Luke 20: Oppsummering fotballsesongen 2023

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Des 2023

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, snø, sko

Automatisk generert beskrivelse

Et nytt fotballår og sesong går mot slutten. Stadion og kunstgressbane er gått i vinterdvale, men lagene våre holder fortsatt koken og trener nå inne i fotballhallen og gymsal.

Vinteren 2022/2023 ble lang på Åssiabanen og snøen lå lenge. Heldigvis har vi fotballhallen som en meget god arena på vinterstid, så lagene fikk lagt godt grunnlag inn mot våren. I april sier kalenderen at det er vår, men fotballbanen på Åssia var fortsatt dekket av snø. Da viste hele fotballgruppen i Åssia hvilke krefter som bor i klubben, og 11. April møtte det opp over 80 spillere, trenere og foreldre/foresatte for å gjøre en hederlig måke-dugnad på banen så den kunne bli grønn! 

I slutten av april var banen blitt grønn og Senior Menn spilte sin første hjemmekamp på Åssiabanen mot Eiker/Kvikk. I tillegg var flere av våre barnelag på turneringer i nærområdet, blant annet Vikåsen cup og Skiold cup. I månedsskiftet April/Mai var også seriespillet i gang for både barne –og ungdomsgruppene.

I slutten av mai var det også duket for hjemmearrangement med 1. runde i NM, hvor vi tok imot selveste Stabæk. En festdag for klubben, med flere hundre tilskuere som tok turen til Åssiabanen. Ikke minst stor takk til alle som bidro før, under og etter gjennomføringen av kampen!

Første helgen i juni var det igjen duket for årets store happening - ÅSSIA KIWI BAMA CUP 2023! En helg fylt med mye idrettsglede, store smil og gode prestasjoner. Totalt 191 lag deltok, og det ble spilt 288 kamper fordelt på lørdag og søndag. Været viste seg også fra sin beste side med strålende sol begge dager! Det er også viktig å nevne at en cup som KIWI BAMA cup ikke er mulig å gjennomføre uten det gode samarbeidet med NFF, KIWI og BAMA. Konseptet kommer fra dem, og de er til stor hjelp i planleggingen av cupen. For selve gjennomføringen må vi få takke alle våre frivillige som stod på fra tidlig morgen til sen ettermiddag, med alt i fra å bemanne kioskene, steke vafler og koke kaffe, dele ut premier til spillerne og være behjelpelige på våre aktivitetsområder. Uten dem kan ikke en cup som dette gjennomføres. Vi gleder oss til 2024!

Et bilde som inneholder utendørs, person, gress, klær

Automatisk generert beskrivelse

 

Så nærmet det seg sommer og sommerferie. Siste uken i juni var det en uke med fotballskole for barn i alderen 6-12 år. Over 60 barn deltok denne uken, hvor det var alt i fra fotballspill til rebusløype. Vi må også takke vår gode samarbeidspartner McDonalds Åssiden som bidra med lunsj til alle barna siste dag på fotballskolen. Det er ukas høydepunkt!

Over sommerferien var det igjen duket for fotballskole, denne gangen i samarbeid med TINE. Denne fotballskolen gikk over tre dager, og ca 90 barn deltok. Dette var tre fartsfylte dager før skolen startet opp.

Mot slutten av august var også flere av våre ungdomslag på Hamar Maxiturnering. En overnattingscup fylt med alt cup-livet har å by på. Også seriekamper for høstsesongen var kommet godt i gang nå.

I både september deltok både barnelagene og ungdomslagene på helholdsvis KIWI Solberg cup og Lungen cup. Og i oktober avsluttet barnelagene sesongen ved Lier Kiwi Bama cup.

I oktober ble det klart av Senior Menn var vinnere av 4.divisjon Buskerud, og det skulle spilles opprykkskamp mot HEI fra Telemark. Kampene ble spilt i månedsskfitet oktober/november, hvor det stod 0-0 etter første kamp hjemme på Åssia. Dermed skulle alt avgjøres på bortebane. Guttene leverte gode prestasjoner og godt spill og sikret seieren på bortebane, og ikke minst opprykket til 3.divisjon var sikret! En god avslutning på fotballåret 2023 for Åssiden IF.

Vi takker alle våre trenere, lagledere, dugnadsansvarlig og øvrige foresatte og frivillige som bidrar rundt våre lag i Åssiden IF fra 6 år til senior. Uten dem hadde vi ikke kunne stille med 42 påmeldte lag i årets sesong, fra 6 år til senior. Takk for innsatsen dere legger ned hver uke så barn og unge på Åssiden kan spille fotball. Vi ser at det blir lagt ned en solid jobb da vi stadig vokser i antall.

GOD JUL FRA FOTBALLGRUPPEN I ÅSSIDEN!

Et bilde som inneholder utendørs, person, gress, tre

Automatisk generert beskrivelse Foto: Ken Håkon Jansen

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.