Nedrykket et faktum for Åssiden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Okt 2021

Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Haakon Hallingstad

Åssiden herjet til tider med Hønefoss lørdag og ledet både 2-0 og 3-1 i første omgang. Men 3-6-tap gjør at Åssiden har rykket ned fra Norsk Tipping-ligaen.

Åssiden kom ut i en 4-3-3: Burak Dogan – Kasim Al, Marius Boldt, Ahmet Cetin, Even Lübeck – Mads Gundersen, Jimmy Kenyi, Nhial Gach – Kaan Kaya, Magnus Langset, Moa Ahmed

Magnus Langset, Moa Ahmed og Kaan Kaya var spinnvilt gode i starten av den første omgangen. Kaya hadde to målgivende og Ahmed en, og alle målene ble scoret av Langset. Dermed har Åssidens toppspiss endelig fått fart på målkontoen og står nå med seks mål på ti seriekamper.

Åssiden tok ledelsen etter bare tre minutter, og sju minutter var passert da det sto 2-0. To minutter senere reduserte tidligere Bærum- og Kristiansund-spiller Daniel Berg, før Langset økte til 3-1 etter kvarteret. Da var det kjempestemning på Åssiden stadion.

Ledelsen sto seg til det var spilt 39 minutter. Kevin Beugre, som har scoret for Hønefoss i Tippeligaen (dog i 2010 og 2012) og spilt i Mjøndalen med ÅIF-kaptein med Mads Gundersen, kriget inn 2-3 på en corner. Og på overtid av den første omgangen fikk Hønefoss straffe. Berg var sikker fra elleve meter og sørget for 3-3 til pause.

Åssiden holdt følge til halvspilt 2. omgang. Så scoret gjestene tre mål på 14 minutter og vant til slutt med tennissifre 6-3.

Tapet gjør at Åssiden fortsatt står med 0 poeng i avdeling 2. Med tre kamper igjen og elleve poeng opp til trygg grunn blir det nedrykk på Åssiden denne sesongen.

Vi vil også gratulere Ådne Bråten Skai med sin debut for Åssiden! Han kom inn like før slutt.

Selv om Åssiden nå har rykket ned, går laget ned med flagget til topps og har tre gode treningsuker foran seg, samt tre spennende kamper - borte mot Sarpsborg 2 mandag 18. oktober, hjemme mot Mjøndalen 2 lørdag 23. oktober og borte mot Fredrikstad 2 lørdag 30. oktober.