Fotball for alle

Postet av Åssiden Idrettsforening den 19. Sep 2019

Åssiden IF er pilotklubb i jenteløftet i NFF Buskerud. Allerede i dag gjøres det mye bra rundt jentene i fotballen, samtidig som vi har mye å gå på.

Det er veldig gledelig å se at vi er på god vei til å etablere et nytt jentelag for 2013 kullet, samtidig som det er gøy å se at våre kvinnelige dommere er gode Åssia-ambassadører i deres jobb for NFF lokalt og nasjonalt.

Fotballgruppa skal i 2019-2020 gjøre konkrete tiltak for å øke jenteandelen i klubben. Det er viktig av vi klarer å rekruttere nok ungdommer/seniorer til å fortsatt kunne stille 2 lag (11er og 7er) dame senior. Samtidig jobbes det med å etablere egen lavterskel treningsgruppe J19 denne høsten.

Fremover må vi sikre at vi klarer å etablere egne jentelag for 6åringer hvert år ved skolestart samtidig som vi må rekruttere aktivt til etablering av nye jentelag der det er "huller" i barnefotballen (spesielt 2012 og 2011 kullet).

Har du spørsmål kan du kontakte jentefotballansvarlig i Sportslig utvalg fotball Anders Bratland (jentefotball@aif.no).


3 av våre nye blåhvite rekrutter på det nystartede jentelaget:)

Åssiadommer Tomke Katrin Poppen (til venstre) er hoveddommer i bl.a. Nasjonal G19, og assistentdommer i 1. divisjon kvinner/4. div herrer. Her sammen med Åssiadommer Mari Hellum Bjørnstad som dømmer fast som hoveddommer i 1. divisjon kvinner og er assistentdommer i 3. divisjon herrer.
På bildet er de sammen med Emma Fjeld Hansen fra Nedre Sigdal IF.Åssiden IF ønsker å skape et tilbud for alle. I vår strategiplan er det forankret flere tiltak for å fremme likestilling i vår klubb.

For å utvikle sosiale og sportslige ferdigheter skal vi:

  • ha et idrettstilbud til alle som vil være med.
  • tilrettelegge for at det skal være mulig å bli så god hver spiller kan og vil.
  • ha engasjerte og kompetente trenere.


Vi har også satt oss konkrete målsettinger for likestilling både på aktivitetstilbud og i styrer og utvalg.

2021: Minimum 40 % kvinner i styrer og utvalg

2022: Aktivitetstilbud fotball og håndball, begge kjønn, 7 år til senior.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.