 25, fra klokken 9 til 16. Det var forskjellige temaer til de forskjellige dagene, som oftest startet med en trening på en og en halv time, så lunsj, så kamper og annet moro etter lunsj. Fredagen ble avsluttet med et tema som heter lagspill, samt mye kamper og turneringer. Da kom også McDonalds Åssiden innom med mat til alle deltakerne!

- Jeg har ikke hørt noe negativt, folk har vært glade. Det er veldig positivt. Jeg er veldig fornøyd med deltagere, hvordan uken gikk, trenere, innhold og hvordan barna opplevde fotballskolen. I det store og hele var det veldig positivt. Jeg ønsker også å spesifikt takke Kjetil Høst og McDonalds for det gode samarbeidet. 

Nå håper Andersen at det fremover vil bli to fotballskoler hvert år – en i første uke av skoleferien og en i slutten.

PÅMELDING TIL FOTBALLSKOLE 9.-13. AUGUST HER

Uavgjort i første treningskamp

Postet av Åssiden Idrettsforening den 28. Jun 2021

Åssiden møtte DBK til treningskamp lørdag på Åssiden stadion. Oppgjøret i varmen endte 1-1, etter en lekker scoring av Hasan Duman.

Treningskampen var Åssidens første siden vinteren 2020. Likevel var temperaturen en litt annen lørdag på Åssiden enn det den var da klubben sist spilte treningskamp. Oppgjøret var preget var over 30 grader og en del vind, og det ble drikkepauser i både den første og den andre omgangen i varmen.

Åssiden startet med følgende 11:

Thomas Lie Syvertsen – Espen Hansen, Rene Aasly, Peter Oland, Øystein Hansen –Erik Midtgarden, Nhial Gach – Ilmi Sulimani, Hasan Duman, Kaan Kayan – Magnus Langset ©.

Åssiden spilte uten Fredrik Boldt, Marius Boldt, Martin Bøthun, Burak Dogan, Kasim Al, Cronje Eng og Even Lübeck, som av diverse årsaker ikke var med.

- Med full tropp hadde det vært noe litt annet, men det var greit å komme seg i gang.

Duman sendte hjemmelaget i ledelsen i 1. omgang etter et lekkert skudd inne i 16-meteren, mens DBK utlignet på straffe like før full tid. Dermed endte det 1-1.

- Det var godt å få 90 minutter i beina. Jeg føler vi har bra kontroll, spesielt i 2.omgang. Vi må justere litt offensivt for å få fullt utbytte av det oppbyggende spillet for at det skal sitte helt. Jeg føler vi fikk noen svar. Vi har mye ball som vi ønsker, og i 2.omgang er vi ganske overlegne. Alt i alt var det gøy å komme i gang. Vi skaper litt lite, men det kommer med å øve på det oppbyggende spillet, sier spillende trener Erik Midtgarden.

- Vi er noen små justeringer unna å spille en mye bedre kamp enn det vi egentlig gjør.

Vegard Hansen kom også innom en tur for å overvære motstanden i første runde i cupen. Den kampen spilles søndag 25. juli 18.00 på Åssiden Stadion.
Sulimani og Lübeck klar for Åssiden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 25. Jun 2021

Torsdag signerte Ilmi Sulimani og Even Lübeck for Åssiden. Dermed slutter den venstrebente duoen seg til troppen som skal spille i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen for de hvite og blå. Trener Erik Midtgarden er storfornøyd med de to signeringene.

Sulimani er opprinnelig Strømsgodset-gutt og spilte for Godset frem til 2016, da han ble klar for Fjell. Der spilte 1999-modellen en sesong i 4. divisjon med A-laget til Fjell, der han scoret fire mål på åtte kamper. Så ble det en hel sesong i Solberg, med ti mål på 23 kamper i 4. divisjon.

I 2018 var han tilbake i Strømsgodset, der det ble spill på G19- og B-laget til Godset i 3. divisjon. På juniorlaget spilte han med blant andre Erik Stavås Skistad (Mjøndalen), Mustapha Fofana (lånt ut til Bærum fra Godset), Simen Hammershaug, Sondre Fosnæss Hansen og Aleksander Stenseth (Godset). Med Godset 2 i 3. divisjon ble det ett mål på elleve kamper.

I 2019 spilte Sulimani for Flint i 3. divisjon, der det ble tre mål på 17 kamper. To av målene kom i 6-2-seieren over Vardeneset, mens han også scoret mot Mandalskameratene. Nå er Sulimani klar for Åssiden. Han ble opprinnelig klar i mars 2020, men kontrakten gikk ut på tampen av fjoråret. Nå har han signert igjen med klubben ut 2021.

- Med Ilmi inn blir laget mer uforutsigbart. Han har bra treningsoppmøte og har erfaring fra 3. divisjon fra før med Godset 2 og Flint, som er viktig. Han er en god dribler og flink til å sette opp folk i gode posisjoner rettvendt, sier trener Erik Midtgarden.

- Jeg gleder meg veldig til denne sesongen, jeg håper på en god sesong. Jeg kommer til å bidra med målpoeng, mål og assists, i tillegg til å skape ubalanse hos motstanderne. Jeg håper å bli en viktig spiller for laget, sier Ilmi selv.

Even Lübeck startet karrieren sin i Stabæk og har senere vært innom Holmen og Lommedalen. Han har spilt 4. divisjonsfotball i Oslo-fotballen for både Holmen, Lommedalen og Øvrevoll Hosle de siste sesongene. Venstrebacken som er født i 1997 har trent med Åssiden over en lengre periode og har nå skrevet under.

- Even er en strålende fyr. Han kommer inn med positivitet og godt humør, i tillegg til bra treningsoppmøte. Fotballmessig er han sterk med bra spilleforståelse. Han har bra teknikk og gode pasninger. Det er nok en spiller som blir bra å få inn i gruppa, sier Midtgarden.

- Det blir utrolig morsomt å spille på et lag med så mange gode spillere. Jeg har blitt tatt veldig godt imot og følt meg som hjemme fra dag en. Jeg gleder meg til å bidra med styrke defensivt, løpskraft offensivt og en venstrefot det lukter svidd av, sier Even selv.

- Jeg er veldig fornøyd med de to nye signeringene. Begge har vært på alle treningene siden vi startet opp igjen, noe som er viktig, sier Midtgarden.

Fredag ble det også klart at Åssiden møter Mjøndalen på hjemmebane i første runde av cupen. Den kampen skal spilles i helgen 24./25. juli.

- Vi møtte jo Godset sist, så det er ikke noe bombe at Mjøndalen kommer til oss denne gangen. Jeg har litt erfaring fra å sitte i den andre garderoben, og nå blir jeg sittende i garderoben som ikke har noe å tape. Det blir gøy å møte MIF, sier Midtgarden, som selv har over 150 kamper for Mjøndalen.

Kampen blir Åssidens første offisielle kamp siden opprykkskampen mot Urædd i 2019.

- Vi har ingenting å tape. Det blir en fin utfordring for oss, og forhåpentligvis kan vi sørge for en publikumsfest også. Vi er spillesugne og kommer til å spille med lave skuldre. Det blir moro!
Vi er kvalitetsklubb!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 18. Jun 2021


Endelig har Åssiden IF blitt sertifisert som kvalitetsklubb. Tirsdag 15. juni ble det offisielt når klubbutvikler Nils Harald Strøm fra NFF Buskerud og kretsstyremedlem Therese Beckstrøm Kleven overrakte kvalitetsklubb emblemet til klubben!

Overrekkelsen ble gjennomført i forbindelse med en J7 kamp vår Åssiden spilte mot Konnerud. Laget er ledet av Ole Christian Boldt som sporty stilte opp til bilde. Fra klubben deltok fotballstyreleder Laila Myrholm, sportslig leder Bo Braastrup Andersen og daglig leder Ørjan Dimmestøl. 

