Luke 24 God Jul Åssia

Postet av Åssiden Idrettsforening den 24. Des 2023

I dag senker julefreden seg over Åssia og ikke minst på klubbhuset. 12 hengivne mennesker har satt av dagen for å være frivillig på Inkluderende Feiring på klubbhuset. Den største gaven er å gi og glede andre, og dette viser de i praksis. 

Tusen takk til alle som har bidratt for å sørge for at ca 40 mennesker får en fin og god julaften i dag! 

Riktig god jul til alle på Åssia!
Luke 23 LEARN Åssiden ny sponsor!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Des 2023

Vi har inngått et samarbeid med LEARN Åssiden. LEARN Trafikkskole sier at "kunnskap redder liv" Gjennom sine dyktige lærere utdanner de alt fra moped til lastebil- og bussjåfører. 

Dette samarbeidet vil gi fordelaktig priser til medlemmene våre på trafikalt grunnkurs og pakker for sertifikat. 

- Dette samarbeidet er absolutt noe vi ser fram til! Det å jobbe med lokal klubb, og de lokale ungdommene er noe vi ønsker, sier avdelingsleder Ammar Rafiq.

Som en kick start på samarbeidet vil vi arrangere trafikale grunnkurs på klubbhuset tilpasset treningstider for ungdommen. Første kurs blir informert om tidlig på nyåret, men ligger an til å bli allerede i februar. 
Luke 22 NBBO er ny partner!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Des 2023

Klubben har fått en tidlig julegave med en ny samarbeidspartner med oss inn i 2024. 

NBBO er en av Buskeruds største medlemsorganisasjoner med ca 32.500 medlemmer og Buskeruds største boligforvalter. NBBO er en vesentlig boligbygger i Drammensregionen, og har mange boliger rundt om kring på Åssiden. 

- Vårt samfunnsoppdrag er å bygge gode boliger og legge til rette for inkluderende fellesskap i et trygt bomiljø, sier Ingrid Holst Nissen som er avdelingsleder medlem i NBBO. 

Med Aktiv på Åssia så har vi et sammenfallende fokus på lokalsamfunnet og det var helt naturlig for klubb og NBBO å starte et samarbeid. Vi starter med en avtale som streker seg over de neste tre årene og gleder oss til å jobbe for gode lokalsamfunn sammen! 

- Vi vil ha gode områder å leve i! Arbeidet Åssiden IF gjør i lokalsamfunnet er fantastisk, kronet med julefeiringen på klubbhuset, sier Holst Nissen. 

NBBO har et veldig bra fordelsprogram for sine medlemmer. Er du ikke medlem i dag så kan du melde deg inn her, eller gi en julegave til noen du har kjær. NBBO har et helt eget juniormedlemskap som er en gave som varer. Pluss at du får med BOBO som velkomstgave. 

Les mer: https://nbbo.no/
Luke 21: Internasjonal ÅIF-representasjon 2024

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Des 2023

Et bilde som inneholder person, gress, stadion, fotballspiller

Automatisk generert beskrivelse

Tomke Kathrin Poppen er en av klubbens fremste dommere. Hun dømmer til daglig som AD (assistentdommer) i Toppserien, og i 2022 dømte hun cupfinalen. Nå har den tyske toppdommeren vår nådd en ny milepæl. I 2024 vil Tomke dømme internasjonalt som FIFA-dommer. Dette er selvsagt stort for Tomke, men som klubb blir vi ekstra stolte. Derfor har vi gjort et intervju med toppdommeren vår til dagens luke.

- Det er en kjempestor ære å bli oppnevnt internasjonalt! FIFA-dommer har alltid vært det store målet, så å nå se at innsatsen man legger ned gir resultater gir motivasjon til å sette seg nye mål! Dette var en perfekt julegave på slutten sesongen, starter Tomke.

Tomke er opprinnelig fra byen Leer i Nord-Vest Tyskland og kom til Norge i 2017 grunnet kjærligheten. Tilfeldigvis var tanten til mannen hennes fra Åssia.

- Sosialkontakt har alltid vært viktig for meg, og derfor ønsket jeg å spille fotball når jeg flyttet til Norge. Tanten til samboeren min bor like ved Åssia-banen og da begynte jeg å spille i Åssiden. Der spilte også Mari Bjørnstad, og hun fikk nyss i at jeg dømte i Tyskland og fikk meg i gang her i Norge, forteller Tomke.

