Åssiden Idrettsforening

Åssiden Idrettsforening

Knepent tap for Åssiden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 29. Sep 2021

Bildet er fra en tidligere kamp (Foto: Haakon Hallingstad)

 

Et svakt førstekvarter av den andre omgangen sørget for at Åssiden igjen måtte gå av banen uten poeng. Det ble 2-3-tap for Flint Tønsberg.

Med John Arne Riise som trener har laget fått mye oppmerksomhet i Norge, men foran kampen mot Åssiden lå Flint på plassen foran ÅIF, nest sist. De hadde tatt seks poeng på de første kampene med en seier og tre uavgjorte.

Åssiden kom ut i en 4-5-1: Burak Dogan – Espen Hansen, Marius Boldt, Ahmet Cetin, Even Lübeck – Kaan Kaya, Nhial Gach, Jimmy Keniy, Emiran Sarri, Hasan Duman – Magnus Langset.

Med et TV 2-team på slep, som skal følge Flint gjennom hele sesongen, var det hjemmelaget som tok ledelsen etter et straffespark. Adrian Krysian ventet ut Dogan og satte ballen sikkert til venstre for målvakten, som ble stående. Straffesparket var muligens noe av det billige slaget, men dommer Rune Nilsen var likevel klinkende klar i sin avgjørelse.

Etter en god Åssiden-periode fikk gjestene i rødt betalt. Sarri brøt høyt i banen og ga til Langset, som var tidlig orientert. Med venstrefoten fant han Duman ute til venstre, som tok ett touch og hamret til med venstrefoten. Sekunder senere lå ballen i mål. Målet var Dumans første i Åssiden-trøyen etter overgangen fra Strømsgodset.

1-1 var også stillingen til pause, etter en god omgang av Åssiden.

Men gjestene klarte dessverre ikke å opprettholde trykket fra avslutningen av den første omgangen inn mot den andre. Først scoret Adrian Krysian sitt andre mål for ettermiddagen etter en corner, der han dukket opp på første stolpe og stusset ballen i mål.

Like etter var det lynhurtige Alex Krawiec som fikk ball på 14-15 meter og hamret den opp i nettaket på lekkert vis. Dermed sto det 3-1 til Flint med over en halvtime igjen.

Åssiden løftet spillet og skapte flere muligheter, og fikk betalt for presset da Kaya vant ballen inne på Flints halvdel. Han fant Langset, som ventet ut keeper og plasserte ballen lekkert i lengste hjørne. Dermed er Langset Åssidens toppscorer denne sesongen med to mål – mot Oppsal og nå mot Flint.

Til tross for en sluttspurt og flere bra muligheter begge veier, klarte Flint å holde unna og vinne 3-2. En bra prestasjon av Åssiden i 75 minutter, der det første kvarteret i den andre omgangen ødela.

Nå rettes øynene mot Strømsgodset 2 førstkommende lørdag klokken 14.00. Da trenger vi all hjelp vi kan få fra Åssiden-fansen. Kom dere på kamp og ta med dere en venn eller et familiemedlem eller fem!


0 Kommentar

ALLIDRETT SESONGEN 2021/2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 28. Sep 2021

Åssiden IF arrangerer allidrett hver tirsdag, i Bergskaughallen. 


Tirsdag 28. september gjennomfører vi foreldremøte på klubbhuset ved Åssiden fotballstadion, Buskerudveien 52B 2.etg. Her oppfordrer vi alle foreldre til innmeldte barn på allidrett til å delta, og ønsker alle som er interessert velkommen. Vi kan her også være behjelpelig med innmelding og registrering i Spond hvor all kommunikasjon foregår. 


For sesongen 2021/2022 er dette et tilbud for kullene født 2014, 2015, 2016 og 2017.  


Allidrett er et GRATIS tilbud for alle medlemmer i klubben. Er ikke ditt barn medlem, så er det viktig at du melder deg og barne ditt inn ved å gå inn på denne linken: 


MELD DEG INN HER!  