Dette er en dag mange flinke frivillige i klubben har jobbet hardt for over tid. Arbeidet gjør at vi nå har en sportsplan, klubbhåndbok og en dedikert nettside hvor frivillige, spillere, foreldre og andre medlemmer kan finne viktig info på en enkel måte. Arbeidet er kontinuerlig og vi vil vedlikeholde planene. Vi vil også stadig se etter måter vi kan gjøre informasjonen enda enklere tilgjengelig. 

Takk til alle som har stått på for dette prosjektet!

Kvalitetsklubbflagget henger nå stolt utenfor klubbhuset. 

Vinner av Åssia Fantasy

Postet av Åssiden Idrettsforening den 27. Mai 2021

I forkant av Premier League sesongen 2020/2021 lanserte vi Åssiden Idrettsforening sin egen Fantasy-liga. Nå er sesongen overstått og vi har en vinner. Vi gratulerer Pål Hansen, en ekte Åssia-mann, med seieren. Pål har vært i toppen gjennom hele sesongen, og vist seg som en ordentlig kløpper på Fantasy. 

Ligaen skulle først og fremst være morsom å være med på, men vi skulle også prøve å få til noen premier. Det har vi ordnet for topp 3. Pål stikker av med et gavekort på 1000kr hos Gulskogen senter, mens Mads Westlie Gundersen og Fredrik Aronsen vinner hvert sitt gavekort på 250kr hos McDonalds Åssiden!


Her er topp 10 i Åssia PL-fantasy 2020/2021! 


Vinner av Åssia Fantasy

Postet av Åssiden Idrettsforening den 27. Mai 2021


I forkant av Premier League sesongen 2020/2021 lanserte vi Åssiden Idrettsforening sin egen Fantasy-liga. Nå er sesongen overstått og vi har en vinner. Vi gratulerer Pål Hansen, en ekte Åssia-mann, med seieren. Pål har vært i toppen gjennom hele sesongen, og vist seg som en ordentlig kløpper på Fantasy. 


Ligaen skulle først og fremst være morsom å være med på, men vi skulle også prøve å få til noen premier. Det har vi ordnet for topp 3. Pål stikker av med et gavekort på 1000kr hos Gulskogen senter, mens Mads Westlie Gundersen og Fredrik Aronsen vinner hvert sitt gavekort på 250kr hos McDonalds Åssiden!


Her er topp 10 i Åssia PL-fantasy 2020/2021! 


Årsmøtet blir digitalt

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Mai 2021

Årsmøtet 25.mai 2021 flyttes fra Berskaughallen til den digitale plattformen Teams og avvikles digitalt. Dato og tidspunkt er som tidligere: 25. mai. kl. 18.00.

Medlemmer og andre som skal delta på årsmøtet bes om å fylle ut påmeldingsskjema innen kl. 12.00 25. mai på denne linken: https://forms.gle/Q1VtEc2ixFMfuNo78

 

Husk å fylle inn korrekt e-postadresse! 

 

Har du ikke epost-adresse men vil delta? Ta kontakt med daglig leder på telefon 93490714, så skal vi prøve å finne en løsning.  

 

Ca kl. 13.00 samme dag sendes det ut møteinvitasjon til alle påmeldte med lenke til pålogging til årsmøtet.

 

Alle kan se og laste ned sakspapirer her:

https://www.aif.no/p/57549/arsmote-2021

 
Årsmøtepapirene er lagt ut

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Mai 2021


Sakspapirene for årsmøtet ble lagt ut tirsdag. Trykk på linken under for å lese:

https://www.aif.no/p/57549/arsmote-2021


Vi følger spent med på Covid-retningslinjene som igjen er oppe til vurdering. Med mindre det blir lettelser må vi vurdere digital gjennomføring. Viken Idrettskrets har gitt oss tillatelse til å gjøre denne endringen tett på årsmøtet uten å endre dato da det er å anse som en endring av lokasjon.
EMS Åssia Cup avlyst

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Mai 2021

Med dagens retningslinjer er det ikke mulig å gjennomføre en cup i Drammen. Vi har i det lengste håpet på at retningslinjene skal åpne opp for en intern cup for hele Drammen kommune, men med forlengelse av restriksjonene frem til 21.mai ble usikkerheten for stor. Vi registrerer også at smitten gjør et kraftig hopp i Drammen i dag torsdag før nye retningslinjer skal behandles og det gir ikke gode sjanser for de lettelsene vi trenger for å gjennomføre.

Det er med tungt hjerte vi avlyser EMS Åssia Cup for andre år på rad. Vi lover å komme sterkere tilbake og vil starte arbeidet med neste års cup til høsten igjen.

Alle lag som har betalt påmeldingsavgift vil selvsagt få denne refundert.

For spørsmål ta kontakt med daglig leder på epost orjan@aif.no.
Er du damelagets nye håndballtrener?

Postet av Åssiden Idrettsforening den 11. Mai 2021

Lyst på en spennende trenerjobb? 

Åssiden A-Kvinner spiller i 5 divisjon og er en gjeng på ca 20 spillere. På kort sikt er målet opprykning til 4 div. Vi har flere gode ungdomslag på jentesiden som snart er klar for senior håndball. For den rette person kan rollen kombineres med flere oppdrag i klubben.

Vi søker en trener som ser oss og det potensialet vi har som lag, som alltid har smilet på lur og som kan hjelpe oss med videre utvikling. 

Du som søker er:

 • Gjerne spiller som ønsker å gå trenerveien.
 • Du er positiv og engasjert. 
 • Du ønsker å jobbe med å bygge lag og årganger med en langsiktig tankegang med vekt på utvikling og godt sosialt miljø.
 • Du ønsker å være med å utvikle Åssiden som klubb og bidra til å bygge opp en organisasjon i vekst. 
 • Du er lærevillig og ønsker å utvikle deg som håndballtrener. 
 • Du er opptatt av å se alle på laget og ser verdien av både topp og bredde.

Hos oss er spillerutvikling viktig, og vi er derfor svært opptatt av kompetente trenere. Vi er også opptatt av trenerutvikling, og ønsker å bidra til dette både gjennom trenerutdanning og et godt faglig miljø.

 

Er du interessert så ta kontakt!

 

Sportslig leder Åssiden IF

Bo Andersen

bo@aif.no

90704871
Invitasjon til Åssiden IF E-sport

Postet av Åssiden Idrettsforening den 3. Mai 2021

Et bilde som inneholder innendørs, vindu, skjerm, datamaskin

Automatisk generert beskrivelse

 

Tirsdag 18. mai starter vi opp ÅIF sitt helt nye e-sport tilbud for jenter og gutter som har begynt i 3. klasse på barneskolen og oppover.

I desember 2020 fikk klubben 250.000kr av Sparebankstiftelsen DNB til å etablere e-sport som tilbud i klubben. Totalt har vi kjøpt inn 12 utøverstasjoner og 2 trenerstasjoner.

 

I tillegg til medlemskontingent vil det bli en aktivitetskontingent for å delta.


Hvordan melde interesse: https://forms.gle/fiigFT2VFSYHqdsW8


Vi vil gjennomføre informasjonskvelder på Teams torsdag 6. mai kl. 19.00 og mandag 10. mai kl. 19.00. Passer ikke tidene ønsker vi tilbakemelding, så kan vi finne en løsning slik at du får informasjonen du ønsker. Et informasjonsmøte er forventet å vare i 90 minutter. Innkalling med møtelink sendes ut til påmeldte deltakere i forkant av møtet. 

Påmelding infomøte her https://forms.gle/mupRH9WucCrxGZyq6.


For spørsmål ta kontakt med Ørjan Dimmestøl 93490714 eller send mail til esport@aif.no  


Hvilke spill kan man delta på?

Vi tar imot ønsker på undersøkelsen i linken over, men vi har primært sett for oss noen spill som primærtilbud.

Når det kommer til aldersgrenser vil vi følge tilsvarende ordning som kinoer benytter seg av. Med samtykke fra foreldre og en voksen tilstede kan man delta på en litt høyere aldersgrense enn egen alder tilsier.

Spillere må selv ha Steam-konto og kjøpe spillene på forhånd. Er dette vanskelig for den enkelte så er klubben behjelpelig til å finne løsninger.

 

Hvordan ser en økt ut?

