Luke 3: Inkluderende feiring 24. desember

Postet av Åssiden Idrettsforening den 3. Des 2023

Vi ønsker velkommen til Inkluderende feiring på klubbhuset, 24. desember.

Etter et vellykket arrangement i 2022 ønsker vi å gjenta suksessen i år, og vi håper dette bare er begynnelsen på en kommende tradisjon!

Julefeiringen er ment som et samlingspunkt for de som gjerne er alene på julaften og ønsker en ettermiddag og kveld i sosial samvær. Det blir servert julemiddag og dessert, det blir lett underholdning og ikke minst mulighet for de gode samtale og kanskje skape noen nye bekjentskaper. Feiringen er rusfri. 

Man kan nå melde interesse for å være med på Inkluderende Feiring! Kontakt Karianne på telefon 482 73 332 innen 10. desember om at du ønsker være med. Alle får svar innen 14. desember vedrørende plass.


For å holde dørene åpne for alle gjestene som kommer trenger vi også litt praktisk hjelp i forbindelse med dagen. Har du mulighet til å bistå med for eksempel å hente gaver og andre varer fra butikk, være sjåfør for gjester som ikke selv kommer seg dit eller andre ting du vil og kan hjelpe til med både i forkant og undervegs, så kan du sende en e-post til karianne@aif.no 🎄


Dersom praktisk hjelp ikke er mulig, men du allikevel ønsker bidra så kan du også gi et bidrag via spleisen til Inkluderende Feiring her; Bidra til en trygg og inkluderende julefeiring på Åssiden klubbhus 2023 | Spleis fra SpareBank 1


Mer info om arrangementet kan du også lese om på vår hjemmeside her; Inkluderende julefeiring (aif.no)Luke 2 Øyvind Larsen med ny bok!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Des 2023

Kom på bokbad på klubbhuset 06. desember kl. 19:00

Å fa´n – er´e deg igjen ´a?

- I tråkka spor

Mulig jeg kjenner deg. Mulig du har lest meg før. Eller du lurer på hva fa’n detta er? Jeg hilser deg i alle fall på Åssia-vis. I ei ny bok. Du får det vennligste verbale klapp på skuldra du kan få. Fra meg. Fra oss.

Du trenger slettes ikke å være fra Åssia – for å gå i gang med denne boka. Åssia er ramma. Akkurat som Nordland var for Hamsun. Akkurat som Oslo er for Lars Saabye Christensen. Akkurat som Grorudalen og Jylland er for Per Petterson. Akkurat som Årvoll og Nordlandskysten er det for Roy Jacobsen.

Historiene er hverdagshistorier. Det er hverdagsliv. Akkurat som Karl Ove Knausgårds utgangspunkt i mange av sine bøker. Hverdager er det flest av i livet. Innimellom knister det. Innimellom er det grått. Du vil treffe ellevilt og gravalvor.

Boka er levd liv og følger tråkka spor. Boka er et riss av Åssiahistorie. Men åsså riss av Drammenshistorie og Norgeshistorie. Jeg er pinadø innom Verdenshistorie. Boka skimter nytråkka spor. Boka skimter retning.

Du får melding om været med varsel for fiskebankene. Du vil lese om drama på elva og streik langs elva. Du vil møte fyll og fandenskap der avholdsfolket får sin naturlige plass.

Du vil møte leit etter mening.

Du tas med på skauen. Du vil garantert føle suset fra Tverråsen. «Gutta på skauen» er der. Med nye historier.    

Du vil treffe på ei oppskriftsbok, ei kringle, et Budalsbord med fire Budalsstoler og et servise.

Du treffer flotte folk. Du treffer Kaare Aasgaard, Sverre Gundersen, Edel Viola Bergan Johansen , Miloslav Rozmara, Jan Runar Eliassen og Odd Johnsen.  Du treffer meg og deg åsså. Du er i alle fall ikke langt unna.

Det store Kappløpet om fotballhegemoniet i Drammen & Omegn – har jeg storkost meg med. Sjølve opprinnelsen til rivaliseringa mellom SIF og MIF hører naturlig inn her. Det er en klar sammenheng mellom elva, industri og livskraftige fotballag. De tidlige topplaga er kanskje ikke dem du tror det var? Jeg fletter inn min fotballoppvekst.

Kortreist er best? I alle fall greiest å skrive om.

Boklansering på Åssia klubbhus onsdag 06.12. klokka 19.00.

Kan være en krusedull av 1 person og tekst som sier 'OYVIND LARSEN A fa'n- er'e deg igjen 'a? I trakka spor STENARINERSEN 文 FORLAGET TJUVTJERN'Luke 24: God jul!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 24. Des 2022

Vi ønsker hele Åssiden, Drammen og blåhvite rundt om hvor enn dere feierer en riktig god jul! 


Et par bilder fra Inkluderende Feiring på klubbhuset i dag 

De besøkende har fått forskjellig godt å kose seg med etter middagen

 


Det var dekket fint opp og ordentlig julestemning 

 


Det var også konkurranse. Her ledet av frivillig Brita

 Luke 23: Ingrid fast ansatt

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Des 2022

 Ingrid Rørlien. Bilde fra da hun først begynte som vikar sommeren 2021.

 

Ingrid Rørlien (26) fra Voss har vært en del av Åssiden IF siden sommeren 2021. Først startet hun i et vikariat som aktivitets- og samfunnsutvikler for forrige skoleår. Da imponerte hun og styret valgte å satse på et prosjekt i inneværende skoleår med henne for å styrke tilbudet i håndball, samtidig som vi satset på sportslige arrangement.

Blant annet har Ingrid sørget for et enormt løft i trenerkompetansen i håndball siste halvår. Hele 16 trenere er i gang med Trener 1 utdanningen sin, og Kristina Waksvik som leder J2008 er i gang med Trener 2! I tillegg har håndballgruppen fått ny revidert sportsplan, og det har vært gjennomført trenerforum og treneroppfølgingen har fått et løft.

Etter jul skal Åssia Håndballcup arrangeres. Påmeldingen har ikke vært så god som vi håpte på første runde, men vi har fått mange erfaringer som kan bygges videre på til senere sesonger. På våren skal det jobbes knallhardt med Åssia Kiwi Bama Cup som det neste store arrangementet. Også her vil Ingrid lede arbeidet.

Ingrid vokser enormt i sin rolle i klubben, og det føles helt rett at hun nå skulle få tilbud om fast jobb. Det er veldig bra at hun også takket ja umiddelbart som viser at hun trives og ønsker å bygge videre på jobben hun har startet i Åssiden.

Etter at Bo sa opp som sportslig leder har klubben hatt en prosess på hva som er beste veien videre. Stillingen ble lyst ut, og vi hadde spennende kandidater inne, men vi har valgt en intern omorganisering. Ingrid sin nye tittel blir Sportslig leder håndball og barnefotballkoordinator.

Dette betyr at Ingrid har ansvaret for håndballgruppen som i høst, men nå vil hun også ha ansvaret for barnefotballen. Hun skal følge opp lagene mellom 6-12 år. Det innebærer kompetansekartlegging, kompteanseutvikling, administrativ oppfølging med påmelding serier/cuper og annen støtte lagene har behov for. Med seg på laget er også Stian Fossum (Trener G15) som er nyutdannet som trenerveileder og vil bistå med trenerveiledning for barnefotballen.

For ungdomslagene vil det være en sportslig oppfølging fra trenerteam A-lag, og en administrativ støtte fra daglig leder. Seniorfotballen har masse sportslig kompetanse, men får adminstrativ støtte av daglig leder.

Enkelt oppsett av ansvar fotball 2023:
Seniorfotball: Selvfungerende sportslig, og får administrativ støtte av daglig leder.
Ungdomsfotball: Oppfølging sportslig av trenerteam A-lag. Administrativ støtte fra daglig leder/Ingrid
Barnefotball: Sportslig oppfølging av Stian Fossum som trenerveileder, administrativ oppfølging fra Ingrid.

Litt om Ingrid sin bakgrunn:

Ingrid har vært og er en aktiv håndballspiller, og er nå en del av 4. divisjonslaget vårt! Hun har gått toppidrettslinjen på Voss Gymnas, etterfulgt av et år på Skogn folkehøgskole håndball. Så begynte studietilværelsen og Ingrid dro til Høgskolen i Elverum. Der har hun tatt bachelor i idrett, med spesialisering i trenerrollen, og så videre på master i idrett og kroppsøving, med spesialisering i idrett og coaching.Luke 22: Oppsummering sesongen fotball 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Des 2022


J13 ble kretsmestre 2022!

 Endelig har det vært en normal sesong for idrett, og fotball har blitt spilt hele året (nesten) uten avlysninger grunnet korona. Futsal-sesongen ble amputert for de av lagene som var påmeldt der, men når normal serie startet senere på våren har ballet rullet uavbrutt på gresset!

Totalt har fotballgruppen hatt 37 lag påmeldt seriespill i år fra 6 åringer til seniorfotball. Det har vært kamper på alle slags nivåer med fokus på utvikling, mestring, vinne og ikke minst lære av tap.

I 2022 ble «første» Åssia Kiwi Bama Cup arrangert. Eat Move Sleep konseptet har fått nok en stødig støttespiller i Kiwi, som også er en viktig samarbeidspartner for klubben, og sammen med NFF og Bama har de løftet konseptet ytterligere. Deltakerne fikk spille med baller tilsvarende som brukes i NM. Mat til våre 200 frivillige og i kiosken var av ypperste kvalitet. Og sammen skapte vi rammer som ga gode minner for livet for over 1500 barn. Cupen ga også god inntekt for fotballgruppa med et overskudd på 200.000kr!

Arrangementskomiteen for Åssia Kiwi Bama Cup

 I tillegg til å delta på vår egen cup har lagene deltatt på andre lokale cuper. Liungen, Lier Kiwi Bama og Solberg Kiwi Cup. Så ble samtlige ungdomslag sendt til Hamar på Maxiturneringen til Storhamar Fotball i august. Etter to år uten ordinær aktivitet dekket fotballgruppa hele cupen for deltakerne, og etter en dugnad i samarbeid med McDonalds Åssiden fikk vi også mulighet til å bestille en buss for felles transport. Her ble SAMHOLD bygget i praksis, og ga mersmak for lag og klubb.

I ungdomsfotballen begynner man med tabell, seriespill og kan også vinne pokaler. Det var moro å se hvordan G16 (gutter født 2007 og 2006) gikk fra to år uten mange seire til å vinne det meste av kamper. På våren vant de 1. divisjon, og på høsten var de lenge med å kjempe om kretsens pokal. Til slutt endte de på en god 3. plass etter et år med stor fotballfaglig utvikling.

Men vi gikk ikke tomhendt denne sesongen. J13 (jenter født 2009) har allerede vært nevnt, men det er verdt å nevne igjen at de ble kretsmestre! Gruppen hadde en vår med forskjellige utfordringer, og var blant annet få spillere. Så takket være handlingskraftige trenere hos oss og DBK fikk vi til et samarbeidslag. Plutselig var det jevnt 25 spillere på trening og jentene kom med mange gode prestasjoner utover høsten som ble kronet med kretsmesterskapet.  

I seniorfotballen har året gått unna. A-lag herrer fikk en tøff start på sesongen med bortekamp og tap mot Hallingdal, men de hentet seg så til de grader inn igjen. Få scoret flere i Norge med hele 106 mål. Magnus Langset ble også divisjonens toppscorer med 30 mål, og hadde over 20 assist. Før siste kamp var 2. plassen sikret. At sesongen ble avsluttet med en sterk seier over Åskollen som rykket opp var midt i blinken. B-laget vårt kjempet seg til en stabil og trygg plass i 5. divisjon. I enkelte kamper med få eller ingen spillere på benken.

Et bilde som inneholder gress, fotball, person, felt
Automatisk generert beskrivelseA-laget feirer scoring av Nhial

 Så har klubben fått i gang en ny gruppe i seniorfotballen med C-laget ledet av Niklas Torgersen. Dette er et tilbud for de som ønsker å være en del av fotballen, men ikke kan trene like ofte. Godt humør er en like viktig kvalitet som ballbehandlingen. Laget er påmeldt 7. divisjon neste år med mål om å vinne flest mulig kamper, men alltid med godt humør på veien.

I 2023 vil fotballgruppen jobbe med noen utfordringer. Vi har et behov for å få tilført trenerkompetanse. G19, G14 og G13 har behov for trenere. Jobben er ikke enkel, men vi gir oss ike før vi har dyktige trenere på plass. Enten til å lede laget eller støtte dem som er der. Jentefotballen i klubben er fortsatt i en sårbar posisjon, og vi må bygge oppunder de kullene vi har. Ungdomsfotballen så sees det på mulighetene for å utvide samarbeidet fra 2022 med DBK. For barnefotballen må vi tenke alternativt. Så vil det være enda større fokus på kompetanseutvikling av samtlige trenere i tiden fremover, og det gleder vi oss masse til. Med Kenneth Karlsen inn som hovedtrener A-lag sammen med Levi Reiersrud og Anders Bøthun, får klubben tilført masse kompetanse som skal merkes nedover i fotballgruppen også. Så 2023 ser lyst ut!