MINNEORD THOR NICOLAI BERGSKAUG ( 13.09.1934 – 28.07.2021)

Postet av Åssiden Idrettsforening den 11. Aug 2021

 

Åssiden Idrettsforening og Åssiden bydel har mistet en bauta da Thor N Bergskaug gikk bort 28. juli. Begravelsen ble avholdt onsdag 4 august i Åssiden kirke.

Thor ble født og bodde sine første 6 år på Strømsø – før familien flyttet til Åssiden. Han ble raskt en ekte Åssia-gutt og ble tidlig medlem av Åssiden Idrettsforening. Han var en av 8-10 stk gutter som blir tittelert som «klubbens fundament». De la mye av grunnlaget både administrativt, økonomisk og sportslig for Åssiden IF.  Kameratskapet, lojaliteten, viljen og dugnadsånden var fantastisk!

Thor var en god fotballspiller. Han representerte Åssiden IF på kretslaget og spilte mer enn 10 sesonger på klubbens A-lag. Han var bla «fast inventar» på klubbens opprykkslag i `62 og `72.

Men det er det administrative Thor vil bli husket mest for i Åssiden IF. Han var en pådriver, og ble allerede i 1963 valgt inn som klubbens – til da - yngste formann: bare 29 år gammel.

Kona Turid og Thor var mye på skauen. De var «skaufolk». Han var nær hjernen bak Gamledammen-prosjektet til Åssiden IF! Og det var ikke fånyttes. Åssiden IF bygde og åpnet serveringsstedet ved Gamledammen i 1968 – med Thor som driftsansvarlig. Selv om driften her ikke varte så mange år, la det grunnlaget for et av de beste trekkene Åssia har gjort: kjøpet av Tverken i 1970.

Familien Bergskaug flyttet til Høybråten/Oslo i 1969 av familiære årsaker. Der bodde de fram til 1987 – og flyttet «tilbake» til Åssia og Vårveien nr 10. Der var ikke veien lang til klubbhuset og Åssiden IF igjen. Vervene hans ble mange:

  • Klubbens revisor
  • Driftsansvarlig og leder av baneanleggene
  • Redaktør av klubbavisa
  • Medlem og sekretær i hovedforeningen/hovedstyret
  • Leder av klubbens eldresavdeling

I tillegg tok Thor ofte på seg ekstraoppgaver som måtte dukke opp. «Ingen oppgave var for liten – og ingen oppgave var for stor!» for Thor.

Han var med å skrive/redigere bokutgivelsen: Åssiden IF 75 år. Og siste revisjon av klubbens lover var det Thor som var ansvarlig for.

Thor fikk tidlig klubbens hederstegn – og ble i 2012 utnevnt til Åssiden IF`s 10. æresmedlem! Vi har ikke mange æresmedlemmer i Åssiden IF – og sånn skal det være. Thor var et ubestridt æresmedlem!

Thor vil bli husket for sine mange gode egenskaper – som vennlighet og oppmerksomhet. Alltid fornuftig,- men også husket for sin stahet!

En bauta er borte – en bauta består.

Vi skal prøve å føre noe av din ånd videre!

Vi takker Thor for alt han har bidratt med i Åssiden Idrettsforening.

Våre tanker går til hans nærmeste familie.


Hvil i fred Thor Nicolai!

 

For Åssiden Idrettsforening:

Erik J Eriksen

Øyvind Larsen

Arild Fredriksen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.