Luke 19: Oppsummering håndballåret 2023

Postet av Åssiden Idrettsforening den 19. Des 2023

En oppsummering av vårsesongen 2023/2023 og høstsesongen 2023/2024 i håndball. 

Januar 2023 starter med et brak da vi første helgen i januar arrangerte første utgave av Åssia Håndballcup. Det var totalt 30 påmeldte lag i alderen 11-16 år og vi fikk gjennomført to gode dager med masse kamper, håndballglede og fult trøkk i hallen fra morgen til kveld.  

Videre gikk januar som normalt med flere aldersbestemte kamper i Berskaughallen, samt miniturneringer for 6-10 åringene. I starten av februar var vi igjen arrangør for søndagsturnering for 9-10 åringer, hjemme i Berskaughallen. Stor suksess, alltid stas å spille på hjemmebane, og ikke minst våre frivillige som står på for å få gjennomført.  

Mot slutten av februar arrangerte vi “Trenerbytte-uke”. Dette er en ide fra Sportslig utvalg hvor vi ønsker at trenerne skal få “bryne” seg på litt andre spillere enn sitt vanlige lag, i tillegg tror vi det er sunt for spillerne å få innspill og innputt fra andre trenere. Trenerne skal da i løpet av en bestemt uke gjennomføre en økt for laget/årskullet under sitt eget. Dette ble stor suksess og noe vi ønsker gjenta i 2024!  

Så kom vinterferien og tre dager med håndballskole stod for tur. Ca 40 barn i alderen 6-12 år var med på tre fartsfylte dager med både håndball, lek og nye bekjentskaper. Vi må også takke vår gode samarbeidspartner McDonald`s Åssiden som bidro med mat til barna, siste dag av håndballskolen.  


Bli Med dansen fra håndballskolen


Mars var en relativt ordinær måned, med siste innspurt av vårsesongen. I april avsluttet alle lag håndballsesongen 2022/2023. Flere av våre barnelag var med på Vestfossen cup – noen for første gang. Mens våre ungdomslag avsluttet sesongen med cuper andre steder.  

Alle lag holdt treningen gående frem mot sommeren og skolefri, med litt håndballtrening og litt alternative aktiviteter. Så kom juni og juli og det var på tide med en velfortjent sommerferie!  

I august startet våre ungdomslag opp igjen, inn mot ny håndballsesong. Dessverre ble sesongoppkjøringen og august og september preget av litt usikkerhet og alternative treninger da halldekket i Berskaughallen som ble renovert i løpet av sommeren tok lengre tid enn antatt. Men vi klarte å finne løsninger og alternativer så lagene fikk trene, og vi setter stor pris på tålmodigheten til både spillere og trenere.  

Dette gjorde også at vår tradisjonelle KICK OFF i starten av september måtte avlyses.. Men vi er klar for ny og endra bedre KICK OFF i 2024!  

BRING-jentene våre var også ut i første kvalifiseringsrunde i starten av september, hjemme i Berskaughallen. Dette ble en tøff helg mot henholdsvis Nærbø og Ranheim, men de sikret en ny kvalifiseringsrunde i starten av oktober. Ellers startet de fleste aldersbestemte lag opp med kamper fra midten av september. Også miniturneringene hadde start i slutten av september, hvor vi var arrangør både lørdag og søndag!  

Første uken i oktober (høstferie) var det både Barnehåndballseminar (6-12 år) for trenere, håndballskole og 2.kvalifiseringsrunde i Bring.  

Barnehåndballseminaret, 6-12 år, ble holdt i Drammen i regi av NHF og ca 10-12 trener fra Åssiden deltok og fikk mye faglig påfyll fra bla Thorir Heirgeirson, samt dannet nye ideer, inspirasjon og refleksjoner rundt trenerrollen og eget lag.  

Håndballskolen i høstferien var også en stor suksess, med ca 40 barn fra 6-11 år. Igjen tre dager med mye håndballmoro, lek og glede.  

Og så, siste helgen i høstferien var Bring-jenten ut i en spennende og nervepirrende 2.kvalifisering mot Hokksund, Hønefoss og Runar. Jentene kriget til seg en 2.plass, og sikret kvalifisering og spill i Bringserien 2023/2024.  


Fra Bårnehåndballtrenerseminaret, hvor våre Jenter 12 var utøverapparat.

 

Videre gikk oktober og november som normalt. Bring-jentene spilte første spillrunde i starten av november, hvor de tok turen til Trondheim. Her ble det 1 tap og 1 vinn.  

Desember startet så med hjemmearrangement på miniturnering for 9-10 åringene. Dette ble en kjempesuksess med premieutdeling, inkludert lys og lyd-show. Onsdag 13.desember var det klart for den årlige Nissetreningen – felles juleavslutning for håndballgruppen. Da var ca 250 barn og unge samlet for minikamper, det var innløp og presentasjon av lag og nissen var innom. En super avslutning på håndballhøsten og håndballåret 2023!!  

Denne uken tar vi juleferie, og lader batteriene inn mot 2024 for mange nye kamper, treninger, oppturer, utfordringer og mye, mye glede og moro!  

En STOR takk til alle våre trenere, lagledere, dugnadsansvarlige og øvrige foreldre/foresatte som står p å hver uke for at ca 300 barn og unge i Åssiden skal kunne spille håndball og være del av et stort fellesskap!!  

GOD JUL FRA HÅNDBALLGRUPPEN I ÅSSIDEN!  Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.