Tidligere stjernespiller til Åssiden!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Sep 2021

Lørdag er det klart for ny kamp i Norsk Tipping-ligaen. Da kommer selveste Ronny Johnsen og hans Eik Tønsberg til Åssiden stadion! En av få nordmenn som har vunnet både Champions League og Premier League! Kampstart er 14.00, så ta med deg venner og bekjente og støtt oppom ÅIF-gutta!

Åssiden har tapt de seks første kampene, men med en jevn stigning fra første seriekamp (0-8 for Pors) til sist seriekamp (1-3 for Oppsal). Nå får de en skikkelig nøtt å bryne seg på i Eik Tønsberg, som har 13 poeng etter fem kamper, like mange som serieleder Ørn Horten, som har spilt seks kamper.

Laget trenes av nevnte Johnsen, som faktisk startet sin seniorkarriere hos Eik Tønsberg, i 1987. Da var han spiss og laget spilte i 1. divisjon i Norge. Johnsen scoret 24 mål på 98 kamper for klubben før han dro til Lyn, Lillestrøm og Besiktas. I 1996 ble han solgt til Manchester United, der han var i seks år. Han var med på å vinne ligaen fire ganger, FA-cupen en gang og Champions League en gang. Johnsen spilte 90 minutter i finalen mot Bayern München, som nok mest huskes for Ole Gunnar Solskjærs mål på overtid og Uniteds snuoperasjon.

Han spilte senere for Newcastle, Aston Villa og Vålerenga, og la opp som fotballspiller i 2007. Da hadde han også rukket å få med seg 62 landskamper fra 1991 til 2007.

I oktober 2019 ble han klar for Eik Tønsberg, som trener. Siden den gang har laget vært i 3. divisjon, og de har som sagt åpnet sterkt. Av andre kjente navn på laget finner vi midtstopper Lars Grorud, som senest i 2020 spilte 22 kamper for Sandefjord i Eliteserien, og som har en haug av kamper på toppnivå i Norge med Brann og Sogndal, samt Sandefjord.

Marius Brinck Rygel spilte opprykkskamper til OBOS-ligaen med Skeid sist sesong, mens Harald Danielsen var i 2015 i Strømsgodset og fikk kamper for juniorlaget til Godset, samt Godset 2 i divisjon. Anders Nygaard er hentet inn fra Stjørdals-Blink og spilte OBOS-liga senest i slutten av juli, mens Markus Brændsrød spilte Eliteserie-fotball for Sogndal høsten 2017. Jonathan Svendsen er et kjent navn for noen av spillerne på Åssiden (Burak Dogan, Jimmy Kenyi), for de spilte sammen i Godset i 2015, på deres G16-lag. På topp har de Christian Østli, som har scoret 64 mål på 133 kamper for klubben og som har spilt i OBOS-ligaen for Follo tidligere.

Mange spennende navn, men de vinner ikke kamper på papiret!

Det er ikke hver dag en tidligere Champions League-vinner kommer til Åssiden. Vi trenger alle mann alle på tribunene og deres støtte for å ta sesongens første poeng. Ses 14.00 på lørdag!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.