Åssiden Idrettsforening

Åssiden Idrettsforening

Nytt tap for A-laget, storseier for B-laget

Postet av Åssiden Idrettsforening den 19. Okt 2021

A-laget står stadig uten poeng etter at de mandag tapte 1-4 for Sarpsborg sitt andrelag. Langt lystigere ble det for B-laget, som feide Vestfossen 2 av banen med 8-1.

Både A-laget og B-laget spilte mandag kveld – A-laget på Sarpsborg stadion mot Sarpsborg 08 2, mens B-laget møtte Vestfossen 2 hjemme på Åssiden stadion. Vi tar først et par linjer om A-laget:

ÅIF kom ut i en 4-3-3: Burak Dogan – Espen Hansen (Rene Aasly inn etter 69), Marius Boldt, Martin Bøthun (Viktor Berntsen inn etter 69), Even Lübeck – Mads Gundersen, Jimmy Kenyi, Nhial Lul Gach – Moa Ahmed (Emirhan Sari inn etter 60), Magnus Langset, Kaan Kaya.

Sarpsborg tok ledelsen etter bare fem minutter, da Amadou Camara fikk stå på fem meter og plassere ballen i mål. 13 minutter senere sto det 1-1 etter et innøvd cornertrekk. Lübeck slo ballen ut på 16-meteren, der Kaya fyrte av. Skuddet gikk i blokka, men på returen dukket Boldt opp og hamret kula via tverrliggeren og i mål.

1-1 sto seg også til pause, etter en god omgang av de rødkledde fra Åssiden.

Dessverre skjedde det som har skjedd så å si hver kamp denne sesongen tidlig i den andre omgangen – mål imot. Rashad Muhammed slo inn på volley mot Camara på bakerste stolpe, som kriget inn 2-1. Da var det spilt 48 minutter.

Kvarteret senere kom Muhammed alene med Dogan og satte ballen i mål. Det er en spiller som senest i desember spilte 45 minutter mot selveste Besiktas for tyrkiske Erzurum BB! Musa Lowe fastsatte sluttresultatet til 4-1 med et hælspark etter 82 minutter.

Gledelig var det at Martin Bøthun fikk sine første minutter denne sesongen på A-laget siden han spilte 80 minutter mot Halsen i andre serierunde. Den solide stopperen gjorde en god figur og blir bra å ha med seg inn mot de to siste kampene, der Åssiden møter MIF 2 hjemme og FFK 2 borte.

For B-laget ble det langt lystigere. Vi har latt B-lagstrener Levi Reiersrud oppsummere kampen:

«En kald men lystig høstkveld i flomlys over Åssiden Stadion og laget leverer en fantastisk 1. omgang. Vi scorer fem mål, leverer strålende angrepsspill, presser høyt, gjenvinner ballen gang på gang, og sammen med de erfarne og solide spillerne blomstrer unggutta. Vi dominerer denne matchen totalt og innbytterne setter også preg på kampen i 2. omgang. Nok en kamp med kjempeinnsats og offensiv fotball. Publikum var fornøyd med underholdningen og kampleder ser det er en kamp igjen av sesongen, hvor laget med seier i denne blir enten Kretsmester eller få andre plass på tabellen».

ÅIF 2 har 19 poeng etter ni av ti spilte kamper, mens ROS leder med 22 poeng etter ni kamper. ÅIF har igjen en kamp og møter Drafn.


0 Kommentar

SØKER NY TRENER FOR A-HERRER SENIOR

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Okt 2021

Åssiden idrettsforening er Drammens nest største idrettslag med 1500 medlemmer. Fotball er klubbens desidert største aktivitet med over 500 aktive spillere. Vår neste hovedtrener skal videreføre de spillestilprinsipper som klubben har innført. Våre ungdomslag jobber med lignende spillestilprinsipper. 

Åssiden ønsker å slippe til egne unge spillere, og vår neste hovedtrener forventes å videreføre dette. A-stallen skal ha et tydelig Åssia-preg, og det forventes at et stort antall av spillerne har spilt aldersbestemt fotball i Åssiden. I 2022 skal vi spille i 4 div, men vi har en målsetning å returnere og etablere oss i 3 div.

A-trener vil samarbeide tett med sportslig leder og klubbens andre ungdomstrenere. A-treneren blir også en viktig bidragsyter rundt sportsplan, spillerutviklingsprogram og øvrig utviklingsarbeid i klubben.

Arbeidsoppgaver trener A-lag Åssiden IF

 • Ansvar for treningsplan og innhold
  • Lagsnivå og individuelt nivå
 • Lede laget på trening
 • Lede laget i kamp
 • Arbeidsleder for spillere og øvrig støtteapparat
 • Deltakelse i planlegging av spillerstallens sammensetning
  • Ha oversikt over spillere i yngre rekker
  • Ha oversikt over aktuelle prospekter utenfra
 • Noe utadrettet representasjon
  • Representere Åssiden på relevante sportslige fora etter avtale
  • Gjesteopptreden på fotballskoler og akademi


Stillingen er deltid, men kan for rette kandidat kombineres med andre oppgaver i klubben. Vi er primært ute etter en A-trener, og andre oppgaver sees i sammenheng med kandidatens profil.