Men i 2017 var dommerkarrieren til Tomke fortsatt fersk. For søsteren startet med dømming i 2012, og siden søsterene alltid hadde gjort det samme i oppveksten så skulle ikke Tomke dømme også. Så var Tomke en lojal supporter av søsteren sin og fulgte henne rundt på alle kampene, og da sa søsteren til slutt at nå måtte Tomke begynne å dømme også. Søsteren til Tomke dømmer i dag på toppnivå i Tyskland.

- Jeg begynte å dømme i 2016, og fikk være med på landslagsuttakturneringer i 2017. Men så kom jo kjærligheten når jeg møtte en nordmann. Når Mari spurte meg om jeg ville dømme i Norge var jeg usikker på grunn av språket, men hun satt meg i kontakt med kretsen og vi fant riktig nivå i begynnelsen.

Tomke fikk raskt dømme G19 og 2. div kvinner, og milepælene har kommet på løpende bånd hvert år. I 2018 fikk hun sin første kontakt med Norges Fotballforbund når hun fikk dømme Norway Cup. Så i 2019 ble hun kåret til årets forbilde i kretsen, og hun ble assistentdommer i 1.div og G19 nasjonalt. I 2020 ble hun oppnevnt som AD i Toppserien for første gang, og hun ble fast AD i 2021 og fikk også da dømme cupfinale J19. I 2022 dømte Tomke cupfinale kvinner og nå avslutter hun 2023 med å bli oppnevnt til FIFA AD.

- Cupfinalen 2022 er det største så langt, men jeg må også trekke frem Rosenborg-Brann på Lerkendal juni 2022. Da ble det satt publikumsrekord i Toppserien med 11.636 tilskuere. Å gå ut på en bane med fullsatt stadion er en helt spesiell følelse som gir noe ekstra. Det var veldig, veldig kult!

Tomke (nr 2 fra venstre) med dommerteamet før rekordkampen på Lerkendal (Foto: Privat)


- Så har jeg dømt Norge mot Tyskland i finalen i politimesterskapet i Trondheim! Det var også stort å få dømme akkurat de to landene i en finale, trekker Tomke frem.

Veien til å bli toppdommer er lang, og det krever en enorm innsats. Tomke er utdannet ergoterapaut med egen bedrift og jobber til vanlig som pedagogisk medarbeider på den tysk-norske skolen i Oslo. Hun tilbyr også tjenester for barn som trenger ekstra oppfølging utenom skolen og har flere ekstrautdanninger. Blant annet som ADHD-trener. Tomke synes det er fint å legge til rette for barn, og er svært takknemlig for en arbeidsgiver som også legger til rette for henne.

- Hele skolen er veldig støttende når det kommer til dommerkarrieren min. Når jeg dømte cupfinalen så hadde jeg en egen fanklubb bak meg på cupfinalen, og det var veldig stas.

Tomke har vært svært fornøyd med å dømme Toppserien, og har nesten ikke rekt å tenke større. Likvel er hun klar på at det å dømme et mesterskap er den store drømmen.

- Å dømme Champions League, EM eller VM. Jeg tar gjerne steg med J19 eller J17, men store mesterskap henger høyt. Toppserien har vært et mål, og det å få dømme internasjonalt nå er prikken over i-en. Nå må jeg bare ta en kamp om gangen og ta det som kommer.

Tomke (t.v.) sammen med dommerteamet i garderoben før kampen på Lerkendal (Foto: Privat)

 

Målet for sesongen 2024 er å fortsette ned den veien hun er på vei. Det handler om å finne plassen sin internasjonalt, ta de kampene man får og relektere i etterkant. Selvevaluering og snakke med dommerkollegaer blir viktig.

- Jeg vil trene bedre, og få en bedre balanse mellom styrke, mobilitet og hurtighet. Det krever mye innsats i hverdagen å være dommer. Så det å se at den innsatsen og tiden lønner seg gir motivasjon til å sette seg nye mål. Nå vil jeg bli kjent med internasjonale arenaer, og dommerkollegaer, og ta de kampene jeg får. Alle internasjonale kamper blir store milepæler jeg kommer til å huske, avslutter Tomke Poppen.

Vi gratulerer Tomke med uttaket og er stolt og glad for at hun nå skal representere Åssiden IF internasjonalt!

 
Luke 20: Oppsummering fotballsesongen 2023

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Des 2023

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, snø, sko

Automatisk generert beskrivelse

Et nytt fotballår og sesong går mot slutten. Stadion og kunstgressbane er gått i vinterdvale, men lagene våre holder fortsatt koken og trener nå inne i fotballhallen og gymsal.

