Åssiden Idrettsforening

Åssiden Idrettsforening

Nytt medlemssystem

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Okt 2021

Et bilde som inneholder tekst, utklipp
Automatisk generert beskrivelse

Denne høsten går vi over til Spond Club som klubbens medlemssystem.

Mange av våre lag er allerede kjent med Spond-appen, og for disse lagene vil det ikke være noen stor endring. For de som har benyttet Laget Mitt-appen så kan vi tilby opplæring for trenere og lagledere i Spond om det er ønskelig.

Hvorfor bytter vi system?

Vi har de siste årene hatt et veldig godt klubbsystem i Rubic. Spesielt på administrativt nivå er dette et godt system som er både oversiktlig og lett håndterlig. 

Dessverre oppleves ikke appen for trenere og foreldre, Laget Mitt, like god for brukerne og mange synes den er for komplisert. Dette har gjort at flere ønsker å benytte Spond til organisering og kommunikasjon rundt sitt lag, og dette er ønsker vi har innfridd så langt.

For disse lagene har det vært en del dobbeltarbeid, og det har vært tyngre å sikre at laglistene våre er ajour. Derfor har hovedstyret i klubben ønsket å samle alle under et system.

Etter nøye vurderinger av medlemssystemene i markedet landet vi på Spond Club som et system for hele klubben.

 

Hva betyr endringen og når gjøres den?

For de som bruker Spond i dag på lagsnivå så vil ikke endringen merkes annet enn at man slipper å også ajourføre lister i Rubic. Nå er listen i Spond den eneste som gjelder.

Kontingenter vil også bli sendt ut via Spond Club, men vi gjør en gradvis overgang. Allidrett og Esport er allerede overført til Spond Club, og nå vil håndballen overføres i forbindelse med utsendelse av aktivitetskontingent for 2021/2022 sesongen. 

NB! Fotballen (bortsett fra oppstart 2015) avventer vi til 2022 med å overføre medlemmene siden de allerede er fakturert i Rubic for året 2021. Hvis mulig kan grupper bli overført på forhånd, men her har lagleder kontakt med administrasjonen om overføringen. 

 

Bruk av Fritidskortet

Utsendelse av kontingenter i Spond kommer som en betalingsmelding i appen. Dette generer ikke faktura automatisk, og for å få benyttet fritidskortet må man enten ta kontakt med klubb for å genere faktura eller be om refusjon via Fritidskortet sin refusjonsordning. Spond jobber med løsninger for å gjøre dette enklere for medlemmene våre.

Les mer om bruk av Fritidskortet her.

Har du spørsmål om endringen eller fritidskortet ta kontakt med daglig leder på epost orjan@aif.no


0 Kommentar

Fritidskortet Åssiden Idrettsforening

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Aug 2021

Målet med fritidskortordningen er at flere barn og unge får mulighet til å delta i faste, organiserte aktiviteter. Barn og unge mellom 6 og 18 år med folkeregistrert adresse i Drammen kommune kan få 1000 kroner i halvåret som de kan bruke på én eller flere organiserte fritidsaktiviteter registrert på nettsiden til Drammen Friskus. Åssiden Idrettsforening er registrert her.


Gå først til: https://drammen.friskus.com/

 

Logg deg inn som foresatt eller spiller. Som foresatt kan du registrere dine barn som skal ha fritidskortet.

Kommunen jobber med en ordning for refusjon så ta vare på kvittering om du har betalt inn allerede. Vær obs på at refusjon kan ta litt tid da dette er en ny ordning. Neste år håper klubben på at kommunen har enklere løsninger på plass.

Hva er fritidskortet?
 
Dette skal være et tilbud til alle barn og unge mellom 6 til 18 år, der du får opp til 1000 kroner i halvåret som du kan bruke på én eller flere fritidsaktiviteter. Fritidskortet er personlig. Målet med fritidskortet er å bidra til økt deltakelse og inkludering.

Hvem kan få fritidskort?
 
Fritidskortet gjelder fra det kalenderåret du fyller 6 år til og med kalenderåret du fyller 18 år. Søsken får ett fritidskort hver. Pengene på fritidskortet tilhører hvert enkelt barn og kan ikke overføres til søsken.

Hva dekker fritidskortet?
 
Deltakeravgift på en eller flere aktiviteter inntil 1000 kroner per barn eller ungdom per halvår. Treningsavgift, spillerlisens, kontingent etc. er inkludert i ordningen. Fritidskortet dekker organiserte hverdagsaktiviteter som skjer minst 8 ganger i halvåret.

Hva dekker IKKE fritidskortet?
 
Fritidskortet dekker ikke ferietilbud, leiropphold eller turneringer. Kortet kan ikke benyttes på kino, bowling eller andre egenorganiserte aktiviteter.

Sportsutstyr, instrumenter osv. dekkes ikke av fritidskortet. Eksisterende lånetilbud benyttes for dette.

Når kan fritidskortet tas i bruk?
 
Fritidskortet i Drammen kan tas i bruk fra 1. august 2021.

Hvordan betales deltakeravgift?
 
Man må registrere profil på drammen.friskus.com for å kunne bruke fritidskortet. Det tildeles 1000 kroner per halvår som kan brukes etter eget ønske og på flere aktiviteter. Første periode går fra 1. august til 31. desember. Andre periode går fra 1. januar til 31. juli.

Hvis kontingenten er på mer enn 1000 kroner må deltager selv betale resten. Hvis kontingenten for eksempel er på 1500 kroner betales da 1000 kroner med fritidskortet, så betaler foresatte de resterende 500 kronene med kort eller faktura.

Refusjonsordning

Det vil bli mulig å søke refusjon for allerede betalt deltakeravgift i 2021. Mer detaljert informasjon om hvordan søknadsprosessen vil foregå vil kommer. Send e-post til fritidskortet@drammen.kommune.no for spørsmål.

Refusjon vil gjelde for fakturaer som har forfall FØR 1. august. Refusjonsordningen vil være åpen frem til 1. november 2021.

Trenger du mer informasjon og hjelp til å søke?
 
Drammen kommune gir informasjon og veiledning i bruk av fritidskortet til alle interesenter.

Send en epost med spørsmål til fritidskortet@drammen.kommune.no 

 

Mer informasjon kan dere også finne her: https://www.drammen.kommune.no/tjenester/kunst-kultur/fritidskortet/

 

Direkte link til Åssiden som arrangør: https://drammen.friskus.com/organisations/fc20d5b2-4501-4490-8844-e2df7b5b4bae


0 Kommentar

Oppstart aktivitetstilbud

Postet av Åssiden Idrettsforening den 13. Aug 2021

Nytt skoleår nærmer seg og vi starter opp med ordinær aktivitet igjen. Her følger info om oppstart i håndball, fotball, allidrett og esport. 

OBS! Vi vil komme med mer informasjon om fritidskortet!


HÅNDBALL OG FOTBALL

Vi kjører felles rekrutteringsdag i håndball og fotball 14. august kl. 12.00-14.00 ved Berskaughallen! Dette er for alle gutter og jenter født 2015. Følgende program er satt for dagen:

Oppmøte og Innskrivning
Informasjon om Åssiden som klubb
Trening for alle barna
Vi avslutter med grilling og kos.

Annen ordinær aktivitet er i gang fortløpende og finn kontakt info for ditt lag HER eller send mail til Sportslig leder Bo Andersen på bo@aif.no 

Treningstider utover høsten:
Fotball: Mandag 17.30-19.00. Første trening blir 16/8
Håndball: Torsdag 16.30.18.00 Første trening blir 19/8


ALLIDRETT

Åssiden IF inviterer til allidrett hver tirsdag, i Berskaughallen. For sesongen 2021/2022 er dette et tilbud for kullene født 2014, 2015, 2016 og 2017. (Merk deg oppstartsdato)

Allidrett er et GRATIS tilbud for alle medlemmer i klubben (man må betale medlemskontingent). Er ikke ditt barn medlem, kan du enkelt melde inn ved å følge denne linken. Skulle du møte på utfordringer vil vi være tilstede de første treningene og hjelper deg med innmelding. 


GRUPPETRENINGSTIDOPPSTART
GRUPPE 1 FØDT 201417:00-17:5031. august
GRUPPE 2 FØDT 201517:00-17:507. september
GRUPPE 3 FØDT 2016/201717:00-17:5014. september

Møt opp i god tid til den første treningen! 😊 

Se mer info på Allidrettens infoside her. 

Har du spørsmål ta kontakt med Ingrid Rørlien ingrid@aif.no 


ESPORT

Vi startet med noen e-sport treninger på våren, og vil nå starte fullverdig tilbud for høsten. Det gjenstår fortsatt litt å få på plass, men vi jobber for oppstart i uke 36. Mer info om E-sport vil komme fortløpende. Følg også med på informasjonssiden til esport HER0 Kommentar

Ny Fantasy Sesong!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Aug 2021


Vi har også i år en egen liga i Fantasy Premier League for våre trenere, lagledere, spillere, medlemmer og alle andre på Åssiden som ønsker å delta. Dette håper vi er med å bygge samhold og engasjement på fotballbanen og i håndballhallen. 