En økt er tenkt å vare i to timer. Det forventes at man kommer til trening i god tid før treningen starter. Økten vil bestå av fysisk aktivitet først og så gaming.

 

Hva fokuserer vi på?

Det er tre grunnpilarer som vil være en rød tråd i ÅIF sin e-sport aktivitet:

I tillegg til dette vil nettvett være et tema som dukker opp jevnt og trutt underveis i aktiviteten. Det vil ikke bare gjelde gaming og internett, men også sosiale medier som snapchat.

 

Lokalt samarbeid

Åssiden IF har gode samarbeidspartnere lokalt med DBK, Konnerud, Lier, Svelvik med flere. I 2020 gikk flere klubber sammen og dannet e-sport alliansen som er en samling e-sport klubber som jobber for aktivitetsglede til alle barn og unge. Alliansens hovedformål er å legge til rette for bredde-esport-serie og cuper samt erfaringsutveksling. 1. august vil det tiltre en prosjektleder, André Bauman, i alliansen som er finansiert av eksterne midler.


Kan være et bilde av tekst som sier 'ESPORT ALLIANSEN EST. EST. 2020'

Tribunearbeidet i gang!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 8. Apr 2021

Da er første spadetak gjort og arbeidet er i full gang med ny tribune på Åssiden Stadion.

Gravearbeidet vil foregå gjennom helgen. Først vil veien og området bak planeres, og veien vil så legges om bak der tribunen skal komme. Så vil grunnen ved gjerdet heves og til uken vil fundamenteringen starte. 

Dette vil altså være en effektiv prosess og vi gleder oss til fortsettelsen.

Det er viktig at alle som driver aktivitet, våre egne lag og de som spiller uorganisert på kveld/helg, ikke bryter seg inn på arbeidsområdet. Det er også viktig å unngå at baller sparkes over gjerdet. 

Her er en skisse av hvordan tribunen vil se ut når den er ferdig: 
Tid for fotballkontingent

Postet av Åssiden Idrettsforening den 8. Apr 2021


Av hensyn til pandemien har fotballgruppa avventet utsendelse av aktivitetskontingent for fotball for 2021 sesongen. Dette er en viktig inntekt for grunnlaget for aktivitet. I et år hvor tilbudet har blitt bedre med en ansatt sportslig leder som sørger for økt kvalitet på feltet og gratis BlåHvit-treninger har fotballstyret valgt å ikke justere kontingenten. 

Før pandemien hadde flere av våre medlemmer behov for hjelp til støtte, og det er nok kanskje flere som har det behovet etter et år med pandemi. Vi ønsker at alle skal få drive med aktivitet i Åssiden IF, og det er derfor viktig at flest mulig kjenner til våre ordninger for hjelp til kontingenter. 


Oppdeling av betaling / avdrag:
Medlemmer som ønsker å dele opp aktivitetskontingenten i månedlige avdrag kan kontakte daglig leder (post@aif.no) og gjøre en avtale om dette. 

Vi ønsker færrest mulig avdrag (helst kun 2 eller 4), men løser dette i hvert enkelt tilfelle.

Avdragsordning er en oppdeling av kontingenten og ikke en vår/høst kontingent, og alle avdrag må betales.


Kontingentfritak økonomi:
Det skal alltid forsøkes å få dekket kontingenten gjennom støtteordninger før klubben innvilger fritak. Vår erfaring er at mange av de som ikke betaler har krav på å få dekket kontingent gjennom eksisterende støtteordninger. 

Foresatte, utøver eller lagleder kan kontakte Iselin Heggstad som jobber som ALLEMED-koordinator i Drammen (iselin.heggestad@frelsesarmeen.no / 408 00 574). Send gjerne SMS. Hun hjelper til med støtteordninger og har dialog med oss som klubb. 

Etter å ha vært i kontakt med organisasjoner som nevnt over kan man sende søknad til om støtte fra klubbens solidaritetsfond til daglig leder post@aif.no. Søknaden behandles konfidensielt av daglig leder. Søknader som behandles under 3.1 (se neste avdnitt) behandles og godkjennes i samarbeid med den aktuelle skole.  


Her er kriteriene vi jobber etter når vi vurderer fritak for familier/utøvere som ikke får dekket kontingenten gjennom andre ordninger:

3.1 Utøvere som går på Åssiden, Aronsløkka eller Kjøsterud skole som bor i familier med lav betalingsevne kan få innvilget kontingentfritak. 

3.2 Ungdommer (under 20 år) som er over ungdomsskolealder som bor i familier med lav betalingsevne kan få innvilget kontingentfritak. Dette forutsetter at utøveren er bosatt i bydelen Åssiden, eller at utøveren har spilt i klubben over flere år.

3.3 Voksne (over 20 år) som har lav betalingsevne kan få innvilget kontingentfritak. Dette forutsetter at utøveren er bosatt i bydelen Åssiden, eller at utøveren har spilt i klubben over flere år.

3.4 Andre utøvere med lav betalingsevne kan i spesielle tilfeller innvilges kontingentfritak.

3.5 Alle utøvere som ønsker å jobbe inn aktivitetskontingenten i stedet for å betale kan kontakte daglig leder (post@aif.no) å avtale et møte. Alle slike avtaler skal være skriftlig.


Våre kontingentrutiner fra A-Å finner du her
Påskekampanje Åssia-munnbind

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Mar 2021


Med nye innstramminger og forsterket krav om munnbind så gjennomfører vi en påskekampanje med reduserte priser. Tilbudet gjelder frem til 11. april. Munnbindene er av topp kvalitet og er veldig behagelig å ha på.


Pris: 200kr stk  (førpris 250kr)

Pris for familie pakke (4 munnbind): 600kr (førpris 800kr)


Ønsker du å kjøpe? 
Ta kontakt med daglig leder på epost orjan@aif.no eller på sms 93490714


Før jul gikk vi til innkjøp av et begrenset parti Åssia-munnbind. Mange har allerede kjøpt, men vi har fortsatt flere igjen. 

Tøymunnbind som kjøpes i butikk følger sjeldent krav fra helsemyndighetene. Tøymunnbindet vår oppfyller helsemyndighetenes krav til CWA17553 standard, som også er det FHI anbefaler

Munnbindet kan vaskes på 60grader og 25 ganger. Vi har størrelsene Large og Medium i svart som vist på bildet. Vi har også Smal i blått.

Vi tilbyr også et enkelt etui med på kjøpet til å oppbevare munnbindet i lommen. 
Strengeste tiltak innført

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Mar 2021

Myndighetene har mandag kveld innført de strengeste retningslinjene for Viken. Disse innføres fra og med midnatt natt til 16. mars. Tiltakene er forventet å vare til 11. april. 


Dette betyr


Ingen innendørstrening for barn og ungdom. 

Ingen trening for senior


Allidrett blir derfor satt på pause inntil videre. 


Utendørs trening for barn og ungdom under 20 år er tillatt dersom 2 meter avstand opprettholdes til enhver tid og i grupper på maks 10 personer. 
Nye retningslinjer Covid-19

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Mar 2021

 

Søndag kveld ble det vedtatt nye lokale retningslinjer for Drammen. Her er en kort oppsummering av hva det betyr for våre lag.

Retningslinjene varierer utfra hvilket nivå skolene er på. Er skolen på rødt nivå må man trene med avstand. Man kan ha utøvere fra ulike klasser, men treningen må gjennomføres med minst en meter avstand mellom samtlige og unngå fysisk kontakt.

NB! Det er i skrivende stund et hastemøte i fylkeskommunen, og vi forbereder oss på enda strengere regler. Det vil i så tilfelle komme informasjon på hjemmesiden og Facebook.

 

Allidrett

Vi kan fortsatt tilby aktivitet, men foreldre kan ikke lenger være til stede under trening. Barna må leveres i inngangspartiet og foreldre må så forlate hallen.

 

Fotball og Håndball

Det er ikke tillatt med kamp mot lag fra andre klubber.

Barneskole: Det er tillatt med ordinær trening så lenge skolene til spillerne er på gult nivå.

