Oppstart Esport høst 2021

Postet av Åssiden Idrettsforening den 13. Sep 2021

Da starter vi endelig opp fullverdig e-sport tilbud og starter opp onsdag 15. september. Her følger praktisk informasjon.

Vi har et rom med totalt 12 stasjoner, som betyr maks kapasitet på 12 spillere per økt. Dette gjør at det er begrenset med plasser. Man melder seg opp og betaler for et halvår av gangen. De som allerede er med får tilbud om å fortsette før man åpner for påmelding fra andre for å fylle opp et parti.

Det er begrenset antall plasser, og dermed er det første man til mølla som gjelder! Er interessen stor nok, kan vi åpne for økter fredag og lørdag også. Følg med på oversikt på hjemmesiden under treningstider om status på de forskjellige partiene.

VIKTIG!

Det som er fundamentalt er at vi har frivillige som bidrar for å drifte tilbudet. Dette krever ikke stort av foreldre, men uten dette bidraget vil ikke tilbudet opprettholdes. Les mer om hva som forventes under punktet dugnad fra foreldre.

Hva koster det?

Alle som er med på esport plikter å være medlem av Åssiden IF. Medlemskontingent koster 500kr for enkeltmedlemskap og 700kr for familiemedlemskap som dekker inntil 7 stk i samme husstand.

I tillegg kommer en aktivitetskontingent på 1250kr per halvår. Denne aktivitetskontingenten kan justeres fra år til år. Er man med på annen aktivitet (fotball, håndball) eller med på to spill så får man 30% reduksjon på aktivitetskontingenten.

Har man betalingsutfordringer så må man ta kontakt med daglig leder for å finne løsninger på post@aif.no

Hvilket utstyr trenger jeg?

Vi har PC, mus, tastatur og man kan møte uten å ha med eget utstyr. Vi anbefaler derimot at man har med eget headset for bedre kommunikasjon under treningene (vi kan bidra med gode priser). De som ønsker å bruke egen mus og tastatur kan gjøre det.

Hvis man ikke eier spillet selv så har vi brukere til hvert spill som kan lånes til hver enkelt økt.

Vi ber også alle stille i treningstøy da vi starter hver økt med 30 minutter fysisk aktivitet!

Trenere

Drammen Idrettsråd har i samarbeid med Drammen kommune og Sparebankstiftelsen DNB gitt oss midler til å engasjere ungdom som trenere mot et lite honorar. Vi jobber med å rekruttere trenere, men kan ikke love at det vil være klart ved oppstart. Vi håper å være i mål til første trening etter høstferien.

Dugnad fra foreldre

Det vil tidlig i høst bli arrangert en temakveld med informasjon om hvordan man kan bidra som foreldre, selv om man har begrenset kunnskap om spillet barnet spiller.

Trener:

Foreldre får også ansvar for å lede de fysiske øktene i starten av hver trening, men klubben vil bidra med tips til gode øvelser å bruke.

Lagleder og dugnadsansvarlig:
 
Esport rommet inneholder mye verdifullt utstyr. Det er derfor viktig at en foreldre tar hovedansvar per økt hver uke for å se til at alt går ordentlig for seg. Jobben blir å være tilstede i rommet under økten, være den som tar kontakt med klubben om det er behov for teknisk assistanse, registrere oppmøte i Spond App.

Om forelderen har god teknisk forståelse er det en fordel, men langt fra et krav.

Lagleder får også rollen som dugnadsansvarlig, som bidrar til å organisere dugnad i laget. Klubben har et julelotteri hvert år, og det kan være aktuelt med egne dugnader for esport etter hvert for å holde kontingenten nede.

Vi håper også å gjennomføre egne arrangement for esporten, og da må man også mobilisere for dugnad.

Treningstider

Treningstider er ikke låst og kan endre seg for hvert halvår. Vi ber spesielt om tålmodighet for dette nå som esporten i ÅIF som aktivitetstilbud fortsatt er under oppbygging.

Treningen er i klubbens E-sport-rom i Berskaughallen.

Fortnite 8-9år: Mandag 17:30-19:30 og onsdag 17:30-19:30
Fortnite 10-11år: Tirsdag 16:00-18:00 og Torsdag 16:00-18:00
Fortnite 12-15år: Mandag 16:00-18:00 og Onsdag 16:00-18:00
Overwatch 12-17år: Tirsdag 19:00-21:00 og Torsdag 19:00-21:00
Rocket League 8-11år: Tirsdag 17:30-19:30 og Torsdag 17:30-19:30
Rocket League 12-19år: Mandag 19:00-21:00 og Onsdag 19:00-21:00
CS 18+: Mandag 20:30-22:30 og Onsdag 20:30-22:30

Treningstidene overlapper grunnet at hver økt starter med 30 minutter fysisk aktivitet. Dette blir ikke gjennomført i esport-rommet.Esport sommerskole

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Aug 2021

I samarbeid med Drammen Kommune, Drammens Ballklubb, Konnerud IL og Svelvik IF arrangerte vi denne uken sommerskole i Esport!

Her veileder trener Stian deltakerne i Overwatch 

Sommerskolen er et gratistilbud til barn og unge i Drammen kommune. Etter initiativ fra Drammen Idrettsråd ble vi fire klubber som gikk sammen for å skape et helt nytt tilbud med Esport-camp. Kommunen håndterte påmelding og deltakerliste, mens vi var teknisk arrangør med vårt esport-rom i Berskaughallen.

