Åssiden Idrettsforening

Åssiden Idrettsforening

Tap for Gjelleråsen i siste oppkjøringskamp

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Aug 2021

Det var en del positive ting å ta med seg fra treningskampen mot Gjelleråsen, men det endte 1-4 i den siste treningskampen før seriestart.

Det var en sulten gjeng som var klare for treningskamp, seks dager etter at Mjøndalen vant 3-0 på Åssiden stadion. 30 grader og sol var byttet ut med 18 grader og småregn, og 700 tilskuere og stinn brakk var byttet ut med et titalls tilskuere og lite jubel for hver pasning i laget.

Åssiden kom ut i en 4-4-2: Christoffer Braastrup Andersen – Kasim Al, Marius Boldt, Fredrik Boldt, Even Lübeck – Moa Karimi, Erik Midtgarden, Nhial Lul Gach Kaan Kaya – Magnus Langset, Hasan Duman.

Etter at spillet bølget en del frem og tilbake i starten, med Åssiden som det styrende laget, var det Gjelleråsen som tok ledelsen etter drøye 25 minutter. Da hadde allerede Peter Oland kommet inn for Marius Boldt, som hadde landet hardt etter en duell og fått en smell i armen. Gjelleråsen tok ledelsen etter at ÅIF var i ubalanse og Eirik Karlsen Steine kom alene med keeper. Han plasserte ballen i mål til 1-0.

Åtte-ni minutter senere sto det 2-0. Gjelleråsen fikk straffe etter en corner, der dommeren mente det var trøyeholding i boks. Strahinja Latkovic var sikker fra elleve meter.

Minuttet før pause kom den etterlengtede reduseringen. Fredrik Boldt var på rett plass til rett tid etter en corner og pirket inn 1-2. Like etter blåste dommer for pause, og det var tydelig å høre hvem som hadde momentet i kampen – hjemmelaget i hvitt og blått.

Den andre omgangen var bare fire minutter gammel da Kristian Emil Bjørndalen hamret inn 3-1 fra distanse. Etter det hadde begge lag hver sine muligheter, men drøye fem minutter før full tid sto det 4-1 etter scoring fra samme mann. Det ble også sluttresultatet.

ÅIF tar med seg en del positivt fra kampen og skal nå inn i en god treningsuke før Pors venter i første serierunde hjemme lørdag 7. august 14.00. Her håper vi å se så mange hjemmefans som mulig!


0 Kommentar

Hederlig tap for Mjøndalen i cupen

Postet av Åssiden Idrettsforening den 26. Jul 2021

Det var duket for fest da Åssiden møtte Mjøndalen i første runde av cupen søndag. Det endte 3-0 til Mjøndalen, men Åssiden kan så absolutt gå med hevet hode etter oppgjøret.

1-0 kom etter ni minutter, etter at Hasan Duman hadde hatt kampens første skudd noen minutter senere. Stian Semb Aasmundsen fant fjorårets Mjøndalen-toppscorer Shuaibu Lalle Ibrahim på venstre side av hjemmelagets 16-meter, og han plasserte ballen utakbart til høyre for keeper Christoffer Braastrup Andersen.

Noen minutter holdt Vegard Hansens sønn Adrian på å gjøre det helt store. Midtstopperen, som spilte sin første MIF-kamp fra start, brøt på egen halvdel og satte fart. Han gikk gå til Åssidens 16-meter, men ble stoppet like før han fikk skutt.

Like før pause, etter at ÅIF avsluttet den første omgangen sterkt, fikk Mads Gundersen en stor mulighet. Sjansen oppsto etter at Magnus Langset litt klønete falt oppå ballen, som endte i beina til kaptein Gundersen. Han fikk ikke helt kontroll på ballen, og den litt svake avslutningen ble reddet av keeper Lysgård.

I den andre omgangen la MIF om fra fem til fire bak, og den rutinerte Eliteserie-spilleren Isaac Twum kom innpå. Han bidro med ro i spillet og kampens frekkeste sveis med musefletter!

61 minutter sto på tavla da MIF gikk opp til 2-0. Alfred Scriven tok ned ballen flott feilvendt og forserte fremover i banen. Han lobbet ballen inn i 16-meteren til Aasmudsen, som brukte en berøring og satte ballen sikkert i mål. En flott avslutning på en ball som spratt. Han skjøt på halv volley da ballen var en drøy halv meter over bakken.

Og bare åtte minutter senere sto det 3-0. Magnus Bækken skjøt mot mål, men traff lagkamerat Scriven. Han fikk stå helt alene på åtte-ni meter og var sikker som en kodebrikke da han satte inn sitt andre for kvelden.

Det ble også kampens siste scoring.

– Vi visste hva som kom til å møte oss sånn taktisk og jeg føler vi klarte å forsvare oss bra i starten. I tillegg så er vi nær å score og vi skal selvsagt score på de få mulighetene vi får mot en slik motstander, sa trener Erik Midtgarden etter kampen.

– For oss unge på laget så er det deilig å kunne få med seg en slik erfaring, også blir vi ikke utspilt heller. Vi har jo ikke spilt en tellende kamp på sånn 15 måneder og vi merker at de er i sesong og vi ikke er det, sa Nhial Lul Gach.

Det er ikke bare spillerne som skal ha skryt. Daglig leder ønsker også å trekke frem mobiliseringen til frivilligheten. 

- Dette ble et fantastisk og vel gjennomført arrangement takket være en gjeng fantastiske frivillige. Fisico gjengen mobiliserte, og jeg er nok en gang imponert over frivilligheten i Åssia. Dere er flinke, skryter Dimmestøl avslutningsvis. Foto: Kåre Fjellstad


0 Kommentar

Viktig informasjon Åssiden Mjøndalen

Postet av Åssiden Idrettsforening den 25. Jul 2021

Her er viktig informasjon om praktiske forhold i forbindelse med første runde i NM.

Vi er pålagt å følge Covid-19-forskriften for arrangement i forbindelse med kampen. Dette medfører at vi må ha fire separate kohorter med egne innganger per kohort. Det er forventet at alle respekterer retningslinjene til myndighetene og holder god avstand under hele arrangementet.

Det vil være kiosk med enkelt vareutvalg på kampen. Vi vil også ha utsalg for billetter ved klubbhuset for de som ikke har kjøpt på forhånd.

Grunnet pandemien vil vi ikke ta imot kontanter og aksepterer bare kort og VIPPS som betalingsmiddel. 

De som kjøper billett ved inngangen til hvert publikumsfelt kan gjøre det med VIPPS, eller oppsøke billettluken for kortbetaling. .

 

Parkering

Åssiden supportere bes om å unngå bil så langt det er mulig. De som kjører bes parkere på Coop Extra, Åssiden skole, Buskerudveien eller parkeringsplassen ved banen.

 

Mjøndalen supportere bes om å unngå bil så langt det er mulig. De som kjører bes parkere ved næringsarealene vest for banen (Meny, Revisorkollegiet, Fagmøbler).

 

 

Inngang

Åssiden supportere som skal sitte på tribunen eller Sone 1 bes ankomme via klubbhuset og gå opp forbi kiosken. De som skal til Sone 2 bes ankomme via skolegården ved nordligste port.

 

Mjøndalen supportere bes ankomme via næringsparken og gangveien langs fotballhallen.


Unntak er for de som skal kjøpe billett med bankkort. De må komme klubbhuset. Dette gjelder uavhengig av sone for både ÅIF og MIF supportere.0 Kommentar

Åssiden-gutta klar for Mjøndalen i cupen!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 24. Jul 2021

Åssiden-gutta har gjennomført en god treningsuke etter en to uker lang ferie, og er klar til dyst mot Mjøndalen i første runde i cupen på søndag.

Spillende trener Erik Midtgarden er fornøyd med det han så på treningene mandag, tirsdag og torsdag.

- Det ser ut som om ferien har gjort godt. Jeg er fornøyd med hvordan vi har sett ut inn mot Mjøndalen-kampen. Vi har trent på spesifikke ting inn mot kampen, og det har sett bra ut. Jeg er veldig klar for å møte Mjøndalen, sier Midtgarden om å møte gamlelaget.

Åssiden stiller med en stor tropp og har hatt bra treningsoppmøte på treningene den siste uken. Det er noen småskader her og der, men ingenting langvarig og vi gleder oss stort til kamp på søndag.

Et skår i gleden kom torsdag, da hovedtrener Kenneth Myrhvold meddelte at han ikke skulle fortsette som trener for A-laget. Spillegruppen ble naturligvis sjokkert over å høre beskjeden før torsdagens trening.

- Kenneth er en veldig bra mann. Han er hel ved, er skikkelig Åssiden-gutt og en stor ressurs for denne klubben. Vi hadde et veldig bra samarbeid og jeg er glad for tiden vi fikk sammen som trenere i klubben. Jeg håper veldig at han blir å se på feltet her om ikke lenge igjen.

Fremover blir det, som tidligere nevnt, Midtgarden og Mads Gundersen som skal trene Åssiden.

Møt opp på Åssiden og få med deg sesongens store høydepunkt! Kampstart er 18.00.

KJØP BILLETTER HER!


0 Kommentar

Kenneth gir seg som A-lagstrener i Åssiden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Jul 2021

Vi takker Kenneth for hans innsats i klubben de siste 8 årene.

 

 

Kenneth Myhrvold har siden 2013 gått gradene i Åssiden IF som trener. Først startet han som trener for J16, og deretter prøvde han seg i seniorfotballen som trener for senior dame. Samtidig var Kenneth trener for kretslagene J14-J16 i Buskerud fra 2015-2019. Som trener tok han nivåene fort, og fikk jobben som trener for senior herrer sent i 2018.

 

Også dette nivået tok Kenneth bra og kunne i sin første hele sesong i 2019 feire opprykket til Norsk Tipping ligaen (3. divisjon). Dessverre ble ikke 2020 det året alle så for seg hvor laget skulle kjempe om plassen på norsk fotballs fjerde nivå. Korona stoppet all fotball i over ett år, og seniorfotballen har vært hardt rammet av strenge retningslinjer. Dette innrømmer Kenneth at har vært spesielt tungt.

 

Avgangen nå som sesongen endelig begynner igjen skyldes at man ikke er enige om veien videre, og av respekt for klubben og gutta, så velger Kenneth å trekke seg ut av det nå før seriestart. Klubben respekterer valget, og døren i Åssiden er også alltid åpen for Kenneth.

 

Erik Midtgarden tar over rollen som hovedtrener for senior herrer ut sesongen, og har med seg Mads Westile Gundersen som assistent.


Alle henvendelser rundt saken rettes til daglig leder Ørjan Dimmestøl på telefon 93490714 eller epost orjan@aif.no 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline