Esport sommerskole

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Aug 2021

I samarbeid med Drammen Kommune, Drammens Ballklubb, Konnerud IL og Svelvik IF arrangerte vi denne uken sommerskole i Esport!

Her veileder trener Stian deltakerne i Overwatch 

Sommerskolen er et gratistilbud til barn og unge i Drammen kommune. Etter initiativ fra Drammen Idrettsråd ble vi fire klubber som gikk sammen for å skape et helt nytt tilbud med Esport-camp. Kommunen håndterte påmelding og deltakerliste, mens vi var teknisk arrangør med vårt esport-rom i Berskaughallen.

Mentaltrening var en viktig del av programmet. Deltakerne lærte seg her å sette SMARTE-mål

 Kurset var fulltegnet med 24 deltakere i alderen 7.klasse til 10.klasse. Gruppen ble delt i to mindre grupper, og vi fulgte et program hvor hver gruppe skulle innom tre poster - fysisk aktivitet, mental trening og ikke minst esport.

Fysisk aktivitet er veldig viktig for å bli god i esport!

Med oss på laget var fire fantastiske ungdommer som ledet aktiviteten. DBK var så generøs å låne oss Stian Beaudoin som esport-trener. Han har lang erfaring i Overwatch som var hovedspillet for uken. I tillegg hadde vi med oss Elida Taraku, Mia Spone og Vilde Olufsen fra håndballgruppen vår til å lede fysisk aktivitet og mental trening. Alle fire gjorde en strålende innsats og sørget for en minneverdig uke for deltakerne!

Sammen hadde vi flere øvelser og temaer for dagene. Vi øvde på kommunikasjon, håndtere stress, samarbeid med mer.

Deltakerne øvde blant annet på kommunikasjon sammen med fysisk aktivitet

Foredrag om ernæring

Onsdag fikk vi besøk av André Baumann fra Esport Alliansen. Han har tidligere jobbet flere år for Olympiatoppen, Lillestrøm SK og Strømsgodset. Han er ekspert på ernæring og kosthold for toppidrettsutøvere.

I tillegg til å prate om ernæring fortalte Baumann om viktigheten av søvn og hvordan dette henger sammen med kostholdet.

Besøk av verdensstjerne

Emil "Nyhrox" Bergquist Pedersen møtte deltakerne på Sommerskolen 
Torsdag fikk vi besøk av en verdensstjerne innen esport miljøet. Selveste Nyhrox, verdensmester i Fortnite, besøkte oss og fortalte om veien til toppen. Han viste frem noen skills, svarte på spørsmål fra gruppen, ga autografer og stilte opp for selfier.

Verdensmesteren Nyhrox viste frem ferdighetene sine i Fortnite

Avslutningsvis ble han med å spille fotball sammen med sommerskole deltakerne.

Det er Fortnite som er "Nyhrox" sin bane, men han stortrivdes også med fotballen i beina!

 

Stor turnering

Fredag avsluttet vi med en stor turnering mellom klubbene! Vi satt opp kamper og fikk testet ferdigheter i Overwatch som deltakerne øvde på hele uken.

Deltakerne var dypt konsentrert i møte med de andre klubbene på fredagens turnering!

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.