Ny organisering av 4. divisjon

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Mar 2019

Åssiden IF har i dag levert vårt forslag til ny organisering av 4. divisjon fotball herrer i NFF Buskerud og NFF Telemark.

Etter at forbundstinget vedtok å redusere antall lag som rykker ned fra Norsk Tipping ligaen (3. divisjon) fra 4 til 3 lag ble det samtidig bestemt at kun 18 (tidligere 24) lag rykker opp fra 4. divisjon i kretsene.

Vedtaket om nedrykk fra Norsk Tipping ligaen gjelder allerede fra og med denne sesongen.

Det ble samtidig vedtatt at NFF Buskerud og NFF Telemark sammen har en opprykksplass til Norsk Tipping ligaen.

Dette betyr at vinner av 4. div NFF Buskerud allerede denne sesongen må spille kvalifisering mot vinner av 4. divisjon i NFF Telemark.

Åssiden IF har på egenhånd utarbeidet et forslag til organisering av 4. divisjon i NFF Buskerud og NFF Telemark fra 2020, med anbefalt overgansordning i 2019. Endelig beslutning fra kretsenen kommer før seriestart, da alle lag i 4. og 5. divisjon skal vite hvordan dette blir før serien starter.

Vårt forslag kort oppsummert:
En 4. divisjon bestående av 9 lag fra 2020.
De 3 beste lagene etter 9-lags serien møter de 3 beste lagene fra NFF Telemark i ny 6 lags serie om opprykk.
De 6 svakeste lagene i 9-lags serien møtes i ny buskerudserie om å unngå nedrykk.

1 lag fra 5. divisjon rykker opp hvert år.

Vi mener dette er en fremoverlent og god løsning som ivaretar en spissing for å forberede lagene på nivået som møter de i Norsk Tipping ligaen, uten å øke kostnader og tidsbruk til reiser.


SE HELE VÅRT FORSLAG TIL ORGANISERING OG OVERGANGSSYSTEM HER

Vi venter i spenning på kretsenes avgjørelse om hvordan 4. divisjon skal bli fra 2020, og hvilke konsekvenser det får for sesongen 2019.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.