Historisk 16mai kamp!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Mai 2020

Det ble en alternativ gjennomføring av årets 16.mai kamp som aldri er gjort i klubbens historie da vi møtte Hønefoss BK til kamp i FIFA20.

Lagbilde. Bak fra venstre Skavland, Kristoffersen, Engh og James

I mangel på fotball på Åssiden var det viktig å tenke alternativt. Selv om FIFA20 aldri kan erstatte gleden av suset i nettet når ballen går i mål så viste det seg å være flere som fant spenning og glede av arrangementet.

- Totalt kunne vi se at det var gjennomsnittlig 73 tilskuere til enhver tid i sendingen. Det høyeste var 103. I alt var det over 8300 minutter som ble sett individuelt. Det vil jeg si er gode tall, forteller Mats Theie Bretvik like etter kampslutt.

Bretvik er eFotball-ansvarlig i Norges Fotballforbund og bistod i gjennomføringen av kampen. Med hans ekspertise ble det en proff gjennomføring hvor han selv kommenterte sammen med Åssidens egen trener Kenneth Myhrvold.

Myhrvold og Theie Bretvik (NFF) kommenterte kampene

Spenning fra start til slutt

Første kamp var 1v1 og endte uavgjort. Da møtte vår egen René Kristoffersen Hønefoss spiller Sander Mala. HBK-spilleren tok ledelsen 2-0 så sent som etter 60 minutter spill, men Kristoffersen fornektet seg ikke og reddet inn uavgjort like før slutt. Kampen endte 2-2.

Kristoffersen var første mann ut for Åssiden

I kamp to var det 2v2 og Kristoffersen fikk selskap av Cronje Engh. De møtte Andreas Vedeler og Jens Cato Rosenlund. Her fikk ingen av lagene hull på byllen og kampen endte 0-0.

Vedeler og Rosenlund samarbeidet godt i 0-0 kampen

I kamp tre var igjen 2v2. Nihal James og Erik Skavland fra Åssiden møtte Sander Mala og Markus Thorberg. Litt dramatikk var det også da Hønefoss sin spiller merket at de hadde feil innstillinger på kontrollen. Dessverre klarte ikke Åssidens gutter å utnytte fordelen. Hønefoss vant 2-1 i en spennende kamp.

James og Skavland var nære på flere ganger i kampen mot Mala og Thorberg

Dermed måtte Åssiden vinne siste kamp. Da var det 1v1 hvor Cronje Engh møtte Jens Cato Rosenlund. Hønefoss-spiller Rosenlund ledet 1-0 til pause, og så igjen 2-1 ledelsen. Cronje spilte godt og etter 80 minutter kom 3-2 målet. Åssiden spillerne feiret og så muligheten for å kunne vinne oppgjøret. Derimot klarte Rosenlund å utligne like etter og 3-3 ble sluttresultatet.

Cronje fokusert i den siste kampen

Dermed vant Hønefoss den første digitale kampen i Åssidens historie.

Spillerne takket hverandre for kampen innenfor korona-retningslinjene!

Bidrag i virtuell kiosk

I forbindelse med kampen som ble vist åpent på Facebook, hjemmesiden og Ringblad så var det satt opp en virtuell kiosk. Her kunne man kjøpe virtuell billett, virtuell vaffel, virituell drakt og mye mer. Mange lot seg engasjere og støttet klubben ved å handle i kiosken.

- Det beste med en virituell hamburger er jo at det ikke er noen kalorier, vitset A-lagstrener Kenneth Myhrvold på direkten.

Totalt kom det inn 7005kr på kiosken som fordeles likt mellom klubbene.

Alle som kjøpte inngangsbillett, er med i trekningen av gavekort og vil kontaktes mandag 25. mai.

Kampen fenget hele klubben. Æresmedlem Hans Jørgen Jørgensen (90år) kom innom klubbhuset for å se på kampen!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.