Kriterier

Vi har følgende kriterier vi vektlegger når vi vurderer søknadene: 

UEFA B-lisens eller høyere.
Minimum 2 år som trener i norsk fotball, subsidiært svensk eller dansk fotball.
Trenererfaring fra 3. divisjon eller høyere er ønskelig
Står for en offensiv, underholdende og angrepsvillig fotball
Bosted i Drammen eller umiddelbar nærhet
Et brennende engasjement for fotball og ønske om å utvikle seg som trener

 

Du kjenner deg igjen i følgende personlige egenskaper:

 • Gode samarbeidsevner
 • Strukturert
 • Engasjerende
 • Tydelig
 • Inkluderende lederstil
 • Jobber godt under press
 • Evner å balansere spillerutviklingsperspektiv med resultatfokus

 

Kortfattet søknad med CV sendes til bo@aif.no i PDF-format. Søknadsfrist er snarest, og vi vil behandle søknader fortløpende. 

 

Har du spørsmål om stillingen? Ta kontakt på epost bo@aif.no eller telefon 90704871 for en hyggelig prat!


0 Kommentar

Nedrykket et faktum for Åssiden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Okt 2021

Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Haakon Hallingstad

 

Åssiden herjet til tider med Hønefoss lørdag og ledet både 2-0 og 3-1 i første omgang. Men 3-6-tap gjør at Åssiden har rykket ned fra Norsk Tipping-ligaen.

Åssiden kom ut i en 4-3-3: Burak Dogan – Kasim Al, Marius Boldt, Ahmet Cetin, Even Lübeck – Mads Gundersen, Jimmy Kenyi, Nhial Gach – Kaan Kaya, Magnus Langset, Moa Ahmed

Magnus Langset, Moa Ahmed og Kaan Kaya var spinnvilt gode i starten av den første omgangen. Kaya hadde to målgivende og Ahmed en, og alle målene ble scoret av Langset. Dermed har Åssidens toppspiss endelig fått fart på målkontoen og står nå med seks mål på ti seriekamper.

Åssiden tok ledelsen etter bare tre minutter, og sju minutter var passert da det sto 2-0. To minutter senere reduserte tidligere Bærum- og Kristiansund-spiller Daniel Berg, før Langset økte til 3-1 etter kvarteret. Da var det kjempestemning på Åssiden stadion.

Ledelsen sto seg til det var spilt 39 minutter. Kevin Beugre, som har scoret for Hønefoss i Tippeligaen (dog i 2010 og 2012) og spilt i Mjøndalen med ÅIF-kaptein med Mads Gundersen, kriget inn 2-3 på en corner. Og på overtid av den første omgangen fikk Hønefoss straffe. Berg var sikker fra elleve meter og sørget for 3-3 til pause.

Åssiden holdt følge til halvspilt 2. omgang. Så scoret gjestene tre mål på 14 minutter og vant til slutt med tennissifre 6-3.

Tapet gjør at Åssiden fortsatt står med 0 poeng i avdeling 2. Med tre kamper igjen og elleve poeng opp til trygg grunn blir det nedrykk på Åssiden denne sesongen.

Vi vil også gratulere Ådne Bråten Skai med sin debut for Åssiden! Han kom inn like før slutt.

Selv om Åssiden nå har rykket ned, går laget ned med flagget til topps og har tre gode treningsuker foran seg, samt tre spennende kamper - borte mot Sarpsborg 2 mandag 18. oktober, hjemme mot Mjøndalen 2 lørdag 23. oktober og borte mot Fredrikstad 2 lørdag 30. oktober.


0 Kommentar

Nytt tap for A-laget, seier for B-laget

Postet av Åssiden Idrettsforening den 5. Okt 2021

Foto: Haakon Hallingstad

 

Åssiden ble hardt straffet mot Strømsgodset 2 lørdag og tapte 2-5. B-laget tok en viktig seier da de slo Slemmestad 1-0 mandag.

Åssiden spilte en meget god første halvtime mot Strømsgodset 2 lørdag, men klarte ikke score. Da var det tungt å se to baller gå bak Dogan i Åssiden-buret det siste drøye kvarteret av den første omgangen – først på et innlegg og en heading, før et langskudd sang i nettet noen minutter senere.

Der Åssiden har vært svake i starten av 2. omganger i nesten samtlige kamper denne sesongen og sluppet inn ett eller flere i hver kamp, var det et helt annet ÅIF-lag som kom ut etter pause lørdag. Bare ett minutt ut i andre akt rullet Åssiden opp et nydelig angrep som endte med en pasning fra Kaan Kaya på bakerste stolpe til Magnus Langset.

