Stortap for Follo og knepent tap for Hokksund

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Sep 2021

Det ble en uke preget av to tap for Åssiden sine herrelag. A-laget tapte 0-6 for Follo, mens B-laget tapte en tett og jevnt kamp 2-3 for Hokksund.

B-laget spilte mot Hokksund med flere A-lagsspillere, men det var Hokksund som trakk det lengste strået. Eirik Nyhus Skavland og Erik Midtgarden scoret hvert sitt mål i kampen som endte med 2-3-tap. Som trener Levi Reiersrud oppsummerte kampen:

- Vi produserte bra med sjanser og burde scoret flere mål. Vi scorer et fint mål da ballen går fort og Andy (Andreasen) spiller igjennom Eirik (Nyhus) til 1-1. Litt tam 2.omgang, men også da har vi store muligheter til å score. Erik (Midtgarden) skyter et perfekt frispark fra 25 meter og reduserer til 2-3 10 min før slutt. Baklengsmålene er litt for enkle og kommer etter balltap, samt et skudd der vi er passive i presset. Vi hadde fortjent poeng, men det er bare å brette opp arma til neste match.

I tillegg var det moro at to juniorer debuterte på seniornivå - keeper Jonathan Mikarlsen og Musie Teke.

Et par dager senere møtte A-laget Follo på Ski stadion, som er en av ytterst få gressbaner på nivå 4 i Norge. Det ble et blytungt 0-6-tap, etter å ha ligget under 0-1 til det hadde blitt spilt 41 minutter. Det er ikke stort mer å si enn at det ble en tung 2. omgang mot et meget velspillende Follo-lag.

Åssiden spiller allerede på fredag igjen. Denne gangen mot Ørn Horten, som står med to seirer, en uavgjort og ett tap. Kampen er klokken 18.00 på Åssiden stadion, og vi håper så mange som mulig vil komme og støtte Åssiden på vei mot sesongens første trepoenger!

De har flere navn som lokalpatriotene i Drammen nok drar kjennskap på - Simon Behrami Bjerknes, Gustav Helling og Mustapha Fofana spiller alle på topp for klubben. Helling er tidligere Sande- og MIF-unggutt, og spilte tre kamper for MIF sitt A-lag i 2020 (mot Brann, Rosenborg og Sandefjord).

Fofana har vært i Skiold, Stoppen og Strømsgodset, og har hele elleve kamper for Godset i Eliteserien, der samtlige kom på høsten i 2019. Han har også scoret på øverste nivå i Norge - i 2-3-tapet for Odd 29. september samme år. Fofana har fem G18-landskamper og har både vært i Bærum og Ørn denne sesongen.

Åssiden-gutten Simon Behrami Bjerknes spilte for ÅIF sist vi var i 3. divisjon, men gikk til Ørn halvveis i sesongen - kort tid etter Ørn gjestet Åssiden Stadion sist. Han har vist seg som en målfarlig spiller for Hortens-laget med hele 22 mål på 33 kamper.

Husk at du kan kjøpe sesongkort og få navnet ditt på sete på tribunen! Les mer her: https://www.aif.no/blog/post/175678/sesongkort!-fa-navnet-ditt-pa-et-sete!?ispage=true