Retningslinjer håndballtrening

Postet av Åssiden Idrettsforening den 27. Apr 2020

Retningslinjer med formål om å redusere smittefare i størst mulig grad. Disse skal følges av alle lag, trenere og utøvere. 

Oppdaterte retningslinjer skal alltid ligge tilgjengelig på www.aif.no og oppdateres fortløpende etter bestemmelser og anbefalinger fra myndigheter og forbund. Åssiden IF kan sette strengere retningslinjer enn myndighetene. Oppdages det brudd på retningslinjene skal det gis tilbakemelding til klubben umiddelbart. Alle oppfordres også til å komme med forbedringforslag.

Inntil videre er Berskaughallen stengt og kan ikke benyttes. Toaletter kan foreløpig heller ikke benyttes.

 

Spiller/trener skal ikke møte på trening hvis: 

 • du, eller personer du bor sammen med smittet av korona, sitter i karantene eller som har symptomer på luftveisinfeksjon, som feber, sår hals, rennende nese, hoste eller nedsatt allmenntilstand,
 • personer du bor sammen med er i risikogruppe for alvorlig forløp ved Koronasmitte:
  1. alder over 65 år
  2. hjerte- og karsykdom (inkludert høyt blodtrykk)
  3. diabetes

Håndvask: Alle oppfordres til å vaske hender godt med såpe og vann før og etter trening. Dette er foreløpig tilrettelagte ved klubbhuset. Ved tilfeller der spiller berører felles utstyr eller f.eks andres ball skal hender straks rengjøres. Laget vil få utdelt hånd-desinfeksjonsmiddel.


Treningene skal foregå utendørs i smågrupper, og øvelser må tilrettelegges slik at retningslinjene følges. 

 

 • En gruppe kan maksimalt bestå av fem personer, inkludert trener. På ett stort areal kan det være flere grupper i gang samtidig så lenge det er god nok avstand mellom gruppene.
 • Ved aktiviteter for barn og unge skal det være en voksen person til stede som har ansvar for at aktiviteten utøves i samsvar med anbefalinger fra offentlige myndigheter. Det vil si at hvis det organiseres trening med flere grupper samtidig, skal det være en voksenperson per gruppe.
 • Deltakerne skal til enhver tid holde minst to meters avstand både innad i gruppen, og det anbefales 10 meter mellom gruppene.
 • Fellesgarderober eller fellesdusjer skal ikke benyttes.
 • Deltakerne skal ikke berøre samme gjenstand, derfor må kastøvelser og lignende gjøres en og en mot en vegg eller et annet treffpunkt (rebound-nett vil være tilgjengelig ved hallen).
  1. Laget får utdelt kjegler og annet utstyr av Sportslig leder.
  2. Spillerne skal ha med egen ball. *
 • Sørg for at aktiviteten gjennomføres slik at det ikke oppstår skader.
 • Det er ikke lov til å kaste ball mot vegger på Berskaughallen.

 *spillere som ikke har egen ball hjemme kan få låne av klubben, kontakt med Sportslig leder Geir BG 95937830. 

Sportslig utvalg, ÅIF Håndball


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.