Luke 10: Geir i finale som årets ildsjel

Postet av Åssiden Idrettsforening den 10. Des 2023

25. oktober var vi så heldige at klubben og 40 frivillige fikk delta på Sparebanken Øst sin Begeistringskvelden. Et strålende arrangement for å hedre frivilligheten, og dermed også tildele en pris til årets ildsjel. Klubbene Sparebanken Øst samarbeider med fikk beskjed om å nominere sine ildsjeler. Flere i Åssiden IF var raske med å tipse om en spesiell person de mente burde være ÅIFs kandidat: Geir Bye Gundersen. Det var heller ingen tvil i styret. Geir fikk stå på scenen sammen med de 14 andre finalistene. Vinner ble Tommy Veres fra Solberg Sportsklubb. 


Her er nominasjonen av Geir:

Geir Bye Gundersen, for de fleste kjent som Geir eller «han som alltid er i hallen», er en fantastisk og uvurderlig ressurs spesielt for håndballgruppen i Åssiden. Så har Geir også vært enormt viktig for hele idrettsforeningen. Fra Geir får man alltid et ja, og han har et helt spesielt engasjement for å jobbe for å tilrettelegge for god aktivitet, samtidig som han gjør det lille ekstra hver gang.

Geir sitt hoved engasjement er for håndballgruppen, men har også mange års fartstid som en del av fotballgruppen. I fotballen var han en viktig del av en gruppe frivillige som tok tak, og løftet Åssia cup tilbake til store høyder. Åssia Kiwi Bama Cup er nå en stor årlig happening grunnet dette arbeidet. Geir sitt ansvar lå på det sportslige med dommere og kampoppsett.

Håndballgruppen vår hadde store utfordringer og når vi søkte hjelp så var Geir nok en gang en av de som tok tak når han ble valgt inn i 2018 som sportslig ansvarlig. Den gangen bestod håndballgruppen bare av jentelag og nådde et bunnpunkt med 178 spillere i gruppen ved slutten av 2019. Det var altså ikke en enkel start, men nå har håndballgruppen flere guttelag og 336 spillere.

De siste årene har Geir også lagt ned en stor jobb for dommerne i håndballgruppen, og er i ferd med å bli sertifisert som dommerutvikler av Håndballforbundet. Dommere har blitt kurset på løpende bånd og det jobbes strategisk og godt med å utvikle de viktige kamplederne.

I tillegg har Geir kontroll på alt utstyret til håndballgruppen. Drakter, tøy til trenere, klister, dommerutstyr, baller og annet treningsutstyr. Dette er en oppgave som alle i idretten vet er krevende, for som alle vet så sier gjerne trenere at «vi trengte det utstyret i går!». Med sin gode oversikt og kontroll har derimot Geir muligheten til å være fremme i skoa og sørge for at lagene får det de trenger når de trenger det.

Åssiden IF har de siste årene vært kåret til «rundens arrangør» av Håndballforbundet Region Sør. Senest nå i september. Dette er en kåring som henger høyt for oss og tildeles i forbindelse med miniturneringer hvor klubber er tekniske arrangører. Det er deltakerne som stemmer underveis. Under disse arrangementene er Geir igjen en sentral part. Han er i hallen fredag kveld for å forberede, og er så i hallen fra lørdag morgen til søndag kveld til siste kast er gjort.

Så må man ikke glemme at Geir også er en del av trenerteam for J16. Dette er en fin gruppe som har vært på cuper sammen i Danmark og Barcelona gjennom mye dugnadsinnsats og panteflaske-innsamlinger. Og selv om Geir sier han ikke kan bidra med å samle flasker, så ender han jo opp med å gjøre en solid innsats også der. Fordi han vil skape de gode opplevelsene. Nå har også laget hans kvalifisert seg for Bringserien som er nasjonal, og de ser frem til å måle krefter med lag fra hele Norge.

Vi kan fortsette å liste opp viktige deler av hva Geir gjør for Åssiden IF, men det fremkommer nok allerede at han over flere år har vært en bærebjelke i klubben. En mann som alltid er i håndballhallen og gir så mye av seg selv for at andre skal ha det moro med sin idrett. En som brenner for aktivitet og idrettsglede. Som gjør alt dette uten å be om noe tilbake. Det er for oss en ekte ildsjel og det er Geir.

Vi er utrolig stolt av og takknemlig for at Geir Bye Gundersen er en del av nettopp Åssiden IF!

Se film fra Begeistringskvelden her:Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.