Vinteren 2022/2023 ble lang på Åssiabanen og snøen lå lenge. Heldigvis har vi fotballhallen som en meget god arena på vinterstid, så lagene fikk lagt godt grunnlag inn mot våren. I april sier kalenderen at det er vår, men fotballbanen på Åssia var fortsatt dekket av snø. Da viste hele fotballgruppen i Åssia hvilke krefter som bor i klubben, og 11. April møtte det opp over 80 spillere, trenere og foreldre/foresatte for å gjøre en hederlig måke-dugnad på banen så den kunne bli grønn! 

I slutten av april var banen blitt grønn og Senior Menn spilte sin første hjemmekamp på Åssiabanen mot Eiker/Kvikk. I tillegg var flere av våre barnelag på turneringer i nærområdet, blant annet Vikåsen cup og Skiold cup. I månedsskiftet April/Mai var også seriespillet i gang for både barne –og ungdomsgruppene.

I slutten av mai var det også duket for hjemmearrangement med 1. runde i NM, hvor vi tok imot selveste Stabæk. En festdag for klubben, med flere hundre tilskuere som tok turen til Åssiabanen. Ikke minst stor takk til alle som bidro før, under og etter gjennomføringen av kampen!

Første helgen i juni var det igjen duket for årets store happening - ÅSSIA KIWI BAMA CUP 2023! En helg fylt med mye idrettsglede, store smil og gode prestasjoner. Totalt 191 lag deltok, og det ble spilt 288 kamper fordelt på lørdag og søndag. Været viste seg også fra sin beste side med strålende sol begge dager! Det er også viktig å nevne at en cup som KIWI BAMA cup ikke er mulig å gjennomføre uten det gode samarbeidet med NFF, KIWI og BAMA. Konseptet kommer fra dem, og de er til stor hjelp i planleggingen av cupen. For selve gjennomføringen må vi få takke alle våre frivillige som stod på fra tidlig morgen til sen ettermiddag, med alt i fra å bemanne kioskene, steke vafler og koke kaffe, dele ut premier til spillerne og være behjelpelige på våre aktivitetsområder. Uten dem kan ikke en cup som dette gjennomføres. Vi gleder oss til 2024!

Et bilde som inneholder utendørs, person, gress, klær

Automatisk generert beskrivelse

 

Så nærmet det seg sommer og sommerferie. Siste uken i juni var det en uke med fotballskole for barn i alderen 6-12 år. Over 60 barn deltok denne uken, hvor det var alt i fra fotballspill til rebusløype. Vi må også takke vår gode samarbeidspartner McDonalds Åssiden som bidra med lunsj til alle barna siste dag på fotballskolen. Det er ukas høydepunkt!

Over sommerferien var det igjen duket for fotballskole, denne gangen i samarbeid med TINE. Denne fotballskolen gikk over tre dager, og ca 90 barn deltok. Dette var tre fartsfylte dager før skolen startet opp.

Mot slutten av august var også flere av våre ungdomslag på Hamar Maxiturnering. En overnattingscup fylt med alt cup-livet har å by på. Også seriekamper for høstsesongen var kommet godt i gang nå.

I både september deltok både barnelagene og ungdomslagene på helholdsvis KIWI Solberg cup og Lungen cup. Og i oktober avsluttet barnelagene sesongen ved Lier Kiwi Bama cup.

I oktober ble det klart av Senior Menn var vinnere av 4.divisjon Buskerud, og det skulle spilles opprykkskamp mot HEI fra Telemark. Kampene ble spilt i månedsskfitet oktober/november, hvor det stod 0-0 etter første kamp hjemme på Åssia. Dermed skulle alt avgjøres på bortebane. Guttene leverte gode prestasjoner og godt spill og sikret seieren på bortebane, og ikke minst opprykket til 3.divisjon var sikret! En god avslutning på fotballåret 2023 for Åssiden IF.

Vi takker alle våre trenere, lagledere, dugnadsansvarlig og øvrige foresatte og frivillige som bidrar rundt våre lag i Åssiden IF fra 6 år til senior. Uten dem hadde vi ikke kunne stille med 42 påmeldte lag i årets sesong, fra 6 år til senior. Takk for innsatsen dere legger ned hver uke så barn og unge på Åssiden kan spille fotball. Vi ser at det blir lagt ned en solid jobb da vi stadig vokser i antall.

GOD JUL FRA FOTBALLGRUPPEN I ÅSSIDEN!

Et bilde som inneholder utendørs, person, gress, tre

Automatisk generert beskrivelse Foto: Ken Håkon Jansen