Luke 2 Øyvind Larsen med ny bok!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Des 2023

Kom på bokbad på klubbhuset 06. desember kl. 19:00

Å fa´n – er´e deg igjen ´a?

- I tråkka spor

Mulig jeg kjenner deg. Mulig du har lest meg før. Eller du lurer på hva fa’n detta er? Jeg hilser deg i alle fall på Åssia-vis. I ei ny bok. Du får det vennligste verbale klapp på skuldra du kan få. Fra meg. Fra oss.

Du trenger slettes ikke å være fra Åssia – for å gå i gang med denne boka. Åssia er ramma. Akkurat som Nordland var for Hamsun. Akkurat som Oslo er for Lars Saabye Christensen. Akkurat som Grorudalen og Jylland er for Per Petterson. Akkurat som Årvoll og Nordlandskysten er det for Roy Jacobsen.

Historiene er hverdagshistorier. Det er hverdagsliv. Akkurat som Karl Ove Knausgårds utgangspunkt i mange av sine bøker. Hverdager er det flest av i livet. Innimellom knister det. Innimellom er det grått. Du vil treffe ellevilt og gravalvor.

Boka er levd liv og følger tråkka spor. Boka er et riss av Åssiahistorie. Men åsså riss av Drammenshistorie og Norgeshistorie. Jeg er pinadø innom Verdenshistorie. Boka skimter nytråkka spor. Boka skimter retning.

Du får melding om været med varsel for fiskebankene. Du vil lese om drama på elva og streik langs elva. Du vil møte fyll og fandenskap der avholdsfolket får sin naturlige plass.

Du vil møte leit etter mening.

Du tas med på skauen. Du vil garantert føle suset fra Tverråsen. «Gutta på skauen» er der. Med nye historier.    

Du vil treffe på ei oppskriftsbok, ei kringle, et Budalsbord med fire Budalsstoler og et servise.

Du treffer flotte folk. Du treffer Kaare Aasgaard, Sverre Gundersen, Edel Viola Bergan Johansen , Miloslav Rozmara, Jan Runar Eliassen og Odd Johnsen.  Du treffer meg og deg åsså. Du er i alle fall ikke langt unna.

Det store Kappløpet om fotballhegemoniet i Drammen & Omegn – har jeg storkost meg med. Sjølve opprinnelsen til rivaliseringa mellom SIF og MIF hører naturlig inn her. Det er en klar sammenheng mellom elva, industri og livskraftige fotballag. De tidlige topplaga er kanskje ikke dem du tror det var? Jeg fletter inn min fotballoppvekst.

Kortreist er best? I alle fall greiest å skrive om.

Boklansering på Åssia klubbhus onsdag 06.12. klokka 19.00.

Kan være en krusedull av 1 person og tekst som sier 'OYVIND LARSEN A fa'n- er'e deg igjen 'a? I trakka spor STENARINERSEN 文 FORLAGET TJUVTJERN'


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.