Status fotballhall

Postet av Åssiden Idrettsforening den 6. Jun 2019

Rådmannen i Drammen kommune foreslår økt bevilgning til ny fotballhall på Åssiden.

RÅDMANNENS INNSTILLING KAN LESES HER

Rådmannen innstiller at "Bygging av fotballhall på Åssiden gjennomføres innenfor en utvidet brutto investeringsramme på 86 millioner kroner."


Samtidig har Drammen Idrettsråd kommet med et tilsvar til innstillingen.

  1. Størrelsen på banen MÅ ikke være mindre enn 48 x 60 meter aktivitetsflate.
    1. Hvis  man reduserer størrelsen vil funksjonaliteten bli betydelig dårligere, f.eks vil det ikke være mulig å dele banen i to deler og avholde to 5er kamper samtidig på hver banehalvdel.

  2. De fordyrende elementene som kommer på grunn av rekkefølgekravene er så vidt vi kan se «ikke idrettslige» da ingen av disse ligger innenfor hallens fire vegger. Likevel skal man øke husleien innenfor disse veggene basert på tiltakene utenfor.
    1. Veldig  mange av disse elementene er positive for nærmiljøet og bydelen for øvrig men det synes urimelig at kostnadene skal tas tilbake gjennom økte leiepriser for de som skal bruke idrettshallen!
    2. Det bør være mulig å finne andre måter å dekke inn disse kostnadene, men vi stiller spørsmål om man skal tjene inn innvesteringer i infrastruktur og samferdselsanlegg…
    3. Innredning av andre etasje må tas inn i prosjektet igjen, dette vil også medføre mer leieinntekter til hallen. På grunn av hallens konstruksjon vil det uansett være en etasje over garderobene, utfra et idrettsperspektiv virker meget ulogisk å ikke utnytte dette til idretts- og aktivitetsflater. 
    4. Dette arealet på ca 350 kvm burde innredes til aktivitetsflater for idretter som i dag ikke har egnede lokaler, ref. bueskyttere og bordtennis som i dag er i kjelleren på Drammensbadet men som fra 1.1.2020 står uten lokaler.

  3. Statlige tilskudd er for DEKF ikke en del av regnestykket men for Bykassa må det vel telle at det endelige regnestykket for en ferdig hall er betydelig lavere enn investeringssummen?
    1. I beregningene er det kalkulert med 5,8 millioner kroner i spillemidler, ved å innrede en andre etasje vil dette beløpet øke noe avhengig av hva man innreder flaten til.
    2. Drammen kommune får refundert momsen i byggeprosjektet, disse pengene betales til  Bykassa men regnes ikke inn i byggeprosjektet på grunn av Drammen kommunes prinsipp om bruttobudsjettering. Men momsen kommer Drammen Kommune til gode uansett!

  4. For hallen vil det bety at den endelige kostnaden vil bli ca 55 – 60 millioner kr når bygget står ferdig.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.