Nytt tap for A-laget, seier for B-laget

Postet av Åssiden Idrettsforening den 5. Okt 2021

Åssiden ble hardt straffet mot Strømsgodset 2 lørdag og tapte 2-5. B-laget tok en viktig seier da de slo Slemmestad 1-0 mandag.

Åssiden spilte en meget god første halvtime mot Strømsgodset 2 lørdag, men klarte ikke score. Da var det tungt å se to baller gå bak Dogan i Åssiden-buret det siste drøye kvarteret av den første omgangen – først på et innlegg og en heading, før et langskudd sang i nettet noen minutter senere.

Der Åssiden har vært svake i starten av 2. omganger i nesten samtlige kamper denne sesongen og sluppet inn ett eller flere i hver kamp, var det et helt annet ÅIF-lag som kom ut etter pause lørdag. Bare ett minutt ut i andre akt rullet Åssiden opp et nydelig angrep som endte med en pasning fra Kaan Kaya på bakerste stolpe til Magnus Langset.

Spissen takket og bukket for pasningen og satte enkelt inn reduseringen. Målet var hans tredje denne sesongen, og hans tredje på de siste fire kampene.

Kampen sto og vippet etter 1-2, men like før timen økte Godset til 3-1. Så ble det ny spenning da Nhial Lul Gach gikk på et sugende løp fra egen halvdel og fikk ballen alene med SIF-keeper Morten Sætra. Gach var iskald og la ballen lekkert under målvakten til 2-3 med ti minutter igjen.

ÅIF ga alt de hadde og flyttet laget høyere, men da ble det også store rom offensivt for SIF. Først brøt Jonas Therkelsen ballen høyt i banen og satte inn 4-2 etter 86 minutter, før 2006-modellen Chrisander Sørum avsluttet scoringsfesten med sin 5-2-scoring på overtid.

Dermed står fortsatt Åssiden med 0 poeng. Ni kamper er unnagjort, fire gjenstår. Og med elleve poeng opp til trygg plass skal det vanvittig mye til for at Åssiden ikke rykker ned til 4. divisjon. Men det er fortsatt fire kamper igjen og laget skal garantert gå ut med flagget til topps.