Luke 3: Inkluderende feiring 24. desember

Postet av Åssiden Idrettsforening den 3. Des 2023

Vi ønsker velkommen til Inkluderende feiring på klubbhuset, 24. desember.

Etter et vellykket arrangement i 2022 ønsker vi å gjenta suksessen i år, og vi håper dette bare er begynnelsen på en kommende tradisjon!

Julefeiringen er ment som et samlingspunkt for de som gjerne er alene på julaften og ønsker en ettermiddag og kveld i sosial samvær. Det blir servert julemiddag og dessert, det blir lett underholdning og ikke minst mulighet for de gode samtale og kanskje skape noen nye bekjentskaper. Feiringen er rusfri. 

Man kan nå melde interesse for å være med på Inkluderende Feiring! Kontakt Karianne på telefon 482 73 332 innen 10. desember om at du ønsker være med. Alle får svar innen 14. desember vedrørende plass.


For å holde dørene åpne for alle gjestene som kommer trenger vi også litt praktisk hjelp i forbindelse med dagen. Har du mulighet til å bistå med for eksempel å hente gaver og andre varer fra butikk, være sjåfør for gjester som ikke selv kommer seg dit eller andre ting du vil og kan hjelpe til med både i forkant og undervegs, så kan du sende en e-post til karianne@aif.no 🎄


Dersom praktisk hjelp ikke er mulig, men du allikevel ønsker bidra så kan du også gi et bidrag via spleisen til Inkluderende Feiring her; Bidra til en trygg og inkluderende julefeiring på Åssiden klubbhus 2023 | Spleis fra SpareBank 1


Mer info om arrangementet kan du også lese om på vår hjemmeside her; Inkluderende julefeiring (aif.no)Luke 2 Øyvind Larsen med ny bok!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Des 2023

Kom på bokbad på klubbhuset 06. desember kl. 19:00

Å fa´n – er´e deg igjen ´a?

- I tråkka spor

Mulig jeg kjenner deg. Mulig du har lest meg før. Eller du lurer på hva fa’n detta er? Jeg hilser deg i alle fall på Åssia-vis. I ei ny bok. Du får det vennligste verbale klapp på skuldra du kan få. Fra meg. Fra oss.

Du trenger slettes ikke å være fra Åssia – for å gå i gang med denne boka. Åssia er ramma. Akkurat som Nordland var for Hamsun. Akkurat som Oslo er for Lars Saabye Christensen. Akkurat som Grorudalen og Jylland er for Per Petterson. Akkurat som Årvoll og Nordlandskysten er det for Roy Jacobsen.

Historiene er hverdagshistorier. Det er hverdagsliv. Akkurat som Karl Ove Knausgårds utgangspunkt i mange av sine bøker. Hverdager er det flest av i livet. Innimellom knister det. Innimellom er det grått. Du vil treffe ellevilt og gravalvor.

Boka er levd liv og følger tråkka spor. Boka er et riss av Åssiahistorie. Men åsså riss av Drammenshistorie og Norgeshistorie. Jeg er pinadø innom Verdenshistorie. Boka skimter nytråkka spor. Boka skimter retning.

Du får melding om været med varsel for fiskebankene. Du vil lese om drama på elva og streik langs elva. Du vil møte fyll og fandenskap der avholdsfolket får sin naturlige plass.

Du vil møte leit etter mening.

Du tas med på skauen. Du vil garantert føle suset fra Tverråsen. «Gutta på skauen» er der. Med nye historier.    

Du vil treffe på ei oppskriftsbok, ei kringle, et Budalsbord med fire Budalsstoler og et servise.

Du treffer flotte folk. Du treffer Kaare Aasgaard, Sverre Gundersen, Edel Viola Bergan Johansen , Miloslav Rozmara, Jan Runar Eliassen og Odd Johnsen.  Du treffer meg og deg åsså. Du er i alle fall ikke langt unna.

Det store Kappløpet om fotballhegemoniet i Drammen & Omegn – har jeg storkost meg med. Sjølve opprinnelsen til rivaliseringa mellom SIF og MIF hører naturlig inn her. Det er en klar sammenheng mellom elva, industri og livskraftige fotballag. De tidlige topplaga er kanskje ikke dem du tror det var? Jeg fletter inn min fotballoppvekst.

Kortreist er best? I alle fall greiest å skrive om.

Boklansering på Åssia klubbhus onsdag 06.12. klokka 19.00.

