Nytt tap for A-laget, storseier for B-laget

Postet av Åssiden Idrettsforening den 19. Okt 2021

A-laget står stadig uten poeng etter at de mandag tapte 1-4 for Sarpsborg sitt andrelag. Langt lystigere ble det for B-laget, som feide Vestfossen 2 av banen med 8-1.

Både A-laget og B-laget spilte mandag kveld – A-laget på Sarpsborg stadion mot Sarpsborg 08 2, mens B-laget møtte Vestfossen 2 hjemme på Åssiden stadion. Vi tar først et par linjer om A-laget:

ÅIF kom ut i en 4-3-3: Burak Dogan – Espen Hansen (Rene Aasly inn etter 69), Marius Boldt, Martin Bøthun (Viktor Berntsen inn etter 69), Even Lübeck – Mads Gundersen, Jimmy Kenyi, Nhial Lul Gach – Moa Ahmed (Emirhan Sari inn etter 60), Magnus Langset, Kaan Kaya.

Sarpsborg tok ledelsen etter bare fem minutter, da Amadou Camara fikk stå på fem meter og plassere ballen i mål. 13 minutter senere sto det 1-1 etter et innøvd cornertrekk. Lübeck slo ballen ut på 16-meteren, der Kaya fyrte av. Skuddet gikk i blokka, men på returen dukket Boldt opp og hamret kula via tverrliggeren og i mål.

1-1 sto seg også til pause, etter en god omgang av de rødkledde fra Åssiden.

Dessverre skjedde det som har skjedd så å si hver kamp denne sesongen tidlig i den andre omgangen – mål imot. Rashad Muhammed slo inn på volley mot Camara på bakerste stolpe, som kriget inn 2-1. Da var det spilt 48 minutter.

Kvarteret senere kom Muhammed alene med Dogan og satte ballen i mål. Det er en spiller som senest i desember spilte 45 minutter mot selveste Besiktas for tyrkiske Erzurum BB! Musa Lowe fastsatte sluttresultatet til 4-1 med et hælspark etter 82 minutter.

Gledelig var det at Martin Bøthun fikk sine første minutter denne sesongen på A-laget siden han spilte 80 minutter mot Halsen i andre serierunde. Den solide stopperen gjorde en god figur og blir bra å ha med seg inn mot de to siste kampene, der Åssiden møter MIF 2 hjemme og FFK 2 borte.

For B-laget ble det langt lystigere. Vi har latt B-lagstrener Levi Reiersrud oppsummere kampen:

«En kald men lystig høstkveld i flomlys over Åssiden Stadion og laget leverer en fantastisk 1. omgang. Vi scorer fem mål, leverer strålende angrepsspill, presser høyt, gjenvinner ballen gang på gang, og sammen med de erfarne og solide spillerne blomstrer unggutta. Vi dominerer denne matchen totalt og innbytterne setter også preg på kampen i 2. omgang. Nok en kamp med kjempeinnsats og offensiv fotball. Publikum var fornøyd med underholdningen og kampleder ser det er en kamp igjen av sesongen, hvor laget med seier i denne blir enten Kretsmester eller få andre plass på tabellen».

ÅIF 2 har 19 poeng etter ni av ti spilte kamper, mens ROS leder med 22 poeng etter ni kamper. ÅIF har igjen en kamp og møter Drafn.