Ny god A-lagskamp - spinnvill seier for B-laget

Postet av Åssiden Idrettsforening den 8. Sep 2021

Vi oppsummerer i denne saken kampene for de to lagene våre på seniorsiden, og som alltid starter vi med A-laget.

Foto: Kåre Fjellstad

 

De møtte Ørn Horten til dyst fredag kveld foran litt over 100 tilskuere. Det var gledelig å se at så mange hadde tatt turen til Åssiden stadion, til tross for en sesongstart uten poeng.

Åssiden startet bra og var fullt på høyde med topplaget i divisjonen det første kvarteret, før gjestene fikk straffe. Mustapha Fofana gikk ned i boks og fikk straffe. Forsøket fra elleve meter tok Strømsgodset-spissen selv (er på lån til Ørn), og han satte den sikkert i hjørnet til 1-0.

Også etter 1-0-scoringen holdt Åssiden stand. De var gode i banespillet og hadde flere store muligheter. Den største fikk Magnus Langset da han kom alene med Kristoffer Solberg i Ørn-buret, men spissen skjøt med utsiden av høyrefoten og traff bare nettveggen.

2-0 var et faktum like før pause, da et innlegg fra høyre gikk gjennom hele feltet og i mål. ÅIF avsluttet omgangen sterkt, men klarte ikke å få den forløsende scoringen. Likevel var stemningen i garderoben god og en unison enighet om å fortsette å kjøre på i den andre omgangen.

Dessverre for hjemmelaget scoret Ørn 3-0 like etter pause. ÅIF fortsatte å kjøre på etter målet og hadde flere gode muligheter, men baller ble reddet på strek og et par avgjørelser i Ørn-boksen gikk mot Åssidens favør. Og helt på tampen satt 4-0.

– Vi ligger dønn sist. OK, hva gjør vi i neste kamp? Skal vi gi opp eller skal brette opp ermene? Vi må gå ut på banen med samme gode innstilling som i dag. Til slutt vil poengene komme. Vi er nødt til å holde sammen, sa trener Erik Midtgarden til Drammens Tidende etter kampen.

– Resultatet er det grunn til å være tilfreds med, men prestasjonsmessig var dette bare middels. Åssiden er definitivt bedre enn sitt rykte, og vi måtte slite tungt for å komme til gode avslutningsmuligheter. Hele veien svikter vi dessverre for mye i balltempo og presisjon, og dermed gir vi hjemmelaget muligheter til å komme inn i kampen. Det likte jeg ikke, oppsummerte Ørn-trener Kjell André Thu til Gjengangeren.

For B-laget sto det hele 5-0 (!) etter 65 minutter mot ROS, etter en veldig god time av B-laget. Markus Torgersen sendte Åssiden stadion til nye høyder med sin elleville scoring, da han hamret ballen i krysset. Mon tro om den ligger der fortsatt?

Så skrudde ROS om og scoret fire på tampen, men heldigvis for de blåkledde klarte de å holde unna og vinne 5-4.

- En knallbra laginnsats. Gutta er på «høgget» og jobber på. Vi spilte meget bra fotball i den første omgangen Det var praktfulle 70 minutter, før ROS haler innpå. Det var dødsbra å stå imot og vinne kampen, selv om vi slipper inn en del mål på tampen. Og Torgersen sin scoring før pause blir aldri glemt, var trener Levi Reiersruds oppsummering etter seieren.

Det gjør at Åssiden 2 har seks poeng etter to kamper, etter at de slo Haugfoss i første kamp og tapte for Hokksund i andre kamp.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.