Luke 16: BRINGserien 2023/2024

Postet av Åssiden Idrettsforening den 16. Des 2023

Ela (t.v) med Banen beste-pris og Selin fikk Grønt kort, i første kamp i Trondheim. 

 

Bringserien er et nasjonalt spilletilbud i håndball for gutter og jenter 16 år. Alle 16 års lag i landet kan melde seg opp til Bringserien, hvor det da først spilles kvalifiseringer, etterfulgt av fire spillrunder og sluttspill.  

Åssiden IF J16 meldte seg opp til Bring for sesongen 2023/2024. Første kvalifiseringshelg kom allerede andre helgen i september, før ordinære seriekamper var startet. Her ble vi i tillegg tildelt arrangøransvar for kvalifiseringen som foregikk lørdag 9. september. Heldigvis hadde vi litt erfaring fra tidligere, da våre J18 var ut i samme kvalifisering forrige sesong i Lerøyserien for J18.  

Kvalifiseringsgruppen vår bestod av lagene Nærbø, Ranheim og Langhus. På papiret er dette lag fra klubber med gode resultater historisk sett, så jentene og trenerteamet var svært spente på hva som møtte dem. I første kvalifiseringsrunde er det også sånn at 1. og 2. plass er direktekvalifisert til Bringserien, 3.plass blir sendt ut i en ny kvalifiseringsrunde, mens 4.plass er ute. Like i forkant av første kvalifiseringsrunde fikk vi også beskjed om at Langhus hadde trukket sitt lag fra serien, dermed var vi hvert fall sikret en ny runde kvalifisering.  

Helgen bydde på tøff motstand, men jentene kjempet alt de hadde. I første kam var man nok litt fanget av “stundens alvor” og høye skuldre, men i kamp nummer to klarte jentene å slippe seg løs og spilte med helt rå innsats. Helgen endte med 3. plass, men det betydde hvert fall at man fikk testet seg i enda en kvalifisering.  

Til andre kvalifiseringshelg, den 30.sept - 1. okt, kom jentene i gruppe med Hokksund, Hønefoss og Runar. Dette var altså lag jenten har spilt mot flere ganger tidligere, og lagene kjenner hverandre godt. Runden ble spilt i Hokksund, så reiseveien ble heller ikke så lang.  

De tre kampene denne helgen var jevne og tøffe, som forventet. Etter siste kamp søndag stod jentene med 1 vinn, 1 uavgjort og 1 tap. Dermed var jentene avhengig av at Hokksund tapte sin siste kamp mot Hønefoss for å sikre 2.plassen og dermed kvalifisert til Bringserien 2023/2024. Hell og lykke var med oss og Åssia-jentene kapret 2.plassen i andre kvalifiseringsrunde, og hadde dermed kvalifisert seg for Bring 2023/2024!  


Siden kvalifiseringen til Bringserien 23/24 var et faktum, betydde dette også 4 spillhelger frem mot våren mot andre lag fra landets kriker og kroker som også er klare for Bring.  

Andre helgen i november gikk første Bringrunde av staben. Denne gangen gikk turen til Trondheim hvor jentene møtte Molde og Byåsen. Også her var de forberedt på tøffe kamper, men jentene bet godt fra seg og sikret 2 av 4 poeng denne helgen.  

Den 11. januar skal vi være arrangør for spillrunde 2. Da kommer Hinna og Lillestrøm på besøk. Vi håper da at Berskaughallen blir fylt med publikum som ønsker å heie frem jentene. De spiller kamp kl. 10.00 og kl 18.00, den 11. Januar.  

I runde nummer 3 skal jentene til Sørlandet, hvor de møter Randesund og Storhamar. Og siste og fjerde runde spilles felles for alle lag den 9.-10. mars på Lillestrøm.  

Så det er noen spennende helger og kamper i vente for jentene og trenerteamet. Etter første runde i Trondheim har jentene vist at de absolutt kan hanske opp med de beste J16-lagene i landet. Så får vi telle opp etter 4 spillrunder, og se hvordan vi ligger an mot et evt sluttspill i april. Vi har stor tro på jentene våre, og hele klubben heier!  

Grønt kort 

En del av konseptet til Bringserien er “Grønt kort”. Grønt kort er et samarbeid med Bring, hvor det i hver kamp skal deles ut et kort til en spiller fra et av de to lagene som møtes. Spilleren som mottar et Grønt kort har vist en ekstra innsats og positiv atferd på håndballbanen, som en belønning for å være en god med –og motspiller ovenfor eget lag, motstandere og dommere.  

Grønne kort blir så samlet opp gjennom alle spillrundene frem mot sluttspill i April. Det laget med flest Grønne kort før sluttspillet vinner 10.000 kr til laget.  

I første runde i Trondheim kapret Åssia 1 Grønt kort i hver kamp, og vi kan så langt telle opp med 2 Grønne kort. Det er gledelig!  

Selin (t.v.) med Banens beste-pris i kamp 2 i Trondheim, og Karoline fikk Grønt kort.

 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.