Oppstart av organisert trening i ÅIF

Postet av Ørjan Handal Dimmestøl den 17. Apr 2020

Mandag 27. april letter myndighetene på restriksjoner i flere deler av samfunnet. Dette blir også datoen hvor vi vil starte opp med organisert aktivitet i ÅIF igjen innenfor de retningslinjene myndighetene har satt.

 

 

Fotball og håndball vil fra mandag 27. april åpne for organisert trening. Siden vi fortsatt er inne i en spesiell situasjon er det svært viktig at noen retningslinjer følges for å unngå smittespredning. For å gjøre dette enkelt for alle har vi laget noen felles retningslinjer for ÅIF.

 

SAMHOLD, TRYGGHET OG ENGASJEMENT

 

Dette er frivillig trening for hvert lag, trener og utøver. Om det medfører at et lag ikke kan starte opp trening i mangel på utøvere eller trenere, så skal det aksepteres av medspillere, foreldre, trenere og klubb. Betydningen av smitte kan være svært alvorlig for enkelte, og selv om myndighetene har lettet på restriksjonene så betyr det ikke at smittefaren er over. Derfor skal hver enkelt sin avgjørelse respekteres.

 

Håndball

Her vil vi først og fremst legge vekt på retningslinjer for fotball, og så vil det komme mer informasjon om håndball innen 24. april. Flere av retningslinjene vil derimot være overførbart til håndballen, og det kan være lurt å sette seg inn i uavhengig av aktivitet man driver med i klubben.

 

Håndballforbundet har laget sine egne retningslinjer og lagt ut noen øvelser som kan føles. Les mer om det her.

 

Fotball

Fotballens retningslinjer er gjennomarbeidet av sportslig utvalg fotball, og skal følges til enhver tid ved organisert fotballtrening i ÅIF-regi. Fotballgruppen har kjøpt inn desinfeksjonsmiddel, som kan hentes på klubbhuset. Avtal nærmere med daglig leder, Ørjan Dimmestøl.

  

 • Alle vasker hender før og etter trening. Det blir montert en vannkran på utsiden av klubbhuset der alle må innom før trening.
 • Det er satt opp 2 lag på kunstgresset. Hvert lag holder sin banehalvdel. Banen deles opp i åtte mindre soner og det skal være en tydelig avgrensning mellom sone/bane (se illustrasjon lenger ned).
 • Det er en gruppe per sone. Hver gruppe kan bestå av inntil 5 stykk. I barnefotballen skal det være en voksen i gruppen og dermed inntil 4 barn. Dette gjelder til og med 12 år. Fra og med 13 år skal det være minimum en voksen pr 10 (9 utøvere + 1 voksen) fordelt på to grupper. Foreldre hjelpe til om det ikke er nok trenere.
 • Det skal alltid to meters avstand eller mer, både innad i gruppen og til eventuelle andre grupper. Det gjelder også ved oppmøte og inndeling av grupper.
 • Det er ikke tillatt med aktiviteter hvor spillerne kjemper om ballen eller på annen måte er i fysisk nærkontakt med hverandre
 • Husk at ballen er en potensiell smittekilde og må rengjøres med såpe før og etter bruk. Trenere tar ansvar for vask av baller og utstyr som brukes før og etter trening.
 • Det er ikke tillatt å ta på ballen med hendene eller heading av ball. I de tilfeller det er kontakt med ball skal hender/ansikt umiddelbart desinfiseres.
 • Felles garderober skal ikke benyttes
 • Kunstgresset inneholder mye bakterier, og skal ikke tas på unødvendig eller sittes på. I de tilfeller hendene kommer i kontakt med kunstgresset skal hendene umiddelbart desinfiseres.
 • Alle trener får utlevert desinfeksjonsmiddel som brukes på banen om det trengs.

 

I tillegg til de generelle retningslinjene er det utarbeidet egne oversikter over hva man skal tenke på som utøver og trener:

Koronaregler UTØVER.pdf

Koronaregler TRENER.pdf

  

HVIS DU FØLER DEG SYK BLI HJEMME!

 

Her er fotballens «korona-treningstider»: Treningstider corona.pdf


 

Treningsøkter fotball

Det kan være utfordrende å finne gode alternativer for treningsøkter med de reglene som gjelder. Så her er noen linker som kan brukes til inspirasjon når man setter opp egen økt.

https://www.fotball.no/barn-og-ungdom/2020/her-er-klubbenes-favorittovelser/

https://www.odd.no/tren

https://no-fotball.s2s.net/library.php?section=library&subsection=practices&lid=55&network_id=64&free=1

https://no-fotball.s2s.net/events/sessions/view/?id=4867817&free=1

Keepertrening: https://www.fotball.no/barn-og-ungdom/2020/koronavettregler-for-keepertrening/

 

Husk å betale kontingent

Før man kan starte med organisert trening minner vi om klubbens kontingentrutiner. For å bli med på trening skal medlemskontingent og aktivitetskontingent være betalt, eller man skal ha inngått en avtale i henhold til kontingentrutinene. Les mer her.  


Spørsmål vedrørende tiltak, bruk, gjennomføring og evt. smitte kan rettes til:

 1. Fotball Fair Play ansvarlig: Rune Andreassen Tlf: 975 07 271
 2. Håndball Sportslig leder Geir Bye Gundersen Tlf: 959 37 830
 3. Daglig Leder: Ørjan Dimmestøl Tlf: 934 90 714


Klikk her for fotballens og NFFs koronavett-regler.

Klikk her for myndighetenes informasjon og retningslinjer rundt korona-situasjonen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.