Knepent tap for Åssiden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 29. Sep 2021

Bildet er fra en tidligere kamp (Foto: Haakon Hallingstad)

Et svakt førstekvarter av den andre omgangen sørget for at Åssiden igjen måtte gå av banen uten poeng. Det ble 2-3-tap for Flint Tønsberg.

Med John Arne Riise som trener har laget fått mye oppmerksomhet i Norge, men foran kampen mot Åssiden lå Flint på plassen foran ÅIF, nest sist. De hadde tatt seks poeng på de første kampene med en seier og tre uavgjorte.

Åssiden kom ut i en 4-5-1: Burak Dogan – Espen Hansen, Marius Boldt, Ahmet Cetin, Even Lübeck – Kaan Kaya, Nhial Gach, Jimmy Keniy, Emiran Sarri, Hasan Duman – Magnus Langset.

Med et TV 2-team på slep, som skal følge Flint gjennom hele sesongen, var det hjemmelaget som tok ledelsen etter et straffespark. Adrian Krysian ventet ut Dogan og satte ballen sikkert til venstre for målvakten, som ble stående. Straffesparket var muligens noe av det billige slaget, men dommer Rune Nilsen var likevel klinkende klar i sin avgjørelse.

Etter en god Åssiden-periode fikk gjestene i rødt betalt. Sarri brøt høyt i banen og ga til Langset, som var tidlig orientert. Med venstrefoten fant han Duman ute til venstre, som tok ett touch og hamret til med venstrefoten. Sekunder senere lå ballen i mål. Målet var Dumans første i Åssiden-trøyen etter overgangen fra Strømsgodset.

1-1 var også stillingen til pause, etter en god omgang av Åssiden.

Men gjestene klarte dessverre ikke å opprettholde trykket fra avslutningen av den første omgangen inn mot den andre. Først scoret Adrian Krysian sitt andre mål for ettermiddagen etter en corner, der han dukket opp på første stolpe og stusset ballen i mål.

Like etter var det lynhurtige Alex Krawiec som fikk ball på 14-15 meter og hamret den opp i nettaket på lekkert vis. Dermed sto det 3-1 til Flint med over en halvtime igjen.

Åssiden løftet spillet og skapte flere muligheter, og fikk betalt for presset da Kaya vant ballen inne på Flints halvdel. Han fant Langset, som ventet ut keeper og plasserte ballen lekkert i lengste hjørne. Dermed er Langset Åssidens toppscorer denne sesongen med to mål – mot Oppsal og nå mot Flint.

Til tross for en sluttspurt og flere bra muligheter begge veier, klarte Flint å holde unna og vinne 3-2. En bra prestasjon av Åssiden i 75 minutter, der det første kvarteret i den andre omgangen ødela.

Nå rettes øynene mot Strømsgodset 2 førstkommende lørdag klokken 14.00. Da trenger vi all hjelp vi kan få fra Åssiden-fansen. Kom dere på kamp og ta med dere en venn eller et familiemedlem eller fem!