Fantasy er et morsomt spill for de som følger Premier Leauge i England og skaper ekstra engasjement! Dette håper vi også kan starte gode samtaler på feltet og bygge samhold i klubben!

Ligaen skal først og fremst være morsom å være med i, men vi vil som forrige sesong se om vi har noen premier til de beste spillerne i ligaen! 

For å bli med i ligaen Åssiden Idrettsforening benytt liga-kode: 7qm5r2

OBS! ALLE SOM DELTOK I 2020/2021 SESONGEN ER AUTOMATISK MED VIDERE I NY SESONG! 

Eller følg denne linken: https://fantasy.premierleague.com/leagues/auto-join/7qm5r2

OBS! Husk frist for å registrere lag til første runde er fredag 13. august kl. 19.30, men det er mulig å melde seg på hele sesongen!

0 Kommentar

MINNEORD THOR NICOLAI BERGSKAUG ( 13.09.1934 – 28.07.2021)

Postet av Åssiden Idrettsforening den 11. Aug 2021

 

Åssiden Idrettsforening og Åssiden bydel har mistet en bauta da Thor N Bergskaug gikk bort 28. juli. Begravelsen ble avholdt onsdag 4 august i Åssiden kirke.

Thor ble født og bodde sine første 6 år på Strømsø – før familien flyttet til Åssiden. Han ble raskt en ekte Åssia-gutt og ble tidlig medlem av Åssiden Idrettsforening. Han var en av 8-10 stk gutter som blir tittelert som «klubbens fundament». De la mye av grunnlaget både administrativt, økonomisk og sportslig for Åssiden IF.  Kameratskapet, lojaliteten, viljen og dugnadsånden var fantastisk!

Thor var en god fotballspiller. Han representerte Åssiden IF på kretslaget og spilte mer enn 10 sesonger på klubbens A-lag. Han var bla «fast inventar» på klubbens opprykkslag i `62 og `72.

Men det er det administrative Thor vil bli husket mest for i Åssiden IF. Han var en pådriver, og ble allerede i 1963 valgt inn som klubbens – til da - yngste formann: bare 29 år gammel.

Kona Turid og Thor var mye på skauen. De var «skaufolk». Han var nær hjernen bak Gamledammen-prosjektet til Åssiden IF! Og det var ikke fånyttes. Åssiden IF bygde og åpnet serveringsstedet ved Gamledammen i 1968 – med Thor som driftsansvarlig. Selv om driften her ikke varte så mange år, la det grunnlaget for et av de beste trekkene Åssia har gjort: kjøpet av Tverken i 1970.

Familien Bergskaug flyttet til Høybråten/Oslo i 1969 av familiære årsaker. Der bodde de fram til 1987 – og flyttet «tilbake» til Åssia og Vårveien nr 10. Der var ikke veien lang til klubbhuset og Åssiden IF igjen. Vervene hans ble mange:

  • Klubbens revisor
  • Driftsansvarlig og leder av baneanleggene
  • Redaktør av klubbavisa
  • Medlem og sekretær i hovedforeningen/hovedstyret
  • Leder av klubbens eldresavdeling

I tillegg tok Thor ofte på seg ekstraoppgaver som måtte dukke opp. «Ingen oppgave var for liten – og ingen oppgave var for stor!» for Thor.

Han var med å skrive/redigere bokutgivelsen: Åssiden IF 75 år. Og siste revisjon av klubbens lover var det Thor som var ansvarlig for.

Thor fikk tidlig klubbens hederstegn – og ble i 2012 utnevnt til Åssiden IF`s 10. æresmedlem! Vi har ikke mange æresmedlemmer i Åssiden IF – og sånn skal det være. Thor var et ubestridt æresmedlem!

Thor vil bli husket for sine mange gode egenskaper – som vennlighet og oppmerksomhet. Alltid fornuftig,- men også husket for sin stahet!

En bauta er borte – en bauta består.

Vi skal prøve å føre noe av din ånd videre!

Vi takker Thor for alt han har bidratt med i Åssiden Idrettsforening.

Våre tanker går til hans nærmeste familie.


Hvil i fred Thor Nicolai!

 

For Åssiden Idrettsforening:

Erik J Eriksen

Øyvind Larsen

Arild Fredriksen


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline