Nytt tap for Åssiden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Sep 2021

Bildet er fra en tidligere kamp denne sesongen mot Kråkerøy. Foto: Haakon Hallingstad

Det ble sesongens syvende strake tap for Åssiden da serieleder Eik Tønsberg kom på besøk lørdag. Oppgjøret endte 0-4.

Åssiden kom ut i 5-4-1, som de gjorde mot Oppsal:

Burak Dogan – Espen Hansen, Peter Oland, Fredrik Boldt, Rene Kristoffersen, Even Lübeck – Jimmy Kenyi, Nhial Gach, Mads Gundersen, Hasan Duman – Andreas Andersen.

Åssiden startet bra og lå kompakt defensivt, samt kom til et par halvsjanser tidlig. Likevel var det ikke helt ufortjent da tidligere Skeid-spiller Marius Brinck Rygel dukket opp på bakerste stolpe og hamret inn 1-0 etter drøye halvtimen.

Det sto seg også til pause, og det var en positiv omgang fra ÅIF mot seriens beste lag. Gjestene i rødt hadde skapt en del, men ble også mer og mer frustrerte utover i omgangen, ettersom sjansene uteble.

Dessverre sto det 3-0 til gjestene etter timen. Tidligere Eliteserie-spiller Markus Brændsrød, som spilte i OBOS-ligaen senest i november 2020, scoret to raske mål og ga Eik en trygg ledelse med en halvtime igjen. Åssiden skapte et par halvsjanser, men det var gjestene som satte inn kampens siste mål med ett minutt igjen. Trym Blaauw dukket opp på bakerste stolpe og bredsidet inn kampens fjerde mål.

– Det er vanskeligere å motivere seg til slike oppgjør enn mot topplagene. Det er gjerne poengtap her som kan avgjøre et opprykk. Vi spiller for å rykke opp, men det blir tøft. Siden det bare er halv serie, har man ikke råd til mange poengtap, sa Brændsrød til Tønsbergs Blad etter kampen.

– Slike kamper er et ordentlig bananskall. Gutta skal igjen ha skryt, både for tålmodigheten og gjennomføringen. Jeg er meget fornøyd med alle sammen, sa trener Ronny Johnsen.

Nå er det en ny tidligere storspiller som venter i neste kamp. John Arne Riise og hans Eik Tønsberg står på motsatt banehalvdel førstkommende lørdag i Tønsberg. Ta turen da vel, og hei frem Åssiden-guttene til sesongens første seier!