Ungdomsskole og opp til 19 år: Det er tillatt med trening, men grunnet rødt nivå på ungdomsskoler og videregående så må treningen til enhver tid foregå med minst en meter avstand.

Senior: Kan bare trene utendørs og må holde minimum en meters avstand til enhver tid.

 

Trening i fotballhallen har blitt justert slik at man går fra inntil 4 grupper samtidig ned til 2 grupper samtidig Gymsalen på Kjøsterud skole er stengt så lenge skolen er på rødt nivå.


 

 
ÅRSMØTET UTSATT

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Mar 2021


Grunnet oppblomstring i smitte har hovedstyret valgt å utsette årsmøtet.

I innkallingen åpnet vi for digital gjennomføring, men vi ønsker å gjennomføre i tradisjonelt format. 

Ny dato er 20. mai 2021.

Norges Idrettsforbund har gitt klubbene frist til 15. juni til å gjennomføre årsmøtet.

Følg med på denne siden for sakspapirer: https://www.aif.no/p/57549/arsmote-2021
Ny avtale med McDonalds Åssiden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Mar 2021

Vi er gleder oss over en ny og forbedret avtale i samarbeid med McDonalds Åssiden!

 

 

Kjetil Høst (bildet til venstre) er franchise eier for McDonalds-restauranten på Åssiden. Restauranten har vært en del av Åssiden siden 1997, og Kjetil har drevet den siden 2010. I tillegg eier han restaurantene på Gulskogen og Flå.

McDonalds Åssiden har vært en god støttespiller for Åssiden IF i 2020. Da med avtale om skilt på stadion, draktsponsor + kampsponsor for senior herre og til en fotballskole senior herre skulle gjennomføre i 2020. Fotballskolen planlegger vi istedenfor å gjennomføre i starten av årets sommerferie.

Nå øker McDonalds støtten betydelig for de neste tre årene med mulighet for ytterligere to års forlengelse. Det er fordi Kjetil og McDonalds ser arbeidet Åssiden legger ned for bydelen. I en flerkulturell bydel er det viktig å omfavne alle.   

- Mangfold er noe vi har satset på, fordi vi mener at en blanding av mennesker med ulik bakgrunn gir en unik arbeidsdynamikk. Så hos oss er det 20 ulike nasjonaliteter ansatt. Det handler i bunn og grunn om å gi alle en sjanse. I tillegg er likestilling og rettferdighet noe som er svært viktig for oss. Både i toppledelsen og for de som møter arbeidslivet for første gang er vi opptatt av å ha en mest mulig lik kjønnsbalanse.

- En av våre viktigste oppgaver er å skape gode opplevelser både for gjestene våre og for hverandre. Vi tror at om vi sammen levendegjør noen væremåtene, og vil vi skape nettopp dette, sier Kjetil Høst og lister opp:

-Respekter og verdsett

-Skap gode opplevelser

-Vennlig og rask

-Vær deg selv

-Kos deg


Sammen om et varmere Åssia

Kjetil er en mann med hjerte for lokalsamfunnet hvor bedriften hører hjemme. Så selv om han bor på Åskollen er det også viktig for han å ivareta Åssiden-bydel. Da treffer samfunnsarbeidet som Åssiden legger ned veldig godt.  

- Åssiden IF står for alle de ovennevnte tingene som gjør at man virkelig kan gjøre en forskjell i lokalsamfunnet. Vi gjør så mye bra for Åssiden sine innbyggere, spesielt for de yngre. Det er viktig å få lov til å være en del av noe og her omfavner Åssiden IF de fleste, fra Håndball og fotball, og snart til E-sport og ikke minst Natteravner som passer på ungdommen i helgene.

I tillegg til den tidligere avtalen har restauranten på Åssiden tilbudt Åssia-meny hvorav 5kr per solgte meny går til Åssiden IF. Nå vil vi redefinere den sammen og etter hvert vil det komme en ny Åssia-meny.

 

Fast støtte til klubbens solidaritetsfond

Vi er veldig glade for å ha en person som Kjetil med på laget. Han bryr seg virkelig om lokalmiljøet, og det kom tydelig frem i samtalene vi hadde rundt ny avtale. Derfor har han som en ekstra del av pakken valgt å gi et fast årlig beløp på 10.000kr til klubbens solidaritetsfond. Kjetil og McDonalds går dermed foran og utfordrer våre andre sponsorer til det samme. Økonomi skal aldri være et hinder for å drive aktivitet i Åssiden IF. Vi takker ydmykt på vegne av de barn og unge på Åssiden som er avhengig av fondet

Klubben jobber med nye rutiner for solidaritetsfondet for både kontingent og utstyr. Det vil komme mer om dette senere.

 

Et bilde som inneholder tekst, person

Automatisk generert beskrivelse

Vi trenger DEG!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 11. Mar 2021


Har du lyst til å bidra i "klubben med hjerte for alle på Åssia"?Vi i Åssiden IF er en klubb med 1500 medlemmer. Det betyr at vi trenger frivillige blant annet som trenere, lagledere, styrer og utvalg. 

Nye mennesker inn til å bidra i sentrale roller, både for å styrke og fornye klubben. Det er ikke alltid like lett å foreslå seg selv til valg, men nå er muligheten her til å gjøre nettopp det. 


Fotballgruppa trenger spesielt to stykk til sitt fotballstyre (trykk på link under for rollebeskrivelse):

Arrangementsansvarlig - Fotball

Sport og utstyr - Fotball

Er du interessert? Send en mail til: fotball@aif.no  (leder fotballstyret) og oppgi navn og mobilnummer, så kontakter vi deg for en hyggelig prat om hva du kan tenke deg å gjøre. 


Allidretten ble i 2020 lagt inn under håndballgruppa, og håndballstyret ønsker en egen ansvarlig til å følge opp vår viktigste rekrutteringsarena (trykk på link under for rollebeskrivelse):

Allidrettsansvarlig

Er du interessert? Send en mail til: handball@aif.no  (leder håndballstyret) og oppgi navn og mobilnummer, så kontakter vi deg for en hyggelig prat om hva du kan tenke deg å gjøre. 


Alle rollene vil få god støtte fra våre to fulltidsansatte pluss mange andre flinke frivillige. Klubben har i 2020 ansatt en sportslig leder på fulltid. Dette er nytt og vi må finne ut av hvordan rollene skal se ut. Rollebeskrivelsene er altså ikke hogd i stein og det er mulig å utvikle rollene for fremtiden!


Er du interessert, men nysgjerrig på andre roller også? Send en mail til: post@aif.no (daglig leder)

og oppgi navn og mobilnummer, så kontakter vi deg for en hyggelig prat om hva du kan tenke deg å gjøre. Det er absolutt ikke noe krav om å ha aktive barn heller, så hvis dere kjenner noen som kunne tenke seg å bidra til det beste for barn og unge i et hyggelig og inkluderende miljø, er det bare å foreslå dem. 

Ta også gjerne kontakt med daglig leder på mobil 934 90 714 hvis ønskelig.

Suksess med håndballskole!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 5. Mar 2021


Vi arrangerte håndballskole i vinterferien med hele 36 barn tilstede mellom 6-12 år.


Uken var full av smil, lek, utfordring og mestring for alle. I tillegg til morsomme aktiviteter fikk alle barna gratis lunsj, frukt og smoothie hver dag. Som en del av samarbeidet med Norges Håndballforbund og Rema1000 fikk alle deltagerne også gratis t-skjorte og en ball!


 

- Vi startet hver dag med å gi alle deltakerne god tid til å komme, leke litt og bli varm før vi samlet dem til en sirkel og ga informasjon. Så var det aktivitet, lunsj og aktivitet, sier sportslig leder Bo Andersen. 


Håndballskolen startet mandag og avsluttet torsdag i vinterferien og var 9:00-16:00. 


- Det var gøy at alle kom tidlig og var på plass i god tid. I tillegg var alle 36 deltakerne med de tre første dagene, mens torsdag var det noen som sa fra de ikke kom grunnet langhelg på hytten. Så oppmøtet var bra, sier Bo. 


