Sportslig leder ansatt!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Sep 2020

Åssiden Idrettsforening har fått sin første ansatte sportslig leder. Han tiltrer allerede 1. oktober!

 

Et bilde som inneholder gress, utendørs, person, mann

Automatisk generert beskrivelse

 

I sommer ble stillingen som sportslig leder lyst ut. En helt ny stilling i klubben som skal løfte Åssiden til neste steg. Det var viktig å finne en som kunne matche klubbens verdier og strategi. Med fokus på å tilrettelegge for at det skal være mulig å bli så god hver spiller kan og vil.


Det føler klubbens ledelse at man har funnet i Bo Braastrup Andersen. Han er 44 år gammel og kommer opprinnelig fra Danmark, men har bodd i Norge og Stavanger i over 15 år. Han har en karriere som fotballspiller, men som han sier selv kommer han fra en håndballnasjon og spilte håndball i tidlig ungdom.

­


- Jeg søkte etter nye utfordringer etter mange år i Stavanger som spiller og trener. Etter å ha vært trener i nesten 7 år, hadde jeg lyst på en ny rolle. Sportslig leder stillingen synes jeg på mange områder er interessant og meget spennende, sier Bo.


Hva kan de frivillige i Åssiden forvente av deg som fulltidsansatt sportslig leder og hvordan vil de merke at det nå ikke lenger er et frivillig verv? 


- De kan forvente en sportslig leder som er ærlig, målrettet og arbeider hardt. Dette en livsstil for meg. Jeg vil være tilgjengelig for alle trenere, spillere og frivillige i fotball og håndball. Det er viktig for meg når jeg begynner i Åssiden. 

 

Et bilde som inneholder person, utendørs, mann, bygning

Automatisk generert beskrivelse

 

Tidligere toppspiller

 

Bo har en lang erfaring som keeper på toppnivå. Han slo gjennom i Lyngby i dansk superliga, og har spilt på toppnivå i England, Sverige, Spania og Norge. Her i landet er han mest kjent for tiden i Viking 2000-2002, deretter i Tromsø og Sandes Ulf. Bo har også spilt på alle ungdomslandslagene til Danmark. Gjennombruddet kom sent, og han har også spilt på lavere nivåer på tampen av karrieren.

 

- Jeg tro det er en fordel at jeg selv har spilt fotball, Jeg har vært spiller på alle nivåer og har merket det på egen kropp.

Etter endt spillerkarriere har Bo jobbet i breddeklubber. I Vaulen IL etablerte og bygde han opp FFO og gjorde det samme senere i Ålgård. I siste klubb har Bo gjort en viktig jobb som trener- og spillerutvikler i tillegg. Denne rollen fikk han skryt fra sin tidligere arbeidsgiver.


Hvorfor er det viktig med dokumentasjon og sportsplaner? 


- Det er viktig at alle dra i samme retning og derfor er sportsplanen et viktig redskap, men samtidig så må vi ikke tro at dokumenter løser alt, det som står i sportsplanen skal også ut på feltet og det skal være kulturen i klubben.

 

- Vil være synlig på feltet

 

Bo er med andre ord opptatt av klubbstyring. Med dette betyr det at det vil bli utarbeidet gode sportsplaner, dokumentasjon og aktivitetsplaner om hvordan man trener i forskjellig alder. Her vil trenerne få en helt annen støtte og oppfølging enn tidligere.


Et bilde som inneholder gress, utendørs, mann, felt

Automatisk generert beskrivelse

Hvordan vil du hjelpe mamma og pappatrenere på feltet i både fotball og håndball? 


- Jeg kan være med på hvordan en planlegger en trening slik at treningene henger sammen, gir mål og mening. Jeg vil også være synlig på feltet og være på å veilede klubbens trenere, sier Bo og sier noe om hva som er en viktig erfaring for han fra tidligere klubber,


- I klubb kan det fort bli for mye snakk og for lite som faktisk kommer ut i hverdagen og på feltet. Det ser jeg som en viktig oppgave at jeg er med på at få ting ut på feltet og i hverdagen.

 

- Til sist vil jeg si at jeg gleder meg til å treffe alle i Åssiden, og til å flytte til Drammen! Sees 1 oktober, avslutter Bo.

 

Vi og gleder oss Bo, og ønsker deg velkommen til Åssia-familien!

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.