Kan være en krusedull av 1 person og tekst som sier 'OYVIND LARSEN A fa'n- er'e deg igjen 'a? I trakka spor STENARINERSEN 文 FORLAGET TJUVTJERN'Medlemsmøte 4 september

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Aug 2023

Bli med oss å peke ut veien til klubben for de neste årene!

Hovedstyret, gruppestyrene, sportslige utvalg, og andre sentrale frivillige i klubben hadde i 2022 en samling hvor arbeidet startet. Vi skal ha de beste trenerne. Dette krever de beste frivillige.

Nå vil vi ha hele klubben med på retningen videre!

Kom på medlemsmøte 04. september kl 18:00 på Åssiden klubbhus!

Lise kommer!

Lise Klaveness er en av de mektigste og mest respekterte innen norsk idrett. Hun kommer også og sier noen ord om sin reise og hvorfor frivillighet er så viktig. Selv om Lise er mest kjent for sitt arbeid for fotball, er det like viktig og ønskelig at medlemmer fra håndballgruppen vår også kommer på møtet!

Pølsekokeren blir satt på så her blir det også servert gourmetmat!ÅSSIDEN FOTBALLFRITIDSORDNING

Postet av Åssiden Idrettsforening den 19. Mai 2023

Åssiden FFO er endelig lansert og vi starter opp 17. august! Vi åpner for påmelding for ett halvår av gangen. For våren blir ny påmelding åpnet i november, mens for høsten legges påmelding ut i april. Her kan du lese mer om FFO, og i hovedmenyen øverst vil det også være et eget menypunkt for tilbudet. 


Link til påmelding finner du her: https://www.superinvite.no/#/invitation/600c273011dd92cffe8bb70613bd796f 

NB! Det er begrenset antall plasser!! Om det blir fullt vil man settes på venteliste.


Ansvarlig Akademi - Stian Bjerkan Bråten

FFO i Åssiden IF ledes av Stian Bjerkan Bråten som er 33år gammel. Han kommer fra Hallingdal og vært en del av Åssiden IF fra januar 2023. I tillegg til å være ansvarlig for FFO er Stian trener for juniorlaget. Ved siden av å jobbe i Åssiden IF vil Stian også være engasjert som
spillerutvikler på kretslag gutter 2010 og U18 i Mjøndalen.

Stian har en bred fotballfaglig bakgrunn. Karrieren startet hjemme i Hallingdal Fotballklubb hvor han hadde flere trenerverv. Deretter hadde han en periode i Stoppen SK sin FFO og jobbet parallelt i Mjøndalen IF sitt akademi. Før Åssiden var han 3 år som assistent for 2. Divisjonslaget Notodden.

Stian har UEFA B lisens og i 2022 tok han også UEFA Spillerutvikling B. Derfor ønsker Stian nå å jobbe med barn og ungdom fremover, og har ambisjoner om UEFA Spillerutvikling A kurset. Så her har vi en trener med masse kompetanse, med fokus på å utvikle spillere og skape aktivitetsglede.


FFO
Åssiden FFO vil være et todelt tilbud. For de minste er det FFO som har fokus på aktivitet- og fotballglede. Her blir det et fokus på at barna skal ha det moro med ball. Dette gjøres sammen med trygghet og mestring, lek med ball og skape gode opplevelser. 

Akademi
For 5.-7.trinn (og 4. klasse fredager) blir det akademi. Vi skal fortsatt ha det gøy, men fokuset blir på læring og utvikling i større grad. Øvelsene blir mer teknisk krevende og skal utvikle fotballspillere. Det er derimot ikke krav om ferdigheter, men vi forventer nysgjerrighet, læringsiver og et ønske om å utvikle seg. 


Alderstrinnene kan delta på følgende dager:

2011: Mandager, Torsdager og Fredager

2012: Mandager, Torsdager og Fredager

2013: Mandager, Torsdager og Fredager

2014: Tirsdager, Onsdager og Fredager

2015: Tirsdager og Onsdager

2016: Tirsdager og Onsdager


Alle dager er FFO åpent fra kl. 13.00 - 16.30 med effektiv treningsøkt i tidsrommet 14.30-16.00.

Spillerne får mat før trening. De får også frukt. Noen ganger vil vi også servere varmmat!


Pris

En dag i uken: 800kr/mnd

To dager i uken: 1400kr/mnd

Tre dager i uken: 2000kr/mnd 

I tillegg kommer transaksjonsgebyr fra påmeldingstjenesten. 


