Åssia-trener med på prestisjefull liste

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Mai 2020

Dagbladet har kartlagt Norges største trenertalenter. Her dukker vår egen Kenneth Myhrvold opp.

Kenneth Myhrvold har siden 2013 gått gradene i Åssiden IF som trener. Først startet han som trener for J16, og deretter prøvde han seg i seniorfotballen som trener for senior dame. Samtidig var Kenneth trener for kretslagene J15-J19 i Buskerud fra 2015-2019. Som trener tok han nivåene fort og fikk sent i 2018 jobben som trener for senior herrer.

Dette har flere lagt merke til. Dagbladet har gått gjennom hovedtrenere for A-lag fra 3.divisjon og oppover i systemet. Daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening beskriver livet til en fotballtrener for Dagbladet.

- Dette er en lang vei som går over flere tiår, med hardt arbeid, studier, opp- og nedturer, men med en ukuelig vilje, stahet, entusiasme og ønske om å oppnå suksess. Man behøver masse kunnskap om spillet, læring, metodologi, psykologi, fysiologi og ikke minst evnen til å utvikle helheten i spillere.

Moen påstår det kanskje er opp mot 800 profesjonelle fotballtrenere. Det er altså en tøff kamp om plassene på listen hvor vår egen Kenneth er representert. Han legger heller ikke skjul på hvor stort dette er.

- Det føltes egentlig uvirkelig. Det var Thomas Fahle som ringte meg på tirsdag morgen og gratulerte, men jeg skjønte ikke hvorfor. Jeg måtte jo se selv, men det krevde Pluss-abonnement hos Dagbladet. Etter å ha sett det noen ganger nå så føles det fortsatt litt uvirkelig, men utrolig morsomt! Det var verdt den krona jeg måtte betale for å si det sånn, smiler Kenneth.  

Hva betyr det for deg å komme på en liste som dette?

- Det betyr selvsagt mye! Det er flere trenere på den lista som er virkelig dyktige, så å bli regnet som en av dem gjør meg veldig stolt. Akkurat den vitamininnsprøytningen som trengtes for å holde fokus i disse Korona-tider.

Feiring av opprykket høsten 2019

Kenneth kunne i høst smile stolt over å ha ført Åssiden IF til opprykk og 3.divisjon allerede på første forsøk. For 2020 er planen å etablere seg i 3.divisjon og fortsette den sportslige utviklingen med et klart mål for øye.

- Mine ambisjoner i Åssiden er jo å kunne bidra til sportslig suksess. Umiddelbart handler det jo om å holde seg i Norsk Tipping Ligaen i 2020 og på sikt etablere oss der. Så vil man se om det er sportslig og økonomisk grunnlag for å ta steget videre. Det vil også bety mye, når min nåværende kontrakt løper ut etter sesongen 2021, at spillergruppa og klubben ønsker meg med videre. Det må jeg gjøre meg fortjent til, og det skal jeg jobbe hardt for å oppnå!

For det er liten tvil om at hjertet til Kenneth er blåhvit og han er takknemlig for at klubben har vist han tillit og lagt til rette for en god utvikling. Fotball er en lagsport og det gjelder også for utviklingen av trenere. Kenneth drar frem flere navn i Åssia som har vært viktig for hans utvikling.

- Selvsagt betyr Åssiden IF mye! Det hele startet med at Brede Normann Olsen (den gang lagleder for J16, J19 og Sr Dame) tok meg inn i varmen og insisterte på at jeg prøvde meg i trenerrollen. Spillergruppa (daværende J16) tok meg også veldig godt imot og hadde stor innvirkning på at jeg fortsatte. Jeg ble hektet og jeg har hele tiden følt at alt har blitt lagt til rette for at jeg kan ta nye steg og vokse i rollen.

Fra Kenneth sin siste kamp som trener for senior damer

- Steget inn i seniorfotballen på herresiden kom også på riktig tidspunkt og fjorårssesongen ble en fantastisk sesong. Man kan jo si at jeg kom til dekket bord, der man kommer til en flott spillergruppe som gjennom mange år har fått innarbeidet en god treningskultur. Bare det å kunne høste av erfaringen til spillergruppa, Pål (Hansen), Mads (Gundersen) og nå Erik (Midtgarden) har vært uvurderlig for meg og min utvikling den siste tiden.

Hva er dine ambisjoner som trener i et lengre perspektiv?

- Vel, man klarer vel aldri å legge helt fra seg guttedrømmen å kunne leve av fotballen, smiler Kenneth lurt.

- Umiddelbart har jeg ambisjoner om å gjøre meg fortjent til å kunne ta UEFA A-Lisens kurset, men nåløyet er trangt. Det handler vel til syvende og sist om å ta steg videre, fortsette utviklingen, tilegne seg kunnskap, lære av erfaringer og sette gode mål man kan jobbe mot. Så får man se hvor langt det bærer. Kanskje Åssiden IF i Eliteserien 2037?

Vi gratulerer Kenneth og er stolt over at en av våre egne blir løftet frem i nasjonal presse.

Saken til Dagbladet kan du lese her (krever abonnement).

Her vant Kenneth Sandar Cup som trener for J16 i 2016. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.