Mentaltrening var en viktig del av programmet. Deltakerne lærte seg her å sette SMARTE-mål

 Kurset var fulltegnet med 24 deltakere i alderen 7.klasse til 10.klasse. Gruppen ble delt i to mindre grupper, og vi fulgte et program hvor hver gruppe skulle innom tre poster - fysisk aktivitet, mental trening og ikke minst esport.

Fysisk aktivitet er veldig viktig for å bli god i esport!

Med oss på laget var fire fantastiske ungdommer som ledet aktiviteten. DBK var så generøs å låne oss Stian Beaudoin som esport-trener. Han har lang erfaring i Overwatch som var hovedspillet for uken. I tillegg hadde vi med oss Elida Taraku, Mia Spone og Vilde Olufsen fra håndballgruppen vår til å lede fysisk aktivitet og mental trening. Alle fire gjorde en strålende innsats og sørget for en minneverdig uke for deltakerne!

Sammen hadde vi flere øvelser og temaer for dagene. Vi øvde på kommunikasjon, håndtere stress, samarbeid med mer.

Deltakerne øvde blant annet på kommunikasjon sammen med fysisk aktivitet

Foredrag om ernæring

Onsdag fikk vi besøk av André Baumann fra Esport Alliansen. Han har tidligere jobbet flere år for Olympiatoppen, Lillestrøm SK og Strømsgodset. Han er ekspert på ernæring og kosthold for toppidrettsutøvere.

I tillegg til å prate om ernæring fortalte Baumann om viktigheten av søvn og hvordan dette henger sammen med kostholdet.

Besøk av verdensstjerne

Emil "Nyhrox" Bergquist Pedersen møtte deltakerne på Sommerskolen 
Torsdag fikk vi besøk av en verdensstjerne innen esport miljøet. Selveste Nyhrox, verdensmester i Fortnite, besøkte oss og fortalte om veien til toppen. Han viste frem noen skills, svarte på spørsmål fra gruppen, ga autografer og stilte opp for selfier.

Verdensmesteren Nyhrox viste frem ferdighetene sine i Fortnite

Avslutningsvis ble han med å spille fotball sammen med sommerskole deltakerne.

Det er Fortnite som er "Nyhrox" sin bane, men han stortrivdes også med fotballen i beina!

 

Stor turnering

Fredag avsluttet vi med en stor turnering mellom klubbene! Vi satt opp kamper og fikk testet ferdigheter i Overwatch som deltakerne øvde på hele uken.

Deltakerne var dypt konsentrert i møte med de andre klubbene på fredagens turnering!

 Invitasjon til Åssiden IF E-sport

Postet av Åssiden Idrettsforening den 3. Mai 2021

Et bilde som inneholder innendørs, vindu, skjerm, datamaskin
Automatisk generert beskrivelse

 

Tirsdag 18. mai starter vi opp ÅIF sitt helt nye e-sport tilbud for jenter og gutter som har begynt i 3. klasse på barneskolen og oppover.

I desember 2020 fikk klubben 250.000kr av Sparebankstiftelsen DNB til å etablere e-sport som tilbud i klubben. Totalt har vi kjøpt inn 12 utøverstasjoner og 2 trenerstasjoner.

 

I tillegg til medlemskontingent vil det bli en aktivitetskontingent for å delta.


Hvordan melde interesse: https://forms.gle/fiigFT2VFSYHqdsW8


Vi vil gjennomføre informasjonskvelder på Teams torsdag 6. mai kl. 19.00 og mandag 10. mai kl. 19.00. Passer ikke tidene ønsker vi tilbakemelding, så kan vi finne en løsning slik at du får informasjonen du ønsker. Et informasjonsmøte er forventet å vare i 90 minutter. Innkalling med møtelink sendes ut til påmeldte deltakere i forkant av møtet. 

Påmelding infomøte her https://forms.gle/mupRH9WucCrxGZyq6.


For spørsmål ta kontakt med Ørjan Dimmestøl 93490714 eller send mail til esport@aif.no  


Hvilke spill kan man delta på?

Vi tar imot ønsker på undersøkelsen i linken over, men vi har primært sett for oss noen spill som primærtilbud.

Når det kommer til aldersgrenser vil vi følge tilsvarende ordning som kinoer benytter seg av. Med samtykke fra foreldre og en voksen tilstede kan man delta på en litt høyere aldersgrense enn egen alder tilsier.

Spillere må selv ha Steam-konto og kjøpe spillene på forhånd. Er dette vanskelig for den enkelte så er klubben behjelpelig til å finne løsninger.

 

Hvordan ser en økt ut?

En økt er tenkt å vare i to timer. Det forventes at man kommer til trening i god tid før treningen starter. Økten vil bestå av fysisk aktivitet først og så gaming.

 

Hva fokuserer vi på?

Det er tre grunnpilarer som vil være en rød tråd i ÅIF sin e-sport aktivitet:

I tillegg til dette vil nettvett være et tema som dukker opp jevnt og trutt underveis i aktiviteten. Det vil ikke bare gjelde gaming og internett, men også sosiale medier som snapchat.

 

Lokalt samarbeid

Åssiden IF har gode samarbeidspartnere lokalt med DBK, Konnerud, Lier, Svelvik med flere. I 2020 gikk flere klubber sammen og dannet e-sport alliansen som er en samling e-sport klubber som jobber for aktivitetsglede til alle barn og unge. Alliansens hovedformål er å legge til rette for bredde-esport-serie og cuper samt erfaringsutveksling. 1. august vil det tiltre en prosjektleder, André Bauman, i alliansen som er finansiert av eksterne midler.


Kan være et bilde av tekst som sier 'ESPORT ALLIANSEN EST. EST. 2020'