- Dette gir også motivasjon til fortsettelsen. Planen er å gjennomføre håndballskole fast hver høstferie og vinterferie, legger Bo til. Sportslig leder Bo Braastrup Andersen hadde det faglige ansvaret for håndballskolen, og med seg på laget var det fire flinke instruktører. Aurora, Mia og Emilie som alle er spillere på ÅIFs 2004-lag og Live som var en frivillig student fra Norges Idrettshøyskole. 


- Jentene gjorde en kjempejobb hele uken med barna og sørget for at alle hadde en fin og lærerik uke med håndball. Jeg blir imponert over at vi har så flinke ungdommer med oss i klubben, sier sportslig leder. Nå blir det fotballskole første uken og siste uken i sommerferien. Så blir det ny håndballskole i høstferien. Informasjon og påmelding for dette kommer senere.Innkalling til årsmøte i Åssiden Idrettsforening 2021

Postet av Åssiden Idrettsforening den 25. Feb 2021

Styret innkaller herved til årsmøte i Åssiden Idrettsforening.

Årsmøtet avholdes 25. mars 2021 kl. 18:00 i Berskaughallen Ingeniør Rybergs gate 115, 3027 Drammen. Hvis koronaretningslinjene fra myndighetene forhindrer møtet forbeholder styret seg retten til å flytte møtet til digital plattform. 

Saker som et medlem ønsker behandlet på årsmøtet, må sendes styret senest 11. mars til post@aif.no. Det ønskes at vedlagte mal brukes: Forslagsskjema 2021.docx

Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene senest én uke før årsmøtet på vår hjemmeside. Du kan også følge med her: http://aif.no/p/57549/arsmote-2021

For å ha stemmerett og kunne velges til verv må man ha vært medlem av Åssiden Idrettsforening i minst én måned, fylle minst 15 år i det kalenderåret årsmøtet avholdes, og ha gjort opp sine økonomiske forpliktelser til Åssiden Idrettsforening. Alle medlemmer har uansett møterett, talerett og forslagsrett.

For mer informasjon om årsmøte samt regler om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se Åssiden Idrettsforenings lov. Ved spørsmål som gjelder årsmøtet, kan daglig leder Ørjan Dimmestøl kontaktes på 93490714 eller orjan@aif.no.


Velkommen til årsmøte!


Med vennlig hilsen

Hovedstyret  
Årlig møte fotball

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Feb 2021

Velkommen til årlig møte i fotballgruppa i Åssiden IF. 

Møtet blir avholdt på Teams på denne linken: KLIKK HER FOR Å BLI MED I MØTET

Torsdag 25.02.2020 kl 18:00 (Vi ber alle om å logge seg på i god tid i forkant)


Siden møtet er digitalt ber vi alle om å logge seg på god tid i forkant. Man må logge på med fult navn og gjøre seg til kjenne ved å vise seg med webkamera. Hvis vi ikke kan bekrefte at du er medlem kan du bli sparket ut av møtet. 


Lurer du på hvordan du bruker Teams? Se her for en enkel guide: Teams på 1-2-3

Har du spørsmål ta kontakt med daglig leder orjan@aif.no eller på telefon 93490714


Sakspapirer

Vi ber alle om å sette seg godt inn i sakspapirer og forberede eventuelle innspill til sakslisten på forhånd. 

Agenda årlig møte fotball 2021

Årsberetning fotball 2020

Regnskap 2020 fotball

Budsjett fotball 2021

Åssiden Sportsplan forslag.pdf

SU Struktur Åssiden fotball.pdf

Årshjul dugnader 2021
Årlig møte håndball

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Feb 2021

Sakslisten og sakspapirer til årlig møte i håndballgruppa er klare.


Velkommen til årlig møte i håndballgruppa i Åssiden IF. 

Møtet blir avholdt på Teams på denne linken: KLIKK HER FOR Å BLI MED I MØTET

Torsdag 18.02.2020 kl 18:00 (Ber alle om å logge seg på i god tid i forkant)


Siden møtet er digitalt ber vi alle om å logge seg på god tid i forkant. Man må logge på med fult navn og gjøre seg til kjenne ved å vise seg med webkamera. Hvis vi ikke kan bekrefte at du er medlem kan du bli sparket ut av møtet. 

Lurer du på hvordan du bruker Teams? Se her for en enkel guide: Teams på 1-2-3

Har du spørsmål ta kontakt med daglig leder orjan@aif.no eller på telefon 93490714


Innkalling årlig møte håndball 2021

Årsberetning håndball 2020

Regnskap 2020 håndball

Budsjett 2021 Håndball

Styresammensetning 2021

Sportsplan Håndball_utkast

SU Struktur Åssiden Håndball_utkast
Vinner av gratis strøm

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Feb 2021


Tore Skrindo Andersen har vunnet gratis strøm ut 2021 (Foto: Privat)

 

Før jul annonserte klubben et nytt samarbeid med Supporterkraft hvor strømforbruket ditt er med å støtte klubben. Altså at man gjennom en hverdagslig kostnad gir en utrolig viktig støtte til Åssiden IF uten at det koster noe ekstra. Konseptet fungerer på samme måte som Grasrotandelen fra Norsk Tipping! 


I den forbindelse annonserte vi at vi ville trekke en heldig vinner av gratis strøm ut 2021 blant de som ble kunde før 31. januar. Nå er vinneren trukket og det ble Tore Skrindo Andersen (bildet over). 


Bytt strømavtale her!


Se vår informasjonsvideo om samarbeidet her:


Med en strømavtale fra Åssiden IF og SupporterKraft får du en konkurransedyktig, god og miljøvennlig strømavtale. Overskuddet deles 50/50 mellom klubb og SupporterKraft, slik kan du passivt bidra til et bedre aktivitetstilbud for barn og ungdom i bydelen Åssiden, samtidig som du sparer penger.

Det er enkelt å bytte! Åssiden IF tilbyr to forskjellige strømavtaler, så du kan velge den som passer deg best. Ingen liten skrift eller skjulte vilkår, her er det du som bestemmer hva du vil ha.

Ørjan Dimmestøl, daglig leder i Åssiden IF, har gått foran og har selv byttet for å støtte Åssiden IF!

Bytt strømavtale her!


Er dette en god avtale for beboerne på Åssia?

Ja. Supporterkraft er så sikker at de tilbyr en måned gratis strøm uten binding så her koster det ikke noe å prøve. Man kan også få to måneder gratis nå i de dyre vintermånedene ved avtaletid på 12mnd. 

Hvorfor dele overskuddet med ÅIF?

I 2020 valgte ca 600 000 nordmenn å bytte strømleverandør. Bransjen har dermed en stor utfordring med å skaffe lojale kunder. Supporterkraft tror at man som kunde inngår avtalen basert på 3 ting: Fornuftig pris, lojalitet og kjærlighet til klubben og arbeidet vi gjør lokalt. 

Siste frist for påmelding håndballskole

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Feb 2021


Vi gleder oss til å arrangere håndballskole i vinterferien 2021!


Det blir håndballskole i samarbeid med Rema1000 og Norges Håndballforbund. Det gir t-skjorte, egen håndball, drikkeflaske og diplom til hver enkelt deltaker. 


Klikk her for påmelding!


Pris: 1000kr 

Søskenmoderasjon: 30% fra og med barn nummer to (må meldes på samtidig).

Økonomi skal ikke være et hinder for å delta. Send mail til post@aif.no for hjelp til å betale deltageravgiften! 

Alle påmeldingsavgifter blir refundert ved avlysning grunnet pandemien. 


Absolutt siste frist for påmelding 17. februar kl. 23:59!


Om håndballskolen: 

For alle gutter og jenter i alderen 6-13 år.

Mandag-Torsdag 09.00-16.00

Der vil være mulighet for etter avtale med Bo og levere før 9 og hente etter 16.

Vi deler inn i grupper basert på fødselsår, og differensierer innenfor gruppa.

Gruppeinndelingen kan endres gjennom uka.

Bilder og videoer fra håndballskolen legges ut på Åssiden IF hjemmeside og Facebook side. Si fra om dere ikke ønsker og bli med på bilde eller video


Praktisk informasjon:


Daglig program i Berskaughallen

09.00 Oppmøte og Info om dagen

09.30-11.30 Trening (Nyt tema hver dag)

11.30-13.00 Lunsj/Brød Mat og frukt

13.00-15.00 Kamper

15.00-16.00 Opprydning av alle deltakere/trenere. Henting og ut sjekk

Hva får deltakerne?

En kvalitets uke med kompetente og engasjerte trenere.

T-skjorte, håndball, drikkeflaske og diplom.

Hva kreves av deltakerne?

Oppmøte til tiden hver dag med nok energi.

Gode bevegelige klær godt innkjørte inne sko.

Bidra positivt og respekter omgivelsene rundt deg. 
Blåhvit er i gang igjen

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Feb 2021


Hver lørdag fremover samles barn og ungdom i fotballhallen til ekstratreninger. Når været tillater det flyttes treningene selvsagt utendørs.


Forrige lørdag var første økt. Da var det hele 37 barn i alderen 9-12 år og 28 ungdommer i gruppen 13-16 år. I tillegg stilte også noen av våre flinke trenere i klubben opp. 


Sportslig leder Bo Braastrup Andersen er ansvarlig for Blåhvit, og får også hjelp av forskjellige trenere i klubben fra gang til gang. Han var også glad for å se at mange jenter var med på første økten. 


- Fokuset til Blåhvit er at ALLE skal få muligheten til å trene litt ekstra, det skal være gøy og ikke minst lærerikt. Her skal alle oppleve mestring og vi følger klubbens sportsplan for sportslig innhold i treningen, sier Bo. 


Det er altså ikke et krav om ferdigheter, og gleden med fotball er nok til å stille opp. Dette er et gratis ekstratilbud til medlemmer av klubben. 


- ALLE kan bli med (9-16år)! Det eneste som er viktig er å komme til tiden med godt humør, fotballsko og leggskinn.  


- Informasjon rundt øktene blir også gitt i Spond. Nå i korona-situasjonen er det viktig at alle er registrert. Derfor ber vi alle melde seg på i forkant slik at vi kommer raskt i gang, forklarer Bo.  


Når er det?

9-12år: 09:00-10:00

13-16år: 10:00-11:00


Alle som skal delta må melde seg inn i denne Spond-gruppen for informasjon: https://group.spond.com/NOCNE


Årlig møte håndball og fotball

Postet av Åssiden Idrettsforening den 9. Feb 2021

Velkommen til årlige møter i fotball og håndballgruppa.

Det avholdes IKKE tradisjonelle årsmøter i gruppene, men alle grupper som er organisert med eget gruppestyre skal avholde «et årlig møte» før årsmøtet i idrettslaget.

Intensjonen med de årlige møtene er at gruppenes medlemmer skal gå gjennom hva som er status på det som har skjedd i 2020 og godkjenne årsberetningen. Gruppene skal også selv innstille forslag til budsjett og tillitsvalgte fra gruppene til årsmøte i idrettslaget.

Vi anbefaler alle som er engasjert rundt klubbens aktiviteter å delta på årlig møte.

Årlig møte håndball
Torsdag 18. februar 18:00-20:00
Digitalt*
Buskerudveien 54

Årlig møte fotball
Torsdag 25. februar 18:00-20:00
Digitalt*
Buskerudveien 54

Sakspapirer for møtene inkludert regnskap, budsjett og årsmeldinger blir lagt ut på www.aif.no senest en dag før avholdelse av møtet. 

* Grunnet myndighetenes restriksjoner om å samles i større forsamlinger vil årlig møte i gruppene bli gjennomført digitalt. Mer om dette når innkalling til møtene legges ut!
Ny tribune

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Feb 2021

Åssiden IF skal sammen med Klubbkameratene bygge ny tribune med vegger og tak.

 


En skisse av den nye tribunen (Foto: Klubbkameratene AS)

 


Denne tribunen skal bli et nytt landemerke på Åssiden, og gjøre det enda bedre å være på kamp. Med vegger og tak løfter vi stemningen og atmosfæren blant tilskuerne. Man kan da også dra på kamp i all slags vær. Med dette får vi en tribune for hele klubben, og håper det skal bli attraktivt å se både senior-lagene, men også for foreldre å se barn og ungdomslag som spiller på stadion. Tribunen vil ha 200 blå og hvite seter.

Den gamle tribunen måtte skiftes ut ved opprykket til 3.divisjon i forkant av 2020-sesongen. Da ble det kjøpt inn en ståltribune, men grunnet utfordringer med søknadsprosessen tok det tid å få tillatelse til å sette opp tribunen. Når Klubbkameratene AS lanserte sitt prosjekt og ønsket Åssiden IF som pilotklubb så var dette en veldig spennende anledning for klubben.

Klubbkameratene AS er et lokalt firma startet opp av Kenneth Karlsen sammen med Christian Gauseth. Begge blir av mange sterkt linket til Mjøndalen IF, men som mange i klubben vet er Kenneth Karlsen en blå-hvit gutt som har et hjerte for Åssia. Gauseth bor på Åssiden og har i sin tid her også blitt glad i bydelen og klubben. Det var derfor et sterkt ønske fra dem å få til dette prosjektet sammen med oss.

 

Null-prosjekt

Ståltribunen vil skal selges. Som pilot får vi også en god pris på prosjektet. I tillegg har klubben fått 300.000kr av Sparebank 1 BV-stiftelsen til bygging av tribunen. Med det er en stor del av finansieringen på plass.

 

Lokalbanksjef Vidar Løbak i Sparebank1BV overrekker sjekken på 300.000kr til Åssiden ved daglig leder Ørjan Dimmestøl (Foto: Åssiden IF)

 


Klubben er også på utkikk etter en generalsponsor som vil få logo og navn på tribunen. Til slutt ser man på stunt mot næringslivet og private som Strømsgodset og Mjøndalen gjennomførte i 2020 med for eksempel Folkeveggen hvor man kan bidra til byggingen av ny tribune. Her vil vi få god hjelp fra Klubbkameratene også med kreative innspill. Mer info om dette vil komme senere.

Totalt tror vi at vi skal klare å komme i null med dette prosjektet og kanskje med hjelp fra sponsorer også få inntekt til aktivitet. Skulle vi ikke lykkes med dette har vi derimot økonomisk kontroll over investeringen med blant annet erstatning for Hula.

Tillatelse til oppføring er innhentet fra kommunen og når snøen smelter setter vi i gang arbeidet. Tribunen er i betongelementer og skal kunne settes opp på et par uker!


Du kan også lese om tribunen i Drammens Tidende (pluss).
Åpner for innendørstrening ungdom

Postet av Åssiden Idrettsforening den 29. Jan 2021Da har Drammen kommune oppdatert sin lokale forskrift som nå er på linje med den nasjonale forskriften. Dette betyr for hver idrett og treningsaktiviteten:


Allidrett:

Kan trene men uten foreldre tilstede i hallen. 


Fotball og håndball

Alle under 20 år kan nå trene normalt innendørs. Foreldre kan ikke være tilstede i hallen. 

Senior kan ikke trene. 