Skulle du møte på utfordringer vil vi være tilgjengelig på trening, og hjelper deg med innmelding. Evt ta kontakt på epost ingrid@aif.no. 

 

Dette trenger du til treningene

- Bevegelige klær og innesko 

- Drikkeflaske 

- Godt humør! 


Retningslinjer iht Covid-19

- Garderobene er åpen, men kom gjerne ferdig skiftet. 

- Vær snill bruk desinfeksjon ved ankomst i hallen. 


Har du spørsmål, ta kontakt med Ingrid Rørlien (ingrid@aif.no) 


Vi gleder oss til mye aktivitet, lek og morro med deg 😄


0 Kommentar

Nytt tap for Åssiden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Sep 2021

Bildet er fra en tidligere kamp denne sesongen mot Kråkerøy. Foto: Haakon Hallingstad

 

Det ble sesongens syvende strake tap for Åssiden da serieleder Eik Tønsberg kom på besøk lørdag. Oppgjøret endte 0-4.

Åssiden kom ut i 5-4-1, som de gjorde mot Oppsal:

Burak Dogan – Espen Hansen, Peter Oland, Fredrik Boldt, Rene Kristoffersen, Even Lübeck – Jimmy Kenyi, Nhial Gach, Mads Gundersen, Hasan Duman – Andreas Andersen.

Åssiden startet bra og lå kompakt defensivt, samt kom til et par halvsjanser tidlig. Likevel var det ikke helt ufortjent da tidligere Skeid-spiller Marius Brinck Rygel dukket opp på bakerste stolpe og hamret inn 1-0 etter drøye halvtimen.

Det sto seg også til pause, og det var en positiv omgang fra ÅIF mot seriens beste lag. Gjestene i rødt hadde skapt en del, men ble også mer og mer frustrerte utover i omgangen, ettersom sjansene uteble.

Dessverre sto det 3-0 til gjestene etter timen. Tidligere Eliteserie-spiller Markus Brændsrød, som spilte i OBOS-ligaen senest i november 2020, scoret to raske mål og ga Eik en trygg ledelse med en halvtime igjen. Åssiden skapte et par halvsjanser, men det var gjestene som satte inn kampens siste mål med ett minutt igjen. Trym Blaauw dukket opp på bakerste stolpe og bredsidet inn kampens fjerde mål.

– Det er vanskeligere å motivere seg til slike oppgjør enn mot topplagene. Det er gjerne poengtap her som kan avgjøre et opprykk. Vi spiller for å rykke opp, men det blir tøft. Siden det bare er halv serie, har man ikke råd til mange poengtap, sa Brændsrød til Tønsbergs Blad etter kampen.

– Slike kamper er et ordentlig bananskall. Gutta skal igjen ha skryt, både for tålmodigheten og gjennomføringen. Jeg er meget fornøyd med alle sammen, sa trener Ronny Johnsen.

Nå er det en ny tidligere storspiller som venter i neste kamp. John Arne Riise og hans Eik Tønsberg står på motsatt banehalvdel førstkommende lørdag i Tønsberg. Ta turen da vel, og hei frem Åssiden-guttene til sesongens første seier!


0 Kommentar

Tidligere stjernespiller til Åssiden!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Sep 2021

Lørdag er det klart for ny kamp i Norsk Tipping-ligaen. Da kommer selveste Ronny Johnsen og hans Eik Tønsberg til Åssiden stadion! En av få nordmenn som har vunnet både Champions League og Premier League! Kampstart er 14.00, så ta med deg venner og bekjente og støtt oppom ÅIF-gutta!

Åssiden har tapt de seks første kampene, men med en jevn stigning fra første seriekamp (0-8 for Pors) til sist seriekamp (1-3 for Oppsal). Nå får de en skikkelig nøtt å bryne seg på i Eik Tønsberg, som har 13 poeng etter fem kamper, like mange som serieleder Ørn Horten, som har spilt seks kamper.

Laget trenes av nevnte Johnsen, som faktisk startet sin seniorkarriere hos Eik Tønsberg, i 1987. Da var han spiss og laget spilte i 1. divisjon i Norge. Johnsen scoret 24 mål på 98 kamper for klubben før han dro til Lyn, Lillestrøm og Besiktas. I 1996 ble han solgt til Manchester United, der han var i seks år. Han var med på å vinne ligaen fire ganger, FA-cupen en gang og Champions League en gang. Johnsen spilte 90 minutter i finalen mot Bayern München, som nok mest huskes for Ole Gunnar Solskjærs mål på overtid og Uniteds snuoperasjon.

Han spilte senere for Newcastle, Aston Villa og Vålerenga, og la opp som fotballspiller i 2007. Da hadde han også rukket å få med seg 62 landskamper fra 1991 til 2007.

I oktober 2019 ble han klar for Eik Tønsberg, som trener. Siden den gang har laget vært i 3. divisjon, og de har som sagt åpnet sterkt. Av andre kjente navn på laget finner vi midtstopper Lars Grorud, som senest i 2020 spilte 22 kamper for Sandefjord i Eliteserien, og som har en haug av kamper på toppnivå i Norge med Brann og Sogndal, samt Sandefjord.

Marius Brinck Rygel spilte opprykkskamper til OBOS-ligaen med Skeid sist sesong, mens Harald Danielsen var i 2015 i Strømsgodset og fikk kamper for juniorlaget til Godset, samt Godset 2 i divisjon. Anders Nygaard er hentet inn fra Stjørdals-Blink og spilte OBOS-liga senest i slutten av juli, mens Markus Brændsrød spilte Eliteserie-fotball for Sogndal høsten 2017. Jonathan Svendsen er et kjent navn for noen av spillerne på Åssiden (Burak Dogan, Jimmy Kenyi), for de spilte sammen i Godset i 2015, på deres G16-lag. På topp har de Christian Østli, som har scoret 64 mål på 133 kamper for klubben og som har spilt i OBOS-ligaen for Follo tidligere.

Mange spennende navn, men de vinner ikke kamper på papiret!

Det er ikke hver dag en tidligere Champions League-vinner kommer til Åssiden. Vi trenger alle mann alle på tribunene og deres støtte for å ta sesongens første poeng. Ses 14.00 på lørdag!


0 Kommentar

Vi skal rydde Åssiden!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Sep 2021

Vi er med på nasjonal ryddedugnad og i ettermiddag oppfordrer vi alle til å stille ved parkeringsplassen ved Åssiden fotballbane for å bli med på en viktig jobb!

Ryddedugnaden går fra Åssiden skole og hele veien til Ligo. Vi stiller med søppelsekker og engangshansker til alle som stiller opp! Ta gjerne med små handleposer og feks en gul vest. Vi plukker langs veier og stier, og avfallsposene samles inn ved Ligo og hentes av kommunen. 

Aksjonen avsluttes ved Ligo ca 19:30. 

Håper å se mange stille opp og gjøre en liten men veldig viktig jobb for å holde bydelen ryddig!


0 Kommentar

Oppstart Esport høst 2021

Postet av Åssiden Idrettsforening den 13. Sep 2021

Da starter vi endelig opp fullverdig e-sport tilbud og starter opp onsdag 15. september. Her følger praktisk informasjon.

Vi har et rom med totalt 12 stasjoner, som betyr maks kapasitet på 12 spillere per økt. Dette gjør at det er begrenset med plasser. Man melder seg opp og betaler for et halvår av gangen. De som allerede er med får tilbud om å fortsette før man åpner for påmelding fra andre for å fylle opp et parti.

Det er begrenset antall plasser, og dermed er det første man til mølla som gjelder! Er interessen stor nok, kan vi åpne for økter fredag og lørdag også. Følg med på oversikt på hjemmesiden under treningstider om status på de forskjellige partiene.

VIKTIG!

