LUKE 4: Hjertevarmen er stor på Åssia!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Des 2022

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Inkluderende feiring på klubbhuset julaften har allerede fått mye oppmerksomhet på hjemmeside, sosiale medier og nyhetsmedier. Dette er veldig moro, men også veldig viktig. Initiativet kommer fra hjertet til Cathrine Gundersen, som har fått med seg Karianne Øiseth (administrasjon) og Lillann Fanuelsen (hovedstyret) på prosjektet.

Også Åssia viser seg fra sin beste side og med hjerterom som Cathrine. For ønsket om å bidra er stort, selv om ikke alle kan bidra på selve julaften. Spleisen vår har fått inn hele 14.000kr fra flere generøse givere. Spleisen vår ble også valgt ut som vinner grunnet vårt formål og fikk 2000kr i støtte av Spleis!

Så har 25 frivillige meldt seg til å bidra i forskjellige roller før og/eller på julaften. Noen bidrar i forkant, noen ordner julestrømper, noen tilbyr kjøring på julaften og vi nærmer oss 10 stykk som bidrar på selve julaften.

Vil du lese mer om inkluderende feiring eller bidra som frivillig eller til Spleis så finner du alt samlet her:

 https://www.aif.no/page/jul

LUKE 3: Kretsmestre 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 3. Des 2022

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

I sommer inngikk J13 i Åssiden og DBK et samarbeid for å styrke tilbudet til jentene på Åssiden og Øren. Dette løftet tilbudet betraktelig, og har gjort at man er flere spillere på trening og dermed er det mer morsomt å trene!

Utøver høsten hadde jentene en fin vekst, og gruppen var stabilt på hele 25 spillere. Med to lag i seriespill ga det også gode arenaer for mestring og utvikling. Førstelaget var Åssiden/DBK med spillere fra begge klubbene. De spilte 1. divisjon og målte seg mot de beste jentene i Buskerud. Etter endt sesong kunne de feire klubbens første kretsmesterskap på flere år!

- Det er så utrolig gøy å jobbe med disse jentene. Jeg stod på sidelinja og fikk rett og slett gåsehud på slutten av sesongen. Det var ikke på grunn av kulda, men hvordan jentene fungerer sammen som et lag på kryss av klubb og skole. Dette er helt rått, oppsummerer hovedtrener Robert Askim Gebuhr.

Med i teamet til Robert er assistenttrener Øyvind Medalen, og assistenttrener/Materialforvalter Tom Stryken.

Pokalen ble overrekt av NFF Buskerud i siste kamp på Åssiabanen, og da sørget Robert for en ordentlig festavslutning. Jentene fikk inngangsmusikk, representanter fra Strømsgodsets damelag stod æresvakt, tribunen var full og kaptein på A-laget Mads W. Gundersen var speaker. Etter kamp var alle jentene fra første- og andrelag samlet på klubbhuset til tacofest.

Gratulerer til Åssiden/DBK J2009 med en fantastisk sesong!


 LUKE 2: Aleksander skal dømme Eliteserien!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Des 2022

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

Denne uken kom den gledelige nyheten at klubben skal bli representert på fotballens øverste nivå. Aleksander Jæger er oppnevnt som assistentdommer for kommende sesong i Eliteserien. Dette er stort for Aleksander men også for klubben!

Aleksander har vært assistentdommer i OBOS-ligaen de siste fire sesongene, og er hoveddommer i 3. divisjon herrer.

Med Aleksander sitt opprykk har klubben nå to dommere på øverste nivå i norsk fotball. Tomke Poppen har de siste årene vært assistentdommer i Toppserien.

Hele dommerrangeringen 2023 kan du se her: https://www.fotball.no/dommer/toppdommer/artikler/2022/dommerrangering-for-2023-sesongen/

LUKE 1: Nye utstyrsleverandør

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Des 2022

 

Som julen i fjor velger vi også i år en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

 

Dagens avtale med Torshov Sport og Hummel går ut 31.12.2022. Etter en lengre prosess har hovedstyret valgt å inngå samarbeid med XXL Gulskogen som butikk og Select som utstyrsleverandør til tekstil og utstyr. Avtalen er signert for de neste fem årene.

Denne avtalen vil bidra til å gi klubben et løft økonomisk, og den vil også være fordelaktig for våre medlemmer. XXL er kjent for å være en prispresser og har gode priser i butikk. Utvalget er også stort så alt er samlet på et sted. Select er et merke kjent for god kvalitet, levering og gode priser. Fornuftige priser for medlemmene våre var en viktig del av vurderingen vår.

Endringen i utstyr vil først bli synlig i fotballgruppen, fordi håndballen er midt i sesong og fullfører den med dagens utstyr. Deretter vil også drakter og utstyr her fases over til Select. Prioriteringen i gruppene blir etter Select sitt ønske fra A-lag og nedover.

Vi takker Torshov Sport Drammen og Hummel for et godt samarbeid!

Med tanke på at det kan komme noen spørsmål knyttet til denne avtalen har vi tatt opp de mest forventede spørsmålene og svart ut de på forhånd:

Hva betyr denne avtalen for meg som medlem?
Dette betyr at du som medlem vil få gunstige XXL-priser på utstyr. I tillegg vil du som medlem av Åssiden IF få 30% rabatt på klubbkolleksjonen fra Select. Det vil også bli arrangert handlekvelder med gunstige tilbud på XXL Gulskogen. Handel i butikken gir klubben kick-back i form av utstyr og som sparer klubben for penger med tanke på fremtidig kjøp. Slik holder vi kostnadsnivået og kontingenten nede!

Hvorfor kommer dette ut så sent?
Hovedstyret gjorde vedtaket 7. november, og siden den tid har vi vært nødt til å få på plass det formelle med XXL og Select. Dette har tatt tid. Vi ønsker også å avslutte på en god måte med Torshov og Hummel, og må respektere avtalen med dem og når vi kan gå ut med denne type informasjon.

Jeg har allerede handlet Åssiden-tøy fra Hummel i julegaver. Hva gjør jeg med det?
Det er ikke noe problem. Det viktigste opp mot avtalen er å bytte ut drakter, baller og treningsutstyr som er eid av klubben i førsteomgang. Select er forståelsesfull på at dette tar tid og tøy som er eid privat er heller ikke noe vi styrer over.

Kan jeg kjøpe Åssiden tøy fra Select nå?
Nei kolleksjonen er ikke klar enda og vi er fortsatt under avtale med Hummel og Torshov frem til nyttår.

Er det bærekraftig å bytte leverandør?
En endring vil ofte skje, og økonomisk blir det absolutt bærekraftig for oss som klubb. Med tanke på drakter som ikke skal brukes mer vil vi donere dette til veldedige formål. Tidligere har vi levert tøy til organisasjoner som driver fotballakademier i Ghana og tenker dette vil være en god løsning slik at utstyret kan brukes videre.

 

Ved andre spørsmål ta kontakt med daglig leder Ørjan Dimmestøl på mail orjan@aif.no

 
Luke 24: Sparebanken Øst øker støtten!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 24. Des 2021

Denne julen velger vi å kjøre en litt annerledes julekalender på hjemmesiden. Hver dag vil vi komme med nyheter, arrangementer for neste år og kanskje noe om året som har vært.

Direktør samfunnsansvar og kommunikasjon i Sparebanken Øst Per Øyvind Mørk (t.v.) og daglig leder i ÅIF Ørjan Dimmestøl (t.h) smiler etter å ha inngått ny avtale! (Foto: Andrea Brataas/Sparebanken Øst) 

 

Vi har fått en ordentlig stor julegave under det blåhvite Åssia-treet i år! Vi har inngått en ny og forbedret avtale sammen med vår generalsponsor Sparebanken Øst. Under juletreet skjuler det seg en ny treårsavtale på 250.000kr året – totalt 750.000kr!

- Dette er en stor dag for Åssiden Idrettsforening med en så stor avtale. Nå kjenner jeg ikke avtalene som var i 1993 når A-laget i fotball var i førstedivisjon, men i nyere tid må dette uten tvil være den største avtalen i klubben. Vi er veldig glad for å ha en så god partner som Sparebanken Øst med på laget, sier daglig leder Ørjan Dimmestøl.

Med Aktiv på Åssia tar vi et utstrakt samfunnsansvar for bydelen vår. Det betyr at lokale partnere er viktig, og med Sparebanken Øst som har vokst frem i Drammens-regionen så har vi nettopp det. Banken har vært viktig for klubben i lengre tid.

Saken fortsetter under bildet.

En storfornøyd daglig leder Ørjan Dimmestøl signerer den nye treårsavtalen med Sparebanken Øst (Foto: Andrea Brataas/Sparebanken Øst)

 

Hvorfor ønsker dere å sponse Åssiden IF?

- Sparebanken Øst støtter Åssiden IF fordi det er et av byens største idrettslag. Idrettsforeningen gjør en særdeles viktig jobb for barn og ungdom i bydelen. Åssiden IF er en driftig klubb som gir et meget godt sportslig tilbud, derfor er vi stolte over å være samarbeidspartner, sier direktør samfunnsansvar og kommunikasjon Per-Øyvind Mørk.

Siden 2013 har vi mottatt totalt 2,7 millioner i gaver fra Sparebanken Øst. Dette har vært gjennom forrige treårsavtale og til konkrete prosjekter som rehabilitering av klubbhuset, til innkjøp av kiosken vår, restaurering av klokka med mer.

Hva er viktig for dere i et idrettslag som dere støtter?

- Det er viktig at idrettslaget er godt organisert, har struktur, ryddighet i det økonomiske og gir barn og ungdom gode sportslige tilbud. Samt at banken og idrettslag har et tett og godt samarbeid hvor vi ser på oss selv som en «positiv krevende samarbeidspartner». Med det mener vi at vi bryr oss om idrettslaget og er tett på, forklarer Mørk.

Sparebanken Øst har 29 kontorer på Østlandet og 175 ansatte. De er virkelig en bank som bryr seg om lokalsamfunnet, og har de 10 siste årene bidratt med hele 50 millioner til idretten i Drammen og Øvre Eiker kommune. Sparebanken Øst sine verdier er folkelig, forutsigbar og fremoverlent.

- Vi er takknemlig og ydmyk over at Sparebanken Øst ønsker å forsterke samarbeidet med oss igjennom tre nye år. Det er uvurderlig i videre utvikling av vårt aktivitetstilbud innenfor fotball, håndball og esport. En veldig flott og stor julegave til Åssia og spesielt alle blåhvite, avslutter Dimmestøl.