Nytt tap for A-laget, men seier i serieåpningen for B-laget

Postet av Åssiden Idrettsforening den 18. Aug 2021

Åssiden sitt A-lag løftet seg flere hakk i den andre seriekampen i Norsk Tipping-ligaen mot Halsen borte lørdag, men det ble tap 0-3. For Åssiden sitt B-lag ble det langt lystigere da de slo Haugfoss 2-0 borte i sesongens første seriekamp i 5. divisjon.

Vi tar først Åssiden A, som spilte sin andre kamp i 3. divisjon lørdag. Da var det duket for en tøff bortekamp mot Halsen, et lag som av mange hadde blitt tippet på plassen under Åssiden i avdeling 2 (de fleste har hatt ÅIF som nummer 13 av 14, og Halsen som nummer 14 av 14).

Men selv om det endte 3-0 til Halsen, var det et meget flatterende resultat. Åssiden hadde en rekke sjanser, spesielt i 2. omgang, og det var smått utrolig at ikke ÅIF scoret mål. Hasan Duman bommet på straffe og hadde flere gode muligheter, mens Magnus Langset fikk en heading forbi Erik Tallaksen i Halsen-buret. Uheldigvis for ÅIF-spissen ble ballen stoppet på strek.

Halsen avgjorde i realiteten kampen i løpet av fem minutter i første omgang. Først dro Leon Archer Knive, som debuterte fra start i en senior-kamp, seg inn foran 16-meteren fra kanten og skjøt godt i nærmeste hjørne slik at hjemmelaget tok føringen etter 30 minutter. Bare noen minutter senere blåste dommeren straffe til de rødgrønne, og Christer Smith gjorde ingen feil. Han sendte keeperen i det ene hjørnet, og satte ballen i det andre.

Halsen hadde målsjanser også etter pause, men nøyde seg med en scoring. Med høyt press på et tilbakespill gjorde gjestenes målvakt en feil, og Brahain Stiven Mosquera hadde enkel jobb med å punktere kampen til 3-0. Det ble også sluttresultatet.

Åssiden er dermed ett av tre lag som står med null poeng etter de to første kampene. De to andre er Kråkerøy og Fredrikstad 2. Nettopp Kråkerøy er ÅIFs neste motstander. Den kampen spilles på Åssiden kunstgress lørdag klokken 14. Håper å se så mange som mulig der!

For B-laget var det langt lystigere, det som utspilte seg på Haugfoss stadion mandag kveld. ÅIF kom med et kruttsterkt lag bestående av flere A-lagsspillere til kampen, og selv om de fleste kom til gressbanen med vanlige kunstgressknotter, tok det ikke lang tid før det sto 1-0 til de blå og hvite.

Andreas Mortensen Andersen, som tidligere har bøttet inn mål for ÅIF (blant annet 35 mål på 24 kamper i 2019), satte inn 1-0 etter drøye 15 minutter da Haugfoss-spillerne rotet det noe voldsomt til for seg selv i bakre rekker. Andresen takket for det, rundet keeper og satte ballen i det åpne målet til 1-0.

Og like etterpå sto det 2-0, og også det var Andresen. Han avsluttet med en klinisk avslutning nede i lengste hjørne. Han kunne – og burde – satt inn 3-0 noen minutter senere, men helt alene med keeper reddet Haugfoss-målvakten mesterlig. Det ble ikke flere mål i oppgjøret, selv om det fint kunne stått 4-0 til pause og 8-0 til slutt.

Neste kamp for Åssiden 2 er borte mot Hokksund torsdag 26. august.