Covid-19 oppdatering

Postet av Åssiden Idrettsforening den 8. Nov 2020

 

Denne uken har vært preget av flere nye strengere tiltak nasjonalt og lokalt. For aktiviteten vår er det følgende tiltak som vi må følge den kommende tiden:

  • All aktivitet for voksne (over 20år) stoppes. Det betyr at det ikke vil være trening for våre senior lag herrer og kvinner.
  • Barne- og ungdomsidretten kan fortsette med treninger, men kan ikke delta på cuper og turneringer. Heller ikke utenbys. Det vil si at barn og ungdom er begrenset til treninger.
  • Gymsaler stenges og de fotballag som trener inne må trene ute. Har ikke ditt lag treningstid på kunstgresset vil det komme oppdatert oversikt i løpet av mandag 9. november.

 

Drammen kommune har besluttet at treningsaktivitet for barn og ungdom opprettholdes og det er vi i Åssiden svært glad for. Det er svært viktig og helt i tråd med nasjonal smittevernveileder som sier:

Opprettholdelse av fritids- og idrettstilbud for alle barn og unge er viktig for trivsel og legger til rette for lek, fysisk aktivitet og sosialt samspill m.m. For utsatte barn kan deltagelse i fritids- og idrettstilbud ha stor betydning fordi dette er en trygg og kjent arena som kan være et viktig holdepunkt i en vanskelig hverdag. Det er viktig å være oppmerksom på barn og unge som under normale forhold ikke ville vært utsatt, men som har blitt det som konsekvens av pandemien.


Trenere og lagledere har nå et ekstra ansvar for å sørge for at smittevernrutiner følges. God hånd- og hostehygiene er enda viktigere, en meter avstand utenom aktivitet, og alltid ha såpe og vann (evt antibac) tilgjengelig. Trenere som mangler dette må ta kontakt med daglig leder omgående på epost orjan@aif.no.

 

Håndballen kan fortsatt trene i Berskaughallen. Dette er fordi:

  • Man skal opprettholde aktiviteten for barn og ungdom
  • Det er større flater enn i gymsalene
  • Det er vakter som sørger for forsterket renhold

 

Keepertrening i fotballen vil fortsette da dette er trening hvor det vil være naturlig avstand under økten.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.