ÅRETS ILDSJEL I VIKEN!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 19. Nov 2021

Vår egen Tom Arne Stryken er kåret til årets ildsjel i Viken av Norges Idrettsforbund og Viken Idrettskrets!

Et bilde som inneholder gress, person, utendørs, mann

Automatisk generert beskrivelseTom Stryken med diplom og blomster sammen med Kjetil André Aamodt

 

Tom er et kjent ansikt for de fleste på Åssia, og alle kjenner hans engasjement for klubben samt bydelen vår. Hver dag står Tom på for klubben, og sier ja uansett oppgave når han blir spurt. 

Les hele nominasjonsbrevet fra styret i Åssiden Idrettsforening nederst!

I dag fredag 19. november overrasket Norges Idrettsforbund sammen med Kjetil André Aamodt og Viken Idrettskrets Tom. Selvsagt mens han gjorde en ekstra innsats for klubben ved slådding av banen i fotballhallen. Tilstede fra klubbens hovedstyre var Laila Myrholm og Pål Ourdahl. Overraskelsen ble filmet av NIF og vil bli vist på NRK i forbindelse med Idrettsgallaen.

Et bilde som inneholder gress, person, stående, gruppe

Automatisk generert beskrivelseKjetil André Aamodt, Laila Myrholm, Tom Stryken og Pål Ourdahl

 

Tom ble tydelig rørt av overraskelsen og visste vel ikke helt hvor han skulle gjøre av seg. For Laila og Pål var dette en fantastisk opplevelse å få være med på og se gleden til Tom.

2022 er frivillighetens år og dette er en flott kick-start for Åssiden IF i arbeidet for å gjøre det enda bedre å være frivillig i klubben vår! Prisen er på mange måter også for alle frivillige i klubben vår og et tydelig signal på at jobben som gjøres i klubben blir lagt merke til!

 

FRA HELE ÅSSIDEN – GRATULERER SÅ MYE MED EN VELFORTJEN PRIS TOM!

 

Nominasjonsbrevet sendt til Norges Idrettsforbund:

Tom Arne Stryken, for de fleste kjent som Tom eller Stryken, er en fantastisk og uvurderlig ressurs. Ikke bare for Åssiden Idrettsforening, men også for hele Åssiden bydel. Fra Tom får man alltid et ja, og han har et helt spesielt engasjement for å jobbe for å tilrettelegge for god aktivitet, samtidig som han gjør det lille ekstra hver gang.

Tom sitt hoved engasjement er for fotball. Han har selv spilt fotball og vokste opp som keeper i Åssiden IF. Etter endt karriere gikk Tom over til å bidra som trener i klubben. De seneste årene har han hatt flere verv parallelt. Under koronatiden har Tom bidratt med å sørge for at lagene har antibac og såpe til baggene sine slik at treningene kan gjennomføres på en trygg måte. Han sørger for at det er full kontroll på utstyret i Fotballgruppa vår, samtidig som han har bidratt som lagleder rundt klubbens A-lag damer. Spør andre lag om hjelp sier Tom selvsagt ja. Hver lørdag har han det siste året stilt opp på vårt lavterskel og åpne tilbud Blå Hvit som er ekstra trening lørdag morgen for de som måtte ønske.

Etter at kommunen har bygget en helt ny innendørs kunstgressbane har også Tom tatt ansvar for vedlikehold av den banen. To ganger i uken står Tom opp grytidlig for å børste banen, slik at elever på skolen ved siden av klubben vår får gode forhold på dagtid og klubbens lag på ettermiddag kveld. Tilsvarende gjør han med hovedbanen vår før hver A-lagskamp for herrelaget i 3. divisjon, men for eksempel jenter 12 får samme service hvis de skal spille en viktig kamp.

Når vi gjennomfører fotballskole eller håndballskole stiller Tom opp. Han hjelper til med det han blir spurt om for å få i gang dagen, og deretter gjør han klart til servering av lunsj til barna som deltar på fotball- eller håndballskolene. Når vi gjennomfører klubbens rekrutteringsdag står Tom på for å rigge opp, og deretter grille pølser til alle barna som kommer. Så er han den første som setter i gang for å rigge ned igjen i etterkant.

Tom er også en svært nevenyttig kar. Det er noe klubben også har nytt godt av gjentatte ganger. Han har bidratt i oppussingen av nytt kjøkken på klubbhuset, malt i flere timer på ny tribune som er bygget, bidratt i bygging av innbytterbenker og sier generelt ja når han får spørsmål om han kan gi en hånd på andre sine prosjekter.

Som nevnt innledningsvis er Tom en som ikke bare jobber for idretten, men hele bydelen. Noe av det har jeg vært inne på med å gi gode forhold til skolene. Han er også en runde et par ganger i årene til skolene med brukt utstyr til skolene som de kan benytte til sine aktiviteter. Men Tom har også tatt et stort ansvar for natteravnordningen i bydelen. Dette er en ordning i samarbeid mellom Åssiden IF og FAU på skolene. Ingen har gått mer enn Tom, som stiller opp fredag og lørdag hver eneste helg. Han tar imot natteravnene på klubbhuset, og går sammen med dem rundt hele Åssiden. En tur som er ca en mil og mange høydemeter. Hvis det skjer uønskede hendelser på Åssiden tar Tom det tungt for "jeg vil ikke ha det sånn på Åssia" som han sier.

Selv om Tom er mest på fotballbanen vår, så er han også rask å melde seg til tjeneste i håndballhallen om han hører at noen trenger hjelp. Hvis noen har behov for assistanse med noe utstyr eller i forbindelse med arrangement. I håndballhallen har vi også etablert et esport-tilbud i 2021, og der var Tom igjen flere kvelder for å rigge opp rommet til oppstart.

Det går sjeldent en dag uten at man ser Tom, og man ser han aldri uten Åssiden-tøy. Tom er altså en mann som er stolt av klubben, og klubben er også stolt av Tom!

 

Et bilde som inneholder person, gress, mann, poserer

Automatisk generert beskrivelse

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.