Slaget om Drammen

Postet av Åssiden Idrettsforening den 27. Apr 2017


Som en del av samarbeidet mellom Åssiden Idrettsforening og skolene på Åssia har elever som går valgfagslinja media og informasjon praksis i klubben. Denne saken er skrevet av Johanne Olivia Johannessen (13), Julia Scott (13) og Ragnhild Vassbø Skalstad (13) som går på 8. trinn på Kjøsterud skole.


Vi ankom rundt 16.30 til en tom stadion. Vi ble møtt av blide folk som holdt på arbeidet sitt, noen av dem fra dagen før. Kioskene fyltes opp med de siste varene og de siste gjerdene ble satt på plass.Allerede kl. 17.00, en time før kampstart, begynte det å strømme inn folk. Tribunene fylte seg opp med glade mennesker og folk flokket seg rundt banen. Det ble solgt 1600 billetter og i tillegg til skolebarna som kom gratis inn ble det ca. 2000 personer, en folkefest for både store og små.


Åssidens supporterklubb, Ligo Boys var allerede i gang med rop og sang da spillerne inntok banen. Spillerne ble dekket av blå og hvit røyk mens de marsjerte inn, hånd i hånd med hver sin lille fotballspiller. Mange av publikummerne likte showet. Frida Burud Bullen (13), blant annet, syntes showet var dritbra.


Etter 45 minutters spilletid ble det pause. Publikum benyttet pausen til å gå i kiosken og kjøpe vafler og brus. I kioskene stod det flere frivillige og sammen med kampvertene, vaktene og alle de andre som hjalp til, var det rundt 100 personer som deltok i denne dugnaden.


Kampen videre var ganske jevn, men Godset stakk av med en seier på 3-1. Åssidens supportere ropte og heiet under hele kampen, og høydepunktet var nok da Åssiden scoret sitt mål i det 85 minutt, og hele tribunen reiste seg og jublet. Selv om Strømsgodset vant i antall mål vant vi i hvert fall på stemningen.
Mats Herman Hoelstad forutsa at Godset skulle vinne 3-1.


Petter Kalmo, tidligere Åssiden-spiller: «Jeg synes det er viktig med frivillige, for det er det som får en klubb til å gå rundt. Uten dem hadde vi heller ikke kunne arrangere slike arrangementer som dette»


Åssiden scorer mot Strømsgodset og hele tribunen jubler av glede.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.