Hederlig tap for Mjøndalen i cupen

Postet av Åssiden Idrettsforening den 26. Jul 2021

Det var duket for fest da Åssiden møtte Mjøndalen i første runde av cupen søndag. Det endte 3-0 til Mjøndalen, men Åssiden kan så absolutt gå med hevet hode etter oppgjøret.

1-0 kom etter ni minutter, etter at Hasan Duman hadde hatt kampens første skudd noen minutter senere. Stian Semb Aasmundsen fant fjorårets Mjøndalen-toppscorer Shuaibu Lalle Ibrahim på venstre side av hjemmelagets 16-meter, og han plasserte ballen utakbart til høyre for keeper Christoffer Braastrup Andersen.

Noen minutter holdt Vegard Hansens sønn Adrian på å gjøre det helt store. Midtstopperen, som spilte sin første MIF-kamp fra start, brøt på egen halvdel og satte fart. Han gikk gå til Åssidens 16-meter, men ble stoppet like før han fikk skutt.

Like før pause, etter at ÅIF avsluttet den første omgangen sterkt, fikk Mads Gundersen en stor mulighet. Sjansen oppsto etter at Magnus Langset litt klønete falt oppå ballen, som endte i beina til kaptein Gundersen. Han fikk ikke helt kontroll på ballen, og den litt svake avslutningen ble reddet av keeper Lysgård.

I den andre omgangen la MIF om fra fem til fire bak, og den rutinerte Eliteserie-spilleren Isaac Twum kom innpå. Han bidro med ro i spillet og kampens frekkeste sveis med musefletter!

61 minutter sto på tavla da MIF gikk opp til 2-0. Alfred Scriven tok ned ballen flott feilvendt og forserte fremover i banen. Han lobbet ballen inn i 16-meteren til Aasmudsen, som brukte en berøring og satte ballen sikkert i mål. En flott avslutning på en ball som spratt. Han skjøt på halv volley da ballen var en drøy halv meter over bakken.

Og bare åtte minutter senere sto det 3-0. Magnus Bækken skjøt mot mål, men traff lagkamerat Scriven. Han fikk stå helt alene på åtte-ni meter og var sikker som en kodebrikke da han satte inn sitt andre for kvelden.

Det ble også kampens siste scoring.

– Vi visste hva som kom til å møte oss sånn taktisk og jeg føler vi klarte å forsvare oss bra i starten. I tillegg så er vi nær å score og vi skal selvsagt score på de få mulighetene vi får mot en slik motstander, sa trener Erik Midtgarden etter kampen.

– For oss unge på laget så er det deilig å kunne få med seg en slik erfaring, også blir vi ikke utspilt heller. Vi har jo ikke spilt en tellende kamp på sånn 15 måneder og vi merker at de er i sesong og vi ikke er det, sa Nhial Lul Gach.

Det er ikke bare spillerne som skal ha skryt. Daglig leder ønsker også å trekke frem mobiliseringen til frivilligheten.

- Dette ble et fantastisk og vel gjennomført arrangement takket være en gjeng fantastiske frivillige. Fisico gjengen mobiliserte, og jeg er nok en gang imponert over frivilligheten i Åssia. Dere er flinke, skryter Dimmestøl avslutningsvis.