Spissen takket og bukket for pasningen og satte enkelt inn reduseringen. Målet var hans tredje denne sesongen, og hans tredje på de siste fire kampene.

Kampen sto og vippet etter 1-2, men like før timen økte Godset til 3-1. Så ble det ny spenning da Nhial Lul Gach gikk på et sugende løp fra egen halvdel og fikk ballen alene med SIF-keeper Morten Sætra. Gach var iskald og la ballen lekkert under målvakten til 2-3 med ti minutter igjen.

ÅIF ga alt de hadde og flyttet laget høyere, men da ble det også store rom offensivt for SIF. Først brøt Jonas Therkelsen ballen høyt i banen og satte inn 4-2 etter 86 minutter, før 2006-modellen Chrisander Sørum avsluttet scoringsfesten med sin 5-2-scoring på overtid.

Dermed står fortsatt Åssiden med 0 poeng. Ni kamper er unnagjort, fire gjenstår. Og med elleve poeng opp til trygg plass skal det vanvittig mye til for at Åssiden ikke rykker ned til 4. divisjon. Men det er fortsatt fire kamper igjen og laget skal garantert gå ut med flagget til topps.

(Saken fortsetter under bildet)

Lørdag er det nest siste mulighet for Åssiden å få med seg poeng på Åssiden stadion. Da er det Hønefoss som kommer på besøk. Kampstart 14.00, og PS – Norge spiller mot Tyrkia fredag kveld og det er landslagspause. Ingen unnskyldning for å ikke komme og heie frem ÅIF-gutta til sårt trengte poeng!

Det var derfor gledelig at B-laget tok med seg tre viktige poeng i toppen i 5. divisjon da de møtte Slemmestad på Åssiden stadion mandag kveld. Det var bra med folk på oppgjøret, og de tre poengene gjør at ÅIF 2 er nummer to på tabellen med 15 poeng etter sju kamper, tre poeng bak serieleder ROS.

Åssiden 2 møter Eiker/Kvikk borte på fredag, Vestfossen 2 hjemme 18. oktober og avslutter borte mot Drafn 22. oktober.


0 Kommentar

Nytt medlemssystem

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Okt 2021

Et bilde som inneholder tekst, utklipp
Automatisk generert beskrivelse

Denne høsten går vi over til Spond Club som klubbens medlemssystem.

Mange av våre lag er allerede kjent med Spond-appen, og for disse lagene vil det ikke være noen stor endring. For de som har benyttet Laget Mitt-appen så kan vi tilby opplæring for trenere og lagledere i Spond om det er ønskelig.

Hvorfor bytter vi system?

Vi har de siste årene hatt et veldig godt klubbsystem i Rubic. Spesielt på administrativt nivå er dette et godt system som er både oversiktlig og lett håndterlig. 

Dessverre oppleves ikke appen for trenere og foreldre, Laget Mitt, like god for brukerne og mange synes den er for komplisert. Dette har gjort at flere ønsker å benytte Spond til organisering og kommunikasjon rundt sitt lag, og dette er ønsker vi har innfridd så langt.

For disse lagene har det vært en del dobbeltarbeid, og det har vært tyngre å sikre at laglistene våre er ajour. Derfor har hovedstyret i klubben ønsket å samle alle under et system.

Etter nøye vurderinger av medlemssystemene i markedet landet vi på Spond Club som et system for hele klubben.

 

Hva betyr endringen og når gjøres den?

For de som bruker Spond i dag på lagsnivå så vil ikke endringen merkes annet enn at man slipper å også ajourføre lister i Rubic. Nå er listen i Spond den eneste som gjelder.

Kontingenter vil også bli sendt ut via Spond Club, men vi gjør en gradvis overgang. Allidrett og Esport er allerede overført til Spond Club, og nå vil håndballen overføres i forbindelse med utsendelse av aktivitetskontingent for 2021/2022 sesongen. 

NB! Fotballen (bortsett fra oppstart 2015) avventer vi til 2022 med å overføre medlemmene siden de allerede er fakturert i Rubic for året 2021. Hvis mulig kan grupper bli overført på forhånd, men her har lagleder kontakt med administrasjonen om overføringen. 

 

Bruk av Fritidskortet

Utsendelse av kontingenter i Spond kommer som en betalingsmelding i appen. Dette generer ikke faktura automatisk, og for å få benyttet fritidskortet må man enten ta kontakt med klubb for å genere faktura eller be om refusjon via Fritidskortet sin refusjonsordning. Spond jobber med løsninger for å gjøre dette enklere for medlemmene våre.

Les mer om bruk av Fritidskortet her.

Har du spørsmål om endringen eller fritidskortet ta kontakt med daglig leder på epost orjan@aif.no


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline