Uavgjort i første treningskamp

Postet av Åssiden Idrettsforening den 28. Jun 2021

Åssiden møtte DBK til treningskamp lørdag på Åssiden stadion. Oppgjøret i varmen endte 1-1, etter en lekker scoring av Hasan Duman.

Treningskampen var Åssidens første siden vinteren 2020. Likevel var temperaturen en litt annen lørdag på Åssiden enn det den var da klubben sist spilte treningskamp. Oppgjøret var preget var over 30 grader og en del vind, og det ble drikkepauser i både den første og den andre omgangen i varmen.

Åssiden startet med følgende 11:

Thomas Lie Syvertsen – Espen Hansen, Rene Aasly, Peter Oland, Øystein Hansen –Erik Midtgarden, Nhial Gach – Ilmi Sulimani, Hasan Duman, Kaan Kayan – Magnus Langset ©.

Åssiden spilte uten Fredrik Boldt, Marius Boldt, Martin Bøthun, Burak Dogan, Kasim Al, Cronje Eng og Even Lübeck, som av diverse årsaker ikke var med.

- Med full tropp hadde det vært noe litt annet, men det var greit å komme seg i gang.

Duman sendte hjemmelaget i ledelsen i 1. omgang etter et lekkert skudd inne i 16-meteren, mens DBK utlignet på straffe like før full tid. Dermed endte det 1-1.

- Det var godt å få 90 minutter i beina. Jeg føler vi har bra kontroll, spesielt i 2.omgang. Vi må justere litt offensivt for å få fullt utbytte av det oppbyggende spillet for at det skal sitte helt. Jeg føler vi fikk noen svar. Vi har mye ball som vi ønsker, og i 2.omgang er vi ganske overlegne. Alt i alt var det gøy å komme i gang. Vi skaper litt lite, men det kommer med å øve på det oppbyggende spillet, sier spillende trener Erik Midtgarden.

- Vi er noen små justeringer unna å spille en mye bedre kamp enn det vi egentlig gjør.

Vegard Hansen kom også innom en tur for å overvære motstanden i første runde i cupen. Den kampen spilles søndag 25. juli 18.00 på Åssiden Stadion.Sulimani og Lübeck klar for Åssiden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 25. Jun 2021

Torsdag signerte Ilmi Sulimani og Even Lübeck for Åssiden. Dermed slutter den venstrebente duoen seg til troppen som skal spille i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen for de hvite og blå. Trener Erik Midtgarden er storfornøyd med de to signeringene.

Sulimani er opprinnelig Strømsgodset-gutt og spilte for Godset frem til 2016, da han ble klar for Fjell. Der spilte 1999-modellen en sesong i 4. divisjon med A-laget til Fjell, der han scoret fire mål på åtte kamper. Så ble det en hel sesong i Solberg, med ti mål på 23 kamper i 4. divisjon.

I 2018 var han tilbake i Strømsgodset, der det ble spill på G19- og B-laget til Godset i 3. divisjon. På juniorlaget spilte han med blant andre Erik Stavås Skistad (Mjøndalen), Mustapha Fofana (lånt ut til Bærum fra Godset), Simen Hammershaug, Sondre Fosnæss Hansen og Aleksander Stenseth (Godset). Med Godset 2 i 3. divisjon ble det ett mål på elleve kamper.

I 2019 spilte Sulimani for Flint i 3. divisjon, der det ble tre mål på 17 kamper. To av målene kom i 6-2-seieren over Vardeneset, mens han også scoret mot Mandalskameratene. Nå er Sulimani klar for Åssiden. Han ble opprinnelig klar i mars 2020, men kontrakten gikk ut på tampen av fjoråret. Nå har han signert igjen med klubben ut 2021.

- Med Ilmi inn blir laget mer uforutsigbart. Han har bra treningsoppmøte og har erfaring fra 3. divisjon fra før med Godset 2 og Flint, som er viktig. Han er en god dribler og flink til å sette opp folk i gode posisjoner rettvendt, sier trener Erik Midtgarden.

- Jeg gleder meg veldig til denne sesongen, jeg håper på en god sesong. Jeg kommer til å bidra med målpoeng, mål og assists, i tillegg til å skape ubalanse hos motstanderne. Jeg håper å bli en viktig spiller for laget, sier Ilmi selv.

Even Lübeck startet karrieren sin i Stabæk og har senere vært innom Holmen og Lommedalen. Han har spilt 4. divisjonsfotball i Oslo-fotballen for både Holmen, Lommedalen og Øvrevoll Hosle de siste sesongene. Venstrebacken som er født i 1997 har trent med Åssiden over en lengre periode og har nå skrevet under.

- Even er en strålende fyr. Han kommer inn med positivitet og godt humør, i tillegg til bra treningsoppmøte. Fotballmessig er han sterk med bra spilleforståelse. Han har bra teknikk og gode pasninger. Det er nok en spiller som blir bra å få inn i gruppa, sier Midtgarden.

- Det blir utrolig morsomt å spille på et lag med så mange gode spillere. Jeg har blitt tatt veldig godt imot og følt meg som hjemme fra dag en. Jeg gleder meg til å bidra med styrke defensivt, løpskraft offensivt og en venstrefot det lukter svidd av, sier Even selv.

- Jeg er veldig fornøyd med de to nye signeringene. Begge har vært på alle treningene siden vi startet opp igjen, noe som er viktig, sier Midtgarden.

Fredag ble det også klart at Åssiden møter Mjøndalen på hjemmebane i første runde av cupen. Den kampen skal spilles i helgen 24./25. juli.

- Vi møtte jo Godset sist, så det er ikke noe bombe at Mjøndalen kommer til oss denne gangen. Jeg har litt erfaring fra å sitte i den andre garderoben, og nå blir jeg sittende i garderoben som ikke har noe å tape. Det blir gøy å møte MIF, sier Midtgarden, som selv har over 150 kamper for Mjøndalen.

Kampen blir Åssidens første offisielle kamp siden opprykkskampen mot Urædd i 2019.

- Vi har ingenting å tape. Det blir en fin utfordring for oss, og forhåpentligvis kan vi sørge for en publikumsfest også. Vi er spillesugne og kommer til å spille med lave skuldre. Det blir moro!Vi er kvalitetsklubb!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 18. Jun 2021


Endelig har Åssiden IF blitt sertifisert som kvalitetsklubb. Tirsdag 15. juni ble det offisielt når klubbutvikler Nils Harald Strøm fra NFF Buskerud og kretsstyremedlem Therese Beckstrøm Kleven overrakte kvalitetsklubb emblemet til klubben!

Overrekkelsen ble gjennomført i forbindelse med en J7 kamp vår Åssiden spilte mot Konnerud. Laget er ledet av Ole Christian Boldt som sporty stilte opp til bilde. Fra klubben deltok fotballstyreleder Laila Myrholm, sportslig leder Bo Braastrup Andersen og daglig leder Ørjan Dimmestøl. 

Dette er en dag mange flinke frivillige i klubben har jobbet hardt for over tid. Arbeidet gjør at vi nå har en sportsplan, klubbhåndbok og en dedikert nettside hvor frivillige, spillere, foreldre og andre medlemmer kan finne viktig info på en enkel måte. Arbeidet er kontinuerlig og vi vil vedlikeholde planene. Vi vil også stadig se etter måter vi kan gjøre informasjonen enda enklere tilgjengelig. 

Takk til alle som har stått på for dette prosjektet!

Kvalitetsklubbflagget henger nå stolt utenfor klubbhuset.