Luke 24: Sparebanken Øst øker støtten!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 24. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

Direktør samfunnsansvar og kommunikasjon i Sparebanken Øst Per Øyvind Mørk (t.v.) og daglig leder i ÅIF Ørjan Dimmestøl (t.h) smiler etter å ha inngått ny avtale! (Foto: Andrea Brataas/Sparebanken Øst) 

 

Vi har fått en ordentlig stor julegave under det blåhvite Åssia-treet i år! Vi har inngått en ny og forbedret avtale sammen med vår generalsponsor Sparebanken Øst. Under juletreet skjuler det seg en ny treårsavtale på 250.000kr året – totalt 750.000kr!

- Dette er en stor dag for Åssiden Idrettsforening med en så stor avtale. Nå kjenner jeg ikke avtalene som var i 1993 når A-laget i fotball var i førstedivisjon, men i nyere tid må dette uten tvil være den største avtalen i klubben. Vi er veldig glad for å ha en så god partner som Sparebanken Øst med på laget, sier daglig leder Ørjan Dimmestøl.

Med Aktiv på Åssia tar vi et utstrakt samfunnsansvar for bydelen vår. Det betyr at lokale partnere er viktig, og med Sparebanken Øst som har vokst frem i Drammens-regionen så har vi nettopp det. Banken har vært viktig for klubben i lengre tid.

Saken fortsetter under bildet.

En storfornøyd daglig leder Ørjan Dimmestøl signerer den nye treårsavtalen med Sparebanken Øst (Foto: Andrea Brataas/Sparebanken Øst)

 

Hvorfor ønsker dere å sponse Åssiden IF?

- Sparebanken Øst støtter Åssiden IF fordi det er et av byens største idrettslag. Idrettsforeningen gjør en særdeles viktig jobb for barn og ungdom i bydelen. Åssiden IF er en driftig klubb som gir et meget godt sportslig tilbud, derfor er vi stolte over å være samarbeidspartner, sier direktør samfunnsansvar og kommunikasjon Per-Øyvind Mørk.

Siden 2013 har vi mottatt totalt 2,7 millioner i gaver fra Sparebanken Øst. Dette har vært gjennom forrige treårsavtale og til konkrete prosjekter som rehabilitering av klubbhuset, til innkjøp av kiosken vår, restaurering av klokka med mer.

Hva er viktig for dere i et idrettslag som dere støtter?

- Det er viktig at idrettslaget er godt organisert, har struktur, ryddighet i det økonomiske og gir barn og ungdom gode sportslige tilbud. Samt at banken og idrettslag har et tett og godt samarbeid hvor vi ser på oss selv som en «positiv krevende samarbeidspartner». Med det mener vi at vi bryr oss om idrettslaget og er tett på, forklarer Mørk.

Sparebanken Øst har 29 kontorer på Østlandet og 175 ansatte. De er virkelig en bank som bryr seg om lokalsamfunnet, og har de 10 siste årene bidratt med hele 50 millioner til idretten i Drammen og Øvre Eiker kommune. Sparebanken Øst sine verdier er folkelig, forutsigbar og fremoverlent.

- Vi er takknemlig og ydmyk over at Sparebanken Øst ønsker å forsterke samarbeidet med oss igjennom tre nye år. Det er uvurderlig i videre utvikling av vårt aktivitetstilbud innenfor fotball, håndball og esport. En veldig flott og stor julegave til Åssia og spesielt alle blåhvite, avslutter Dimmestøl.

 
Luke 23: God jul Åssia!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Des 2021

Denne julen har vi å kjørt en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag har vi kommet med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.


Dette har ført til mange lesere - totalt 5479 lesere på hjemmesiden (i skrivende stund lille julaften), 790 stk i snitt nådd på Facebook pr dag - totalt 4764 individuelle brukere. Og det er bare frem til kvelden lillejulaften, så vi tror det kommer en god del til. 


For i morgen julaften kl 12.00 kommer en ordentlig julegave til hele klubben med en stor nyhet!


Takk til alle som har fulgt med på julekalenderen, alle som har gjort en innsats for klubben i 2021 og alle samarbeidspartnere!


RIKTIG GOD JUL!!!Luke 22: Påmelding Esport våren 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Nå åpner vi opp for påmelding til e-sport våren 2022. Tilbudet starter opp mandag 10. Januar (med forbehold grunnet corona restriksjoner).

 

Her følger praktisk informasjon.

Vi har et rom med totalt 12 stasjoner, som betyr maks kapasitet på 12 spillere per økt (På starten av året økes antallet til 16). Dette gjør at det er begrenset med plasser. Man melder seg opp og betaler for et halvår av gangen. De som allerede er med får tilbud om å fortsette før man åpner for påmelding fra andre for å fylle opp et parti.

Det er første man til mølla som gjelder! Følg med på oversikt på hjemmesiden under treningstider om status på de forskjellige partiene.

 

For påmelding send mail til post@aif.no og skriv hvilken gruppe barnet ditt ønsker å bli med på. 

 

VIKTIG!

Det som er fundamentalt er at vi har frivillige som bidrar for å drifte tilbudet. Dette krever ikke stort av foreldre, men uten dette bidraget vil ikke tilbudet opprettholdes. Les mer om hva som forventes under punktet dugnad fra foreldre.

 

Hva koster det?

Alle som er med på esport plikter å være medlem av Åssiden IF. Medlemskontingent koster 500kr for enkeltmedlemskap og 700kr for familiemedlemskap som dekker inntil 7 stk i samme husstand.

I tillegg kommer en aktivitetskontingent på 1250kr per halvår. Denne aktivitetskontingenten kan justeres fra år til år. Er man med på annen aktivitet (fotball, håndball) eller med på to spill så får man 30% reduksjon på aktivitetskontingenten.

Har man betalingsutfordringer så må man ta kontakt med daglig leder for å finne løsninger på post@aif.no

 

Hvilket utstyr trenger jeg?

Vi har PC, mus, tastatur og man kan møte uten å ha med eget utstyr. Vi anbefaler derimot at man har med eget headset for bedre kommunikasjon under treningene (vi kan bidra med gode priser). De som ønsker å bruke egen mus og tastatur kan gjøre det.

Hvis man ikke eier spillet selv så har vi brukere til hvert spill som kan lånes til hver enkelt økt.

Vi ber også alle stille i treningstøy da vi starter hver økt med 30 minutter fysisk aktivitet!

 

Trenere

Drammen Idrettsråd har i samarbeid med Drammen kommune og Sparebankstiftelsen DNB gitt oss midler til å engasjere ungdom som trenere mot et lite honorar. Vi jobber med å rekruttere flere trenere, men har engasjerte trenere til Fortnite, Overwatch og Rocket League!

 

Dugnad fra foreldre

Det vil bli arrangert en temakveld med informasjon om hvordan man kan bidra som foreldre, selv om man har begrenset kunnskap om spillet barnet spiller.

 

Trener:

Foreldre får også ansvar for å lede de fysiske øktene i starten av hver trening, men klubben vil bidra med tips til gode øvelser å bruke.

 

Lagleder og dugnadsansvarlig:

Esport rommet inneholder mye verdifullt utstyr. Det er derfor viktig at en foreldre tar hovedansvar per økt hver uke for å se til at alt går ordentlig for seg. Jobben blir å være tilstede i rommet under økten, være den som tar kontakt med klubben om det er behov for teknisk assistanse, registrere oppmøte i Spond App.

Lagleder får også rollen som dugnadsansvarlig, som bidrar til å organisere dugnad i laget. Klubben har et julelotteri hvert år, og det kan være aktuelt med egne dugnader for esport etter hvert for å holde kontingenten nede.

 

Treningstider

Treningstider er ikke låst og kan endre seg for hvert halvår. Vi ber spesielt om tålmodighet for dette nå som esporten i ÅIF som aktivitetstilbud fortsatt er under oppbygging.