Det som er fundamentalt er at vi har frivillige som bidrar for å drifte tilbudet. Dette krever ikke stort av foreldre, men uten dette bidraget vil ikke tilbudet opprettholdes. Les mer om hva som forventes under punktet dugnad fra foreldre.

Hva koster det?

Alle som er med på esport plikter å være medlem av Åssiden IF. Medlemskontingent koster 500kr for enkeltmedlemskap og 700kr for familiemedlemskap som dekker inntil 7 stk i samme husstand.

I tillegg kommer en aktivitetskontingent på 1250kr per halvår. Denne aktivitetskontingenten kan justeres fra år til år. Er man med på annen aktivitet (fotball, håndball) eller med på to spill så får man 30% reduksjon på aktivitetskontingenten.

Har man betalingsutfordringer så må man ta kontakt med daglig leder for å finne løsninger på post@aif.no

Hvilket utstyr trenger jeg?

Vi har PC, mus, tastatur og man kan møte uten å ha med eget utstyr. Vi anbefaler derimot at man har med eget headset for bedre kommunikasjon under treningene (vi kan bidra med gode priser). De som ønsker å bruke egen mus og tastatur kan gjøre det.

Hvis man ikke eier spillet selv så har vi brukere til hvert spill som kan lånes til hver enkelt økt.

Vi ber også alle stille i treningstøy da vi starter hver økt med 30 minutter fysisk aktivitet!

Trenere

Drammen Idrettsråd har i samarbeid med Drammen kommune og Sparebankstiftelsen DNB gitt oss midler til å engasjere ungdom som trenere mot et lite honorar. Vi jobber med å rekruttere trenere, men kan ikke love at det vil være klart ved oppstart. Vi håper å være i mål til første trening etter høstferien.

Dugnad fra foreldre

Det vil tidlig i høst bli arrangert en temakveld med informasjon om hvordan man kan bidra som foreldre, selv om man har begrenset kunnskap om spillet barnet spiller.

Trener:

Foreldre får også ansvar for å lede de fysiske øktene i starten av hver trening, men klubben vil bidra med tips til gode øvelser å bruke.

Lagleder og dugnadsansvarlig:
 
Esport rommet inneholder mye verdifullt utstyr. Det er derfor viktig at en foreldre tar hovedansvar per økt hver uke for å se til at alt går ordentlig for seg. Jobben blir å være tilstede i rommet under økten, være den som tar kontakt med klubben om det er behov for teknisk assistanse, registrere oppmøte i Spond App.

Om forelderen har god teknisk forståelse er det en fordel, men langt fra et krav.

Lagleder får også rollen som dugnadsansvarlig, som bidrar til å organisere dugnad i laget. Klubben har et julelotteri hvert år, og det kan være aktuelt med egne dugnader for esport etter hvert for å holde kontingenten nede.

Vi håper også å gjennomføre egne arrangement for esporten, og da må man også mobilisere for dugnad.

Treningstider

Treningstider er ikke låst og kan endre seg for hvert halvår. Vi ber spesielt om tålmodighet for dette nå som esporten i ÅIF som aktivitetstilbud fortsatt er under oppbygging.

Treningen er i klubbens E-sport-rom i Berskaughallen.

Fortnite 8-9år: Mandag 17:30-19:30 og onsdag 17:30-19:30
Fortnite 10-11år: Tirsdag 16:00-18:00 og Torsdag 16:00-18:00
Fortnite 12-15år: Mandag 16:00-18:00 og Onsdag 16:00-18:00
Overwatch 12-17år: Tirsdag 19:00-21:00 og Torsdag 19:00-21:00
Rocket League 8-11år: Tirsdag 17:30-19:30 og Torsdag 17:30-19:30
Rocket League 12-19år: Mandag 19:00-21:00 og Onsdag 19:00-21:00
CS 18+: Mandag 20:30-22:30 og Onsdag 20:30-22:30

Treningstidene overlapper grunnet at hver økt starter med 30 minutter fysisk aktivitet. Dette blir ikke gjennomført i esport-rommet.