Huskeregler treningsaktiviteten:

 • Deltagerlister skalføres for hver trening, og oppbevares av trener i minimum 10 dager.
  • Bruk gjerne Laget Mitt eller Spond. 
 • Treningene kan foregå med nærkontakt mellom spillerne. 1-meters regelen gjelder før, etter og i pauser/opphold i treningen. 
 • Alle tilknyttet sportslig virksomhet (spillere, trenere, ledere, etc) plikter å følge retningslinjer, råd og anbefalinger fra myndigheter, Folkehelseinstituttet, NIF, Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund. 
 • Spillere med Covid-19 relaterte symptomer skal sendes hjem. 
 • Det skal ikke være andre til stede på/i/ved treningsarealet enn de som tilhører den treningsgruppen som skal trene. 
 • Det anbefales fortsatt en gruppestørrelse på maksimalt 20 (eksklusive trener(e)). (Treningsområdets utforming og størrelse må tas med i vurderingen når treningsgruppens størrelse fastsettes.) Flere slike grupper på 20 personer kan samles dersom gruppene holdes adskilt og de enkeltvis og samlet overholder smittevernrådene. 
 • Ansvar for håndtering/plassering av utstyr under treningen (som f.eks. kjegler) fordeles slik at så få personer som mulig bærer/flytter på utstyret. Rengjør utstyret ofte. 
 • Alle som deltar i aktiviteten skal ha med egen, merket vannflaske til treningsøkten. 
 • Unngå trengsel der spillerne forventes å lage kø eller samles i klynger. 
 • Treningsgruppene skal i størst mulig grad være de samme.
 • Det er ikke mulighet for hospitering.
 • Om mulig bør offentlig transport unngås ved reise til/fra trening. 
 • Garderober er inntil videre stengt for bruk. 
 • Deltagernes bager ol. skal ligge med minst 1 meters mellomrom.
 • Alle må begrense opphold i hallene i størst mulig grad
  1. For å unngå større ansamlinger skal treningene være avsluttet 5 minutter før neste lag har trening, gi umiddelbart plass til neste lag, uten trengsel
  2. Foreldre og andre skuelystne skal holde seg utenfor hallen.


OPPDATERT ALTERNATIVE TRENINGSTIDER FOTBALL
Innspill til Drammen kommune

Postet av Åssiden Idrettsforening den 26. Jan 2021

Tør vi å gamble med fremtiden til våre unge - vår viktigste valuta?

Innspill til Drammen kommune vedr. retningslinjer for idrett. 

Fra: Åssiden Idrettsforening og Konnerud Idrettslag med støtte fra Drammen Idrettsråd, Glassverket IF, Ski- og Ballklubben Drafn, Mjøndalen IF, Strømsgodset IF, Drammens Ballklubb, Strømm IF og Birkebeineren IF.Mange valg tas i denne pandemien rundt problematikken om økonomi – toppidretten er åpen fordi det er arbeidsplasser, ok. Eller?

Tør vi gamble med vår viktigste verdi? - Ungdommene våre og deres helse?


Det er lett å måle tapet i liter øl som blir dårlig på lager, men langtidskonsekvensene av at unge ikke får en normal hverdag er vanskelig å måle i kroner og øre.   

Dette er ikke en klagesang, vi har stor forståelse for mange tiltak som gjøres, men av og til må man sette foten ned og ytre sitt standpunkt. Den som tier samtykker, og vi kan ikke være stille rundt dette. Ungdommene våre må tilbake i all fritidsaktivitet – og trening. 

Dette brevet ble forfattet før helgen og utbruddet i Nordre Follo. I etterkant har det vært en god diskusjon hvorvidt brevet passer seg nå da vi har forståelse for at det er en alvorlig situasjon. Som Drammen kommune avventet vi de nasjonale retningslinjene (kommunen ba regjeringen om å sette disse tiltakene), og regjeringen er tydelige på at tilbudet til barn og ungdom skal opprettholdes i de 15 randsonekommunene. 

Lagidrettene har snart i ett år levd med mer eller mindre strenge restriksjoner. Mange voksne har ikke hatt en normal treningsøkt siden begynnelsen av mars, og ungdom over 13 år har hatt meget strenge regler siden begynnelsen av november. Dette har gått ut over all idrett i Drammen, og har rammet spesielt innendørs idretter hardt, som for eksempel håndball. 

Vi vil påstå at idrettsarenaen er den viktigste arenaen for opprettholdelse av en god fysisk-, psykisk- og sosial helse. Idretten sliter allerede med stort frafall i ungdomsskolealder, og vi er meget bekymret for at frafallet øker med en videreføring av dagens tiltak, som hindrer hallidretter å trene i ungdomsalder. Ungdommene våre må tilbake i normal treningsaktivitet.

Ett eksempel på den prekære situasjonen finner vi i Åssiden IF hvor de dessverre måtte starte 2021 med å trekke et av ungdomslagene fordi flere spillere har sluttet gjennom disse månedene. Klubben stod i fare for å miste tilbudet til en hel årgang. Mangel på kampaktivitet og normal treningshverdag i hallen er hovedårsaken.

For både utøvere og trenere faller en allerede tynnslitt motivasjon uke for uke. Og ja, man kan trene ute. Flinke og kreative trenere finner alternative opplegg, gjør andre idretter og strekker strikken så langt det lar seg gjøre for å opprettholde sosiale møteplasser – men denne situasjonen har vart lenge nå. Det har seg sånn at en viktig faktor for deltagelse i en spesifikk idrett ligger i særegenheten til den idretten som utøves, håndballspillere liker, ikke overraskende, å trene håndball. Det lar seg ikke gjøre ute på denne årstiden. 

De alle fleste lagene vil nok klare seg gjennom denne runden også, men den store bekymringen vår er at de som faller fra kanskje er de som trenger idretten, og det den har å gi, aller mest. 

Vi treffer ungdommen i hverdagen, vi ser utviklingen, og vi er veldig bekymret. 

Idretten handler om så veldig mye mer enn at vi skal vinne fotball eller håndballkamper akkurat nå. Når alt kommer til alt, er det kanskje det minst viktige. Idretten skal være fristedet, en pause fra hverdagen. En pause fra problemene hjemme, på skolen, eller et avbrekk i en stressende hverdag. Når vi velger å stenge ned alt så fratar vi barn og unge det normale i hverdagen, og akkurat nå så er det kanskje det “normale” de trenger for at den fysisk og psykiske helsen ikke skal “knekke”. Vi tror det må være mye bedre at unge møtes under kontrollerte forhold i en idrettshall med voksne tilstede, og hvor smittevern tas på alvor, enn at de skal henge på kjøpesentre rundt om i byen. Mange ungdommer står nå uten rammer, uten fritidstilbudet (eller en helt annen variant enn hva de ble med på), de kjeder seg, de sprenger postkasser, sloss på senter eller tenner på fretexconaintere. 

Idrettslagene har tidligere i år vist at de har meget god kontroll på smittevernrutiner, og fulgt alle forskrifter og anbefalinger fra nasjonale og lokale myndigheter. Håndballklubbene, idrettslagene og idrettshallene har gjennom hele året vist at de tar dette på alvor, og har meget strenge regler for å hindre smittespredning. Oppfølgingen av reglene har vært eksemplarisk. Enkeltutbrudd har blitt behandlet etter alle forhåndsregler. Foreldre stiller som hallvakter, publikum holder seg unna, og frivillige vasker toaletter og innbytterbenker. 

Spørsmålet som må stilles er: hvor stor har egentlig smittespredningen vært i breddeidretten?
Dette må noen andre enn idretten svare opp for, vi er ikke eksperter. Spørsmålet må likevel ligge til grunn når tiltakene videreføres for denne sårbare gruppen. Vi ønsker å legge ved et utdrag fra aftenposten og fastlege Tonje Haugen (19.01.21): «Det finnes ingen dokumentasjon på at det er stor smittespredning blant barn og unge. Tvert imot. Barn og unge ser ut til i liten grad å spre smitte. Folkehelseinstituttet har publisert en studie (Brandal et al., 2020) der de har kartlagt smitteveien fra 13 barn ved barneskoler i Oslo og Viken. 1 prosent av nærkontaktene testet positivt. Det er et svært lavt tall.»

Videre vil vi vise til anbefalingene og bekymringen til barneombudet fra 12.01.21 der de skriver: 

«Barneombudet er bekymret for konsekvensene det får for barn og unge at fritidsaktiviteter ikke har startet opp etter igjen etter jul. For mange barn og unge er fritidsaktiviteter som idrettsaktiviteter, fritidsklubber og korps, viktige mestringsarenaer og møteplasser. Gjennom fritidsaktiviteter kan barn og unge oppleve mestring og være sammen med jevnaldrende og andre voksne. Dette kan være med å sikre inkludering og gode positive opplevelser i en vanskelig tid. For barn i sårbare situasjoner og barn med særlige utfordringer har det ekstra store konsekvenser at disse viktige arenaene ikke lenger er tilgjengelige. Nedstengingen kan også gjøre at en del barn og unge ikke starter med fritidsaktiviteter som kan være viktige for dem, og den kan også føre til økt frafall blant de som ikke får et tilbud i en periode».

Barneombudet peker også på at nedstenging av fritidsaktiviteter kan påvirke smitteutviklingen lokalt negativt. Regjeringens koordineringsgruppe har i sin niende rapport understreket at et problem med å stenge ned organiserte fritidsaktiviteter med smittevernregler, kan være at barn og unge møtes på uformelle arenaer uten tilsvarende regler. De anbefaler derfor ikke dette tiltaket. Vi ber om at den delen av anbefalingen som gjelder barn og unge under 20 år ikke videreføres. Hvis det ikke er mulig å trene som normalt inne, så ber vi i det minste om å få trene med avstand innendørs

Tyngden av beslutningene som tas av styringsorganer skal det ikke tas lett på, det skal være gode argumenter. Vi i idretten har vanskelig for å forstå, om det finnes viktigere tiltak enn at det åpnes for ungdomsidretten her i Drammen. 

Vi ser forventningsfullt til de folkevalgte i Drammen.
Håndballskole vinterferien 2021

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Jan 2021

Vi gleder oss til å arrangere håndballskole i vinterferien 2021!


Det blir håndballskole i samarbeid med Rema1000 og Norges Håndballforbund. Det gir t-skjorte, egen håndball, drikkeflaske og diplom til hver enkelt deltaker. 


Klikk her for påmelding!


Om håndballskolen: 

For alle gutter og jenter i alderen 6-13 år.

Mandag-Torsdag 09.00-16.00

Der vil være mulighet for etter avtale med Bo og levere før 9 og hente etter 16.

Vi deler inn i grupper basert på fødselsår, og differensierer innenfor gruppa.

Gruppeinndelingen kan endres gjennom uka.

Bilder og videoer fra håndballskolen legges ut på Åssiden IF hjemmeside og Facebook side. Si fra om dere ikke ønsker og bli med på bilde eller video


Praktisk informasjon:


Daglig program i Berskaughallen

09.00 Oppmøte og Info om dagen

09.30-11.30 Trening (Nyt tema hver dag)

11.30-13.00 Lunsj/Brød Mat og frukt

13.00-15.00 Kamper

15.00-16.00 Opprydning av alle deltakere/trenere. Henting og ut sjekk

Hva får deltakerne?

En kvalitets uke med kompetente og engasjerte trenere.

T-skjorte, håndball, drikkeflaske og diplom.

Hva kreves av deltakerne?

Oppmøte til tiden hver dag med nok energi.

Gode bevegelige klær godt innkjørte inne sko.

Bidra positivt og respekter omgivelsene rundt deg. 

Oppdatering Covid-19

Postet av Åssiden Idrettsforening den 19. Jan 2021


Drammen kommune viderefører forskrift fra 18. desember, som er strengere enn de nasjonale som ble presentert mandag 18. januar av statsministeren.


Dette betyr:

 • Barn i barneskolealder (7.klasse) og yngre kan trene innendørs.
 • Fra og med ungdomsskolealder (8.klasse) kan trene som normalt med kontakt utendørs.
 • Senior kan trene utendørs med en metersavstand og i grupper på inntil 10 deltakere samtidig i tillegg til trener. 


Berksaughallen

Åpner for trening for håndball til og med 7. klasse. 


Allidrett

Vi sender ut informasjon om allidrett i løpet av uken, men jobber for oppstart tirsdag 26. januar. 


Fotballhallen

For å begrense kohorter har vi satt opp alternative treningstider i fotballhallen frem til ungdom kan trene inne igjen og for å begrense antall kohorter i hallen samtidig. Det er viktig å presisere at dette er et midlertidig oppsett og gjelder frem til ny beskjed er gitt. Se fullt alternativt oppsett her..

 

EMS Åssia Cup 2021

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Jan 2021


Eat Move Sleep Åssia Cup 2021 er lansert og vi har allerede mottatt våre første påmeldinger!

Vi håper smittesituasjonen letter og vaksineringen er kommet så langt at vi kan gjennomføre cupen som før. Uansett vil fokuset vårt være at det skal være en trygg og god opplevelse for barna.

Det er også korona-garanti for lag som melder seg på. Det betyr full refusjon ved avlyst arrangement. 

Cupen har en ambisjon om å være Norges morsomste barnefotballcup!

Følg med her for mer info rundt cupen på klubbens side: http://aif.no/p/25167/eat-move-sleep-assia-cup-2021


PÅMELDING HER
Åpner for utendørstrening

Postet av Åssiden Idrettsforening den 5. Jan 2021

Klubben valgte å stanse alt i går mandag inntil vi hadde oversikt da klubben ønsker å være en bidragsyter i å redusere smitte og tar situasjonen på alvor. Etter å ha sett Drammen Kommune sin forskrift, sammen med nasjonal veileder for smittevern i idrett, Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund har klubben valgt å åpne for utendørstrening for de lag som ønsker det. 

Om noen spillere, foreldre, trenere eller lagledere ønsker å ta pause av hensyn til smittesituasjonen så skal dette respekteres fult ut av alle i og rundt de enkelte lag. Medfører dette at et lag ikke kan ha aktivitet, men det er spillere som ønsker trening kan daglig leder eller sportslig leder kontaktes via lagets trener for å finne løsninger innenfor smittevern. 

Vi understreker at de av våre lag som ønsker å arrangere trening utendørs må til en hver tid forholde seg til smittevern: 

 • Minimum en meters avstand til en hver tid- Dette gjelder også under aktivitet. 
 • God hånd og hostehygiene og forsterket renhold.
 • Føler du deg syk bli hjemme.
 • Alle som deltar i økten skal registreres. 
 • Gruppen skal være fast over tid og det anbefales gruppestørrelse på inntil 20 spillere. 
  • For de over 20år er det maks 10 per gruppe pluss trener. 

For siste punkt ber vi lagene våre så langt det er mulig å opprettholde spillernes sosiale kohorter og kohorter fra skolen. Hvis en spiller da blir alene og faller utenfor så må man selvsagt finne en fornuftig løsning. 

Kunstgressbanen på stadion er dekket av snø og kan ikke benyttes til ordinær fotballaktivitet. Derfor må man finne alternative løsninger for økter. Håndballforbundet har kommet med en rekke gode forslag til alternative økter man kan gjøre i fellesskap og med god avstand. Dette er også relevant for fotball-lagene våre. Se her for forslag til økter

Har noen lag behov for mer antibac eller såpe så ta kontakt med daglig leder!
Stans i aktivitet

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Jan 2021

Etter regjeringen i går innførte strengere smittevernstiltak blir det midlertidig stans i all aktivitet i Åssiden IF.

 

Regjeringen la søndag kveld frem retningslinjer som gjelder i perioden 04.01-17.01 og varslet at en ny vurdering vil gjøres om mulig forlengelse av restriksjonene. 

 

For idretten sier retningslinjene som følger (Hentet fra regjeringen.no): 

 • Alle organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs, anbefales utsatt til etter 18. januar. Dette gjelder også alle aktiviteter innendørs som samler barn og unge på tvers av klasser/ kohorter.
 • Utendørs aktiviteter kan gjennomføres dersom det er mulig å holde god avstand.

 

Dette betyr at allidrett ikke starter opp som planlagt. Foreløpig dato for oppstart er dermed tirsdag 19. januar, men med forbehold om at smittevernstiltakene kan forlenges.

 

For håndball vil det ikke være mulig med innendørs trening, og inntil videre vil også være stans i utendørstrening.

 

For fotball vil det ikke være mulig med innendørs trening, og inntil videre vil også være stans i utendørstrening.

 

Akkurat nå er det ikke mulig å trene på banene våre da de er snølagt. Derfor blir kommunen forespurt om de kan brøyte banen i denne ekstraordinære situasjonen for å tilrettelegge for utendørs aktivitet med god avstand om tiltakene mot innendørstrening forlenges.