Treningen er i klubbens E-sport-rom i Berskaughallen. Se oversikt over treningstider HER.

 

For påmelding send mail til post@aif.no og skriv hvilken gruppe barnet ditt ønsker å bli med på.Luke 21: Levi er ny A-lagstrener

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.


Etter en lengre og grundig prosess har ledelsen i klubben kommet frem til at Arne Levi Nyhus-Reiersrud er mannen vi ønsker å satse på til å lede vårt A-lag.

- I Levi får vi en mann som har 30 år fartstid i klubben. Både som spiller og som trener for flere forskjellige Åssia-lag. Levi er med andre ord en ekte klubbmann, og felles for Levi sine lag er at han har oppnådd gode resultater. Samtidig har Levi visst en evne til å bygge samhold og kameratskap i sine lag, sier daglig leder Ørjan Dimmestøl. 

Klubben ønsker å etablere et sterkt trenerteam for A-laget, og skal fortsette jobben med å bygge et sterkt team rundt Levi i tiden fremover.

- Det å bli trener for Åssiden’s A-lag er en spennende og viktig oppgave. Med tanke på A-lagets generelle utvikling og fremtidige profil ser jeg det viktig å forvalte klubbens egne og klubbens unge spillere best mulig, sier Levi. 

- Jeg har en ambisjon om å bygge et lag, en kultur, en identitet klubben skal stå inne for. Det er helt nødvendig å bygge en solid plattform med ett sett verdier og klare rammer. Da kan vi forme vår identitet, bli trygge, skape tillit, samt definere "Åssiaspilleren". Dette må gjøres i et samarbeid og i ett felles mål for spillere, trenere, støtteapparat og ledelse, fortsetter A-lagstreneren. 

Levi har de fem siste årene trent klubbens juniorlag, samt bidratt på B-laget. Så han kjenner spillerstallen godt. 

- Mange tidligere juniorspillere er nå å se i klubbens A-stall. Det er derfor viktig at de unge spillerne får tillit og muligheter i egen klubb. Det er fremtidens A-lagspillere både på kort og lang sikt. Med også flere etablerte spillere vil de unge få gode referanser og standarder som bygger utvikling, forklarer Levi. 

Vi ønsker å fylle tribunen vår til våren! Mange på Åssia er glade i klubben vår, og vi ønsker da at enda flere finner veien til stadion for å støtte A-laget kommende sesong. Laget skal stå sammen med 100% innsats med fokus på prestasjon, engasjement og trygghet.

- For meg er det essensielt å bygge A-laget framover på klubbens verdier med engasjerte personer rundt laget, med et solid og godt støtteapparat som har hjertet i klubben. Dette skal være med på å spre positivitet både i lag, klubb og på tribunen, avslutter Levi. 


Vi takker Erik Midtgarden for jobben han gjorde under svært vanskelige forhold høsten 2021.Luke 20: Åssia-cup med nytt navn!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Des 2021

 

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Etter to år uten EMS Åssia Cup håper vi å endelig kunne gjennomføre igjen i 2022. Men denne gangen blir det under nytt navn! KIWI BAMA ÅSSIA CUP, men alle de morsomme aktivitetene og konseptene fra Eat Move Sleep vil fortsatt være en del av vår flotte cup!

 

I 2022 vil cupen gjennomføres 21. – 22. mai! Den observante leser vil se at det ikke blir den tradisjonelle første helgen i juni. Dette er for å unngå pinsehelgen.

 

Cupen har tidligere vært svært populær med nesten 200 lag i 2019. Vi hadde flotte aktivitetsløyper for barna og veldig mange frivillige i aksjon for å gjennomføre et godt arrangement. Målsetting for 2022 vil være enda flere lag og enda gladere barn!

 

Påmelding og mer informasjon om cupen vil komme i januar, men vi ber alle våre lag være obs på helgen allerede nå!