Luke 22: Oppsummering sesongen fotball 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Des 2022


J13 ble kretsmestre 2022!

 Endelig har det vært en normal sesong for idrett, og fotball har blitt spilt hele året (nesten) uten avlysninger grunnet korona. Futsal-sesongen ble amputert for de av lagene som var påmeldt der, men når normal serie startet senere på våren har ballet rullet uavbrutt på gresset!

Totalt har fotballgruppen hatt 37 lag påmeldt seriespill i år fra 6 åringer til seniorfotball. Det har vært kamper på alle slags nivåer med fokus på utvikling, mestring, vinne og ikke minst lære av tap.

I 2022 ble «første» Åssia Kiwi Bama Cup arrangert. Eat Move Sleep konseptet har fått nok en stødig støttespiller i Kiwi, som også er en viktig samarbeidspartner for klubben, og sammen med NFF og Bama har de løftet konseptet ytterligere. Deltakerne fikk spille med baller tilsvarende som brukes i NM. Mat til våre 200 frivillige og i kiosken var av ypperste kvalitet. Og sammen skapte vi rammer som ga gode minner for livet for over 1500 barn. Cupen ga også god inntekt for fotballgruppa med et overskudd på 200.000kr!

Arrangementskomiteen for Åssia Kiwi Bama Cup

 I tillegg til å delta på vår egen cup har lagene deltatt på andre lokale cuper. Liungen, Lier Kiwi Bama og Solberg Kiwi Cup. Så ble samtlige ungdomslag sendt til Hamar på Maxiturneringen til Storhamar Fotball i august. Etter to år uten ordinær aktivitet dekket fotballgruppa hele cupen for deltakerne, og etter en dugnad i samarbeid med McDonalds Åssiden fikk vi også mulighet til å bestille en buss for felles transport. Her ble SAMHOLD bygget i praksis, og ga mersmak for lag og klubb.

I ungdomsfotballen begynner man med tabell, seriespill og kan også vinne pokaler. Det var moro å se hvordan G16 (gutter født 2007 og 2006) gikk fra to år uten mange seire til å vinne det meste av kamper. På våren vant de 1. divisjon, og på høsten var de lenge med å kjempe om kretsens pokal. Til slutt endte de på en god 3. plass etter et år med stor fotballfaglig utvikling.

Men vi gikk ikke tomhendt denne sesongen. J13 (jenter født 2009) har allerede vært nevnt, men det er verdt å nevne igjen at de ble kretsmestre! Gruppen hadde en vår med forskjellige utfordringer, og var blant annet få spillere. Så takket være handlingskraftige trenere hos oss og DBK fikk vi til et samarbeidslag. Plutselig var det jevnt 25 spillere på trening og jentene kom med mange gode prestasjoner utover høsten som ble kronet med kretsmesterskapet.  

I seniorfotballen har året gått unna. A-lag herrer fikk en tøff start på sesongen med bortekamp og tap mot Hallingdal, men de hentet seg så til de grader inn igjen. Få scoret flere i Norge med hele 106 mål. Magnus Langset ble også divisjonens toppscorer med 30 mål, og hadde over 20 assist. Før siste kamp var 2. plassen sikret. At sesongen ble avsluttet med en sterk seier over Åskollen som rykket opp var midt i blinken. B-laget vårt kjempet seg til en stabil og trygg plass i 5. divisjon. I enkelte kamper med få eller ingen spillere på benken.

Et bilde som inneholder gress, fotball, person, felt

Automatisk generert beskrivelseA-laget feirer scoring av Nhial

 Så har klubben fått i gang en ny gruppe i seniorfotballen med C-laget ledet av Niklas Torgersen. Dette er et tilbud for de som ønsker å være en del av fotballen, men ikke kan trene like ofte. Godt humør er en like viktig kvalitet som ballbehandlingen. Laget er påmeldt 7. divisjon neste år med mål om å vinne flest mulig kamper, men alltid med godt humør på veien.

I 2023 vil fotballgruppen jobbe med noen utfordringer. Vi har et behov for å få tilført trenerkompetanse. G19, G14 og G13 har behov for trenere. Jobben er ikke enkel, men vi gir oss ike før vi har dyktige trenere på plass. Enten til å lede laget eller støtte dem som er der. Jentefotballen i klubben er fortsatt i en sårbar posisjon, og vi må bygge oppunder de kullene vi har. Ungdomsfotballen så sees det på mulighetene for å utvide samarbeidet fra 2022 med DBK. For barnefotballen må vi tenke alternativt. Så vil det være enda større fokus på kompetanseutvikling av samtlige trenere i tiden fremover, og det gleder vi oss masse til. Med Kenneth Karlsen inn som hovedtrener A-lag sammen med Levi Reiersrud og Anders Bøthun, får klubben tilført masse kompetanse som skal merkes nedover i fotballgruppen også. Så 2023 ser lyst ut!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.