0 Kommentar

Håndballskole i høstferien!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 10. Sep 2021


Åssiden IF ønsker velkommen til håndballskole i høstferien!

Når: 4.-7. oktober 2021

Hvor: Øren Flerbrukshall, Gamborgsvei 7


Det skal legges nytt gulv i Berskaughallen og vi har derfor flyttet håndballskolen til Øren hallen for denne håndballskolen.

 

Program for dagene:

08.00-09.00: Oppmøte og info om dagen

09.00-11.00: Trening

11.30-12.30: Lunsj/Brød Mat og Frukt

13.00-15.00: Kamper

15.00-16.00: Frilek og opprydning av alle deltakere/trenere. Henting og ut sjekk


Hva kreves av deltakerne?

Oppmøte til tiden hver dag med nok energi.

Gode bevegelige klær og godt innkjørte innesko.

Bidra positivt og respekter omgivelsene rundt deg


Påmelding:

Påmelding kan gjøres ved å klikke HER

Påmelding innen 16 september

Pris: 1000 kroner.0 Kommentar

Ny god A-lagskamp - spinnvill seier for B-laget

Postet av Åssiden Idrettsforening den 8. Sep 2021

Vi oppsummerer i denne saken kampene for de to lagene våre på seniorsiden, og som alltid starter vi med A-laget.

Foto: Kåre Fjellstad

 

De møtte Ørn Horten til dyst fredag kveld foran litt over 100 tilskuere. Det var gledelig å se at så mange hadde tatt turen til Åssiden stadion, til tross for en sesongstart uten poeng.

Åssiden startet bra og var fullt på høyde med topplaget i divisjonen det første kvarteret, før gjestene fikk straffe. Mustapha Fofana gikk ned i boks og fikk straffe. Forsøket fra elleve meter tok Strømsgodset-spissen selv (er på lån til Ørn), og han satte den sikkert i hjørnet til 1-0.

Også etter 1-0-scoringen holdt Åssiden stand. De var gode i banespillet og hadde flere store muligheter. Den største fikk Magnus Langset da han kom alene med Kristoffer Solberg i Ørn-buret, men spissen skjøt med utsiden av høyrefoten og traff bare nettveggen.

2-0 var et faktum like før pause, da et innlegg fra høyre gikk gjennom hele feltet og i mål. ÅIF avsluttet omgangen sterkt, men klarte ikke å få den forløsende scoringen. Likevel var stemningen i garderoben god og en unison enighet om å fortsette å kjøre på i den andre omgangen.

Dessverre for hjemmelaget scoret Ørn 3-0 like etter pause. ÅIF fortsatte å kjøre på etter målet og hadde flere gode muligheter, men baller ble reddet på strek og et par avgjørelser i Ørn-boksen gikk mot Åssidens favør. Og helt på tampen satt 4-0.

– Vi ligger dønn sist. OK, hva gjør vi i neste kamp? Skal vi gi opp eller skal brette opp ermene? Vi må gå ut på banen med samme gode innstilling som i dag. Til slutt vil poengene komme. Vi er nødt til å holde sammen, sa trener Erik Midtgarden til Drammens Tidende etter kampen.

– Resultatet er det grunn til å være tilfreds med, men prestasjonsmessig var dette bare middels. Åssiden er definitivt bedre enn sitt rykte, og vi måtte slite tungt for å komme til gode avslutningsmuligheter. Hele veien svikter vi dessverre for mye i balltempo og presisjon, og dermed gir vi hjemmelaget muligheter til å komme inn i kampen. Det likte jeg ikke, oppsummerte Ørn-trener Kjell André Thu til Gjengangeren.

For B-laget sto det hele 5-0 (!) etter 65 minutter mot ROS, etter en veldig god time av B-laget. Markus Torgersen sendte Åssiden stadion til nye høyder med sin elleville scoring, da han hamret ballen i krysset. Mon tro om den ligger der fortsatt?

Så skrudde ROS om og scoret fire på tampen, men heldigvis for de blåkledde klarte de å holde unna og vinne 5-4.

- En knallbra laginnsats. Gutta er på «høgget» og jobber på. Vi spilte meget bra fotball i den første omgangen Det var praktfulle 70 minutter, før ROS haler innpå. Det var dødsbra å stå imot og vinne kampen, selv om vi slipper inn en del mål på tampen. Og Torgersen sin scoring før pause blir aldri glemt, var trener Levi Reiersruds oppsummering etter seieren.

Det gjør at Åssiden 2 har seks poeng etter to kamper, etter at de slo Haugfoss i første kamp og tapte for Hokksund i andre kamp.


0 Kommentar

Stortap for Follo og knepent tap for Hokksund

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Sep 2021


Foto: Haakon Hallingstad

 


Det ble en uke preget av to tap for Åssiden sine herrelag. A-laget tapte 0-6 for Follo, mens B-laget tapte en tett og jevnt kamp 2-3 for Hokksund.

B-laget spilte mot Hokksund med flere A-lagsspillere, men det var Hokksund som trakk det lengste strået. Eirik Nyhus Skavland og Erik Midtgarden scoret hvert sitt mål i kampen som endte med 2-3-tap. Som trener Levi Reiersrud oppsummerte kampen:

- Vi produserte bra med sjanser og burde scoret flere mål. Vi scorer et fint mål da ballen går fort og Andy (Andreasen) spiller igjennom Eirik (Nyhus) til 1-1. Litt tam 2.omgang, men også da har vi store muligheter til å score. Erik (Midtgarden) skyter et perfekt frispark fra 25 meter og reduserer til 2-3 10 min før slutt. Baklengsmålene er litt for enkle og kommer etter balltap, samt et skudd der vi er passive i presset. Vi hadde fortjent poeng, men det er bare å brette opp arma til neste match. 

I tillegg var det moro at to juniorer debuterte på seniornivå - keeper Jonathan Mikarlsen og Musie Teke.

Et par dager senere møtte A-laget Follo på Ski stadion, som er en av ytterst få gressbaner på nivå 4 i Norge. Det ble et blytungt 0-6-tap, etter å ha ligget under 0-1 til det hadde blitt spilt 41 minutter. Det er ikke stort mer å si enn at det ble en tung 2. omgang mot et meget velspillende Follo-lag. 

Åssiden spiller allerede på fredag igjen. Denne gangen mot Ørn Horten, som står med to seirer, en uavgjort og ett tap. Kampen er klokken 18.00 på Åssiden stadion, og vi håper så mange som mulig vil komme og støtte Åssiden på vei mot sesongens første trepoenger!

De har flere navn som lokalpatriotene i Drammen nok drar kjennskap på - Simon Behrami Bjerknes, Gustav Helling og Mustapha Fofana spiller alle på topp for klubben. Helling er tidligere Sande- og MIF-unggutt, og spilte tre kamper for MIF sitt A-lag i 2020 (mot Brann, Rosenborg og Sandefjord). 

Fofana har vært i Skiold, Stoppen og Strømsgodset, og har hele elleve kamper for Godset i Eliteserien, der samtlige kom på høsten i 2019. Han har også scoret på øverste nivå i Norge - i 2-3-tapet for Odd 29. september samme år. Fofana har fem G18-landskamper og har både vært i Bærum og Ørn denne sesongen.

Åssiden-gutten Simon Behrami Bjerknes spilte for ÅIF sist vi var i 3. divisjon, men gikk til Ørn halvveis i sesongen - kort tid etter Ørn gjestet Åssiden Stadion sist. Han har vist seg som en målfarlig spiller for Hortens-laget med hele 22 mål på 33 kamper. 

Husk at du kan kjøpe sesongkort og få navnet ditt på sete på tribunen! Les mer her: https://www.aif.no/blog/post/175678/sesongkort!-fa-navnet-ditt-pa-et-sete!?ispage=true


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline