Luke 24: God jul!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 24. Des 2022

Vi ønsker hele Åssiden, Drammen og blåhvite rundt om hvor enn dere feierer en riktig god jul! 


Et par bilder fra Inkluderende Feiring på klubbhuset i dag 

De besøkende har fått forskjellig godt å kose seg med etter middagen

 


Det var dekket fint opp og ordentlig julestemning 

 


Det var også konkurranse. Her ledet av frivillig Brita

 Luke 23: Ingrid fast ansatt

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Des 2022

 Ingrid Rørlien. Bilde fra da hun først begynte som vikar sommeren 2021.

 

Ingrid Rørlien (26) fra Voss har vært en del av Åssiden IF siden sommeren 2021. Først startet hun i et vikariat som aktivitets- og samfunnsutvikler for forrige skoleår. Da imponerte hun og styret valgte å satse på et prosjekt i inneværende skoleår med henne for å styrke tilbudet i håndball, samtidig som vi satset på sportslige arrangement.

Blant annet har Ingrid sørget for et enormt løft i trenerkompetansen i håndball siste halvår. Hele 16 trenere er i gang med Trener 1 utdanningen sin, og Kristina Waksvik som leder J2008 er i gang med Trener 2! I tillegg har håndballgruppen fått ny revidert sportsplan, og det har vært gjennomført trenerforum og treneroppfølgingen har fått et løft.

Etter jul skal Åssia Håndballcup arrangeres. Påmeldingen har ikke vært så god som vi håpte på første runde, men vi har fått mange erfaringer som kan bygges videre på til senere sesonger. På våren skal det jobbes knallhardt med Åssia Kiwi Bama Cup som det neste store arrangementet. Også her vil Ingrid lede arbeidet.

Ingrid vokser enormt i sin rolle i klubben, og det føles helt rett at hun nå skulle få tilbud om fast jobb. Det er veldig bra at hun også takket ja umiddelbart som viser at hun trives og ønsker å bygge videre på jobben hun har startet i Åssiden.

Etter at Bo sa opp som sportslig leder har klubben hatt en prosess på hva som er beste veien videre. Stillingen ble lyst ut, og vi hadde spennende kandidater inne, men vi har valgt en intern omorganisering. Ingrid sin nye tittel blir Sportslig leder håndball og barnefotballkoordinator.

Dette betyr at Ingrid har ansvaret for håndballgruppen som i høst, men nå vil hun også ha ansvaret for barnefotballen. Hun skal følge opp lagene mellom 6-12 år. Det innebærer kompetansekartlegging, kompteanseutvikling, administrativ oppfølging med påmelding serier/cuper og annen støtte lagene har behov for. Med seg på laget er også Stian Fossum (Trener G15) som er nyutdannet som trenerveileder og vil bistå med trenerveiledning for barnefotballen.

For ungdomslagene vil det være en sportslig oppfølging fra trenerteam A-lag, og en administrativ støtte fra daglig leder. Seniorfotballen har masse sportslig kompetanse, men får adminstrativ støtte av daglig leder.

Enkelt oppsett av ansvar fotball 2023:
Seniorfotball: Selvfungerende sportslig, og får administrativ støtte av daglig leder.
Ungdomsfotball: Oppfølging sportslig av trenerteam A-lag. Administrativ støtte fra daglig leder/Ingrid
Barnefotball: Sportslig oppfølging av Stian Fossum som trenerveileder, administrativ oppfølging fra Ingrid.

Litt om Ingrid sin bakgrunn:

Ingrid har vært og er en aktiv håndballspiller, og er nå en del av 4. divisjonslaget vårt! Hun har gått toppidrettslinjen på Voss Gymnas, etterfulgt av et år på Skogn folkehøgskole håndball. Så begynte studietilværelsen og Ingrid dro til Høgskolen i Elverum. Der har hun tatt bachelor i idrett, med spesialisering i trenerrollen, og så videre på master i idrett og kroppsøving, med spesialisering i idrett og coaching.Luke 22: Oppsummering sesongen fotball 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Des 2022


J13 ble kretsmestre 2022!

 Endelig har det vært en normal sesong for idrett, og fotball har blitt spilt hele året (nesten) uten avlysninger grunnet korona. Futsal-sesongen ble amputert for de av lagene som var påmeldt der, men når normal serie startet senere på våren har ballet rullet uavbrutt på gresset!

Totalt har fotballgruppen hatt 37 lag påmeldt seriespill i år fra 6 åringer til seniorfotball. Det har vært kamper på alle slags nivåer med fokus på utvikling, mestring, vinne og ikke minst lære av tap.

I 2022 ble «første» Åssia Kiwi Bama Cup arrangert. Eat Move Sleep konseptet har fått nok en stødig støttespiller i Kiwi, som også er en viktig samarbeidspartner for klubben, og sammen med NFF og Bama har de løftet konseptet ytterligere. Deltakerne fikk spille med baller tilsvarende som brukes i NM. Mat til våre 200 frivillige og i kiosken var av ypperste kvalitet. Og sammen skapte vi rammer som ga gode minner for livet for over 1500 barn. Cupen ga også god inntekt for fotballgruppa med et overskudd på 200.000kr!

Arrangementskomiteen for Åssia Kiwi Bama Cup

 I tillegg til å delta på vår egen cup har lagene deltatt på andre lokale cuper. Liungen, Lier Kiwi Bama og Solberg Kiwi Cup. Så ble samtlige ungdomslag sendt til Hamar på Maxiturneringen til Storhamar Fotball i august. Etter to år uten ordinær aktivitet dekket fotballgruppa hele cupen for deltakerne, og etter en dugnad i samarbeid med McDonalds Åssiden fikk vi også mulighet til å bestille en buss for felles transport. Her ble SAMHOLD bygget i praksis, og ga mersmak for lag og klubb.

I ungdomsfotballen begynner man med tabell, seriespill og kan også vinne pokaler. Det var moro å se hvordan G16 (gutter født 2007 og 2006) gikk fra to år uten mange seire til å vinne det meste av kamper. På våren vant de 1. divisjon, og på høsten var de lenge med å kjempe om kretsens pokal. Til slutt endte de på en god 3. plass etter et år med stor fotballfaglig utvikling.

Men vi gikk ikke tomhendt denne sesongen. J13 (jenter født 2009) har allerede vært nevnt, men det er verdt å nevne igjen at de ble kretsmestre! Gruppen hadde en vår med forskjellige utfordringer, og var blant annet få spillere. Så takket være handlingskraftige trenere hos oss og DBK fikk vi til et samarbeidslag. Plutselig var det jevnt 25 spillere på trening og jentene kom med mange gode prestasjoner utover høsten som ble kronet med kretsmesterskapet.  

I seniorfotballen har året gått unna. A-lag herrer fikk en tøff start på sesongen med bortekamp og tap mot Hallingdal, men de hentet seg så til de grader inn igjen. Få scoret flere i Norge med hele 106 mål. Magnus Langset ble også divisjonens toppscorer med 30 mål, og hadde over 20 assist. Før siste kamp var 2. plassen sikret. At sesongen ble avsluttet med en sterk seier over Åskollen som rykket opp var midt i blinken. B-laget vårt kjempet seg til en stabil og trygg plass i 5. divisjon. I enkelte kamper med få eller ingen spillere på benken.

Et bilde som inneholder gress, fotball, person, felt
Automatisk generert beskrivelseA-laget feirer scoring av Nhial

 Så har klubben fått i gang en ny gruppe i seniorfotballen med C-laget ledet av Niklas Torgersen. Dette er et tilbud for de som ønsker å være en del av fotballen, men ikke kan trene like ofte. Godt humør er en like viktig kvalitet som ballbehandlingen. Laget er påmeldt 7. divisjon neste år med mål om å vinne flest mulig kamper, men alltid med godt humør på veien.

I 2023 vil fotballgruppen jobbe med noen utfordringer. Vi har et behov for å få tilført trenerkompetanse. G19, G14 og G13 har behov for trenere. Jobben er ikke enkel, men vi gir oss ike før vi har dyktige trenere på plass. Enten til å lede laget eller støtte dem som er der. Jentefotballen i klubben er fortsatt i en sårbar posisjon, og vi må bygge oppunder de kullene vi har. Ungdomsfotballen så sees det på mulighetene for å utvide samarbeidet fra 2022 med DBK. For barnefotballen må vi tenke alternativt. Så vil det være enda større fokus på kompetanseutvikling av samtlige trenere i tiden fremover, og det gleder vi oss masse til. Med Kenneth Karlsen inn som hovedtrener A-lag sammen med Levi Reiersrud og Anders Bøthun, får klubben tilført masse kompetanse som skal merkes nedover i fotballgruppen også. Så 2023 ser lyst ut!Luke 21: Inkluderende Jul nærmer seg

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Des 2022

Vi teller ned de siste dagene før jul, og vi skriver allerede 21. desember. 

I hele høst har jentene i julekomiteen til ÅIF planlagt Inkluderende Jul som skal være på selveste julaften.

Nå er påmeldingene registrert, maten bestilt, gavene pakket og i torsdag dekkes bordene på klubbhuset. Nærmere 50 personer finner veien inn i Åssiden lune stue.

I går var det pakkeverksted og alle gavene fra nissen ble møysommelig pyntet med gavepapir, bånd og merkelapper. 

Visste du forresten at du forresten at på Kiwi XL Ligosenteret, REMA 1000 og Meny Åssiden så kan du levere mat, gaver og gavekort i en handlevogn ved kassen?

Dette er en fin måte å bidra på om du ikke har mulighet til å stille som frivillig. Vi har også en spleis gående hvor store og små bidrag er like kjærkomment! https://www.spleis.no/project/292351

Sjekk ut https://www.aif.no/page/jul for all informasjon om Inkluderende Feiring.

Stor takk til samarbeidspartnere, sponsorer, frivillige og andre bidragsytere for at vi kan gjennomføre dette viktige arrangementet.Luke 20: Oppsummering høstsesong håndball 2022

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Des 2022

Alle spillere og trenere fra KICK OFF i september. 

 

I august i år kunne vi endelig ta fatt på en ny håndballsesong, etter en vinter og vår preget av corona-restriksjoner og ikke minst en lang sommerferie! Det var derfor ekstra godt å kunne starte en ny sesong med normal aktivitet.

Alle våre lag startet opp igjen treningen i august. De eldste ungdomslagene startet allerede 1.august for å få en god måned med trening, både fysisk og med ball i hånda. Mens våre barnelag startet samme tid som skolen.

September startet med en god og vellykket KICK OFF for håndballgruppen. En hel dag i hallen hvor spillere, trenere og familie var samlet for en dag fylt med håndball og store smil. Barna fikk spille showkamper mot både foreldre og trenere, og vi avsluttet dagen med innløp og presentasjon av alle lag. Dette var stor suksess og absolutt noe vi ønsker å gjenta neste sesong!

I månedsskiftet august/september hadde vi også oppstart med våre nye 6 åringer. Fra start har de vært en gruppe på 15-20 stk, gutter og jenter, hvor de nå har stabilisert seg på ca 24 gutter og jenter som trener håndball en gang i uka.

Alle lag fra 11 år til og med junior/senior spilte første seriekamper innen utgangen av september. Også våre yngste lag, 6-10 år, sesongåpnet med barnehåndballturnering i slutten av september. Ekstra gøy var det å starte barnehåndballturnering-sesongen på hjemmebane som arrangør!

Videre utover oktober rullet og gikk seriekampene og ny barnehåndballturnering. I midten av oktober var det høstferie hvor vi arrangerte håndballskole for 6-12 år, mandag til onsdag. Dette var også stor suksess å kunne gjennomføre som normalt igjen. Ekstra gøy denne gangen var at vi fikk til egen guttegruppe på håndballskolen.


November kom og november gikk. Denne måneden var det mye aktivitet i hallen, i tillegg til ordinære treninger i ukedagene var det også flere ukedager-kamper i tillegg til helge-kamper. Og brått var det desember. Flere av våre lag spilte kamper helt inn til siste helgen før jul, samtidig som vi fikk arrangere desember-turnering for 9-10 åringene på hjemmebane. I desember deltok også våre 6 åringer på deres første barnehåndballturnering for høsten. Det ryktes om stor suksess og de er klare for flere turneringer til våren!

Siste uken før jul avsluttet vi med felles juleavslutning for hele håndballgruppen - det var veldig gøy og mange store smil på en kveld! Denne kvelden spilte vi minihåndball-kamper på tvers av lag og alder. Totalt ble det gjennomført 10 kamper hvor lagene bestod av en god miks av 6 år til 14 år. Våre flinke 15 og 16 åringer, og Junior-spillere stilte opp som dommere og lagledere for barna. Dermed fikk trenere nesten helt fri denne kvelden og kunne nyte kampene fra sidelinjen og som heiagjeng. Kvelden ble så avsluttet med et herlig besøk av nissen, som også hadde med seg noe godt til både store og små!

Så om vi skal oppsummere høstsesongen i kort har vi totalt sett spilt mange kamper, og lagt ned enda flere treningstimer. Vi har vunnet, tapt, spilt jevne kamper, lært mye og utviklet oss, både spillere og trenere. Vi begynner å bli en solid gjeng med spillere i alle aldre, og gledelig er det også at flere av våre kull har hatt positiv rekruttering av spillere gjennom hele høsten. Dette tar vi med oss inn i siste halvdel av håndballsesongen 2022/2023, klare for å nå nye resultater, utvikle oss mer og bli enda bedre!

En stor takk til trenere, lagledere og dugnadsansvarlige i hvert team som hver uke står på for at barna skal kunne spille håndball - dere er unnværlige!

Trenere, lagledere og dugnadsansvarlige fra juleavslutningen. Ikke alle tilstede. 

 

God jul fra håndballgruppen! Vi sees i Berskaughallen fra januar!