Taxi
Vi vil tilby taxi fra Aronsløkka som transport tirsdag og onsdag som er dagene de minste har tilbud. Dette vil være et egenandelfinansiert tilbud. FAQ

Her samler vi opp typiske spørsmål som vi får og legger ved svarene for å gjøre ønsket informasjon mer tilgjengelig.

Hvorfor er det ikke mulig med full uke?
- Det er fordi etter samtaler med flere klubber som har drevet over tid, er tilbakemeldingen at det fort kan bli for mye for barna. Samtidig ønsker vi å starte på en måte som gjør at hver økt har god kvalitet og gir barna en god følelse når de er ferdig.

Kan jeg kombinere FFO og SFO?
- Ja det er mulig. Da må du ta kontakt med din skole og booke en nedjustert plass hos dem. Vi har sjekket dette med skolene i vår sone, og det skal være problemfritt å få tilpasset dagene sine.

Jeg har ikke råd til FFO for mitt barn. Hva gjør jeg?
- Per nå har ikke klubben støtteordninger, men jobber for å få kommunen med på tilsvarende støtteordninger som SFO og andre klubbers FFO/IFO har. 

Er det søskenrabatt?
- Nei vi har ikke søskenrabatt.


Link til påmelding finner du her: https://www.superinvite.no/#/invitation/600c273011dd92cffe8bb70613bd796f 

NB! Det er begrenset antall plasser!! Om det blir fullt vil man settes på venteliste.Take away your take away!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 16. Mai 2023

Mandag 15. mai hadde håndballgruppen dugnad i samarbeid med McDonalds Åssiden. Oppmøtet var til å bøye seg i støvet av!

McDonalds og franchiseeier Høst AS er blitt en av våre viktigste samarbeidspartnere for lokalsamfunnet. Etter påske har vi hatt dialog om å rydde Åssia for søppel. Klarte vi det lovet McDonalds mat til alle etter endt dugunad, og en ekstra generøs støtte til håndballgruppen som takk for innsatsen. Dette er viktig bidrag og fin måte som holder kontingentene nede når kostnadene ellers øker. 

- Jeg spurte Kjetil om hvor mange vi kunne få sende på dugnad, og da tente han på alle plugger fordi vi hadde så lyst til å plukke søppel og sa om vi kunne sende 10 lag på så kort varsel så var det selvsagt at han ville belønne det, sier daglig leder i Åssiden IF Ørjan Dimmestøl. 

- Kjetil er spesiell, tenker veldig på lokalsamfunnet og vi er heldig som har han som partner!


To blide jenter på dugnad!

 

Håndballgruppen mobiliserte på kort varsel, og selv om man trodde det kom tett på så var det et rørende oppmøte. Kjetil Høst holdt på å dette av stolen når han fikk spørsmål noen timer før dugnaden om han hadde vester til nesten 200 mennesker.

Oppmøte ble faktisk enda bedre, og totalt gikk ca 230 mennesker og plukket søppel på hele Åssiden i ca en time!

- Jeg må si er jeg er mektig imponert over den oppslutningen klubben klarer å få til, sa Høst etter endt dugnad.

-Som daglig leder blir man rørt og stolt over klubben sin når man ser det vrimle av folk som er ivrig etter å gjøre en innsats for bydelen og klubben sin. All ære til vår flotte håndballgruppe som mobiliserte slik på kort varsel, sier Dimmestøl. 

Først samlet alle seg ved Åssiden fotballhall. Her ble det delt ut gule vester, søppelsekker og hansker til alle som stilte opp. Hvert lag fikk en egen rute slik at alle ble spredd fra Bacheparken, til Traverbanen, til Aron og Solåsblokka, og alt i mellom. 

Denne gjengen plukket masse søppel før belønningen ventet med en meny på McDonalds!

 

Etter å ha plukket i en time møttes alle lagene igjen på McDonalds Åssiden. Der ble søppelsekkene satt ved container, før man leverte inn vestene for en meny hos McDonalds. 

- Vi tok med en venn i dag vi, som hadde så lyst til å være med på tur, sa en mor som gikk sammen med to barn. 

- Veldig fin dugnad! Det var tilbakemeldingen fra flere av de som møtte opp. 

 Flere likte også at vi ble samlet på slutten og kunne prate på tvers av lagene.

Nå er bydelen ren og fin til 17. mai, så vil vi gjøre en ny dugnad etter sommerferien hvor fotballgruppen skal gå en runde!

Mye søppel ble samlet mandags kveld!